Sabahtan beri okuyorum. Takıldım. Üsluba takıldım. Pixel sevmeyenlerin aşağılamalarına takıldım. Fikrimi söylüyorum diye insanları ötelemeye çalışanlara takıldım. Genelin üslubu böyle malesef. Sadece burası için değil, ülkeden bahsediyorum. İşin ilginci bir tek
@KUMANOVALI hariç kimse nesnel bir bakış sunmuyor. Herkes bir şeye benzetiyor. Bence buna benziyor beğenmedim. Beğenen hıbıdıbı.....
En çok
@Cengo abinin fikrini merak ediyorum mesela. Profesyonel işi bu konulara yakın diye. Mesela hiç iç mimar, desinatör vb yok mu aramızda pixel estetik açıdan neden tercih edilir? Tek renk olursa artısı eksisi nedir? Uzak olduğum ve bir çoğunuzun uzak olduğunu tahmin ettiğim konular bunlar. Bilgimiz yok. Kendi beğenimizi tartışmasız gerçek olarak görüyoruz.
Kulübün taraftara uzak olduğunu söylüyoruz. Bende aynı fikirdeyim. Ancak zaten bizim ülkemizde yöneticiler halka hep uzaktır. Öndeki adama lider değil tanrı gözüyle bakarız. (Aman diyim dini hassasiyet demeyin, ne demek istedim durup düşünün) O şahsiyette öyle şişer ki kendi gölgesini halkın desteği zanneder. Varlığını hissettirmesi gereken bizleriz. Tribünlere giderek, sosyal medya hesaplarına ulaşarak, medeni bir şekilde bu taleplerimizi ulaştırması gereken biziz.
Tribünlere sponsor ismi konusunda örnekleri olabilir. Sevmedim ben o fikri. Evet sponsor mutlu olsun tabi ama Beko'da mutlu, taraftarla projeler yürütüyor. Vodafone'da mutlu oda taraftarla projeler yürütüyor. Her ikisi de reklamlar veriyor vb. Taraftarın yanındalar. Ben eminim bir tribünde BEKO bir tribünde Vodafone yazsa pek çok insan memnun olacaktır. Ben en azından olurdum. Ben yazılara itirazın birazda bu isim sponsorlarının tavırlarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ben burası resmi bir makam değil kulübe, ilgilere ulaşın dedim ve sanırım
@empisayn yazmış, damacana hesabının ulusal kanallara çıktığını, takip edildiğini vb. Tamam ediliyoruzdur ama tepki almak sonuç almak için daha direk iletişim şart gibi geliyor.
Birde sabah polemik oldu "ego" meselesi. Kesinlikle bunu kötülemek için söylemedim. Ne
@AmaralGürses ne de başka birini. Sadece bu kadar ego fazla (kendim dahil herkese söylüyorum) buna insan arada kapılabiliyor. Bende yapıyorum. Geçen 1 hafta izin aldım baktım evde kediye emir vermeye başlıyorum. Bunu mümkün olduğunca frenlemek gerekir diye düşünüyorum. Burada yazarken de, beğenilerini sıralarken de buna kapılmamak lazım. Bize estetik gelen başkasına öyle gelmeye bilir. Belki en sevdiğiniz kareli gömleğinizden asla giymeyecek bir sürü insan vardır burada.
Kendi dünyamıza ait şeylerin hassasiyeti kadar başkalarının tersi durumlarda hassasiyet gösterebileceğini düşünerek yazmak gerekiyor.
Günün kısa özeti...