Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5719899 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ahmet türker

Ben birkaç stada gördüm ama hangi  stadlar hatırlamıyorum.tv den seyrederken pek güzel görünmesede çatal merdivenler biraz bu işi çözer  :) bu şekil yapılırken taraftar grubu değilde kapasite düşünülmüştür.
bu projede taç çizgisine paralel kapalı en alt koltukları saydım 201 çıktı doğrumu saydım bilmiyorum ,projede koltuk çizimi bire bir aynımı onu da bilmiyorum @MURAT kardeşim.

Çevrimdışı ALI RIZA

bu projede taç çizgisine paralel kapalı en alt koltukları saydım 201 çıktı doğrumu saydım bilmiyorum ,projede koltuk çizimi bire bir aynımı onu da bilmiyorum @MURAT kardeşim.
@ahmet türker kusura bakma seni yordum öyle bir proje yayımladım ki zaten vardı da  :kop: :kop: :kop:
Stat insnada Şüpheler bırakıyor durmadan acaba acaba diyorsun sonra öyle olmadıgı çıkıyor örnek çatı  :evillol: :evillol:

Çevrimdışı nannan

Aynı olmayan yere neden Neden aynı çıkış kapısını koyuyorsun ? yeni açık ve eski açık ortalaması 17m de 1 çıkış kapısı koymış oluyoruz misal...! Ama maratol alanına 17 m de 6 çıkış kapısı olması gerekirlen 5 tane bırakıyoruz üstelik 5. ortadaki çıkış kapısı saçma bir yere bırakıyor
bak şimdi abi Sarı cengaver hizasındaki çıkış kapısına bak bir de panetli hizasındaki çıkış kaıpsına bak 1 prekast oynuyor aynısı ise eski açık tarfında ama orta daki çıkış kapısında ise 2 prekast oynuyor...! Orayı 4 lü de yapabilirdin 6 lıda yapabilirdin ama 5 li olarak bırakması ve tam saha ortasına bırakması tesadüf olamaz... @Necmi abi :) Ben geleyim istanbula  :evillol: :evillol:
demek istediğim eklentideki...

Bu işlerde uzman değilim ama şöyle tahmin ediyorum:
Bu giriş kapıları aynı zamanda acil durumlarda kullanılacak giriş-çıkışlar. Kapıya ulaşmanın kolay olması için tribünlere simetrik bir şekilde dağıtılmak zorundalar. Yani bu durumda ya orta çizgiye bir kapı denk gelecek şekilde 5; ya da yeni açıktakine benzer şekilde ama 6 tane kapı koyulacak. Eğer 6 kapı koyulursa 75-100 arası koltuk kaybı olacak. Mimar-yönetim artık her kimse maksimum kapasiteye ulaşmak için 5 kapıyı tercih etmiştir.
Yeni açık üst-Eski açık üst tribünle kapalı üstteki kapıları da karşılaştırmak anlamsız. Çünkü @Necmi abinin dediği gibi bir tribün 68m iken diğeri 105m. Acil durumlarda insanların en kısa sürede çıkış kapısına ulaşmasını sağlamak zorundayız. Dolayısıyla Eski açıkta ve yeni açıkta ortaya kapı koymak gibi bir zorunluluk yok ama kapalıda orta taraflarda da bir kapı olmalı.
[ Son Düzenleme: 07 Mart 2015, 21:56:32 nannan ]

Çevrimdışı ahmet türker

@ahmet türker kusura bakma seni yordum öyle bir proje yayımladım ki zaten vardı da  :kop: :kop: :kop:
Stat insnada Şüpheler bırakıyor durmadan acaba acaba diyorsun sonra öyle olmadıgı çıkıyor örnek çatı  :evillol: :evillol:
ben hiç görmemişim ya da gördüm de unuttum .yoksa şimdiye kadar 10 kere saymıştım . evet gerçekten de yorucu oluyor . :kop:  :kop:

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Kapı başı tahmini 900-1000 arası kişi düşüyo sanki :alala:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Efe

@Efe eski aciktaki vincin ne isi kaldi? rampa ile ilgili mi en son o gidecek o zaman

evt abi rampanın üstüne 2 tane tabla tılacak onlara malzemeyi seyyar vinç veremyecek gibi görünüyor o yüzden eski açıktaki vinç daha bekleyecek @ZEKI abi
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Arkadas Bursa'da ama sanki saha icinde calisanlardan daha fazla biliyor ne olup bittigini.  :ok:

ben bursadayım ama gözlerim stadın içinde :D
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ALI RIZA

Bu işlerde uzman değilim ama şöyle tahmin ediyorum:
Bu giriş kapıları aynı zamanda acil durumlarda kullanılacak giriş-çıkışlar. Kapıya ulaşmanın kolay olması için tribünlere simetrik bir şekilde dağıtılmak zorundalar. Yani bu durumda ya orta çizgiye bir kapı denk gelecek şekilde 5; ya da yeni açıktakine benzer şekilde ama 6 tane kapı koyulacak. Eğer 6 kapı koyulursa 75-100 arası koltuk kaybı olacak. Mimar-yönetim artık her kimse maksimum kapasiteye ulaşmak için 5 kapıyı tercih etmiştir.
Yeni açık üst-Eski açık üst tribünle kapalı üstteki kapıları da karşılaştırmak anlamsız. Çünkü @Necmi abinin dediği gibi bir tribün 68m iken diğeri 105m. Acil durumlarda insanları en kısa sürede çıkış kapısına ulaşmak zorundayız. Dolayısıyla Eski açıkta ve yeni açıkta ortaya kapı koymak gibi bir zorunluluk yok ama kapalıda orta taraflarada da bir kapı olmalı.
Şuraya takıldım;
Yeni açık üst-Eski açık üst tribünle kapalı üstteki kapıları da karşılaştırmak anlamsız. Çünkü @Necmi abinin dediği gibi bir tribün 68m iken diğeri 105m. Acil durumlarda insanları en kısa sürede çıkış kapısına ulaşmak zorundayız. Dolayısıyla Eski açıkta ve yeni açıkta ortaya kapı koymak gibi bir zorunluluk yok ama kapalıda orta taraflarada da bir kapı olmalı.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orayı kapalı ile kıyaslamıyorum Yeni açık Eski açıktan büyük ve kişi sayısı daha fazla ise 50 100 1000 kişi fark etmiyor ama neden Yeni açıkla eski açık üst katlar Çıkış kapıları simetrik oluyor ve eşit...!  :alala: :alala: Acil durum oldugunda Yeni açık Eski açık aynı statüde mi olmus oluyor  :alala:  @nannan
[ Son Düzenleme: 07 Mart 2015, 22:02:39 ALI RIZA ]

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Ah şu eski açık da yeni açık gibi olsaydı tadından yenmezdi :bandit:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı ahmet türker

ben çok memnunum, :tabe:  :tabe:  eski açık üstten kombine aldım ,az insan olması işime geldi doğrusu .

Çevrimdışı Efe

Şuraya takıldım;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orayı kapalı ile kıyaslamıyorum Yeni açık Eski açıktan büyük ve kişi sayısı daha fazla ise 50 100 1000 kişi fark etmiyor ama neden Yeni açıkla eski açık üst katlar Çıkış kapıları simetrik oluyor ve eşit...!  :alala: :alala: Acil durum oldugunda Yeni açık Eski açık aynı statüde mi olmus oluyor  :alala:  @nannan

yaw kapının ne davasını yapıyorsun sen bi gelde kapıyı olimpiyatta gösterelim sana biran önce bitsin diye bekliyoruz başlarım kapısına çatısına küfekisine stad bitsin stad gerisi boş stad bu bunu değiştiremezsin artık sana göre kötü bana göre güzel onlara göre hiç güzel değil tek gerçek stadın bitmesi biran önce kritik aylara giriyoruz artık her saniye değerli isterse 10 kapı olsun kapalıda isterse 2 o kapılardan içeri giremedikten sonra bize hiç bir yararı yok @ALI RIZA  :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı nannan

Şuraya takıldım;
Orayı kapalı ile kıyaslamıyorum Yeni açık Eski açıktan büyük ve kişi sayısı daha fazla ise 50 100 1000 kişi fark etmiyor ama neden Yeni açıkla eski açık üst katlar Çıkış kapıları simetrik oluyor  :alala: :alala: Acil durum oldugunda Yeni açık Eski açık aynı statüde mi olmus oluyor  :alala:  @nannan

Yine tahmin yürütüyorum bilen varsa düzeltsin:
Acil durumlar için giriş-çıkış sayısı kadar bu noktaların tribünlere dağılımının da önemli olduğunu düşünüyorum. En kısa zamanda en fazla insanı bu kapılara ulaştırıp tahliye etmek durumundayız.
Nasıl açıklayabilirim tam emin değilim ama şöyle söyleyeyim; Yeni açıkta asgari giriş çıkış sayısı kullanılmıştır, eski açıktaysa 3 tane olduğunda kapılar birbirinden uzak olacağı için 4 tane kapı tercih edilmiştir. Yeni açık üstte az kapı yoktur, eski açık üstte fazla kapı vardır. Bi de böyle düşün. :)

Çevrimdışı ALI RIZA

yaw kapının ne davasını yapıyorsun sen bi gelde kapıyı olimpiyatta gösterelim sana biran önce bitsin diye bekliyoruz başlarım kapısına çatısına küfekisine stad bitsin stad gerisi boş stad bu bunu değiştiremezsin artık sana göre kötü bana göre güzel onlara göre hiç güzel değil tek gerçek stadın bitmesi biran önce kritik aylara giriyoruz artık her saniye değerli isterse 10 kapı olsun kapalıda isterse 2 o kapılardan içeri giremedikten sonra bize hiç bir yararı yok @ALI RIZA  :)

:poops: :poops: :aaa: :aaa: :aaa: :aaa: @Efe

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

ben çok memnunum, :tabe:  :tabe:  eski açık üstten kombine aldım ,az insan olması işime geldi doğrusu .
Abi bu halide zaten çok çok güzel maşallah :icool:

Çevrimdışı Efe

maalesef sınırlamalardan dolayı eski açık bu şekilde oldu ama hiç olmayada bilirdi üst kat bunada şükür beterin beteri vardır  :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ALI RIZA

Acil durumlar için giriş-çıkış sayısı kadar bu noktaların tribünlere dağılımının da önemli olduğunu düşünüyorum. En kısa zamanda en fazla insanı bu kapılara ulaştırıp tahliye etmek durumundayız.
Nasıl açıklayabilirim tam emin değilim ama şöyle söyleyeyim; Yeni açıkta asgari giriş çıkış sayısı kullanılmıştır, eski açıktaysa 3 tane olduğunda kapılar birbirinden uzak olacağı için 4 tane kapı tercih edilmiştir. Yeni açık üstte az kapı yoktur, eski açık üstte fazla kapı vardır. Bi de böyle düşün. :)
İşte dediğin gibi eski açığı öyle yapmamışlar yapsalarda üst kat orta boş bırakmazlardı... Fark eden bir durum olmaz üst kattaki çıkışları kendi atalarında ortalardılar eşit dağıtırlardı yeni açık gibi aynı hizada olmazdı...!
yeni açık üst  ve Eskiaçık üstte 8 kapı var...

[ Son Düzenleme: 07 Mart 2015, 22:19:05 ALI RIZA ]

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmet türker

hep öyle düşündük zaten eski açıktaki kapılar fazla olmuş .@nannan kardeşim .

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

maalesef sınırlamalardan dolayı eski açık bu şekilde oldu ama hiç olmayada bilirdi üst kat bunada şükür beterin beteri vardır  :icool:
Abi Allahtan eski projedekiler gibi üstü açık kalmamış bunada şükür :D

Çevrimdışı DrmsAli

@Efe eski aciktaki vincin ne isi kaldi? rampa ile ilgili mi en son o gidecek o zaman
Sahaya alinan malzemeler eski aciktaki vinc ile iceri aliniyor.icerde duran o beyaz iskeletler vb o yuzden rampa bitip acilana kadar o vinc sokulmez galiba

Çevrimdışı nannan

hep öyle düşündük zaten eski açıktaki kapılar fazla olmuş .@nannan kardeşim .
Sırf yeni açıkla simetrik olsun diye yapmış olabilirler. :) Simetri hastası bi insan olarak mimara bu konuda hak verebilirim şahsen. :)

Çevrimdışı Melekcik

ben bursadayım ama gözlerim stadın içinde :D
sen zaten numuneliksin bir tane daha yok senden helal olsun @Efe 
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı ALI RIZA

bu sefer de gelmezsen adın kaçağa çıkacak.  :kop:
@ahmet türker abi %100 geliyorum tabi Doğal sebepler olmadıgı sürece :) ayrıca uçağı kacırmadıgım sürece oradayım  :evillol: :evillol:

Çevrimdışı Efe

Abi Allahtan eski projedekiler gibi üstü açık kalmamış bunada şükür :D

açıktı sonradan kapatıldı başkan 3 tarafı kapalı lafını söyledikten bi kaç ay sonra tamamını kapattık dedi onu yapabildiler en azından :)
Şampiyon Beşiktaş JK