Koltuk dizaynı kadar saçma bir tartışma konusu görmedim diye başlayan cümleler kadar saçma bir şey görmedim. Kayseri gibi yapalım o halde.
GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Forumda ne tartışacağız acaba cidden merak ettim. tuvalet kapı renklerini mi? Bunu tartışmaktan daha doğal ne olabilir. Acaba Forum kelimesinin nereden geldiğini biliyor mu bunu diyen arkadaşlar. O zaman onlar için küçük bir hizmet yapayım :
Forum hakkında bilgiler
Forum, ülkenin günlük meselelerinin tartışıldığı toplantı. Demokrasi ile idare edilen memleketlerde milletin büyük kısmını ilgilendiren meselelerde, bu hususta ihtisas sahibi kimseler görüşlerini millet önünde (TRT vs.) açıklar. Neticede belli bir sonuca varılır. Forumda, forumu yöneten, idare eden ve foruma katılanlar bulunur. Salonda yapılıyorsa dinleyiciler vardır. Eski çağlarda, Roma halkı bir araya gelerek, kendilerini ilgilendiren işleri etrafı duvarlarla çevrili bir meydanda konuşurlardı. Buralara da forum denirdi.
Forum, panelin
Toplumu ilgilendiren bir konunun dinleyiciler önünde, sohbet havası içinde, uzmanları tarafından tartışıldığı konuşmalara panel denir. Açık oturum ile panel özellikleri yönüyle birbirlerine çok benzerler. Hatta bazı kitaplarda panel ile açık oturum aynı konuşma türü olarak verilir.Tümünü oku (yeni pencerede açılır)
devamında yapılacaksa başkan, panelin süresini bir saat, forumun süresini de yarım saat olarak sınırlayabilir. Bu durumda panelden sonra forum yapılacağı konuşmalara başlanmadan duyurulmalıdır.
Forum, toplu tartışmaların başlı başına bir çeşidi sayılmamakla birlikte, dinleyicilerin konu üzerinde daha aktif ve farklı bakış açılarıyla düşünmelerini sağlar. Foruma davet edilen uzmanların görüşlerine de müracaat edilerek ortaya çıkabilecek yanlış anlayışların önüne geçilir.
Esasen forumdan amaç belli kararlara varmak değil, konuyu değişik anlayışlarla, farklı boyutlarıyla ortaya koymaktır.
Forumda söz alan dinleyiciler, konuyla ilgisi olmayan özel sorunlarına değinmemelidir. Sorular kısa, açık ve net olmalı, tartışma saygı kuralları içerisinde, kırıcılıktan uzak, samimî bir hava içerisinde yapılmalı, tartışmadan beklenen amaca yardımcı olunmalıdır.