Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5890933 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi sizin bi bilginiz var mi bu sabah paylasilan fotoyla ilgili.. Sponsor isimleri kismiyla alakali trollendik diye dusunuyorum..
hiç bir şey duymadım ben

Çevrimdışı onurturan

hiç bir şey duymadım ben
peki öyle bir ihtimalde görüşün ne olurdu abi?

Kulüp kaynak yaratmak zorunda. Ben tribünlerde  sponsor ismi görmüyorum sadece para görüyorum ve rakiplerimizden fazla olduğu sürece az olmuş gibi lafları da anlamıyorum.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Sponsorluk veren firmalar spor ile alakalı  markalar olsa ve logoları  kullanılsa yine kabul edilebilir  ama hele hele bir bankanın ismi cüzi kabul  edilebilecek bir miktar karşılığı tribüne göstere göstere yazılacaksa bunu hem taraftar kabullenmekte zorlanır hem de diğer takım taraftarlarına  dalga konusu olabiliriz. 

ysariusta

• Ziyaretçi

Sabahtan beri okuyorum. Takıldım. Üsluba takıldım. Pixel sevmeyenlerin aşağılamalarına takıldım. Fikrimi söylüyorum diye insanları ötelemeye çalışanlara takıldım. Genelin üslubu böyle malesef. Sadece burası için değil, ülkeden bahsediyorum. İşin ilginci bir tek @KUMANOVALI hariç kimse nesnel bir bakış sunmuyor. Herkes bir şeye benzetiyor. Bence buna benziyor beğenmedim. Beğenen hıbıdıbı.....
En çok @Cengo abinin fikrini merak ediyorum mesela. Profesyonel işi bu konulara yakın diye. Mesela hiç iç mimar, desinatör vb yok mu aramızda pixel estetik açıdan neden tercih edilir? Tek renk olursa artısı eksisi nedir? Uzak olduğum ve bir çoğunuzun uzak olduğunu tahmin ettiğim konular bunlar. Bilgimiz yok. Kendi beğenimizi tartışmasız gerçek olarak görüyoruz.

Kulübün taraftara uzak olduğunu söylüyoruz. Bende aynı fikirdeyim. Ancak zaten bizim ülkemizde yöneticiler halka hep uzaktır. Öndeki adama lider değil tanrı gözüyle bakarız. (Aman diyim dini hassasiyet demeyin, ne demek istedim durup düşünün) O şahsiyette öyle şişer ki kendi gölgesini halkın desteği zanneder. Varlığını hissettirmesi gereken bizleriz. Tribünlere giderek, sosyal medya hesaplarına ulaşarak, medeni bir şekilde bu taleplerimizi ulaştırması gereken biziz. 

Tribünlere sponsor ismi konusunda örnekleri olabilir. Sevmedim ben o fikri. Evet sponsor mutlu olsun tabi ama Beko'da mutlu, taraftarla projeler yürütüyor. Vodafone'da mutlu oda taraftarla projeler yürütüyor. Her ikisi de reklamlar veriyor vb. Taraftarın yanındalar. Ben eminim bir tribünde BEKO bir tribünde Vodafone yazsa pek çok insan memnun olacaktır. Ben en azından olurdum. Ben yazılara itirazın birazda bu isim sponsorlarının tavırlarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Ben burası resmi bir makam değil kulübe, ilgilere ulaşın dedim ve sanırım @empisayn yazmış, damacana hesabının ulusal kanallara çıktığını, takip edildiğini vb. Tamam ediliyoruzdur ama tepki almak sonuç almak için daha direk iletişim şart gibi geliyor.

Birde sabah polemik oldu "ego" meselesi. Kesinlikle bunu kötülemek için söylemedim. Ne @AmaralGürses ne de başka birini. Sadece bu kadar ego fazla (kendim dahil herkese söylüyorum) buna insan arada kapılabiliyor. Bende yapıyorum. Geçen 1 hafta izin aldım baktım evde kediye emir vermeye başlıyorum. Bunu mümkün olduğunca frenlemek gerekir diye düşünüyorum. Burada yazarken de, beğenilerini sıralarken de buna kapılmamak lazım. Bize estetik gelen başkasına öyle gelmeye bilir. Belki en sevdiğiniz kareli gömleğinizden asla giymeyecek bir sürü insan vardır burada.

Kendi dünyamıza ait şeylerin hassasiyeti kadar başkalarının tersi durumlarda hassasiyet gösterebileceğini düşünerek yazmak gerekiyor.

Günün kısa özeti...

Çevrimdışı Yalçın

Bugun stadin icine girip, gorme imkanim oldu. Izlenimlerimi anlatayim..

1) Buraya yapilan insaati stadyumdan ziyade AVM gibi degerlendirmek lazim. Duvar kaplamalarinda kullanilan hassas mermer kaplamalar, her tribunde bulunan yuruyen merdivenler, tuvaletler, duvarlar, zeminler.. Taraftarimizin gozu gibi bakmasi lazim buraya. En buyuk tehlike ise yazilamalar. Yazik olur resmen.

2) Stadin icine girince insanin bakis acisi cok degisiyor. Catiymis, koltukmus, pixelmis vesaire. Tum bunlar arka plana dusuyor. Muazzam bir yapi insa ediliyor. Acikcasi stadi gordukten sonra Baskan ve Yonetim Kuruluna olan saygim bir kat daha artti. Cok zor is buraya boyle bir yapiyi yapabilmek. Zaten diger takim taraftarlari da geldiklerinde anlayacaklardir yapinin devasaligini.

3) Iceri girince ilk bakmak istedigim sey sahayi nasil gorebilecegiz; bunun cevabina bakmak oldu. Soyle soyleyeyim, alt katin en ust sirasindan sahaya baktiginiz zaman futbolcunun saclarinda bandaj/toka vs. gibi bir aksesuar varsa gorebiliyorsunuz. Saglam bir baski ortami olusacak stadyumda. O adamlar nasil ataga kalkacaklar, nasil tac ya da korner kullanacaklar; cok zor. Zaten cirkeflik yapmayi unutsunlar. Sonra ust katin en ustune ciktim. Sahayi cok net gorebiliyorsun. Birak sahayi, yan tribunde oturan adamlarin uzerindeki kiyafetleri bile rahat gorebiliyorsun. Bu yonde stadyum on puanlik. Yeni Acik kismindan baktim. Onceki halinde mesela Eski Acik tarafindan cok ruzgar geliyor diye yorumlar olurdu hep. Artik bu olmayacak.

4) Sonra Kapali'ya gectim. Buarada merak ettigim ise 1903 tribunu oldu. Bir grup orayi kapatsa keske diye ic gecirmedim degil. Muazzam bir bolum oluyor. Localar, tribunun sahaya bakisi. Cok iyi.

5) Numarali. Futbolcu otobusleri disardan direk stad icine giriyor. Sonra evsahibi takim ve deplasman takimi ayni koridor uzerinden sag ve sol olmak uzere kendi yerlerine geciyor. Futbolcu soyunma odalari, havuzlar, basin tribunu hersey en ince detayina kadar dusunulmus.

6) Eski acik. Forum ahalisinin kombine aldigi bolum olan 121 no'lu blok tam merkezde.

7) Stadin ince isciligi cok var. Fakat yapilmayacak seyler degil. Zaten en onem verilen konu cati imis gercekten de. Catinin kalkmasiyla beraber vites artirilmis resmen. Sabah baska bir bolum biterken aksam vardiyasinda baska bir bolumun isi bitiyor.

8) Genel itibari biz Besiktaslilarin gurur duyacagi ve diger takim taraftarlarinin imrenerek bakacagi bir yapi ortaya cikiyor. Allah bunun uzerinde emegi olan herkesten razi olsun. Simdilik aklima gelenler bunlar.
"Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız."

Suleyman Seba

Çevrimdışı vural

Bugun stadin icine girip, gorme imkanim oldu. Izlenimlerimi anlatayim..

1) Buraya yapilan insaati stadyumdan ziyade AVM gibi degerlendirmek lazim. Duvar kaplamalarinda kullanilan hassas mermer kaplamalar, her tribunde bulunan yuruyen merdivenler, tuvaletler, duvarlar, zeminler.. Taraftarimizin gozu gibi bakmasi lazim buraya. En buyuk tehlike ise yazilamalar. Yazik olur resmen.

2) Stadin icine girince insanin bakis acisi cok degisiyor. Catiymis, koltukmus, pixelmis vesaire. Tum bunlar arka plana dusuyor. Muazzam bir yapi insa ediliyor. Acikcasi stadi gordukten sonra Baskan ve Yonetim Kuruluna olan saygim bir kat daha artti. Cok zor is buraya boyle bir yapiyi yapabilmek. Zaten diger takim taraftarlari da geldiklerinde anlayacaklardir yapinin devasaligini.

3) Iceri girince ilk bakmak istedigim sey sahayi nasil gorebilecegiz; bunun cevabina bakmak oldu. Soyle soyleyeyim, alt katin en ust sirasindan sahaya baktiginiz zaman futbolcunun saclarinda bandaj/toka vs. gibi bir aksesuar varsa gorebiliyorsunuz. Saglam bir baski ortami olusacak stadyumda. O adamlar nasil ataga kalkacaklar, nasil tac ya da korner kullanacaklar; cok zor. Zaten cirkeflik yapmayi unutsunlar. Sonra ust katin en ustune ciktim. Sahayi cok net gorebiliyorsun. Birak sahayi, yan tribunde oturan adamlarin uzerindeki kiyafetleri bile rahat gorebiliyorsun. Bu yonde stadyum on puanlik. Yeni Acik kismindan baktim. Onceki halinde mesela Eski Acik tarafindan cok ruzgar geliyor diye yorumlar olurdu hep. Artik bu olmayacak.

4) Sonra Kapali'ya gectim. Buarada merak ettigim ise 1903 tribunu oldu. Bir grup orayi kapatsa keske diye ic gecirmedim degil. Muazzam bir bolum oluyor. Localar, tribunun sahaya bakisi. Cok iyi.

5) Numarali. Futbolcu otobusleri disardan direk stad icine giriyor. Sonra evsahibi takim ve deplasman takimi ayni koridor uzerinden sag ve sol olmak uzere kendi yerlerine geciyor. Futbolcu soyunma odalari, havuzlar, basin tribunu hersey en ince detayina kadar dusunulmus.

6) Eski acik. Forum ahalisinin kombine aldigi bolum olan 121 no'lu blok tam merkezde.

7) Stadin ince isciligi cok var. Fakat yapilmayacak seyler degil. Zaten en onem verilen konu cati imis gercekten de. Catinin kalkmasiyla beraber vites artirilmis resmen. Sabah baska bir bolum biterken aksam vardiyasinda baska bir bolumun isi bitiyor.

8) Genel itibari biz Besiktaslilarin gurur duyacagi ve diger takim taraftarlarinin imrenerek bakacagi bir yapi ortaya cikiyor. Allah bunun uzerinde emegi olan herkesten razi olsun. Simdilik aklima gelenler bunlar.

Elinize sağlık,çok aydınlatıcı bir yazı olmuş.

Çevrimdışı idil

Instagram da gördüm kapı hazırlanıyor diye.. Doğru mu acaba
O ''hafta'' gelsin artık be kardeşim.

Çevrimdışı Oktay

Çevrimdışı Yalçın

"Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız."

Suleyman Seba

ysariusta

• Ziyaretçi

Instagram da gördüm kapı hazırlanıyor diye.. Doğru mu acaba
Eski kapı bu.

Çevrimdışı Oktay

Birader sen benden buyukmusun??
soner nezaman birader olduk bak orda ismim yazıyor demi :icool: :icool:

Çevrimdışı Yalçın

soner nezaman birader olduk bak orda ismim yazıyor demi :icool: :icool:

Allah'in Japonu  :) Saginda/solunda bos koltuk var mi Oktayim? 121 no'lu blokta?

Suleyman Seba

Çevrimdışı Oktay

Allah'in Japonu  :) Saginda/solunda bos koltuk var mi Oktayim? 121 no'lu blokta?
ben 124  blok numaralı tribün  :D

Çevrimdışı Yalçın

ben 124  blok numaralı tribün  :D

PM'den devam edelim. Altug Baskan bizi sallamadan :)

Suleyman Seba

Çevrimdışı Oktay

PM'den devam edelim. Altug Baskan bizi sallamadan :)
altuğ başkana  rica ederim görmezlikten gelir :icool: :icool:

Çevrimdışı BlackEagle26

Bu kadar paraya sponsor ismi mi yazılır ? Sanmiyorum . Eger oyle bişey varsa kötü olur zaten çok büyük stad degil     hele eski açıkda çok sırıtır o yazılar. Antalya stadı gibi pixel olsun raziyim ama sponsor ismi yazmasin  :steamed: :akuma:

Çevrimdışı binnur32

Koltuk seçiminde alt kısmın beyaz tercih edilmesinin sebebi güneş karşısında deformasyonunu azaltmak olabilir sonuçta siyah çok güneş çeker😃 üst katlar çok güneş almayacagındanda siyah tercih edilmiş olabilir

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Koltuk seçiminde alt kısmın beyaz tercih edilmesinin sebebi güneş karşısında deformasyonunu azaltmak olabilir sonuçta siyah çok güneş çeker😃 üst katlar çok güneş almayacagındanda siyah tercih edilmiş olabilir
sadece o degil biz alt siyah ust beyaz tasarimlarida inceledik
Alti siyah ust beyaz yaptigin zaman Cok boguk gosteriyor onunla birlikte sanki alt taraf yokmus gibi gözüküyor ayrica alt kati cok kucuk gosteriyor
Ama Alt beyaz ust siyah yaptigin zaman tam tersi olarak Stadi daha buyuk gosteriyor ve derinlik katiyor
Burada renklerin ve renk tercihlerinin ne kadar onemli oldugu bir kez daha ortaya cikiyor...
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Efe

doğru bi tespit fb nin koyu lacivert koltuklarının üzerilerini kapatmak zorunda kalıyorlar güneş renk attıyor alt kısımda beyaz koltuk her zaman avantajlıdır sorun çıkarmaz koyu renk koltuk bi zamandan sonra değişmeli renk atmasından dolayı yada komple üstünü kapatacan fb gibi bizim tasarım bence güzel pikselleri saydım çok az ve göze gelmeyecek o kadar bence güzel olacak bitmişini bi görelim sonra yorum yapacağım sponsor isimlerinin yazılacağını ise düşünmüyorum he yazarsalarda zorunluluktan parasızlıktan yazacaklar sözleşme bitiminde normale döner :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Anıl

doğru bi tespit fb nin koyu lacivert koltuklarının üzerilerini kapatmak zorunda kalıyorlar güneş renk attıyor alt kısımda beyaz koltuk her zaman avantajlıdır sorun çıkarmaz koyu renk koltuk bi zamandan sonra değişmeli renk atmasından dolayı yada komple üstünü kapatacan fb gibi bizim tasarım bence güzel pikselleri saydım çok az ve göze gelmeyecek o kadar bence güzel olacak bitmişini bi görelim sonra yorum yapacağım sponsor isimlerinin yazılacağını ise düşünmüyorum he yazarsalarda zorunluluktan parasızlıktan yazacaklar sözleşme bitiminde normale döner :)
@Efe abi sence de tüm koltuklar beyaz olsaydı çok güzel olmaz mıydı :)

Çevrimdışı Efe

en olarak kısa bloklarda 20 civarı siyah koltuk olacak saydım büyük biloklarda da 40 civarı siyah koltuk var bence çok çok az hiç görünmeyecek piksel falan :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

@Efe abi sence de tüm koltuklar beyaz olsaydı çok güzel olmaz mıydı :)
olmazdı neden dersen çatıda beyaz çok çiğ görünürdü üstün siyah olması yazıların siyah olması çok ayrı hava katacak ben komple siyah olsun istiyordum ama 2 renk her zaman için görselliği arttırıyor bu koltuk döşemelerinde de böyle 2 renk döşeme her zaman daha fazla tercih edilir o yüzden altın beyaz yapılması görselliği üst seviyeye çıkaracak kapalıda yazacak siyah BEŞİKTAŞ  yazısı ayrı bi hava katacak başkada bi yazı yazacağını düşünmüyorum
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ZEKI

hele sukur tam 20 sayfa geriden gele gele sonuna ulastim. Tribun isimlerine ve pixele cok takinilmis bugun.
Pixelli maketteki gibi olacaksa evet.. Antalya gibi olacaksa hayir.
Tribun de sponsor isimlerine gelince, klubun taraftarin tepkisini ölçmek için ortaya attigi bir resim olarak goruyorum. Klup bize bir sey sormuyor diyorsunuzda, bu sekil fotograflarla sizden gelen tepkileri ölçüyorlar. Transfer donemlerinde bunu yaptiklarini cok iyi bliyorum.
Unutmayin bizim forum su anda forum olarak en cok taraftarin katilimci oldugu forumlardan biri, belkide birincisi. Bu resmin bu forumda cikmasinin da tek bir nedeni budur. Tartisiyoruz ve klupte bundan gerekli dersleri cikaracaktir. Klup tarafından burdaki yazilarin okundugunu degerlendirildiginden de emin olabilirsiniz.
Esas en buyuk sıkıntı koltuk dosenirken kose donemeclerinde cikacak. Sekilsiz kaymalar olacak alt siralarda koltuk eksilmelerini yasayacagiz. BU tartisma emin olun bir baslik goturur bizde.

Çevrimdışı Türkay

Alt katlarda siyah pixeller hoş da üst kattaki beyazlar güzel olmuyor. Ayrıca bizde az pixel var düşünülen kadar kötü olacağını düşünmüyorum  :icool:
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler