Gerçek Beşiktaş taraftarı kim Harun? Yok öyle bir şey kendi kafanda yaratıp inanmışsın sadece. Beşiktaş kompleks yapıya sahip, her renkten insanın olduğu, kozmopolit bir taraftar topluluğuna sahip.
Ne zannediyordun taraftarın %99'u fakir Fener'in ise %80'i zengin mi? Yok öyle bir şey. Romantizm üzerine yazacağın her şeyi çürütebilirim çünkü artık bunları bitirmemiz gerekiyor bunlar bizi bitirdi 20 yıldır.
Aynı Türkiye'de yaşıyor herkes. Doğuştan şanslı değilse herkesin fırsatları var maddi imkanlarını arttırmak için. Beşiktaş taraftarı hiç de sandığın gibi fakirlerin yoğun olduğu bir taraftar grubu değil.
Ki öyle bir noktaya geldik ki fakirlik kötü gibi algılanıyor asla yanlış anlaşılmasın. Ama bu yanlış. O zaman senin bahsettiğin gerçek taraftar 5.000 kişi filan sadece nerede kalan 15 milyon? Yok böyle bir şey boşuna kendini avutma ne su ne ekmek.
Su ve ekmek görmek istiyorsan Dortmund'a bak. Arsenal'e bak. Onlar da işçi sınıfı taraftar grupları. Kombine almak için şimdi sıraya girsen 2062'de birileri ölürse alabilirsin.
Ben nerede Beşiktaş taraftarının %99 u fakir dedim? Halkın takımı olmak, işçilerin ağırlıkta olduğu bir taraftar topluluğu olmanın kötü tarafı nedir? Zengin insanların beşiktaşlı olması yasak mıdır? Bir insan hem zengin olup aynı zamanda sömürünün, işçinin yanında olamaz mı? tartısacaksak bunları önce cevaplaman gerekiyor.
Ben sadece kendi durumumu ilettim. Ben paramı lüks bir restoranda veya diskoda barda da yiyebilirdim ama gönülden bağlı olduğum Beşiktaş maçlarına gitmekten yana kullandım. 2.5 - 3 saat yol gittim ama gocunmadım gayet keyifliydi hatta her istasyonda daha çok arttı Beşiktaş taraftarı. Buradaki mevzu vaktini ve paranı Beşiktaşa ayırman. Zenginlik ve fakirlikle alakası yok.
Dostum benim anlatmak istedigimi yanlış anlıyorsun. özel durumları olan müstesna ama maddi durumu gayet el verislı olduğu halde maçlara gitmeyen hadi diyelim taraftar gruplarına karşı özel bir garezi var stada gitmeyi kendine göre boykot ediyordur veya herkes Besiktaslı istanbulda oturmuyor adam şehir dışında veya yurt dışında yaşıyordur istanbula gelecek durumu da yoktur ama bununla birlikte takıma destek olmak için kartal yuvasından alışveriş yapmayan adam benim tanımlarıma göre gerçek beşiktaşlı değildir.
Bu söylediğimin neresinde zenginlik fakirlik var Allah aşkına.
Adamın durumu yoktur ne maçlara gidecek parası vardır ne kartal yuvasından ürün alacak hali vardır ama sanal ortamda Beşiktaşı savunuyordur millete burada stat ile alakalı bilgi veriyordur bu bile büyük bir destektir. Gercek Beşiktaşlılık bana göre budur.
Dortmund, Arsenal taraftarıyla olan kıyaslamalara hiç girmiyorum Almanya ve İngiltere de ki maaşlarla, gayri safi milli hasılatlarla bizdekini hiç kıyaslama bile. Bu tartışmayı da devam ettirelım istiyorsan özelden devam edelim milleti rahatsız etmeyelim.