ben de neden diyorum? gomez'in kronik sakatlığı yok, iç bağları koptuğu için formsuz bir dönem geçirmiş geçen sezon. Ayrıca Fiorentina bu adama uygun takım değil, formda olsa bile bayern'deki performansını gösteremezdi.
Senin adama özel bir ön yargın var ve bu objektif verilerden uzak. abartıldığı kadar iyi olmayan adam nasıl o kadar gol atsın? almanya milli takımına niye alınsın? sakatlık yaşamasa zaten ancak imzasını alırdık gomez'in.
"eski gomez'i alacak olsak eyvallah derim." diyorsun. ön yargılı olduğun buradan anlaşılyor. eski gomez'i alacağımıza emin olsak ben sevinçten ağlarım 
kardesim ben adami yillarca seyrettim ve futbol anlayisima güvenerek söylüyorum bunlari.
sadece istatistiklerle ölcemezsin bir Oyuncunun kalitesini. özellikle Gomez gibi Santrfor icin oynadigi Takimin kalitesi cok önemli. Gomez Takimi savunma yaparken bile kendini pozisyon bulmaya hazirlayan bir Oyuncu, her zaman en ucta kalir ve kaleye en kisa mesafede oynar. Atak Organizasyonlarinda rol oynamaz oynadigi Takimin kalitesi istatsitik yapmasinda en büyük etken'dir. ama bu onun Takimi güclendirdigini kanitlamaz cünkü Takimi farkli bir sistemde oynayarak daha da basarili olabilirdi. bunu da kimse bilemez.
Bayern Münih'te daha basarili olabilecek kac tane Oyuncu vardir, ama bunu görmedigi icin anlayamiyor bazilari.
bir Futbolcuyu yorumlarken sadece ismine, istatistigine bakmayacaksin. Oyuncu'nun kabiliyetlerini teker teker analiz edeceksin, gördüklerini futbol anlayisinla birlestirerek kendi görüsünü olusturacaksin. iste bunlar bazen yapilmadigi icin sayisiz Oyuncu beklentilerin altinda kaliyor.