2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 30 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12897457 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı genki1914

Andre Carillo ? :bandit: keşke olsa
Guti14

Çevrimiçi Necmi

Ara transfer sezonu hepimize hayırlı olsun. Burada yazdığınız
mesajlara dikkat edin hiç bir şekilde küfür hakaret bu renklilere dahi yapılsa
kabul görmeyecektir. Küfür ve hakaretin niteliğine göre moderasyon onayı, no post veya
üyeliğin silinmesine kadar gider. Ne siz üzülün nede bizi üzün.

Çevrimdışı kartalBaz

Kimse douglas i begenmiyor ama bence gayet oturur bizim takima. Rholdolfo douglas ikilisi cok iyi is cikaracaklardir. Yeni alinacak stoper ersanin yerine dusunuluyor. Hem stoper hemde kaleci ilk 11 de olacak gelir gelmez. Bunlarin uyum sorununuda ele almak lazim. Benim tercihimde adler + papy olabilirdi ama birincisi uyum sorunu ikincisi papy 6 aydir oynamiyor ucuncusu rholdolfo ile douglas ayni dili konusuyor. Bunlarda transferde onemli seyler. Douglasla papy arasinda da ucurumlar yok hemen hemen ayni kalitedeler benim gozumde. Ama adler boykodan cok daha iyi kaleci tabiki. Ama bizim seviyemizdeki bir takim icin ne adler bizi sampiyon yapar nede boyko tek basina. Zaten uc kere geliyorlar 2 si gol oluyor. Ikiside is gorur yani. Alttaki defans kurgusu 5-6 gol daha az yiyecektir. Sampiyonluk yakin arkadaslar.

Boyko
Beck  Rhodolfo   Douglas    Ismail

Çevrimdışı dlcs

Ben hala daha Boyko'nun olmayacağını düşünüyorum. Çok başka beklentilerim var.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari

Ligin üst sıralarındaki takımlarla dışarıda oynayacağız. Gerçi bizim deplasman performansımız daha iyi diyeceksiniz ama ya bizim deplasman performansımızın iyi olmasının sebebi deplasmana gittiğimiz rakiplerin kolay olmasıysa?

Bence tersine ikinci yari daha rahat olacak. Hem eksik bolgelere transferler geliyor, hem sakatlar donecek hem de belki bunlar kadar onemlisi elendigimiz icin uc gunde bir mac oynamak zorunda kalmayacagiz, takimin devre sonuna dogru gosterdigi hafif zorlanmanin sebebi de zaten buydu. Ben rahatim, sene basindan beri endisem cirkeflikle, hileyle sampiyonlugumuzun calinmasi. Oyun olarak da kadro olarak da ligin en iyi takimiyiz. Duzgun bir lig olursa gule oynaya sampiyon olacagimizi dusunuyorum.

Çevrimdışı LORDBJK

Ya ben  Beşiktaş'ın niçin macera aradığını anlamıyorum 1.5 milyona kasımpasalı donk'dan daha iyisini nasıl bulacaklar.Bence galatasaray'dan önce bu futbolcuya çökmemiz lazım. Atiba olmadığı zaman ortada oynar ersan yokken'de defansta oynar ayakları'da geriden oyun kurmak için çok iyi.ayrıca süper ligin sertliğine'de alışık niçin defansa başka birini bakıyorlar anlamıyorum.

Çevrimdışı mehmetthedum

Benim futbol ve ticaret kültürüne göre bu sene kaleye direk geçecek değil, seneye tolga gidince kaleye geçecek bir kaleci almamız gerekiyor. Bu da 23-25 yaşlarında ve 10 sene kaleyi kapatacak, "olmak üzere" olan bir kaleci demek ki ; rajkovic ideal bir aday. Tosiç bi işe yarasın. ( ticaret kültürü derken : kontrat tamamlama etiği ve emeğe saygıdan bahsediyorum. Kaldı ki tolga lig için gayet yeterli. Hem rajkoviç erken uyum gösterirse direk kaleye de koyulabilir. )

Stoper konusunda ise douglas tarzı bir oyuncu yine yaş itibarı ile çok ideal olur. Ama gelir gelmez direk 11 oynayacağını beklemeyelim. Kim gelirse gelsin, 3 numaralı stoper olur. Benim tanıdığım şenol hoca stoper ikilisini hemen değiştirmez. Ama bu bölgede artık zaafiyetimiz de kalmamış olur. ( ceza ve sakatlık durumunda) sene sonu ersan satılır ve önümüzdeki sene , bu yeni alınan stoperle rodolfo ikilisini izleriz.

Bir tane de genç esmer santrafor/forvet bekliyorum. Bu adam eğer kanatta da oynayabilen bir isim olursa, yaz transferinde gökhan'a güle güle diyebilir.

Bu transferler oturursa, yaz transferine sadece sosa yerine yıldız bir orta saha (stad Açılışı), ve ismailin önüne iyi bir sol bek transferleri kalır. Bu takım seneye de vurur geçer.
Beşiktaş her zaman mahallenin büyük abisidir.

Çevrimdışı enemy1903

douglas ve rhodolfo yan yana oynamaz bence.

Çevrimdışı Ensar

Ya ben  Beşiktaş'ın niçin macera aradığını anlamıyorum 1.5 milyona kasımpasalı donk'dan daha iyisini nasıl bulacaklar.Bence galatasaray'dan önce bu futbolcuya çökmemiz lazım. Atiba olmadığı zaman ortada oynar ersan yokken'de defansta oynar ayakları'da geriden oyun kurmak için çok iyi.ayrıca süper ligin sertliğine'de alışık niçin defansa başka birini bakıyorlar anlamıyorum.
düşman başına
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı kartalBaz

douglas ve rhodolfo yan yana oynamaz bence.
Bence cok iyi ikili olurlar. Bu forumda douglas hakkinda ilginc bir sekilde kotu izlenim var. Rhodolfo bir mac kotu oynadi diye burada kalitesi tartisildi. Gecen sene yedigimiz golleri hatirlarsaniz rhodolfonun ne kadar kalite kattigini goruceksiniz. Koskoca yarim sezonda 2-3 hata cokmu fazla? Defans oyuncularinin hatalari goze cok batar. Ornegin mario gomezin bu sene ayagini uzatamadigi yetisemedigi ayaginin altindan kacirdigi pozisyonlari toplayalim 5-6 gol eder. Ama adam attiklarindan dolayi kimsenin aklina bile gelmiyor. Tabiki herkesin hatasi olacak. Fenerin 7 kusur milyon verdigi stoperden ne eksigi var? Ayni sekilde douglasinda bir eksigi yok hatta fazlasi var. cok daha hizli. Yine iddia ediyorum, rhodolfo douglas ikilisi ligin en iyi ikilisi olacak.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Ben bizi çok zorlu bir fikstürün beklediğini düşünenlerdenim. Şampiyonluğa inancım tam ama bunun çok meşakkatli olacağını düşünüyorum. İlk yarıdan daha çetin olacak.
Çok zorlu bir fikstür olduğu konusunda hemfikirim ama bunun üstüne aşağıdaki takviyeler de gelecek takıma ve dahada oturmuş bir takım olacağız. Maç sonunda Gomez tam olarak şunları söyledi "2.yarı da çok daha efektif bir Beşiktaş izleyeceksiniz"

Veli
Tolgay
Boyko
Douglas
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı zekotha

Biz artık Gomez-Quaresma arası standartlarda transfer yapmalıyız ya da gelecek vâdeden genç futbolcu. Donk bu iki kategoride de değil. Günü kurtarmak için yaptığımız transferler, 1-2 sene sonra nasıl elimizden çıkaracağız dediğimiz futbolculara dönüyor. Ayrıca seneye ŞL'ye gidecekmiş gibi oyuncular almalıyız. Ben Donk'la ŞL maçına çıktığımızı düşünemiyorum.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

İsmail cidden çok kötü bir futbolcu. Futbol zekası açık ara Motta ve Tosic'in de altında bu açığını tekniğiyle kapatmaya çalışıyor o da bi yere kadar yetiyor. Bu sene bi şekilde idare ederiz ama seneye mutlaka bu bölgeye ofansif özellikleri de üst düzeyde olan bir sol bek almamız lazım.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Dünkü maçta Olcay'ın takım için ne kadar önemli olduğunu tekrar gördük ama formda bir Olcay'ın. Kanat oyuncusu alacaksak da daha çok içeri giren ve ortalığı karıştıran bir oyuncu almamız gerektiğini düşünüyorum. Quaresma neredeyse kanattan hiç ayrılmadı bu da onun verimliliğini düşürüyor sadece kanatta top bekleyip içeri orta yaparak Beşiktaş'a yeterince faydalı olamaz bu yapıda daha fazla içeri katedip verkaçlara girmesi gerekiyor ki onun futbol kültüründe bunların hiç biri yok.

Kerim Frei bile aldığı süre verdiği katkı bazında Quaresma'nın önünde neredeyse bu da oyun yapısıyla alakalı. Quaresma'yı kötülemiyorum kimse yanlış anlamasın ama bizim oyun yapımızla ve durağan yapısıyla çok faydalı olamıyor. 
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Kemal

Douglasta hız konusu sıkıntısı yok bana göre, şu var düz oynuyor bize defansta sakin aklıyla oyun kuracak kişi lazım , bakın oyun tarzına aynı Beşiktaşlı stoperler gibi havadan top geliyor veya top kesecek düz ayak -kafayla topa vuruyor ama nereye ortaya veya uzak rakibe bu seferde top geri bindiriliyor rakipçe, yani doldur boşalt oluyor. Tam da Rhodolfo ve Ersanın yaptığı şey bu ;

Bize lazım olan ise, topu alıp soğutacak aklıyla başka yerlere gönderecek yani ekstrem iş yapacak, son 5kd rahat nefes aldıracak , üst düzey stoper. Bunu Dijilobodji bir nevi yapar, yani yaptığı kadarı bize ilaç olur.

Ama benim tahminim Dnipro 2 sini birden vermek istiyor. Sadece Boykoyu verme taraftarı değil.

Çevrimdışı Kemal

Dünkü maçta Olcay'ın takım için ne kadar önemli olduğunu tekrar gördük ama formda bir Olcay'ın. Kanat oyuncusu alacaksak da daha çok içeri giren ve ortalığı karıştıran bir oyuncu almamız gerektiğini düşünüyorum. Quaresma neredeyse kanattan hiç ayrılmadı bu da onun verimliliğini düşürüyor sadece kanatta top bekleyip içeri orta yaparak Beşiktaş'a yeterince faydalı olamaz bu yapıda daha fazla içeri katedip verkaçlara girmesi gerekiyor ki onun futbol kültüründe bunların hiç biri yok.

Kerim Frei bile aldığı süre verdiği katkı bazında Quaresma'nın önünde neredeyse bu da oyun yapısıyla alakalı. Quaresma'yı kötülemiyorum kimse yanlış anlamasın ama bizim oyun yapımızla ve durağan yapısıyla çok faydalı olamıyor. 

Olcay düz oyuncu düz oyun düz takımlara karşı oynanır ve bize kazandırır . Olcay neden derbilerde öne çıkamıyor yada büyük maçlarda açıklamasıda bunun altında. Bakın Gomeze verdiği asist düz bir pas ve gol oldu , daha gol anonsu verilirken yine sağ açıktan Olcayın içeri kestiği pas var cevap o pozisyonda, Gomez ön direğe koşu yapıyor ama Olcay arka direğe uzak futbolcuya vermeyi seçiyor ve güzelim pozisyon harcanıyor . İşte Olcay bunuda yapabilse winner oyuncu olabilir, ama maalesef değil , düz oyuncu .  Quarejma ise böyle değil cin gibi , o topu Gomezin kafasına koyardı mesela , ama onunda başka - leri var , zaten olmasa oda şuan da Barça daydı .

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

Farklı senaryolarda farklı oyuncular öne çıkıyor. Dünkü maç Olcay'a yaradı ama senaryolar her maç aynı oyuncuya uymuyor. Şenol hoca rotasyonla iyi kullanıyor hepsini. Kenardan kim gelse skora katkı sağlıyor bu çok iyi.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Olcay düz oyuncu düz oyun düz takımlara karşı oynanır ve bize kazandırır . Olcay neden derbilerde öne çıkamıyor yada büyük maçlarda açıklamasıda bunun altında. Bakın Gomeze verdiği asist düz bir pas ve gol oldu , daha gol anonsu verilirken yine sağ açıktan Olcayın içeri kestiği pas var cevap o pozisyonda, Gomez ön direğe koşu yapıyor ama Olcay arka direğe uzak futbolcuya vermeyi seçiyor ve güzelim pozisyon harcanıyor . İşte Olcay bunuda yapabilse winner oyuncu olabilir, ama maalesef değil , düz oyuncu .  Quarejma ise böyle değil cin gibi , o topu Gomezin kafasına koyardı mesela , ama onunda başka - leri var , zaten olmasa oda şuan da Barça daydı .
Anlatmaya çalıştığım nokta bu o bölgelere girmiyor Quaresma hep kanatta kalmayı tercih ediyor daha fazla aktif alanın içerisinde yer alması lazım, çünkü oraya top atabilecek oyuncu sayısı fazla Sosa, Oğuzhan, Gomez..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

İsmail cidden çok kötü bir futbolcu. Futbol zekası açık ara Motta ve Tosic'in de altında bu açığını tekniğiyle kapatmaya çalışıyor o da bi yere kadar yetiyor. Bu sene bi şekilde idare ederiz ama seneye mutlaka bu bölgeye ofansif özellikleri de üst düzeyde olan bir sol bek almamız lazım.

İsmail'in sık sık tekrarladığı bir hata var. Orta sahayı daha geçmeden neyine güveniyorsa havadan ileri uca ya da rakip ceza sahasının önüne doğru pas atmaya çalışıyor. Dün 1 defa gördüm bunu yaptığını ve gs maçında yaptığında da golü yedik. Bu şekilde bir pas atma futbolda yok bunu nereden öğrenmiş nereden uyduruyor bilmiyorum. Maçın son dakikaları olsa ve gole ihtiyacımız olsa top şişirme denilebilir ama maçın en sakin anları herhangi bir baskı bile yokken bu şekilde bir top kullanma olamaz. Daha dikkatli ve özenli pas atması lazım.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

İsmail'in sık sık tekrarladığı bir hata var. Orta sahayı daha geçmeden neyine güveniyorsa havadan ileri uca ya da rakip ceza sahasının önüne doğru pas atmaya çalışıyor. Dün 1 defa gördüm bunu yaptığını ve gs maçında yaptığında da golü yedik. Bu şekilde bir pas atma futbolda yok bunu nereden öğrenmiş nereden uyduruyor bilmiyorum. Maçın son dakikaları olsa ve gole ihtiyacımız olsa top şişirme denilebilir ama maçın en sakin anları herhangi bir baskı bile yokken bu şekilde bir top kullanma olamaz. Daha dikkatli ve özenli pas atması lazım.
Futbol zekası zayıf olduğu için yapıyor bunları. Beck neden böyle pas hataları yapmıyor? Belki ismail kadar teknik değil ama futbolun doğrularını biliyor. İsmail'le idare ederiz ancak daha ötesini beklememek lazım.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı LORDBJK

Biz artık Gomez-Quaresma arası standartlarda transfer yapmalıyız ya da gelecek vâdeden genç futbolcu. Donk bu iki kategoride de değil. Günü kurtarmak için yaptığımız transferler, 1-2 sene sonra nasıl elimizden çıkaracağız dediğimiz futbolculara dönüyor. Ayrıca seneye ŞL'ye gidecekmiş gibi oyuncular almalıyız. Ben Donk'la ŞL maçına çıktığımızı düşünemiyorum.

Ya yapmayın donk o kadar'da kötü bir futbolcu değil bir kere maliyeti düşük sezon sonu serbes kalıyor diye ayrıca 29 yaşında  daha en az 4 sene randıman verir sonra gönderirsin.Ben yıllardır ligimizi ve yabancı ligleri seyrederim orta sağdan gol atan defans oyuncusu çok nadir gördüm arkadaşım ayağı ve oyun bilgisi çok iyi ayrıca inan defansta dururken bizim rodolfodan da ersandan da ileriye daha iyi destek verir diğer futbolcularla verkaça girer.Yıllardır her kasımpaşa maçında beşiktaş şunu alsın dediğim futbolcu.

Çevrimdışı Kemal

Ya yapmayın donk o kadar'da kötü bir futbolcu değil bir kere maliyeti düşük sezon sonu serbes kalıyor diye ayrıca 29 yaşında  daha en az 4 sene randıman verir sonra gönderirsin.Ben yıllardır ligimizi ve yabancı ligleri seyrederim orta sağdan gol atan defans oyuncusu çok nadir gördüm arkadaşım ayağı ve oyun bilgisi çok iyi ayrıca inan defansta dururken bizim rodolfodan da ersandan da ileriye daha iyi destek verir diğer futbolcularla verkaça girer.Yıllardır her kasımpaşa maçında beşiktaş şunu alsın dediğim futbolcu.

Donk artık GS nin malı , boşverin anmayın adını .

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Boyko ve Douglas alınırsa eğer hava üstünlüğümüz iyice pekişecek. Ben kaleci, stoperler ve santraforun uzun boylu olmasından yanayım.
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı mellfred

douglas bizim oyuncumuz değil. ersan'dan hallice, topla ilişkisi kötü bir kesici olarak iş görür ama topu oyuna sokması rezalet. bütün topları ya taca ya kornere şutluyor. topla katedemiyor, defansın baskı altında kaldığı anlarda sıkışıp kalırız kendi sahamızda. balantayı tercih ederim

Çevrimdışı mesahan

Bence Feda sezonunda aldığımız Oğuzhan gibi genç bir yetenek daha bu araya serpiştirilmeli.
Oğuzhan-Olcay-Töre-Frei-Tolgay-Cenk serisine bir ilave yapılıp üç sezon sonraki Oğuzhanı şimdiden almalıyız. Yada altta varsa çıkarmalıyız.
Oğuzhan 3 sezon sonra bu hale geldi malum.
Ayrıca Atiba nın yerine gelecek oyuncu şimdiden kadroda olmalı yavaş yavaş takıma adapte olmalıdır.
Yine fizikli bir siyahi olabilir. Atiba nın en fazla bir sene daha bu performansı sürer sonra yaştan dolayı yavaş yavaş kaldıramayabilir.

Ha bu arada kaleci tabiki şart. Ama uzun vadeli yatırımlar unutulmamalıdır.
[ Son Düzenleme: 28 Aralık 2015, 11:56:37 mesahan ]
"İyi insan olmadan iyi Beşiktaşlı olunmaz" (Süleyman Seba)