1. Temel betonu sıkıntı oluyorsa bu iş olmaz zaten ama saha içerisine girme işine katılmıyorum.Çünkü San mamesde aynı olay var ve onlarda çıkış tüneli tribünün 2. sırasını kapladığı halde (bizde 3 sıra kaplayacaktı yani daha arkadan başlayacak) araç geçişinde sıkıntı yok.

2. Çıkışların kapatılmasını söylemiyorum , Köşe yırtıklarının hareketli brandayla kapatılmasından bahsediyorum %100 kapatılsa bile zaten insanların rahatlıkla geçebileceği bir yükseklik kalıyor Otkritie arenaya bakarsan . Hidrolik kapıyla kapatılsın ve üzerine koltuk konsun dediğim köşe yırtığıda çim ekipmanları için , o bölüm tahliye ve ambulans için yapılmıyor 2 tahliye çıkışı yeterli uefa standartlarına göre zaten
3.Kapalı ortasıda numaralı ortası gibi vip yapıldığında numaralı vip nasıl locaların loungesini kullnıyorsa kapalı vipte 1903 loungesini kullanabilir yani normal taraftar dolaşım alnına 1903 ü bölüp inme gibi bir durum değil. @FARUK
1- Burası san mames değil ikide bir örnek veriyorsun ama bu stad yerin dibine yapıldı ve yer altına gömme işi zaten tüm stad boyunca yapıldı zemin kat
saha kotunun altında zaten heleki numaralı tribün kapladığı alan zaten 42 metre ve bunun bir kısmını otobüs kısmına ayırmış durumdayız. Önünde giriş vs içinde alan kullanmak zorundayız ve aynı güzergahda olan tünel çıkışı için senin dediğin oynamalar yapılamaz girişi aşağıya iniyorsun ama bunun saha kısma dişında inmen gereken birde iç kısım var ve içerde öyle bir alanın yok o nedenle gidebildiğin kadar sahada gitmek zorundasın bunu en iyi senin bilmen gerekir projeye hakimsin defalarca AutoCad de kontrol ettim çıkış basamaklarının başladığı nokta birinin kafasını çarpmadan geçebilmesi için tribünü geçtikten sonra başlaması gerekiyor. Yani inerken merdiven bittikten sonra bir kaç adım atıp öyle tünele girmen gerekiyor buda nerdeyse 45 derece basamak yapman demekki böyle bir şey olmaz. Israrın bir mantığı olmalı ve her stadyum kendi gerçekleriyle değerlendirilir.
2- Gene başka bir stadyum örneği Ahmet ilk sıra basamağının zemini çim kotundan 5 cm aşağıda Tünel sıfıra iniyor kapattığında yere kadar kapanır bırak insan geçmesini kakalak bile geçemez ordan

Korkuluk üzerinden kapatılacağını düşünsek bile buda 70 cm kadar olur. Başka stadlara bakıp garip garip örnekler veriyorsun her stadyumun kendi gerçekliği vardır. bu bak orda olimpiyatı 75 bin kişi yapmışlar biz neden yapmadık gibi bir şey oluyor. nasıl başka stadlarda büyük kapasite varken bunu senin yapman imkansızsa aynı onun gibi başka yerlerde yapılan detayların senin stadında olması imkansız oluyor. izin alınır bir çözüm yolu bulunur yapılır yada yapılamaz
3- orda giriş istenmemesinin nedeni taraftarı bölmemek için değilmi sen orayı VIP yaparsan bu stadın taraftar baskısını bitirirsin kapalı nasıl vip olabilir. Kapalı diye bir şey kalmaz. Bu sefer kesin isyan çıkar