Zarardan kastınız nedir Camlarımı taşladım ? Koltuklara isim mi yazdım ? Tribüne zarar mı verdim İbadethane değil orası ev hiç değil Israr savunuyorsunuz hala ekrar vurguluyorum kimseye hakaret edemezsiniz Bi kere Beşiktaşlıya bu yakışmaz Ahlaklı olmak yakışır eleştir ama iş hakarete girdimi benden cevabını alırsın
güzel kardeşim, ne güzel evladınızla beşiktaş'ın stadında maç izleyebilecek günler nasip olmuş. kimi stada gelemiyor, kimi evli değil, kimi evli ama maça götürebileceği bir çocuğu yok. evladınızın hatrı için bile o stada gözünüz gibi bakmanız gerekir. ben öyle yapmaya çalışıyorum daha stada girmeden. siz niye bu kadar savunma gereği hissettiniz bu koltuğa, demire basan arkadaşları açıkçası anlayamadım, siz de bugün oğlunuzla stada girmiş olabilirsiniz ama yapılan eleştirileri üzerinize alınmanıza gerek yok. tabi siz de koltuğa basmadıysanız. bastıysanız da hata etmişiz deyip bir dahakine basmazsınız olur biter.
bir de maçı ayakta izlemek ile koltuğa basarak izlemek aynı şey değil. ayakta durmanın normali betona basarak ayakta durmak. biz de çoğu maçın büyük bölümünü ayakta izliyoruz ama betona basarak. tuvalete girip çıktığı ayakkabısıyla koltuğa da basan adama eleştirinin en şiddetlisini yapmak lazım ki biz de oğlumuzla maça gittiğimizde oğlumuz mikrop yuvası olmuş koltuğa oturmasın. stadın korunması gereği bir yana, bir baba olarak sizin de kendiniz ve oğlunuzun sağlığı için bizimle aynı tarafta olup eleştirileri anlamaya çalışmanızda yarar var.
bundan sonrasını genele hitaben yazıyorum:
tribün kültürü diye bu forumda ve diğer sosyal medya mecralarında ısrarla savunulan bazı hareketleri özetlemek gerekirse;
- koltuğa çıkarak maç izlemek,
- ayakta maç izlemek,
- bir grup bir arada oturup bağırabilme için başkasının koltuğuna oturmak, hatta bunun için şiddet kullanabileceğini beyan ederek insanları tehdit etmek.
- küfürlü tezahüratın tribün kültürünün bir parçası olduğu.
kimse kusura bakmasın da bu tribün kültürünü tarihe gömemezsek beşiktaş'ın stadında 2-3 sezon sonra ailesiyle maç izleyecek çok az insan kalır, 20 bin kişilere maç oynamaya başlarız, beşiktaş da bu şekilde büyüyemez.