Bu işlerde uzman değilim ama şöyle tahmin ediyorum:
Bu giriş kapıları aynı zamanda acil durumlarda kullanılacak giriş-çıkışlar. Kapıya ulaşmanın kolay olması için tribünlere simetrik bir şekilde dağıtılmak zorundalar. Yani bu durumda ya orta çizgiye bir kapı denk gelecek şekilde 5; ya da yeni açıktakine benzer şekilde ama 6 tane kapı koyulacak. Eğer 6 kapı koyulursa 75-100 arası koltuk kaybı olacak. Mimar-yönetim artık her kimse maksimum kapasiteye ulaşmak için 5 kapıyı tercih etmiştir.
Yeni açık üst-Eski açık üst tribünle kapalı üstteki kapıları da karşılaştırmak anlamsız. Çünkü @Necmi abinin dediği gibi bir tribün 68m iken diğeri 105m. Acil durumlarda insanları en kısa sürede çıkış kapısına ulaşmak zorundayız. Dolayısıyla Eski açıkta ve yeni açıkta ortaya kapı koymak gibi bir zorunluluk yok ama kapalıda orta taraflarada da bir kapı olmalı.
Şuraya takıldım;
Yeni açık üst-Eski açık üst tribünle kapalı üstteki kapıları da karşılaştırmak anlamsız. Çünkü
@Necmi abinin dediği gibi bir tribün 68m iken diğeri 105m. Acil durumlarda insanları en kısa sürede çıkış kapısına ulaşmak zorundayız. Dolayısıyla Eski açıkta ve yeni açıkta ortaya kapı koymak gibi bir zorunluluk yok ama kapalıda orta taraflarada da bir kapı olmalı.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orayı kapalı ile kıyaslamıyorum Yeni açık Eski açıktan büyük ve kişi sayısı daha fazla ise 50 100 1000 kişi fark etmiyor ama neden Yeni açıkla eski açık üst katlar Çıkış kapıları simetrik oluyor ve eşit...!

Acil durum oldugunda Yeni açık Eski açık aynı statüde mi olmus oluyor
@nannan