Bu arada acayip keyiflendim bunu görünce

(konu dışı olacak ama herkesin görmesi için şimdilik buraya yazıyorum gerekli görülürse kaldırılsın.) resmi siteden alıntıdır.

Galatasarayın, 206 milyon dolar konsolide kredi aldığı görülüyor. Bu kredi alınırken pek alışık olunmadığı tarzda çifte teminat verilmiştir. İlerideki alacaklarımız temlik edilmiş, bu temliğin yanında da gayrimenkul ipoteği verilmiştir. Bankacılara nasıl böyle yaparsınız diye sorduğumuz zaman, spor kulüplerine böyle yaparız diye bir cevap vermişlerdir. Bu temliklere baktığımızda, bunların kısa ve uzun vadeli olduğunu görüyoruz. Şöyle bir örnek vereyim; Nike ile yapılan sponsorluk sözleşmesinin gelirleri 2021-2022 sezonuna kadar, Federasyondan gelecek gelirler 2017-2018 sezonuna kadar, Türk Telekom Arenanın gelirleri 2019-2020 sezonuna kadar temlik edilmiştir. 30 Eylül 2014 tarihi itibariyle vermiş olduğumuz teminat ve temliklerin toplamı yaklaşık 1.25 milyar Türk Lirasıdır. Yani yaklaşık olarak 600 milyon dolar teminat ve temlik vermiş durumdayız. Bunun teminat / kredi oranı ise 2.52dir. Bütün bu sayıları size kulübün mali durumunun resmini rahat görüp anlayabilmeniz ve bunun üzerinde fikir yürütebilmeniz için verdim. Bu söylediklerim zaten bağımsız denetçi raporlarında da mevcut.