Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5869123 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı yenerh

Antalya stadının serme çim olduğunu söyleyen arkadaşlar vardı. ekme yapıldı arkadaşlar.
tarih: 25.07.2015

Çevrimdışı zübeyir çakmakçı

Bence sezon sonu hatta birdahaki seneyi beklyip eski sistemi yapsınlar. son daerece başarılı bence o sistem. serme çim hybrid de olsa bence hiç güzel değil. klasik çimler gibi duruyor.. :akuma: :akuma: :akuma:

Çevrimdışı Deniz

Çim ile ilgili 2 aydir bu tarz soylentiler var ,sis insallah bunu kabul etmez yoksa kendine yazik eder burda hepimiz de biliyoruz ki kisa vadede ve uzun vadede ekme+hibritin verdigi kaliteyi hicbiri vermeyecek hatta yanindan bile gecemeyecek.20 gun erken olacak diye bu riski almaya degmez yazik olur.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı emre1

arkadaşlar tabikide serme olucak adamlar kaç vakittir bas bas bağırıyo martta stadı açıcaz die bizde hayret ediyoruz çatı şu kadar sürse çim 70 gün sürse yetişmiyo falan die üstüne bide mebran seriminde vinçler içeride olucak nası yetişcek die kendimizi yerken beyin fırtınası yaparken adamlar inatla mart dediler. demek ki varmış bi bildikleri demek ki çimler serme olucakmış

Çevrimdışı betoo38

Yaw arkadaş neyi anlamıyorsunuz.. Stadı bu sezon açmak için rulo çim kullanacağız ama mayıstan sonra nevzat demir de olduğu gibi hibrite geçeriz.. Biraz sakin Allah Aşkına

Çevrimdışı heart

arkadaşlar zaten içeride 3 4 maç oynayacağız yetişirse eğer.
serme çim yapmanın hiç bir kötü yanı yok. Hibrit çimi de sis yapacak serme çimi de. kalitede bozulma olacağını zannetmiyorum. Eğer erken açılma durumu varsa tabi ki de serme yapılması çok daha mantıklı. 3 4 maç oynadıktan sonra sezon sonunda hibrit çime geçilir fazla abartılacak bir şey yok. yapan firma aynı olduktan sonra işin kalitesi değişmez.
... Gel benim ol sözlerim ol gecelerim kalsın gündüzlerim ol ...

Çevrimdışı betoo38

serme çim yapmanın hiç bir kötü yanı yok. Hibrit çimi de sis yapacak serme çimi de. kalitede bozulma olacağını zannetmiyorum. Eğer erken açılma durumu varsa tabi ki de serme yapılması çok daha mantıklı. 3 4 maç oynadıktan sonra sezon sonunda hibrit çime geçilir fazla abartılacak bir şey yok. yapan firma aynı olduktan sonra işin kalitesi değişmez.

Bu kadar zor mu şunu anlamak..

Çevrimdışı Tolga

@Necmi abi birkaç hafta evvel sormuş ve değişiklik olmadığını söylemişti bir anda değişikliğe gidilmesi bana mantıklı gelmiyor.

Fakat yönetimin de stadı bu yıl ne olursa olsun açma düşüncesinden dolayı kafam karışmadı değil.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı tangaz

birde mersin antalya veya tr.de serme çim die yapılan stadları neden örnek alıyorsunuz ki bizde serme die yapılan çim 30x60 cm ölçülerinde paspas kadar çim plakaların getirilip zemine el yordamı ile yerleştirilmesi usulü yapılıyor en son bursanın kertenkele arena zemininde de dışarı da yetiştirilen çimler paspas kadar ölçülerde stada getirilip serildi. öyle bişey yapınca oturması vsvs uzun sürüyor ancak dünyadaki uygulamalar böyle değil adamlar 1 metre eninde 10-15-20 metrelere uzanan ölçülerde rulolar halinde getirip seriyorlar şayet böyle bir serme olacaksa ve bize ikinci yarı fener maçından sonra içsaha maçlarını vodafone arenada oynama olanağı sağlayacaksa neden olmasın
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Necmi

Ben size tarihleri basında çıkan haberleri kaynağı ile veriyim tarih hesabını isterseniz tekrar yaparsınız.

bu saha yenileme çalışma başlangıcı: http://www.haberler.com/bjk-nevzat-demir-tesisleri-ndeki-saha-yenileniyor-7401231-haberi/

Bu da ilk antrenman: http://www.trtspor.com/haber/futbol/spor-toto-super-lig/besiktastan-yenilenen-sahada-ilk-antrenman-108706.html

ilk antrenmanı bir sene sonra yapsalardı bir sene sonramı bitmiş olacaktı anlamadım.
SIS sahayı Beşiktaşa 70 günde teslim etti. ama Beşiktaş takımı burda değildi. İlk antrenmanı Şenol hoca
bayağı sonra yaptı. @yenerh

Çevrimdışı Deniz

Yaw arkadaş neyi anlamıyorsunuz.. Stadı bu sezon açmak için rulo çim kullanacağız ama mayıstan sonra nevzat demir de olduğu gibi hibrite geçeriz.. Biraz sakin Allah Aşkına
1.boyle bir masrafa deger mi?
2.olusabilecek muhtemel olumsuzluklarda bu zeminin stada kaybettiregi imaji 4 ay sonra yapilacak zeminle temizlemek ne kadar kolay olacak?
3.takima bir anda stad degistirmek olumsuz etki yaratabilir ,liderken bu riski almaya deger mi ?
[ Son Düzenleme: 30 Aralık 2015, 01:29:56 Deniz ]
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı canergiray77

haydaaa buda nerden çıktı şimdi... 1-2 maç için değer mi bilmiyorum ama mersin'in yeni stadını biz açmıştık hatırlarsanız çimler resmen topak topak yerinden kalkıyordu derin cukurlar oluşuyordu stad'da eğer bizimkide öyle olacaksa gerçekten baya düşündürdü beni hem bizim kalitemiz açımızdan hemde futbolcular açısından takım ayrım etmeksızın buyuk bir sakatlıklar çıkmasından endişe etmemiz lazım hatta bizim oyuncularımız o zaman böyle bir zeminde biz futbolcuları nasıl oynattınız tarzı yorumlar yapmıştı @cursedofdragon  :s20: :steamed: :duman:
@betoo38 abi bu yazımı gördün mü bir çoğumuz bence bu yazıda bahsettiklerim yüzünden endişeli ve bu maçı izledin mi hatırlıyor musun
Kahrolsun dertsiz tasasız hayatlar. Yaşasın tam bağımsız, ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar.!  YALOVA KARTALI
Twitter @CanerGiray77

Çevrimdışı heart

Bu kadar zor mu şunu anlamak..

arkadaşlar haklı tabi ki de serme çimlerin halini gördükten sonra insan bi düşünüyor bizim sahada öyle mi olur diye. geçen sene toki arena, mersin stadyumu, bu sene antalya bursa haklılar tabi ki de. güzel bir sezon geçirirken sakatlık olmasını kimse istemez ama korkulacak bir şey yok bence. Sis işinin ehli bir firma. öyle yarım yamalak iş yapmazlar.
... Gel benim ol sözlerim ol gecelerim kalsın gündüzlerim ol ...

Çevrimdışı betoo38

@betoo38 abi bu yazımı gördün mü bir çoğumuz bence bu yazıda bahsettiklerim yüzünden endişeli ve bu maçı izledin mi hatırlıyor musun

Abim bvb'nin stadında görevliyim ve bvb milli arada 10 gün içinde rulo çim serip bir daha ki maça hazır ediyor. Mersin ve antalya ile kıyaslamak yanlış olur.

Tek eksisi maliyeti ve bence buna değer. Mayıs-Ağustos arasıda nevzat demir de olduğu gibi hibrit yapmaya yeterli bir zaman dilimi

Çevrimdışı Erdemm

firmanın yaptığı işe olan hakimiyetine güvenmişsek, biliyorsak..
daha önce bunun başka statlarda benzer şekilde yapılmış olumlu örnekleri varsa önümüzde..
bir an önce de stat açılsın istiyorsak.. en kısa vadede çözüm üretilsin işler hızlansın istiyorsak..
her gün saatlerce insanlar ne oldu ne kadar ilerledik diye bakıp duruyorsa..
olumsuz örneklere takılıp karamsarlığa kapılmanın anlamı yok bence de yaniii...

bunu müjde olarak almak gerekiyor sanki ahali...  :)

Çevrimdışı canergiray77

Abim bvb'nin stadında görevliyim ve bvb milli arada 10 gün içinde rulo çim serip bir daha ki maça hazır ediyor. Mersin ve antalya ile kıyaslamak yanlış olur.

Tek eksisi maliyeti ve bence buna değer. Mayıs-Ağustos arasıda nevzat demir de olduğu gibi hibrit yapmaya yeterli bir zaman dilimi
@betoo38 abi orayla burayı karıştırma bence :D mersin antalya ile karıştırma diyorsun evet doğru bvb daha iyi yapmış ama bizde almanya takımı değiliz yapılanlar açık ve net örnek bize türkiye de ki yapılan işlem bu bunu anlatmaya çalışıyoruz çabalıyoruz her neyse öyle yada böyle umarım bize hangisi hayırlı gelecekse o olsun :duman:
Kahrolsun dertsiz tasasız hayatlar. Yaşasın tam bağımsız, ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar.!  YALOVA KARTALI
Twitter @CanerGiray77

Çevrimdışı tangaz

haydaaa buda nerden çıktı şimdi... 1-2 maç için değer mi bilmiyorum ama mersin'in yeni stadını biz açmıştık hatırlarsanız çimler resmen topak topak yerinden kalkıyordu derin cukurlar oluşuyordu stad'da eğer bizimkide öyle olacaksa gerçekten baya düşündürdü beni hem bizim kalitemiz açımızdan hemde futbolcular açısından takım ayrım etmeksızın buyuk bir sakatlıklar çıkmasından endişe etmemiz lazım hatta bizim oyuncularımız o zaman böyle bir zeminde biz futbolcuları nasıl oynattınız tarzı yorumlar yapmıştı @cursedofdragon  :s20: :steamed: :duman:

sevgili @canergiray77  neden kötüyü örnek gösteriyorsunuz? bakın size örnek veriyorum iletilerimde görebilirsiniz real madrid 2010 yılında zemini kaldırdı slovakyadan ruloları getirdi serdi ve 1 hafta sora maça çıktı. zemin mükemmeldi...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tguesbb

5.20 den sonra dinleyin de bir sakinleşin

Çevrimdışı betoo38

Kendi çektiğim resimler vardı bulamadım ama bunu buldum. Tabi ki mersin ve antalya ile kıyaslamayacağım çünkü serme rulo çim de olsa SİS yapacak o yüzden bvb üzerinden örnek veriyorum

Çevrimdışı Kadir G.

@betoo38 abi orayla burayı karıştırma bence :D mersin antalya ile karıştırma diyorsun evet doğru bvb daha iyi yapmış ama bizde almanya takımı değiliz yapılanlar açık ve net örnek bize türkiye de ki yapılan işlem bu bunu anlatmaya çalışıyoruz çabalıyoruz her neyse öyle yada böyle umarım bize hangisi hayırlı gelecekse o olsun :duman:

Alman takımı olup olmamakla alakası yok sonuçta bahsettiğin mersin rezilliğinin sorumlusu kim ise o bizim stadımızı yapmayacak.

Olumsuz örneklerdense olumlulara odaklanın.

Çevrimdışı Necmi

Arkadaşlar durumu karıştırıyorsunuz ekme çimle serme çimin kalite anlamında bir farkı yok
tercih edilmeme sebebi sis in çim tarlaları Hollandada ve serme çimin nakliyesi gümrük işleri zor
ve maliyet şişiriyor ve getirilmesinde oluşacak risklerde var o nedenle bunu firma tercih etmemiş.
Yani ekme kararı firmaya ait bir karar serme çime hibrit uygulanmaz diye bir şey yok birbirindende farklı işlem değil
birinde çimi ekiyorsun 20 gün büyümesini bekliyorsun sonra hibrit uyguluyorsun diğerinde yetişmiş çimi seriyorsun
hiç bir bekleme yapmadan direk üstüne hibrit uyguluyorsun. sonuçta işlem bittiğinde aynı sonuç elde ediliyor sadece
biri diğerine göre sana 10-15 gün kazandırıyor hepsi o yoksa toki stadlarındaki işlere benzetmeyin bunlar rulo halinde geliyor ve
makineler tarafından serim yapılıyor ve bu gün serim yapılıp ertesi gün üzerinde maç oynanabiliyor. Hatta hollandada
sanırım psv stadında çime başlamışlar ve 16 saat sonra PSV maça çıkmış çim üzerinde bunuda geçtim bunları bilin ama bizde firmadan aldığım bilgi
bütün hazırlığın ekme üzerine yapıldığı zaten 15 gün kazanacağın bir şey için gereksiz bir durum olur biz sahaya çim ekmiyoruz
unutmayın yeni bir saha yapıyoruz ve esas zaman alacak durum alt yapı ve bunda bir taviz verilmez. zaten istesende veremezsin

Çevrimdışı emre1

5.20 den sonra dinleyin de bir sakinleşin

bunu dinlesek nolcak o röportaj tarihinde yönetimde ekme olarak düşünüyodur belki ve adamlar bu yönde açıklama yapmıştır. belli ki taze alınan bir karar çünkü inanmışlar adamlar martta açıcaz diolar :)

Çevrimdışı canergiray77

abilerim kardeşlerim olumsuz düşünmüyorum stadımız ve beşiktaş'ımız için herşeyin ultra güzel olmasını istiyorum. türkiye basınında bir beşiktaş düşmanlığını herkes biliyor okuyoruz görüyoruz bunlara prim vermemeliyiz heleki şampyion olursak dünya manşetlerinde olacağız ama stadın çimleri içler acısı olmasın en çok istediğim şey bu yanlış anlaşıldıysam herkesten özür dilerim  :s20:
Twitter @CanerGiray77

Çevrimdışı Gökhan_Çelik

Neyseki ego sahibi degilim ,zaten bizim stadimiz hibrit diye renklilere hava atmayi dusunmuyorum.   Emin oldugum nokta , boyle buyuk bir projede cim konusunda hata yapmazlar , bazilarina cocuk oyuncagi geliyor , mesela curseddragonmu game of thronesmu nedir bi arkadasimiz baya stres yapmiş ,  bazi ornekler ile kafanizdaki soru isaretlerini gidermek isterim . stad resimlerine bakan arkadaslarimiz "cok ufak" diyor ancak stadi gormeye gittiklerinde şok oluyorlar , en cok kullanilan ifade "devasa" oluyor.  Bazi seyler resimlerde veya kafanda canlandirdigin gibi olmuyor. Mesela antalya ve mersin stadindan baslayalim , işin profesyoneli olmayan dayilar serme cimi stadyuma seriyorlar , cimin uzerinizde oldugunuzu dusunun , cok yumusak , hatta yurudugunuz yerde ayak izleriniz olusuyor ve bu en ust siradaki koltuktan gorulebiliyor , bunun nedeni zeminin oturmamiş ve ideal sertliğe ulasmamiş olmadi , bunu takiben erken mac oynattiklari zaman : yumusak zeminden dolayi sakatlak fazla oluyor , cok bozulan zemin patates tarlasi gibi oluyor , cok yagiş almasi durumunda yine bozuluyor ve nerdeyse kurtarilamaz hale geliyor , bu soylediklerim yumusak olmasi durumunda , bazi stadyumlardada fazla sert oluyor , ideal zemini toki stadlarinda bulamassiniz ,  simdi bizim stadyumumuza donelim , vodafone arenaya getirilip serilmesi planlanan çim avusturalyadakiler ile ayni kalitede , cimin ici lifler ile sağlamlastirilmis ve konunun uzman kisileri tarafindan hazirlanmis, belkide alaninda dunyanin en iyileri , vodafone arenaya bu zemin uygulanacaksa 1 hafta sonra tam hazir hale gelir ve zemin su sekilde olur : uzerine ciktiginizda yumusakligi cok ideal , saglam (çimden bir kesit alirsaniz eliniz ile parcalamaniz imkansiz) , drenaj ozelligi cok iyi.   Simdi bunlari yazma nedenim biraz olsun alginizi degistirmek. Cunku curse arkadasimiz gibi "serme" lafini duydugunuz anda akliniza mersin antalya gelirse bastan kaybedersiniz , serme hibrit cim kullanan dunyanin en buyuk kluplerini dusunmelisiniz cunki sizin takiminiz besiktas buyuk kuluptur. Artik su antalya mersin muhabbetini birakin bize yakismiyor.  (Ornek: hani insaat sahalarinin kenarina bos çuval atilir zamanla uzeri toprak dolar cimlenir bir nedenle orayi kazanmaya kalktiginizda topragi ayiramassiniz cim dağilmaz. Iste bunun daha iyisi olucak. Sis yapicak bu islemi. En azindan kafanizda canlandirabilin. Ama buyuk dusunun.

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Necmi

Bence sen karıştırma bilip bilmeden Bursada mesela yerleştirdikleri çimi parkta yetiştirdiler biliyorrmusun. Toki stadlarının bir standartı var her yerde aynı standart uygulanıyor
 Biz bu işe 6-7 M€ harcıyoruz  bunun ne demek olduğunu biliyormusun
bütün süperlig takımlarının sahasını fener stadı ayarında yaparsın üstünede para kalır. işte bu oranda deli bir para harcanıyor.
sistemde bir değişiklik olamaz zaten alınmıştı bütün gerekli ekipman bırak onu çim sonrası bakım için gerekli ekipmanlarda
alındı Bu arada fener stadınıda SIS yaptı.
bu arada bildiğim kadarıyla mersin stadı ekmeydi.
[ Son Düzenleme: 30 Aralık 2015, 01:57:18 Necmi ]