Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5901744 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimiçi Necmi

Bende bir şey ekleyeyim tarihi duvardaki boşluklar mutlaka bir şekilde dekor edilecek ama bunun yaptırım gücü bence anıtlarda biz istediğimiz bir figürü yapabilirmiyiz
bunu bilemiyorum bunun için bir çalışma ve baskı kurmak gerekir. Belkide baskı ters teper bazen bazı şeyleri kamuoyu gündemine getirmeden sessizce yapmak daha mantıklı dillendiğinde farklı seslerde dilleniyor. Ben eminim yönetimin bu tür detayları düşünerek haraket ediyordur bu stadı toki değil Beşiktaş yapıyor elbetteki attıkları her adımda Beşiktaşın imajını ön plana çıkaracak şekilde olacaktır. Biz bazen haksızlık ediyoruz. Beşiktaşa toki muamelesi yapıyoruz. Unutuyoruz Beşiktaşın kendi mabetini yaptığını ve bunu en iyi şekilde yapmaya çalıştığını

Çevrimdışı Mahmut

@ahmetx  yardırıyorsun twiteer da çocuk oyun alanı ne ya.
bildiğim kadarıyla büyüklere oyun alanı yapıyorlar müze bölümünde harika şeyler olacak diye biliyorum
çeşitli, aktiviteler oyunlar vs olacak. Ama çocuk oyun alanı olması ve çok güzel bir şeyler yapılması yeni
nesillerde çocuklara Beşiktaşı sevdirmek için çok iyi olabilir bize bir sürü yeni taraftar kazandırır. Kesinlikle
yapılmalı ama insanları çekecek çok özel bir yer olmalı sıradan basit bir şey değil herkes yavrularını oraya getirmek istemeli.
maç dışı zamanlardada bu şekilde kullanılabilir.

Ben çocuk alanının gereksiz olduğunu düşünüyorum, nasıl bir kullanımı olacak ki. Zaten çocuklar da maç izlemeyecek mi.
Hani çocukken bana sorsalardı maç mı top havuzu mu her türlü maç derdim, yüzde 99 unda böyle diyeceğini düşünüyorum.
Maç günleri dışında kullanımı olacaksa o mantıklı olabilir, maç günleri dışında nasıl bir kullanımı olur onu da bilemiyorum @Necmi abi.

Çevrimdışı ahmetx

Ben çocuk alanının gereksiz olduğunu düşünüyorum, nasıl bir kullanımı olacak ki. Zaten çocuklar da maç izlemeyecek mi.
Hani çocukken bana sorsalardı maç mı top havuzu mu her türlü maç derdim, yüzde 99 unda böyle diyeceğini düşünüyorum.
Maç günleri dışında kullanımı olacaksa o mantıklı olabilir, maç günleri dışında nasıl bir kullanımı olur onu da bilemiyorum @Necmi abi.
bekarlar hemen belli oluyor  :)
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Mahmut

bekarlar hemen belli oluyor  :)

Harbi merak ettim çocuklar sıkılıyor mu maç izlerken  :alala:
Bir de polikarbon malzemeyle ilgili ,
bu şeffaf malzemenin işlevi ne olacak, estetik açısındansa şık durduğunu düşünmüyorum. Full ptfe daha bir güzel gözüktü gözüme.

Çevrimdışı ahmetx

@ahmetx  yardırıyorsun twiteer da çocuk oyun alanı ne ya.
bildiğim kadarıyla büyüklere oyun alanı yapıyorlar müze bölümünde harika şeyler olacak diye biliyorum
çeşitli, aktiviteler oyunlar vs olacak. Ama çocuk oyun alanı olması ve çok güzel bir şeyler yapılması yeni
nesillerde çocuklara Beşiktaşı sevdirmek için çok iyi olabilir bize bir sürü yeni taraftar kazandırır. Kesinlikle
yapılmalı ama insanları çekecek çok özel bir yer olmalı sıradan basit bir şey değil herkes yavrularını oraya getirmek istemeli.
maç dışı zamanlardada bu şekilde kullanılabilir.
Maç günü ailecek gelen Beşiktaşlılar 3-6yaş arası çocuklarını buraya bırakabilmeli.Avm lerde var bu aile çocuğunu buraya bırakıyor ebeveynler rahat rahat alışverişini yapıyor çocuklar ayaklarına dolanmadan . @Necmi
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ZEKI

Maç günü ailecek gelen Beşiktaşlılar 3-6yaş arası çocuklarını buraya bırakabilmeli.Avm lerde var bu aile çocuğunu buraya bırakıyor ebeveynler rahat rahat alışverişini yapıyor çocuklar ayaklarına dolanmadan . @Necmi
cok arkadaism cocuklairni getiriyorlar, fakat cocuklairn ilgisi 10 dakika sonra kayboluyor sikilmaya basliyorlar. Bu arada iste cocuk oyun alanina birak cocugunu sen macini izle

Çevrimdışı ahmetx

bu şeffaf malzemenin işlevi ne olacak, estetik açısındansa şık durduğunu düşünmüyorum. Full ptfe daha bir güzel gözüktü gözüme.
3 yaşında çocuğun var mesela bir yere bırakamıyorsun çocuğunu , maçada eşinle gitmek istiyorsun gibi.

Şeffaf malzeme çim için gerekli güneş ışığını yeterli alabilmesi için.

Çevrimdışı FARUK

Çevrimiçi Necmi

1. Temel betonu sıkıntı oluyorsa bu iş olmaz zaten ama saha içerisine girme işine katılmıyorum.Çünkü San mamesde aynı olay var ve onlarda çıkış tüneli tribünün 2. sırasını kapladığı halde (bizde 3 sıra kaplayacaktı yani daha arkadan başlayacak) araç geçişinde sıkıntı yok.

2. Çıkışların kapatılmasını söylemiyorum , Köşe yırtıklarının hareketli brandayla kapatılmasından bahsediyorum %100 kapatılsa bile zaten insanların rahatlıkla geçebileceği bir yükseklik kalıyor Otkritie arenaya bakarsan . Hidrolik kapıyla kapatılsın ve üzerine koltuk konsun dediğim köşe yırtığıda çim ekipmanları için , o bölüm tahliye ve ambulans için yapılmıyor  2 tahliye çıkışı  yeterli uefa standartlarına göre zaten

3.Kapalı ortasıda numaralı ortası gibi vip yapıldığında numaralı vip nasıl locaların loungesini kullnıyorsa kapalı vipte 1903 loungesini kullanabilir yani normal taraftar dolaşım alnına 1903 ü bölüp inme gibi bir durum değil. @FARUK
1- Burası san mames değil ikide bir örnek veriyorsun ama bu stad yerin dibine yapıldı ve yer altına gömme işi zaten tüm stad boyunca yapıldı zemin kat
saha kotunun altında zaten heleki numaralı tribün kapladığı alan zaten 42 metre ve bunun bir kısmını otobüs kısmına ayırmış durumdayız. Önünde giriş vs içinde alan kullanmak zorundayız ve aynı güzergahda olan tünel çıkışı için senin dediğin oynamalar yapılamaz girişi aşağıya iniyorsun ama bunun saha kısma dişında inmen gereken birde iç kısım var ve içerde öyle bir alanın yok o nedenle gidebildiğin kadar sahada gitmek zorundasın bunu en iyi senin bilmen gerekir projeye hakimsin defalarca AutoCad de kontrol ettim çıkış basamaklarının başladığı nokta birinin kafasını çarpmadan geçebilmesi için tribünü geçtikten sonra başlaması gerekiyor. Yani inerken merdiven bittikten sonra bir kaç adım atıp öyle tünele girmen gerekiyor buda nerdeyse 45 derece basamak yapman demekki böyle bir şey olmaz. Israrın bir mantığı olmalı ve her stadyum kendi gerçekleriyle değerlendirilir.
2- Gene başka bir stadyum örneği Ahmet ilk sıra basamağının zemini çim kotundan 5 cm aşağıda Tünel sıfıra iniyor kapattığında yere kadar kapanır bırak insan geçmesini kakalak bile geçemez ordan :D Korkuluk üzerinden kapatılacağını düşünsek bile buda 70 cm kadar olur. Başka stadlara bakıp garip garip örnekler veriyorsun her stadyumun kendi gerçekliği vardır. bu bak orda olimpiyatı 75 bin kişi yapmışlar biz neden yapmadık gibi bir şey oluyor. nasıl başka stadlarda büyük kapasite varken bunu senin yapman imkansızsa aynı onun gibi başka yerlerde yapılan detayların senin stadında olması imkansız oluyor. izin alınır bir çözüm yolu bulunur yapılır yada yapılamaz
3- orda giriş istenmemesinin nedeni taraftarı bölmemek için değilmi sen orayı VIP yaparsan bu stadın taraftar baskısını bitirirsin kapalı nasıl vip olabilir. Kapalı diye bir şey kalmaz. Bu sefer kesin isyan çıkar :D

Çevrimdışı Savaş

Çıkışlarla merdivenler aynı renk olacak dersek merdivenlerin füme olma ihtimali nedir?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimiçi Necmi

sadece onun için olmamalı bunu çocukların taraftarlaştırılması için kullanılmalı çocuklar için her atılıma varım.

Çevrimdışı Efe

faruk yine yeni yeniden borular  :D koydugun fotolarda borulari yere siraliyorlar yine catimiz boru dösemeden olusuyor hep :evillol:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Bülent Yiğitcan

@Necmi abi birşeyi merak ediyorum koltuk yerleşimi ne kadar sürer yani bir işçi bir günde kaç koltuk takar bi bilgin varmı

Çevrimdışı Efe

cikislar fume olmamis beyaza boyanmis  :lol: fotoya dikkarli bakin ustte
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı tifosi_BJK_1903

sadece onun için olmamalı bunu çocukların taraftarlaştırılması için kullanılmalı çocuklar için her atılıma varım.
çocuk alanı kartal yuvası ve müze ile tümleşik düşünülebilir. güzel bir cafe alanı da ekleyerek, hem çocuklar oyun oynar hem ebeveynler rahatça vakit geçirir.

Çevrimdışı attila_metu

Dün önümde ve arkadamda iki tane vardı. Çocuklar ürktü.
Belki de kapalının göbeğine getirilmeleri hata idi.

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmetx

1- Burası san mames değil ikide bir örnek veriyorsun ama bu stad yerin dibine yapıldı ve yer altına gömme işi zaten tüm stad boyunca yapıldı zemin kat
saha kotunun altında zaten heleki numaralı tribün kapladığı alan zaten 42 metre ve bunun bir kısmını otobüs kısmına ayırmış durumdayız. Önünde giriş vs içinde alan kullanmak zorundayız ve aynı güzergahda olan tünel çıkışı için senin dediğin oynamalar yapılamaz girişi aşağıya iniyorsun ama bunun saha kısma dişında inmen gereken birde iç kısım var ve içerde öyle bir alanın yok o nedenle gidebildiğin kadar sahada gitmek zorundasın bunu en iyi senin bilmen gerekir projeye hakimsin defalarca AutoCad de kontrol ettim çıkış basamaklarının başladığı nokta birinin kafasını çarpmadan geçebilmesi için tribünü geçtikten sonra başlaması gerekiyor. Yani inerken merdiven bittikten sonra bir kaç adım atıp öyle tünele girmen gerekiyor buda nerdeyse 45 derece basamak yapman demekki böyle bir şey olmaz. Israrın bir mantığı olmalı ve her stadyum kendi gerçekleriyle değerlendirilir.
2- Gene başka bir stadyum örneği Ahmet ilk sıra basamağının zemini çim kotundan 5 cm aşağıda Tünel sıfıra iniyor kapattığında yere kadar kapanır bırak insan geçmesini kakalak bile geçemez ordan :D Korkuluk üzerinden kapatılacağını düşünsek bile buda 70 cm kadar olur. Başka stadlara bakıp garip garip örnekler veriyorsun her stadyumun kendi gerçekliği vardır. bu bak orda olimpiyatı 75 bin kişi yapmışlar biz neden yapmadık gibi bir şey oluyor. nasıl başka stadlarda büyük kapasite varken bunu senin yapman imkansızsa aynı onun gibi başka yerlerde yapılan detayların senin stadında olması imkansız oluyor. izin alınır bir çözüm yolu bulunur yapılır yada yapılamaz
3- orda giriş istenmemesinin nedeni taraftarı bölmemek için değilmi sen orayı VIP yaparsan bu stadın taraftar baskısını bitirirsin kapalı nasıl vip olabilir. Kapalı diye bir şey kalmaz. Bu sefer kesin isyan çıkar :D
Başkan stadı nasıl planladı İtalya ,İngiltere , Almanyanın elite stadyumlarını gidip gezerek @Necmi abi, İlk ikisinin daha önce detaylı açıklamasını yapmışdım onun için laf kalabalığı yapmadan 3. için şunu söyleyebilirim zaten vip fiyatları şu an ki kapalı orta kısmın 3 katı pek de fazla değil.
[ Son Düzenleme: 23 Kasım 2015, 13:51:55 ahmetx ]

Çevrimdışı ahmetx

cikislar fume olmamis beyaza boyanmis  :lol: fotoya dikkarli bakin ustte
alt kat beyaz koltuk olacaksa kamufle olur çıkışlar

Çevrimdışı attila_metu

cikislar beyaza boyanmis diyorum şişş :biggrinking:

Canları sağolsun Efe. Yapacak bişey yok.
Bazen sadece kabullenmek gerekir :)

Çevrimdışı Efe

Canları sağolsun Efe. Yapacak bişey yok.
Bazen sadece kabullenmek gerekir :)
alt beyaz olmalıydı zaten beyaz agırlıklı koltuga füme olmazdı ust kat fume olabilir
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

alt kat beyaz koltuk olacaksa kamufle olur çıkışlar
piksellerin orda cikis kapilari bence guzel gorunecek aralarda
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı boateng

Çevrimdışı GörkemGörkem

Bu sekilde acıklık kalır ise sizce rüzgar oyuna etki etmezmi ? Sanki sahanın daha bi kapalı alanda olması cok daha iyi olur gibi.

Çevrimdışı GörkemGörkem

@Necmi abi birşeyi merak ediyorum koltuk yerleşimi ne kadar sürer yani bir işçi bir günde kaç koltuk takar bi bilgin varmı

3-4 ay arası sürecek.