@Necmi abi sana göre siyaset değildir , bana göre ilk başlama etabindan sonrakiler siyasettir yanlıştır , şehrin parkıni korumak değil şehrin esnafinin canına ot tikamak-Devletin parasini (bu parayı o andaki kamu harcamalariyla deseriz) Çar cur etmek - Devletin turizm gelirini baltalamaktir , bunuda Devlet derken aynı zamanda milletten bahsediyorum , benim vergimle finanse oluyor çünkü harcamalar.
Şimdi sen bana böyle diyeceksin demissinya bende bir öngörüde bulunayim:) sende diyeceksinki veya dusuneceksinki "ulan senin vergine neler yapılıyor neler dikiliyor onları düşün " işte o kısımlarda besiktas yok , burda ortak paydamiz besiktas olduğu için bu olayda da kullanılması bana göre siyasete çekimDir.
Ama gorecelidir adı üzerinde siyasidir.sen öyle bakarsın ben böyle bakarım.
Diğer konu el etek öpme konusu , aslında ben bu konuyu yaşı genç arkadaşlardan duyunca şaşırmiyorum abi fakat yaşı Kemale ermiş kişilerde şaşırıyorum birde aklıma bişeyde geliyor ;
Genç kardeşlerimiz atarli giderli bişey diyemem daha bişey gormemisler, fakat dediğin gibi hayat siyaset , en basitinden askere gidiyorsun dışarda selam vermeyeceğin bir rütbeli sana laf söylemesin diye alttan almaya başlıyorsun
Sonra ya özel ya devlet ise giriyorsun yine dejavu ya amirin aynı şekilde ,kendi isinin patronuysan musterilerinle aynı şekil
Kısaca hayat yontuyor.
Şimdi sen buna el etek öpmek dersin , ben pozisyon alma derim veya tam terslerinide kabulleniriz. Ama aynı kapıya çıkar.
Diyorumki sonrada acaba yaşı ilk başta yazdığım Kemale ermiş kişilerde hayatlarında çok ALTTAN alıyorlar , ulan bir bjk var alttan almayacagim orda kendimi tatmin edeyim mi diyorlar ?
Bu son yazdığım sana değildi @Necmi abi
lafım sanada desen üstüme almam ben hiç bir şeyi alttan almam
biraz dikimdir direk söylemeyi direk davranmayı severim.
gezi olayları siyasi değildi bizzat iktidar siyasileştirdi.
siyasi gücünü kullanıp ben herşeyi yaparım dersen birileride sana gezide olduğu gibi nah yaparsın der.
insanlari oraya toplayan ağacın sökülmesi değil polisin orda çadırda kalan bir avuç gence saldırmasıydı.
esnaf zarar etmiş kemal sen ne diyorsun esnaf orda ihya oldu taksim taksim olalı öyle kazanmamışlardır.
olan bir kaç yandaş bankasına oldu biraz polisin gururu kırıldı kendilerini güçlü görüyorlardı öyle olmadıklarını öğrendiler.
öyle halka saldırarak geri adım attıramıyacaklarını öğrendiler. Gezide tek zarara uğrayan iktidar Polis ve yandaş medya
oldu tüm dünyaya rezil oldular o gün orda öyle ezildilerki hala o eziklik psikolojisinden çıkamıyorlar.
bu saldırılarda o psikolojinin sonucu yoksa gezide bir grup karşı gelmiş bunu kalkıp Beşiktaşa mâl edemezsin
senin konuştuğun dilde iktidar dili yok esnaf zarar etmiş vergimiz gitmiş madem o kadar düşünüyorlar
rant için bu halkın polisini halkın karşısına dikmeyeceksin halkla polisi karşı karşıya getirirsen bunun sonuçları
tahmin edilemez gezi hafif atlatıldı iktidara ramen halkın sağ duyusuyla hafif atlatıldı. o gün gençler çıktı
ya galyana gelip anneleri babalarıda çıksaydı. orda halk vardı halkın olduğu bir yerde siyaset olmaz
halkın talepleri siyasi eylem diye geçiştirilemez bunu devlet kötü bir tecrübeyle öğrenmiş oldu. buna siyaset derseniz
siz siyasetin ne olduğunu bilmiyorsunuz demektir. her düşünceden her inançdan insanların birlikte hareketine halk hareketi denir
herhangi bir siyasi düşünceyi temsil etmez siyasi düşünceyi temsil etmeyen bir haraketede siyasi demek
demogoji yapmaktır. kaldıki konumuza dönelim seninde kabul ettiğin gibi bu gün yaşanan olaylar o günün hesap
sormasıysa yandık karşımızda kin tutan bir iktidar var demektir. Bu gün Beşiktaştan hesap soran yarın bütün halktan sorar.
işin acı yanıda ne biliyormusun bu gün yapılan saldırıyı hala Beşiktaşın suçuymuş gibi gösterebilmek neymiş Beşiktaş geziyi yapmış o
yüzden cezalandırılıyormuş vay be birde bu haklı görünüyor şampiyonluklar elimizden çalınıyor neymiş biz geziyi yapmışız haklılar
yapmamalıyız biyat etmeliyiz padişahım çok yaşa öylemi yok kardeşim benim hayatımda biyat kültürü yok gerekirse bütün şampiyonlukları feda ederim
gerekirse stadıda feda ederim ama biyat etmem ve inanıyorum Beşiktaş taraftarının ezici bir çoğunluğuda biyat etmez.
internetten sarı öküz hikayesini bul oku ben burda siyaset yapılmasını sevmiyorum tek Beşiktaş olsun diyorum
her görüşte insanın ortak değeri konuşulsun burda belkide siyasi olarak yan yana gelemeyeceğim bir çok insanla çok güzel dostluklar
kurdum demekki istenince oluyormuş bunları hepimiz yapmaya başladık güzelde oluyor konuşmayı öğrenmeye başladık
ilk zamanlar gibi değil ilk zamanlar ufacık konu açılsa kıyamet kopuyordu burda inanıyorumki her görüşe karşı tarafsız ve adil olduğum
için artık insanlar çok dikkat ediyor ama bu Beşiktaşa saldırı olduğundada tarafsız olacağız anlamı taşımaz sakın iktidar düşmanlığı olarak algılamayın
emin olun zıttı bile iktidarda olsaydı böyle bir durumda tepkim aynı olurdu buna sakın siyaset demeyin bunun adı Beşiktaşın haklarını korumaktır.