Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5869145 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Kadir G.

Şu şekilde SIS Grass aynı zamanda Serme çim uygulaması da yapan bir firma. Bazı arkadaşlar bu konuda olumsuz düşünmüş ama serme çim kullanan bir çok klüp var. Sene sonuna kadar serme çim ile idare edip sene sonu hybrid uygulaması bence çok mantıklı.

Serme çim uygulama sonrası saha 1 hafta sonra top oynanabilecek hale geliyor. Üzerine Hybrid Grass uygulaması yapılmıyor.
Hybrid sisteminde önce zemine Sentetik çimler makineler ile uygulanıyor. Daha sonra çim ekimi yapılarak çimlerin gelişmesi bekleniyor. Çim kökleri sentetik iplere sarılarak sağlam bir zemin hazırlıyor.

Benim fikrim nereden baksanız en az 60 gün bir kazancımız oluyor ki bu da 4 iç saha maçına tekabul eder.

60 günden emin misiniz?

60 gün fark ediyorsa yüzde yüz serme çim olur doğrusu da bence bu olur. Ligin son haftalarında stresli vakitlerde açmaktansa ilk 3 maçtan sonra açalım takım baskıya alışsın hem deplasman karnemiz iyiyken iç sahayı da düzeltme imkanı buluruz. Şimdi namabet şampiyonluk söylemleriyle gelmesin kimse ondan diyorum fantaziye gerek yok.

Hem 2 ay erken demek ne demek çok fazla gişe geliri+kartal yuvası derken çok kazanç elde ederiz.

Çevrimdışı cursedofdragon

Türkiyede'ki yeni yapılan bütün stadların çoğu rulo çim kullandı antalya,mersin hepsinin hali ortada ?

Söküp söküp bidaha yaptılar,takıma zararı var.stadımızda biraz daha fazla maç oynuyalım derken sakatlık olucak şampiyonluk gidicek Allah korusun değer mi ?

Efendi gibi ekme çim yapıp hibrit çim yapıcaktık nerden çıktı bu rulo çim.Neymiş kaliteli rulo çimle ertesi günü rugby oynanıyormuş yok daha neler.

Çevrimdışı Sedat_BJK

Metin Albayrak ne anlar Serme çim doğal çim , tesislerin aynısı yapılacak işte beyler , başkan ne dedi seneye şampiyon girmek istiyoruz , Seneyede girecez
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı CanEmre

Şu şekilde SIS Grass aynı zamanda Serme çim uygulaması da yapan bir firma. Bazı arkadaşlar bu konuda olumsuz düşünmüş ama serme çim kullanan bir çok klüp var. Sene sonuna kadar serme çim ile idare edip sene sonu hybrid uygulaması bence çok mantıklı.

Serme çim uygulama sonrası saha 1 hafta sonra top oynanabilecek hale geliyor. Üzerine Hybrid Grass uygulaması yapılmıyor.
Hybrid sisteminde önce zemine Sentetik çimler makineler ile uygulanıyor. Daha sonra çim ekimi yapılarak çimlerin gelişmesi bekleniyor. Çim kökleri sentetik iplere sarılarak sağlam bir zemin hazırlıyor.

Benim fikrim nereden baksanız en az 60 gün bir kazancımız oluyor ki bu da 4 iç saha maçına tekabul eder.

SİS röportajından alıntı :
"Tarihlerle ilgi konuşmak pek doğru değil aslında. İşe başladığımız andan itibaren 70 gün sonra sahayı üzerinde oynanabilir şekilde bitmiş olarak teslim edeceğiz. 30-40 günde inşai süreci bitiriyoruz ve 70. günde maç yapılacak şekilde sahayı devrediyoruz."

Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı canergiray77

Türkiyede'ki yeni yapılan bütün stadların çoğu rulo çim kullandı antalya,mersin hepsinin hali ortada ?

Söküp söküp bidaha yaptılar,takıma zararı var.stadımızda biraz daha fazla maç oynuyalım derken sakatlık olucak şampiyonluk gidicek Allah korusun değer mi ?

Efendi gibi ekme çim yapıp hibrit çim yapıcaktık nerden çıktı bu rulo çim.Neymiş kaliteli rulo çimle ertesi günü rugby oynanıyormuş yok daha neler.
hibrit çim olmayacak mı şimdi ben birşey anlamadım vallahi ? :alala: @cursedofdragon
Kahrolsun dertsiz tasasız hayatlar. Yaşasın tam bağımsız, ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar.!  YALOVA KARTALI
Twitter @CanerGiray77

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

İncele imalatçı  firmanın  videolarını.Ben demiyorum.Tek sorun imalat yapılan yerin stada  uzaklığı.Biz  zamanında  çok inceledik.Birazda  sen uğraş.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

ya yok öyle birşey kendinizi kandırmayın antalya serme hibrit çim diye birşey getirdi yine aynı stadları kendiniz kandırmayın.
Var oyle bisey yaz bakalim Googleye Serme hibrit diye varmiymis yokmuymus gor

Ingilteredeki stadlarin bile bazilari Serme hibrit

Serme hibritin şöyle bir ozelligide var seriyorsun ve ertesi gun mac yapabiliyorsun..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

hibrit çim olmayacak mı şimdi ben birşey anlamadım vallahi ? :alala: @cursedofdragon

olmayacak rulo çim olucak sene sonunda hibrit çim olucakmış.

Çevrimdışı FARUK

Ben olmaz diyorum ama olursa da 20-30 gün arası avantaj sağlar bize değer mi bilmiyorum

Ben olmaz diyorum ama olursa da 20-30 gün arası avantaj sağlar bize değer mi bilmiyorum

bunu anlamıyor arkadaşlar 60 gün diyen var.

Çevrimdışı beşiktaşk

ya arkadaşlar rulo çim ile ekme çim arasında ki fark biri hazır halde geliyor biri saha zemininde büyütülüyor attığım videoda anlatılıyor . zaten yapan firma sis merak etmeyin bu işin kralı onlar gözünüz arkada kalmasın rulo olsada hibrit olarak sentetik çim ile birbirine geçmiş şekilde gelicek. yaz aylarında çimler sökülür saha zemininde büyütülerek yapılır. Dert etmeyin...

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

@FARUK parası  1  maçta  fazla  fazla  çıkar.Aradaki  fark  olarak.  Değmezmi  sence?????????

ya arkadaşlar rulo çim ile ekme çim arasında ki fark biri hazır halde geliyor biri saha zemininde büyütülüyor attığım videoda anlatılıyor . zaten yapan firma sis merak etmeyin bu işin kralı onlar gözünüz arkada kalmasın rulo olsada hibrit olarak sentetik çim ile birbirine geçmiş şekilde gelicek. yaz aylarında çimler sökülür saha zemininde büyütülerek yapılır. Dert etmeyin...

yav niye 2 kere iş yapıyoruz hepi topu bize kazandıracağı 20-30 günlük bir fark değer mi masrafa ? Birdaha söküp uğraşmaya ? onu diyoruz.

Çevrimdışı Sedat_BJK

var bu iste bir bit yenigi. Bence gercekten vincler membran icin hic disari cikmayacak. Sonrasinda da stadi acmak icin hybrite vakit kalmayacak. Ozamanda son mac bile acilmiyor zaten. O yuzdende en kestirme yol serme cime karar kildilar demekki. Sezon biter bitmez de hybrit cim icin calismalar baslar.
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

@FARUK parası  1  maçta  fazla  fazla  çıkar.Aradaki  fark  olarak.  Değmezmi  sence?????????

Bizim takım evde oynamayı unuttu ?

Rakip değilde bizim futbolcular etkilenirse yada sakatlık olursa o zaman nediceksiniz abi ?

Çevrimdışı canergiray77

olmayacak rulo çim olucak sene sonunda hibrit çim olucakmış.
haydaaa buda nerden çıktı şimdi... 1-2 maç için değer mi bilmiyorum ama mersin'in yeni stadını biz açmıştık hatırlarsanız çimler resmen topak topak yerinden kalkıyordu derin cukurlar oluşuyordu stad'da eğer bizimkide öyle olacaksa gerçekten baya düşündürdü beni hem bizim kalitemiz açımızdan hemde futbolcular açısından takım ayrım etmeksızın buyuk bir sakatlıklar çıkmasından endişe etmemiz lazım hatta bizim oyuncularımız o zaman böyle bir zeminde biz futbolcuları nasıl oynattınız tarzı yorumlar yapmıştı @cursedofdragon  :s20: :steamed: :duman:
Kahrolsun dertsiz tasasız hayatlar. Yaşasın tam bağımsız, ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar.!  YALOVA KARTALI
Twitter @CanerGiray77

Çevrimdışı CanEmre

ben de değmez diye düşünüyorum ama bir yandan da gene SIS'in dediğine göre hibrit sahaların doğal çiminin her yaz yenilenmesi gerekiyormuş.
yani ekme yapıp bu sezon 2 maç yaptıktan sonra yazın tekrar çim ekimi olacaksa da neden olmasın diyorum  :alala:

Çevrimdışı onder23

var bu iste bir bit yenigi. Bence gercekten vincler membran icin hic disari cikmayacak. Sonrasinda da stadi acmak icin hybrite vakit kalmayacak. Ozamanda son mac bile acilmiyor zaten. O yuzdende en kestirme yol serme cime karar kildilar demekki. Sezon biter bitmez de hybrit cim icin calismalar baslar.
Valla bende öyle düşünüyorum
Membran içerden olacak gibi

SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı FARUK

Değmesi o kısım değil abi Hibrit zeminde başlamak bunu göstermek var birde serme ile başlamak bu açıdan kıyasladım maliyet olarak değil

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

Bizim takım evde oynamayı unuttu ?

Rakip değilde bizim futbolcular etkilenirse yada sakatlık olursa o zaman nediceksiniz abi ?
Ne kadar  olumsuz  düşünüyorsun.Birkerede  olsa  pozitif  yönden  bakmayı  denesene.Bak  gecede  rahat  uyursun.Dene  .Korkma.

Çevrimdışı beşiktaşk

yav niye 2 kere iş yapıyoruz hepi topu bize kazandıracağı 20-30 günlük bir fark değer mi masrafa ? Birdaha söküp uğraşmaya ? onu diyoruz.

peşin hüküm vermek istemiyorum ama tam açıklama gelmeden yorum yapmamak lazım. çatal merdiven olayına dönmesin

Çevrimdışı Coşkun Mevsim

Değmesi o kısım değil abi Hibrit zeminde başlamak bunu göstermek var birde serme ile başlamak bu açıdan kıyasladım maliyet olarak değil
Serme  de  hibrit  olabilir  @FARUK..

Çevrimdışı FARUK

Serme Hibrit le gelmez
Serme yapıp üzerine makine ile dikmek  gerekiyor
Bahsedilen serme düz çim ttarena gibi
Orası da sis tarafından yapılan bir zemin

Çevrimdışı CanEmre

yazın gene sökülecek o çimler o açıdan bir sıkıntı yok  :evillol:

Çevrimdışı yenerh

60 günden emin misiniz?

60 gün fark ediyorsa yüzde yüz serme çim olur doğrusu da bence bu olur. Ligin son haftalarında stresli vakitlerde açmaktansa ilk 3 maçtan sonra açalım takım baskıya alışsın hem deplasman karnemiz iyiyken iç sahayı da düzeltme imkanı buluruz. Şimdi namabet şampiyonluk söylemleriyle gelmesin kimse ondan diyorum fantaziye gerek yok.

Hem 2 ay erken demek ne demek çok fazla gişe geliri+kartal yuvası derken çok kazanç elde ederiz.

Hybrid Grass Uygulamasında alt yapı hazırlığı + hybrid grass ekimi + çim ekimi + çim gelişmesi minimum 75 gün max 90 gün den önce top oynamanın mümkün olmadığını Sis Grass yetkilileri belirtti.

Serme Çim için sadece toprak zemin üzerine serme yapılacağı ve bu uygulamanın alacağı vakit olarak ortalama 2 hafta + 1 hafta zemin oturması olarak hesaplarsak çok büyük bir zaman kazanırız.

Aşağıda Sis Pitches ın 2013 Nou Camp çim uygulamasını görebilirisiniz. (Gölge geçişlerinden uygulama süresi 9 gün olarak saydım)