Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7269820 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı cursedofdragon

Önemli olan borcumuzu kademeli olarak azaltmak.

artık başarılar ard ardına gelicek borçta aşağıya doğru inicek normalde daha hızlı iner ancak bir yandan yine yatırım yapmaya devam edeceğimiz için yavaş yavaş inecek :)

Çevrimdışı Necmi

3 yılda 1 milyar borç indirmek demek bu :D Avansları silsek 800 milyon..

Senede 250 milyon. Zaten gelirimiz 500 milyon anca olacak bu sene Şampiyonlar Ligi ile. Çok büyük iş olur ama ihtimal vermiyorum pek.
3 yıl üst üste şampiyon olursak artı yeni sponsorluklar ve gelir kalemleri açarsak belki diyeceğimde
3 yılda bir milyar borç düşecek kulüp ondan sonra real madrit gibi falan olur herhalde :D
bencede başkan biraz gaz vermiş ama hiç gerek yok böyle şeylere 3 yıl sonunda 600 barajlarına inmesi bile büyük işdir.
bu borçların bitmesi nerden bakılsa on yıllık bir sürece tekabul eder.
kendi dönemini temizlerse aldığı gibi bıraktığında büyük iş yapmış demektir Beşiktaş tarihine bu şekilde bile
adını altın harflerle yazar. Beşiktaşa modern bir stadyum kazandırıp üstüne şampiyonluklar getirip bunuda
kendi döneminde borçlanmadan yapmış olması çok büyük başarı olur o zaman.

Çevrimdışı brkntcnr

Başkanı çok seviyorum ama bazen çok abartıyor ya. Borcu o kadar indiricez diyor sayın başkan ama aynı zamanda yeni spor salonu inşa edicez de diyor kadroyu da en iyi şekilde kurucaz diyor hepsi birden nasıl olacak be başkan :D

Çevrimdışı Eray

10 numara  :ok:

Güzel ama bu yıl şampiyon olduğumuz için seneye olacak formalarda Türk bayrağını da taşıyacağız ona göre düzenlense daha güzel olur.

Çevrimdışı SLYKRT

Başkan 3 sene sonra borcu 100 milyonun altına indirmek hedef demiş ve kusura bakmasın yine uçmuş.

Bunları söylüyor daha sonra kullanıyorlar. Borç 3 yıl sonra 500-600 seviyesinde olsun fazla fazla yeterli.
Başkan gerçekçi davranmış aslında büyük bir projesi var.Milli piyangoyu tutturup gelen parayıda iddaa basarak bazı şeyleri hedeflemeye çalışıyor  :evillol: :evillol: :evillol:
Hayellerinin Ardından Koşmak İstiyorsan Engelleri Değil Kendini AŞ BEŞİKTAŞK

Çevrimdışı Gordon Baba

Borç, sportif başarıyla hafifler mi? Hiç sanmıyorum.
Ticari faaliyetler borcu azaltır.

Ayrıca bugün 14 mayıs 2016.
14 mayıs 2017'e dek 200-300 daha borçlanırız. Benden söylemesi :)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Mayıs 2016, 14:31:48
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
3 yıl üst üste şampiyon olursak artı yeni sponsorluklar ve gelir kalemleri açarsak belki diyeceğimde
3 yılda bir milyar borç düşecek kulüp ondan sonra real madrit gibi falan olur herhalde :D
bencede başkan biraz gaz vermiş ama hiç gerek yok böyle şeylere 3 yıl sonunda 600 barajlarına inmesi bile büyük işdir.
bu borçların bitmesi nerden bakılsa on yıllık bir sürece tekabul eder.
kendi dönemini temizlerse aldığı gibi bıraktığında büyük iş yapmış demektir Beşiktaş tarihine bu şekilde bile
adını altın harflerle yazar. Beşiktaşa modern bir stadyum kazandırıp üstüne şampiyonluklar getirip bunuda
kendi döneminde borçlanmadan yapmış olması çok büyük başarı olur o zaman.

Kesinlikle. Ben 600 olsa büyük başarı sayarım. Çünkü 3 yıl sonra yeni yayın ihalesi ve sponsorluklarla Beşiktaş'ın geliri 600 milyonu bulur.

600 milyon gelirin olduğu yerde 600 milyon borç hiçbir şey değil çok rahat risk almanı sağlar her sene.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı mylife1903

Güzel ama bu yıl şampiyon olduğumuz için seneye olacak formalarda Türk bayrağını da taşıyacağız ona göre düzenlense daha güzel olur.
Turk bayragi armamizda var, yanlis hatirlamiyorsam 101. Yilda yoktu turk bayragi. Buna vurgu yapilabilir tekrardan

Çevrimdışı ozgursum

3 yılda 1 milyar borç indirmek demek bu :D Avansları silsek 800 milyon..

Senede 250 milyon. Zaten gelirimiz 500 milyon anca olacak bu sene Şampiyonlar Ligi ile. Çok büyük iş olur ama ihtimal vermiyorum pek.
ben de olacagini pek zannetmiyorum ancak atladiginiz birsey var. 100 milyon dolar demek istedi. Cunku daha once de benzer sekilde 100 milyon dolarin altina indirmek istiyoruz filan demisti. Suanki borc 400 milyon dolar. Bunun 100-110 milyon dolarlik kismi  kombine loca , sponsorluk vs gibi gelirlerin pesin alinmasindan dolayi gosterilen borc. KIsacasi suan ki net borcumuz 300 milyon dolar. 3 yilda planlandigi gibi gidilirse , yani hersey iyi giderse 150 milyon dolarin altina inebilir borc.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Mayıs 2016, 14:33:08
  • Beşiktaş / Bodrum

Borçlanmayı bırak muhtemelen 1 milyar seviyesinde göreceğiz seneye bu da benden söylemesi :)
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Mayıs 2016, 14:34:56
  • Beşiktaş / Bodrum
ben de olacagini pek zannetmiyorum ancak atladiginiz birsey var. 100 milyon dolar demek istedi. Cunku daha once de benzer sekilde 100 milyon dolarin altina indirmek istiyoruz filan demisti. Suanki borc 400 milyon dolar. Bunun 100-110 milyon dolarlik kismi  kombine loca , sponsorluk vs gibi gelirlerin pesin alinmasindan dolayi gosterilen borc. KIsacasi suan ki net borcumuz 300 milyon dolar. 3 yilda planlandigi gibi gidilirse , yani hersey iyi giderse 150 milyon dolarin altina inebilir borc.

Katılıyorum. Şuan 1300 dersek kaba taslak bunun 200'ü avans yaklaşık. Yani aslında 1100 borç. Yaklaşık 150 de alacak var. Net borç zaten 950 oluyor direk.

Bu sene gelirler çok yüksek olacak 100 civarı da kendimiz indirebilirse seneye bu zamanlar 900-1000 bandında görebiliriz.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Gordon Baba

Borçlanmayı bırak muhtemelen 1 milyar seviyesinde göreceğiz seneye bu da benden söylemesi :)

Allah utandırmasın :)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Mayıs 2016, 14:39:41
  • Beşiktaş / Bodrum
Her sene 75 milyon civarı kredi faizi ödüyoruz. Borç faizi dediğimiz vadesi geçmiş borç değil yani kredi faizi. Çünkü nakit çıkışı gerektiren borç 900 milyon civarı.

1 sene sonra Fulya'nın temlikleri kalkacak ve oradan 15 milyon dolar civarı bir kira geliri alacağız.

Düşünüyorlar mı bilmiyorum ama Fulya'yı 10 yıllık teminat gösterip düşük faizli yüksek bir kredi belki alınabilir. Fulya'nın 10 yılı yaklaşık 150 milyon dolar. Borcun yarısı.

Bizim Fenerbahçe'ye göre en büyük avantajlarımız taşınmazlarımız. Dünya kadar para eden arsa ve yapı var. Fulya'da hala kullanılmayan arazinin satış bedeli yaklaşık 200 milyon dolar deniyor.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ozgursum

Katılıyorum. Şuan 1300 dersek kaba taslak bunun 200'ü avans yaklaşık. Yani aslında 1100 borç. Yaklaşık 150 de alacak var. Net borç zaten 950 oluyor direk.

Bu sene gelirler çok yüksek olacak 100 civarı da kendimiz indirebilirse seneye bu zamanlar 900-1000 bandında görebiliriz.
Ayrica taraftarin hosuna gitmeyecek dedigi aci recetelerden bahsetti baskan. Para kazanacaksak oyuncularimizi satar , daha ucuz paraya yenilerini almaya calisicaz dedi. Bu da sunu gosteriyor , elimizdeki oyuncularda hatri sayilir bir gelir elde edip borclara harcayacagiz. Bu yaz taraftar cok mutlu olmayacak transfer doneminden :D

Çevrimdışı Necmi

kulüplerin ticari faliyeti zaten sportif başarıdır. Sen başarılı olduğun sürece
gelirin artar. şampiyon olup şl ye katılmak minimum 200 M bunu 3 sene yaparsan al sana fazladan gelen
600 M buda sana sportif başarının paraya dönmesini gösterir. @Gordon Baba

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Mayıs 2016, 14:41:57
  • Beşiktaş / Bodrum
Ayrica taraftarin hosuna gitmeyecek dedigi aci recetelerden bahsetti baskan. Para kazanacaksak oyuncularimizi satar , daha ucuz paraya yenilerini almaya calisicaz dedi. Bu da sunu gosteriyor , elimizdeki oyuncularda hatri sayilir bir gelir elde edip borclara harcayacagiz. Bu yaz taraftar cok mutlu olmayacak transfer doneminden :D

Ligi domine etmeyi engelleyecek gidişlere izin verilmesin kafi. Avrupa'da başarı şuan için öncelikli hedef değil kendi açımdan.

Önümüzdeki 3 sene ligi domine edelim, kadro planlamasında bu göz önüne alınsın 4. sene borçlar da baya ineceği için Avrupa'da başarıya yönelik hamleler  yapılır.

Başkan muhtemelen bir dönem daha kazanacak totalde 10 yıl başkanlık yapacak. 10 yılın 4 yılında şampiyonluk görsün totalde stadı da yaptığı için çok büyük başarı olur.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Başkan yeni yönetimde neden daha güçlü adamlar almaz berk hacıgüzeller ilk başkan olduğunda da vardı sonra yoktu şimdi gene var

Çevrimdışı Gordon Baba

kulüplerin ticari faliyeti zaten sportif başarıdır. Sen başarılı olduğun sürece
gelirin artar. şampiyon olup şl ye katılmak minimum 200 M bunu 3 sene yaparsan al sana fazladan gelen
600 M buda sana sportif başarının paraya dönmesini gösterir. @Gordon Baba

@Necmi hocam,
Lig ikincisi Fenerbahçe ile şampiyon Beşiktaş'ın gelir farkı nedir? Gerçekten bilmediğimden soruyorum. ŞL'den 90 milyon lira dolayında geliyormuş sanırım. Şampiyonluk primi de -atıyorum- 40 milyon lira olsa, 130 milyon lira yapıyor. Zaten 70 milyon lira faiz ödüyoruz. 130-70=60
Hem her sene şampiyon olacağımızın garantisi de yok. Basketbol salonu ve Bolu'daki arazi kirası ek yükler getirecek. Bu açıdan bakıyorum ve borcun öyle bir yılda 200-300 azalacağına olasılık vermiyorum. Dahası, bir şekilde 200-300 artacak gibime geliyor :)

Not:Bir şey bildiğimden yazmıyorum. Yazdıklarım, yalnızca fotoğrafa bakınca gördüklerim...

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Mayıs 2016, 14:54:10
  • Beşiktaş / Bodrum
@Necmi hocam,
Lig ikincisi Fenerbahçe ile şampiyon Beşiktaş'ın gelir farkı nedir? Gerçekten bilmediğimden soruyorum. ŞL'den 90 milyon lira dolayında geliyormuş sanırım. Şampiyonluk primi de -atıyorum- 40 milyon lira olsa, 130 milyon lira yapıyor. Zaten 70 milyon lira faiz ödüyoruz. 130-70=60

Şu kısım önemli. Burada borç faizi denilen şey kredinin faizi. Yani bu faiz de borçtan düşecek diye anlıyorum ben.

Toplam aldığın para 300 milyon geri ödemesi 600 milyon ise bunun 300 milyonu kredi faizidir.

Ama biz bu 130ui ödediğimizde borcun hem anaparasını hem faizini ödüyoruz özetle hepsi borçtan düşülüyor diye anlıyorum yani bu para haybeye gitmiyor borca gidiyor yine. Amaç toplu para bulup ara ödeme yapıp bir kısım faizden kurtulmak.

Böyle mi tablo @Necmi abi? Çünkü aksi olsa 70 milyon faiz ödeyen takımın 700 milyon vadesi geçmiş borcu olması gerekir. Ki bu bir kulübü bitirir.
[ Son Düzenleme: 14 Mayıs 2016, 14:56:24 Çağrı ]
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ozgursum

@Necmi hocam,
Hem her sene şampiyon olacağımızın garantisi de yok. Basketbol salonu ve Bolu'daki arazi kirası ek yükler getirecek. Bu açıdan bakıyorum ve borcun öyle bir yılda 200-300 azalacağına olasılık vermiyorum. Dahası, bir şekilde 200-300 artacak gibime geliyor :)

Not:Bir şey bildiğimden yazmıyorum. Yazdıklarım, yalnızca fotoğrafa bakınca gördüklerim...
Hocam malesef sana yanlis fotograf gostermisler  :D Hicbirsey yapilmasa zaten1 sene sonra ,  gelecek senenin kombine , loca , vip ve tribun sponsorluk gelirleri kadar borc dusmus olacak. Cunku bu paralar bugun alindigi icin borc hanesinde gorunuyor ve vadesi geldiginde borc hanesinden dusecek. 120-130 milyon lira civarinda olmasi gerekiyor bu rakam. Baskan oyuncu satacagiz , para kazanacagiz kazandigimizdan daha azini harcayacagiz diyor bu da ekstra gelir demek. Sampiyonlar ligi gelirleri ekstra gelir. Bu kadar artiyi 200-300 milyon eskiye gecirmek icin ronaldoyu filan almamiz gerekiyo bu yaz  :D

Çevrimdışı aa1903

@Necmi hocam,

en az 5 yıl daha kulübün finansal olarak iyi yönetilmesi gerekiyor. hala çok zor durumdayız, "fb ve gs battı biz uçtuk" diye bir durum yok.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Mayıs 2016, 14:58:45
  • Beşiktaş / Bodrum
Bu kulübü bu hale getiren de Demirören'in sanırım 2008 ya da 2009 olması gerek aldığı 75 milyon dolar bazlı kredididir.

Dolar üzerinden kredi aldı yetmedi kur 2 katına çıktı. Yani bu para o zaman ana para olarak 130 milyon tl ise faizi ile 200'dü. Şuan ise bu borç 450 seviyesinde.

Sadece bu kredi alınmasa çok farklı yerlerdeydik. O sene bunu aldığı yetmedi Fulya'nın da 5 yıllık kira gelirleri temlikle verdi transfere yatırdı.

http://www.ntv.com.tr/ekonomi/besiktasa-uc-bankadan-75-milyon-dolar,uSe-ybYikkiHsYyxzgT1bQ

Beşiktaş Futbol Yatırımları , Denizbank , Şekerbank ve Bankpozitif'in oluşturduğu konsorsiyumdan 75 milyon dolar tutarında kredi aldı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, kredinin 1 yılı geri ödemesiz 6 yıl vadeli olduğunu belirterek, kredi için kulübün Fulya'daki kira gelirlerinin temlik olarak gösterildiğini ifade etti.

Demirören, "Bu kredi ile kulübümüzün kısa vadeli borçlarının uzun vadeye yayılması hedeflenmiştir. Kulübümüzün borçlarında önemli bir artış olmayacaktır" diye konuştu.

Kulübün Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu da kredi faizinin yüzde 8.75 olduğunu ifade etti.

Toplantıda konuşan Konsorsiyum Başkanı ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de 75 milyon dolarlık kredinin 30 milyon dolarının Denizbank, 30 milyon dolarının Şekerbank ve 15 milyon dolarının Bankpozitif tarafından karşılandığını dile getirdi.

Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ateş, "Fenerbahçe ve Trabzonspor'u da biz halka açtık. Spor kulüplerinde 200 milyon doların üzerinde riskimiz var. Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor Fenerbahçe ve Rizespor gibi ve diğer pek çok Anadolu kulübünde de varız" dedi.

Galatasaray'daki şirket birleşmesi için kullanılan 70 milyon dolarlık kredinin 30 milyon dolarını da kullandırdıklarını belirten Ateş, "Onun geri kalan bölümünü de bugünlerde kullandıracağız" diye konuştu.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı canergiray77

o değilde maç yarın bende heyecan şimdiden başlıyor gibi  :super: :halay: :ishock:
Kahrolsun dertsiz tasasız hayatlar. Yaşasın tam bağımsız, ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar.!  YALOVA KARTALI
Twitter @CanerGiray77

Çevrimdışı ozgursum

Bu kulübü bu hale getiren de Demirören'in sanırım 2008 ya da 2009 olması gerek aldığı 75 milyon dolar bazlı kredididir.

Dolar üzerinden kredi aldı yetmedi kur 2 katına çıktı. Yani bu para o zaman ana para olarak 130 milyon tl ise faizi ile 200'dü. Şuan ise bu borç 450 seviyesinde.

Sadece bu kredi alınmasa çok farklı yerlerdeydik. O sene bunu aldığı yetmedi Fulya'nın da 5 yıllık kira gelirleri temlikle verdi transfere yatırdı.

O donemde kur 1.44 mus . Simdi 3 u zorluyor. Ufak tahminle fulya uzerindeki temlik yil sonu ya da 2017 nin ilk aylarinda kalkacak gibi duruyor. Sonunda parayi gorucez  :)

Çevrimdışı Gordon Baba

Hocam malesef sana yanlis fotograf gostermisler  :D Hicbirsey yapilmasa zaten1 sene sonra ,  gelecek senenin kombine , loca , vip ve tribun sponsorluk gelirleri kadar borc dusmus olacak. Cunku bu paralar bugun alindigi icin borc hanesinde gorunuyor ve vadesi geldiginde borc hanesinden dusecek. 120-130 milyon lira civarinda olmasi gerekiyor bu rakam. Baskan oyuncu satacagiz , para kazanacagiz kazandigimizdan daha azini harcayacagiz diyor bu da ekstra gelir demek. Sampiyonlar ligi gelirleri ekstra gelir. Bu kadar artiyi 200-300 milyon eskiye gecirmek icin ronaldoyu filan almamiz gerekiyo bu yaz  :D

@ozgursum
saçmalayabilirim ama her zaman kendi fotoğrafımı kendim çekerim.
Bu sözünden hoşlanmadığım için belirtmek istedim :)