Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5901775 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ErsinA.

yangın dolapları bile gelmiş.  iyi gidiyoruz.

kanun gereği yangın dolaplarının kırmızı olması gerekiyor diye biliyorum ama acaba Beşiktaş'a özel tasarım yapılmış mıdır?

Çevrimdışı Efe

bu resımdekı paslanma sıkıntı yaratırmı bılgılı arkadaslara soruyorum malum catı onemlı ve bunlarda kolonları tutan vıdalar gıbı duruyor
bisey olmaz merak etmeyin artik cati yerinde bundan sonrasi yokus assagi artik güzel gunler yakin
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

bi guncel foto dussede napiyorlar bi baksak strand jackler sokuluyormu acaba
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Erhan

bu resımdekı paslanma sıkıntı yaratırmı bılgılı arkadaslara soruyorum malum catı onemlı ve bunlarda kolonları tutan vıdalar gıbı duruyor

Yaratabilir zift ile kapatılmalıydı bence oralar.

Çevrimdışı ZEKI

@ahmetx su pixel olayina girmesek pixelli olmasini isteyenlerde var. (asiri olmamak kaydiyla)

Çevrimdışı serti67

bisey olmaz merak etmeyin artik cati yerinde bundan sonrasi yokus assagi artik güzel gunler yakin
zamanla ordakı pas yıpranmaya yol acmazmı sonucta yuk ceken bır malzeme tutuyo orası
aqUİLA NON CAPİT MUSCAS

Çevrimdışı Efe

zamanla ordakı pas yıpranmaya yol acmazmı sonucta yuk ceken bır malzeme tutuyo orası
onlar temizlenir pas sokucuyle oyle birakilmaz uzeride kaplanir kufekiyle
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı serti67

onlar temizlenir pas sokucuyle oyle birakilmaz uzeride kaplanir kufekiyle
ınsallah ole olur bızım gordugumuzu onlar goremıcek degıl tabı bızımkısı kuruntu
aqUİLA NON CAPİT MUSCAS

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi

@ahmetx saydıkları arasında 1. sıradaki olayın yapım süresi ve yaklaşık maliyeti ne kadar olur ?!
yapılamaz @KUMANOVALI
orda 120 cm temel betonu var onu kırmak gerekir. Kırılırmı bence kırılmaz
tutki kırdılar projede çok uğraştım basık bir çıkış oluyor ve saha çizgisine kadar geliyor
orası bizim tek araç yolumuz ve direk kesiyorsun yolu ve aracın sahaya çıkmasına neden olursun.
bu sence olurmu bence olmaz. Bu proje yaptım oldu projesi değil üzerinde çok emek verilmiş bir proje
her noktası detaylı her yer değerlendirilmiş orda düz ayak çıkış yok zaten bir rampa veya basamakla sahaya çıkacaklar
bunu dahada aşağıya indirmeleri bu en az 2.5 metre demek sahaya çıkacak oyuncuların 3,5 - 4 metre basamak tırmanmaları
demek oluyor ve bu çok dik bir basamak olur 6 metre mesafede 4 metre tırmanmak demek yapılabilecek en kötü şey olur.
eminim düşünmüşlerdir ama bazen yapılamaz şeylerde oluyor Bence olacak şeyleri isteyin insanlar bizi ciddiye alsınlar.

Çevrimdışı FARUK

kanun gereği yangın dolaplarının kırmızı olması gerekiyor diye biliyorum ama acaba Beşiktaş'a özel tasarım yapılmış mıdır?

Siyah beyaz özel tasarımdı mabet paylaşmıştı yanlış hatırlamıyorsam

Çevrimiçi Necmi

siyah oldu bizimkiler :D ben öyle biliyorum markalar bile logolarını değiştirdi ve bizim renklerimizi kullandı. @Birisi
Burası Beşiktaşın mabeti ve çalışan her firma bunun bilincinde  zaten dolaşırken sana her detay bunu hissettiriyor.

Çevrimdışı ErsinA.

siyah oldu bizimkiler :D ben öyle biliyorum markalar bile logolarını değiştirdi ve bizim renklerimizi kullandı. @Birisi
Burası Beşiktaşın mabeti ve çalışan her firma bunun bilincinde  zaten dolaşırken sana her detay bunu hissettiriyor.

Çok özel bir stat yapıyoruz gerçekten...

Çevrimdışı Erhan

Evet paylaşmış @FARUK  :super:

Çevrimdışı ahmetx

@ahmetx su pixel olayina girmesek pixelli olmasini isteyenlerde var. (asiri olmamak kaydiyla)
:D olur hocam piksel senden kıymetli değil ya .
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

yapılamaz @KUMANOVALI
orda 120 cm temel betonu var onu kırmak gerekir. Kırılırmı bence kırılmaz
tutki kırdılar projede çok uğraştım basık bir çıkış oluyor ve saha çizgisine kadar geliyor
orası bizim tek araç yolumuz ve direk kesiyorsun yolu ve aracın sahaya çıkmasına neden olursun.
bu sence olurmu bence olmaz. Bu proje yaptım oldu projesi değil üzerinde çok emek verilmiş bir proje
her noktası detaylı her yer değerlendirilmiş orda düz ayak çıkış yok zaten bir rampa veya basamakla sahaya çıkacaklar
bunu dahada aşağıya indirmeleri bu en az 2.5 metre demek sahaya çıkacak oyuncuların 3,5 - 4 metre basamak tırmanmaları
demek oluyor ve bu çok dik bir basamak olur 6 metre mesafede 4 metre tırmanmak demek yapılabilecek en kötü şey olur.
eminim düşünmüşlerdir ama bazen yapılamaz şeylerde oluyor Bence olacak şeyleri isteyin insanlar bizi ciddiye alsınlar.
araç yoluyla ilgisini anlayamadım  :alala:
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimiçi Necmi

@ahmetx  yardırıyorsun twiteer da çocuk oyun alanı ne ya.
bildiğim kadarıyla büyüklere oyun alanı yapıyorlar müze bölümünde harika şeyler olacak diye biliyorum
çeşitli, aktiviteler oyunlar vs olacak. Ama çocuk oyun alanı olması ve çok güzel bir şeyler yapılması yeni
nesillerde çocuklara Beşiktaşı sevdirmek için çok iyi olabilir bize bir sürü yeni taraftar kazandırır. Kesinlikle
yapılmalı ama insanları çekecek çok özel bir yer olmalı sıradan basit bir şey değil herkes yavrularını oraya getirmek istemeli.
maç dışı zamanlardada bu şekilde kullanılabilir.

Çevrimdışı FARUK

Bu forum çok ciddi şekilde hem kulüp hem de vodafone tarafından takip ediliyor . :bandit:

Şu meselere de bir gün mutlaka el atılacaktır umarım.

1.Futbolcu çıkış tünelinin alttan verilip 54 vip koltuk kazanılması

2.Çim ekipmanlarının kullandığı 1 köşenin hidrolik kapıyla kapatılıp 198 koltuk kazanılması

3.Kapalı orta kısmın numaralı gibi vip koltuklu yapıp orta çıkışın iptal edilmesi @ALI RIZA  :naughty:

4.Çatı iç halkasında polikarbon gibi şeffaf malzemenin kullanılması

5.Koltuk deseninde pikselden ve sponsor yazılarından vazgeçme (Maksimum sadelik)

6.Numaralı arkasının bahçe duvar yapılması

7.Çocuk oyun alanı

8.Üst katlar için tribün ısıtması

9.Stadyum dışı yürüyüş yollarının parke taşı ile kaplanması

10.Tribünler ile saha arasında görüş kalitesini engelleyen demir parmaklıkların olmaması

11.Tarihi duvarda efsanelerin kabartmaları

12.Kapalı üst çatı iç halkasında 3 boyutlu Beşiktaş amblemi vs.

13. Köşe yırtıklarının hareketli brandayla kapatılması

@ahmetx abi ilk3 ü ile  ilgili fikrimi söyleyeyim
1.fhtbolcu tüneli için temeli önceden planlamak gerekliydi bu saatten sonra temel ile oynama bence yapılmaz
Ayrıca temel öyle yapılsa bile tribün altında geçme nedeniyle saha içerisine fazla miktarda girmek gerekir
2. O yırtıklar asli görevi  olarak seyirci  tahliyesine dahiller ve saha içerisinin tahliyesini sağlıyor bu yüzden maç sırasında kapatılması olmaz şöyle diyeyim alt tribün tahliyesi 16 çıkış kapısı yeniaçık ve 3 saha yırtığı ile sağlanırken üst tribün 26 çıkış kapısı ile sağlanıyor buna rağmen üst çıkış kapıları alta göre 40cm daha geniş yani altın 29 çıkışına denk geliyor
Çim için demek ne kadar doğru bilmiyorum çünkü bu çıkış yırtığı nedeniyle 1 testere kiriş iptal oluyor yandaki 2 testere kirişi açısı değişiyor arkada yırtığa denk gelen kolon iptal ediliyor yani proje değişiyor çim bakımı için olsa bu zahmete girilmez diğer 2 sinden biri kullanılırdı
3.kapalı orta çıkış iptal edilirse o koridor yine merdivenle kaplı olacak birde 1903 tribünü  bölüp seyircinin ordan geçip merdivenle alt dolaşım alanına inebilmesi gerekecek yani sadece bir 40 koltuk için 1903 ün en az bir 12 koltuğundan feragat edip birde oranın lounge alanını böleceksin

Geri kalan maddeler tabiki istek dahilinde yapılabilecek şeyler

Çevrimdışı SDemirsoy

farklı bir konu bu ama resmin büyük halini bulamadım bir çoğumuz hatırlar eski açıkta mcdonalds'ın rengini siyah beyaz yaptırmıştık firmalar siyah beyaz üzerinden logolarını düzenler 

Çevrimdışı Deniz

Kartal heykelini unutmamak lazim arkadaslar
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı FARUK

Çevrimiçi Necmi

araç yoluyla ilgisini anlayamadım  :alala:
araçlar numaralı tribün önünde haraket edecekler büyük ihtimal girişi numaralı yeni açık tarafı olacak ambulanslar orda bekler
eski açık numaralıdanda çıkış yapar tabi bunun bir çözümüde bulunur içerde çimin üzerinde haraket edecek mini bir taşıyıcı bulunur ve
oyuncuyu veya taraftarı o araçla alıp içeri ambulansa götürebilirsin prosedürler nasıl işliyor bilmiyorum sanırım araçların içerde rahat giriş çıkış yapma
zorunluluğu vardır.mesela dün bir şey öğrendim yangın çıkışlarımız olmadığı için normal çıkışları yangın çıkışı olarak yapıyorlar ve bunun
içinde ciddi maliyet oluşturan şeyler yapılıyor. Alan çok dar ve projelendirme hep bundan maksimum verim almak üzerine kurulmuş
dar alanı ferah alan haline dönüştürmek hem projede cambazlık gerektiriyor hemde mailyetleri şişiriyor.

Çevrimdışı heart

kaç şiddetinde ki depreme dayanıklı olarak yapıldı stadyum hiç konuşuldu mu burada ? :alala:
... Gel benim ol sözlerim ol gecelerim kalsın gündüzlerim ol ...

Çevrimdışı Gökhan_Çelik

kaç şiddetinde ki depreme dayanıklı olarak yapıldı stadyum hiç konuşuldu mu burada ? :alala:

11 e kadar idare eder , 11 den sonra zaten istanbul kalmaz

Çevrimdışı ahmetx

@ahmetx abi ilk3 ü ile  ilgili fikrimi söyleyeyim
1.fhtbolcu tüneli için temeli önceden planlamak gerekliydi bu saatten sonra temel ile oynama bence yapılmaz
Ayrıca temel öyle yapılsa bile tribün altında geçme nedeniyle saha içerisine fazla miktarda girmek gerekir
2. O yırtıklar asli görevi  olarak seyirci  tahliyesine dahiller ve saha içerisinin tahliyesini sağlıyor bu yüzden maç sırasında kapatılması olmaz şöyle diyeyim alt tribün tahliyesi 16 çıkış kapısı yeniaçık ve 3 saha yırtığı ile sağlanırken üst tribün 26 çıkış kapısı ile sağlanıyor buna rağmen üst çıkış kapıları alta göre 40cm daha geniş yani altın 29 çıkışına denk geliyor
Çim için demek ne kadar doğru bilmiyorum çünkü bu çıkış yırtığı nedeniyle 1 testere kiriş iptal oluyor yandaki 2 testere kirişi açısı değişiyor arkada yırtığa denk gelen kolon iptal ediliyor yani proje değişiyor çim bakımı için olsa bu zahmete girilmez diğer 2 sinden biri kullanılırdı
3.kapalı orta çıkış iptal edilirse o koridor yine merdivenle kaplı olacak birde 1903 tribünü  bölüp seyircinin ordan geçip merdivenle alt dolaşım alanına inebilmesi gerekecek yani sadece bir 40 koltuk için 1903 ün en az bir 12 koltuğundan feragat edip birde oranın lounge alanını böleceksin

Geri kalan maddeler tabiki istek dahilinde yapılabilecek şeyler

1. Temel betonu sıkıntı oluyorsa bu iş olmaz zaten ama saha içerisine girme işine katılmıyorum.Çünkü San mamesde aynı olay var ve onlarda çıkış tüneli tribünün 2. sırasını kapladığı halde (bizde 3 sıra kaplayacaktı yani daha arkadan başlayacak) araç geçişinde sıkıntı yok.

2. Çıkışların kapatılmasını söylemiyorum , Köşe yırtıklarının hareketli brandayla kapatılmasından bahsediyorum %100 kapatılsa bile zaten insanların rahatlıkla geçebileceği bir yükseklik kalıyor Otkritie arenaya bakarsan . Hidrolik kapıyla kapatılsın ve üzerine koltuk konsun dediğim köşe yırtığıda çim ekipmanları için , o bölüm tahliye ve ambulans için yapılmıyor  2 tahliye çıkışı  yeterli uefa standartlarına göre zaten

3.Kapalı ortasıda numaralı ortası gibi vip yapıldığında numaralı vip nasıl locaların loungesini kullnıyorsa kapalı vipte 1903 loungesini kullanabilir yani normal taraftar dolaşım alnına 1903 ü bölüp inme gibi bir durum değil. @FARUK