İşin kötüsü, vahim olanı.. Eleme maçları oynayacak olsak, transferlerin şimdiye dek bitirilmiş olacağını düşünen insanların hala var olması. Bu insanlar geçen sene de acele etmeye gerek yok diyordu, Arsenal maçı sonrası ise, sosa olsaydı Arsenali elemiştik diyorlardı.. Acele etme değil bu olay. 9 haziranda açıldı transfer sezonu. Bugün 9 temmuz.
Kadrosunda en az 4-5 isim değişecek takım bunu 1 ay içinde halletmeliydi.
Hepsinin alternatifi hazır derken, bu şekilde olmamalıydı olay. Alternatif hazır diyorsan, o alternatifin maliyetini getirisini goturusunu biliyorsun demektir.
Forvette evet demba Ba nın alternatifi lulakudur. Çünkü lukaku da forvettir. Ama lukakunun bonservisi 40milyon eurodur kendi maaaşı 5milyon eurodur.
Şimdi bu alternatif mi demektir?
Alternatif kelimesi, aynı şartlar ve koşullara uyan farklı yontem anlamı taşımaz mı? Bir yere e-6 dan da gidebilirsin e-5 den de sahilden de.bu alternatiftir. Ama gideceğin yere helikopterle gitmek alternatifler arasında yer almaz, sıradan insanlar arasında.
Ne zaman kurumsal bir buyuk kulup olursun?
Demba Ba çin ekibine imzaladığını açıkladığı günün akşamında, web sitende sağlam bir intro ile yeni transferini duyurursun. Bu şu anlama gelir, benim futbolcu izleme ekibim çalışıyor, benim futbolcu havuzum geniş.
Dilediğim her oyuncunun yerini iki saat içinde doldururum.
Ba gideli ne kadar oldu? Banın gideceğini bileli nr kadar oldu? Ben size söyleyeyim. En az 45 gün oldu.
Sivok ile devam etmeyeceğini ne zaman karara bağladın? Ben sana söyleyeyim en az 6 ay oldu.
Sonuç ortada.
Acele edilmesi gereken mevkileri söylüyoruz. Savunma ve savunma onu. Bunların birlikte sadece düz koşu yapmaları bile önemli kaldı ki taktik çalışmalar çoktan başladı. Geçen seneden çok farklı bir takım olacak sahada.
Balazs diyoruz . Mevki olarak ekstrem bir acelesi olmayabilir belki ama pozisyon alma itibari önemli. Adamın sözleşmesi bitiyor. Talibi her an artabilir, boyle fırsatları 500 bin eurolar için kaçırmayacaksın.
Bunlar yatırımdır .