Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5908703 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Hasan Tahsin

50 olmuyor max. 48 bin eski açıkla beraber.
Kombine alırken satış görevlisine sordum. Aslında kapasiteyi en iyi onların bilmesi lazımdı ama ser verip sır vermediler. Başkan yasaklamıştır diye düşündüm yani 41903 ten illaki fazla olacaktır diye düşünüyorum
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimiçi Necmi

evet max kapasite o , 47903 diyelim biz ona
neden her rakamın sonuna 903 ekliyorsun 1903 olmadıktan sonra 903 ün ne önemi var :D

Çevrimdışı Burak Akay

Aslında bu kadar büyük bir işe kalkışmışken tahmini olarak bir 50 yıl daha bu stadı kullanıcağımızı düşünürsek biraz daha maliyet artardı ama bi 3 metre daha zemine inmiş olsaydık rahat 50-55 bin arası kapasiteyi yakalayabilirdik.He kimse yanlış anlamasın harika bi stad yapıyoruz asla beğenmemezlik yapmıyorum bence ülkenin en iyisi avrupada da ilk 5'e girer gözümde ama tek içimde kalan şey o oldu biraz daha kapasite işi zorlanabilirdi.Çünkü bir daha ha deyince restore edemeyeceğiz.Saygılar.
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı Efe

vip-loca-1903 tribünü ve basın koltukları haricinden net 40 bin seyirci koltuğu olsun stadta harika olur başka bişey istemem  :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Anıl

Aslında bu kadar büyük bir işe kalkışmışken tahmini olarak bir 50 yıl daha bu stadı kullanıcağımızı düşünürsek biraz daha maliyet artardı ama bi 3 metre daha zemine inmiş olsaydık rahat 50-55 bin arası kapasiteyi yakalayabilirdik.He kimse yanlış anlamasın harika bi stad yapıyoruz asla beğenmemezlik yapmıyorum bence ülkenin en iyisi avrupada da ilk 5'e girer gözümde ama tek içimde kalan şey o oldu biraz daha kapasite işi zorlanabilirdi.Çünkü bir daha ha deyince restore edemeyeceğiz.Saygılar.
İyi de biz istemediğimiz için değil, izin verilmediği için kapasite 42 bin deniyor. İzin problemi olmasa 48 bin olarak açıklanırdı kapasite :)

Çevrimdışı Efe

kapasiteye izin vermediler ya ilk yapılırken 42 bin şartı kondu oyüzden
Şampiyon Beşiktaş JK

ysariusta

• Ziyaretçi

@GD8 eline sağlık. Sende özleyip özleyip fotoğraf bahanesiyle gideceksin stada açılana kadar

Çevrimdışı Efe

neden her rakamın sonuna 903 ekliyorsun 1903 olmadıktan sonra 903 ün ne önemi var :D
zaten 903 le bitmeyecek koltuk sayısı başka bi küsürat olacak bence 46.086 kulağa hoş geliyor yada 45.900  :icool:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Burak Akay

kapasiteye izin vermediler ya ilk yapılırken 42 bin şartı kondu oyüzden
Kapasiteye sınır koyulmadı bu kot'a ineceksen bu yükseklikte bunu yapabilirsin dediler.Daha zemine inmek bizim elimizdeydi istesek inebilirdik kapasiteyide arttırabilirdik.Ama maliyeti artmaması için vazgeçildi.Fikret Orman'ın böyle bir açıklamasıda var yanlış hatırlamıyorsam
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimiçi Necmi

aslında yanlış zemine inmek demek aynı orandada genişleme demek
ve şu anda limitleri kullanıyoruz. zemine iniş şu kadar inelim diye hesaplanmadıki
önce arazi büyüklüğüne göre stadı çizersin ondan sonra üst kotu hesaplarsın ve stadın ne kadar gömüleceği ortaya çıkar.
yani derinlik zaten mevcut araziye sığacak şekilde hesaplanmış tribün dikliği azami verilmiş 38.8 derece daha dik bir tribün yapamayacağına göre
daha derinede inemezsin @Burak Akay

Çevrimiçi Necmi

vip-loca-1903 tribünü ve basın koltukları haricinden net 40 bin seyirci koltuğu olsun stadta harika olur başka bişey istemem  :icool:
çok şey istiyorsun :D

Çevrimdışı FARUK

Kapasiteye sınır koyulmadı bu kot'a ineceksen bu yükseklikte bunu yapabilirsin dediler.Daha zemine inmek bizim elimizdeydi istesek inebilirdik kapasiteyide arttırabilirdik.Ama maliyeti artmaması için vazgeçildi.Fikret Orman'ın böyle bir açıklamasıda var yanlış hatırlamıyorsam
Sıra ekleyince stadın çapı da artıyor ama 1 sıra ekleyince Kapalı numaralı genişlik 1.6m artıyor 2 sıra eklersen bu 3.2 oluyor
Biz zaten izin verilen alanı kapalı numaralı arasında maximuma yakın kullanıyoruz

Çevrimdışı Burak Akay

Sıra ekleyince stadın çapı da artıyor ama 1 sıra ekleyince Kapalı numaralı genişlik 1.6m artıyor 2 sıra eklersen bu 3.2 oluyor
Biz zaten izin verilen alanı kapalı numaralı arasında maximuma yakın kullanıyoruz
Doğru evet oda var ama Fikret Başkanın böyle bir açıklaması olduğu için belirttim.Yoksa dediğiniz doğru
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı FARUK

Doğru evet oda var ama Fikret Başkanın böyle bir açıklaması olduğu için belirttim.Yoksa dediğiniz doğru
Bunu çatı için söyledi
Neden daha kolay bir çatı seçilmedi deniyordu
Oda  klasik çelik çatı nın çok yer kapladığı ve bunun yapılabilmesi için çok daha derine inilmesi yada stadın düşük kapasite de yapılmasını gerektirdiğini söyledi

Çevrimiçi Necmi

ne yaptın ilk konulan sınır kapasite sınırıydı yıllarca kültür bakanıyla az uğraşmadık.
zaten inebileceğimiz maksimum seviyeye indik. Araziyi genişletmeden daha fazla inemeyiz
çıkabileceğimiz seviyeyede maksimum çıktık hatta geçtik bile bu stadı bu araziye daha büyük şekilde yapmak mümkün değil.
zaten araziyi maksimum kullandığımız için stad etrafı dolaşım alanları yok gibi bir şey
mesela şu anda kapattığımız yer Beşiktaş tarafı bir şerit yoldan aldıkaslında bizim arazi sıfıra sıfır kullanıldı
önünde dar bir kaldırım olacak oda bize ait değil kabataş tarafı rakip taraftar için yapılan geçiş alanı bile
sanırım bizim arazinin dışında kalıyor fore kazıkların olduğu yeri taşıyor sanırım

Çevrimdışı Burak Akay

Bunu çatı için söyledi
Neden daha kolay bir çatı seçilmedi deniyordu
Oda  klasik çelik çatı nın çok yer kapladığı ve bunun yapılabilmesi için çok daha derine inilmesi yada stadın düşük kapasite de yapılmasını gerektirdiğini söyledi
Olabilir ben yanlış anlamış olabilirim kusura bakmayın tek hatırladığım daha derine inerdik ama buda maliyeti arttırır demesiydi başkanın
İyi Günde Kötü Günde

Çevrimdışı Anıl

Kapasiteye sınır koyuldu, koyulmasaydı 48 bin koltuk alabilecek stadyuma neden 42 bin koltuk koyacağız desinler :)

Çevrimiçi Necmi

fore kazıklar tam bizim arazinin sınırlarını belirliyor. Büyütebilmek için kabataş tarafınada
kaydırdık stadı yani kuleler tam ortalamıyor işin özeti yapılması gerekenler azami ölçüde yapıldı. Bütün
limitler kullanıldı. devlet karışmıyorum ne kadar büyük yaparsan yap desede yapılabilecek olan buydu.

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Olabilir ben yanlış anlamış olabilirim kusura bakmayın tek hatırladığım daha derine inerdik ama buda maliyeti arttırır demesiydi başkanın
Daha derine inseydik sanırım tribünleri daha dik yapmak gerekecekti
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimiçi Necmi

daha derine inersin ama bu kapasiteyi etkilemez sadece çatıda daha derin alan
kullanabilirsin buda stadın dış görünümünü daha alçak yapardı. şimdi 12 metre boyunda olan
dış kolonlarımız 8-9 metreye düşerdi.

Çevrimdışı Efe

kırmızı çizgiye bakın üzerinde aşşa yukarı devam eden delikler göreceksiniz bu mebranların bağlanması için yapılmış delikler mebranlar ordan başlayacak ön tarafa bakın ön tarafta ne delik var nede semer bölümü ve yeşil ile çizdiğim ve okla işaretlediğim bölümlerde sert bi maddenin birleştirilmesi ve yerine oturabilmesi için bölümler bırakılmış

Not:delikleri göremediyseniz beni suçlamayın gözleriniz bozuk olabilir :lol:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Bartu

Aslında Signal Iduna Park kale arkası trubünü veya İnönü Stadyumu Kapalı Üst Trübün orta kutu mantığı ile, stadyum kapasitesi herzaman arttırılabilir . Misal olarak Vodafone Arena Yeni Açık Trübününe koltuk koymazsan, o yer için kapasiteyi belli limitlerde sen belirlemiş olursun. Almanyada herşeyin bir normu ve kuralı olmasına rağmen Dortmund böyle bir trübün yapısını bu norm ve kurallara uyarak kullandığını düşünürsek, bunun bizim stadımıza da uyarlanabileceği rahatça öngörülebilir. Bu hususta bizim önümüzdeki tek engel lakin Passoligdir. İnşallah o sorun da zamanla çözülücektir.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kapasite siniri var nasil yok
Stad zaten 42.000 den buyuk bunu gozlede gorebiliyorusn projeye gorede anlayabiliyorsun
Emniyet g.m + Anitlar kurulu + Valilik ortak toplanti yapti ve bu bolgede 42.000 den fazla seyirci bulunmamasi gerektigini kulubumuze iletti ona göre de proje cizildi ama Baskan her ihtimale karsi stadi daha buyuk yapti :D
Ileride kapasite artma sansi var , Eski acikta yukselirse 48.000 net rakamina ulasiriz
Suanda bile 46.000 rakamina ulaşabiliriz..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimiçi Necmi

daha dik yapılmaz ikinci kat tribün olarak zaten avrupadaki en dik tribünler bizde sanırım
daha dik yaparak kapasiteyi attıramıyorsunki daha fazla sıra için sadece diklik yetmiyor yatay genişlikte gerekiyor
80 cm genişlik var her sırada kayacağın her sıra 1.60 genişlemeyide gerektiriyor ve genişleyecek yerin yok. 1 litrelik
şişeye 2 litre su koyamazsın  @Hasan Tahsin hep deniz seviyesi olarak düşünüyorsunuz ama bu stadın yarısından çoğu 20 metre yerin altına gömülü
yüksekliğimiz 37 metre ama bunun sadece 17 metresi toprak üstünde stadın iki loca katıda toprak altında kalıyor

Çevrimdışı İhsan

Tribünleri dik yaparak kapasite artmaz. Stadın kapladığı alan (kuş bakışı alan) önemli.
Come to Beşiktaş