@Necmi hocam,
Lig ikincisi Fenerbahçe ile şampiyon Beşiktaş'ın gelir farkı nedir? Gerçekten bilmediğimden soruyorum. ŞL'den 90 milyon lira dolayında geliyormuş sanırım. Şampiyonluk primi de -atıyorum- 40 milyon lira olsa, 130 milyon lira yapıyor. Zaten 70 milyon lira faiz ödüyoruz. 130-70=60
Hem her sene şampiyon olacağımızın garantisi de yok. Basketbol salonu ve Bolu'daki arazi kirası ek yükler getirecek. Bu açıdan bakıyorum ve borcun öyle bir yılda 200-300 azalacağına olasılık vermiyorum. Dahası, bir şekilde 200-300 artacak gibime geliyor 
Not:Bir şey bildiğimden yazmıyorum. Yazdıklarım, yalnızca fotoğrafa bakınca gördüklerim...
o faiz ödüyoruz dediğin zaten borcun kendisi oluyor ödedikçe borç düşüyor. yani faiz ödüyorsun borcun aynı kalmıyor
on lira borcun varsa bu o kadardır artı bir faiz yükü yoktur bir lira ödediğinde dokuz liraya düşer.
fenerin kazandığı beni ilgilendirmiyor. Ben kendi cebime girene bakarım şampiyonluk primi
galibiyet primi isim hakkı naklen yayın geliri buda şampiyon olduğun için pastanın büyük dilimini almak demektir
artı şl den gelecek ayak bastı parası naklen yayın gelirleri ve maç hasılatları ciddi bir paranın şampiyonlukla kasaya gireceğini gösteriyor.
buda minimumda 200 M girdi demektir. daha henüz yok bu artı sattığımız kombinelerin ve locaların tamamı
o borcun içinde görünüyor ürünü henüz vermediğimiz için alınan para borç görünüyor. Yeni sezonla birlikte bu alacak hanesine geçip
borçtan düşecek buda kombine loca ve bilet satışından gelecekleri hesaplayınca 200 M civarı girdi oluyor yani şu anda hesaplarda olmayan 400 M u
o borçtan düşeceksin şu anda görünen bu tabi bundan sonraki süreçte yeni borçlar yapacaksın yeni gelir girdileride olacak
gelir gider dengesi o borcun artı eksi durumunu belirleyecek.
bolu tesisinin kirası bahsedilen rakamların yanında çok komik kalır ana rakamı kıpırdatmaz bile kaldıki orası gelir getirecek
kendini döndürür kâr bile elde edilir. bizi yurt dışı kamp masraflarından kurtarsa misyonunu gerçekleştirmiş olur.
Basket arenaya gelince büyük ihtimal sponsorlukla götürülecektir. Bu saatten sonra yönetim onun yükünü borç yükü altına sokmaz.
öyle stad gibi bir maliyet düşünme 15-20 M$ gibi bir yatırımdır o ve direk sponsorlardan çıkacaktır. 10 yıllık isim hakkı karşılığı yapılır.
Gibi duruyor.
@Gordon Babaevet borcumuz varmı var korkutucumu evet korkutucu bunları yok saymak çok büyük hata olur.
bizi umutlandıran artık bu yokuş yukarı değil yokuş aşağı olması burda önemli olan borcun olması değil
bu borcun ödenebilir halde olması biz 3 yılda bunu başardık 3 yıl önce bu borç bunun yarısıydı ama ödenemiyordu
bütün gelirler temlik altındaydı bakkal borcunu ödeyemez duruma gelmiştik şimdi borç iki katı ama hiç ödenemediğini duyormusunuz
yani Beşiktaşın çarkları yeniden dönmeye başladı. Borç alındığında döviz kuruna baktığımızda bu günle karşılaştırdığımızda 800 M unüstünde çıkıyor
çünkü o gün tl olarak söylendi ama borçların büyük kısmı dövizdi döviz arttıkça borçda arttı.
bu gün reel alacak düştüğünde aslında stad yapıldığı halde borcun pek öyle korkulacak şekilde büyütülmediği gerçeği
ortaya çıkıyor bizi yakan önceki dönemden gelen borçların döviz artışıyla büyümesi oldu.
artık bir çok ipoteğimizde kalkıyor ordanda gelir girdisi olacak biz üç yıldır stad gelirlerinide kullanamıyoruz ipotekliydi sanırım bu sene bitmiş oldu
naklen yayın gelirlerimizde ipotekli yönetim devraldığında bir lira gelir yoktu. Kayyuma devir konuşuluyordu.
ordan buralara gelmemiz aslında büyük başarı. sıfır gelirli kulüp alıp yıllık 500 M gelire sahip kulüp haline getirmek ve bunu 3 yılda başarmak
bunuda geçmişte tüm gelirlerin ipoteklendiği halde yapabilmek gerçekten büyük iş çünkü gelecekteki gelirlerinde zaten ipoteklenmiş onlarıda yok sayıyorsun.