Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5887843 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı sallapati

Çevrimiçi Necmi

360 skorboard yalan oldu komple. ben ilerde bir gün para olursa takarlar falan diye ümit ediyordum da bu çatıya takarlarsa karşı tribünü hiç göremeyeceğiz.

hiç bir zaman doğru değildiki tek pikselin maliyeti 1 € ve 25 M piksel minimum
buda 25 M€ demek oluyor şimdi herhangi bir zamanda bir yönetimin böyle bir harcamayı yapabileceğini düşünüyormusun
yapacak kadar çok paramız olsa zaten emin ol catıyıda değiştiririz birde anlamadığım siz maça karşı tribünü görmek içinmi geliyorsunuz
birde engellese engellese en tepedeki iki üç sırayı engeller öyle bir konuşuyorsunuzki stadda 42000 kişi var ama göremese 3000 kişi göremez
ama siz 42000 inde göremeyeceği gibi bir algı oluşturuyorsunuz. gerçekten merak ediyorum söylediğinize kendiniz inanıyormusunuz
birde engelleyecekmi engellemeyecekmi bellide değil neden peşin hükümlü oluyorsunuz bu güne kadar peşin hükümle konuşulan her şey havada kaldı
bu gün bir resim gördüm kapalının en üst prekastından çekilmiş ama numaralının en üst sırası görünüyordu. orda halat bir iki sıra alta düşse bile görüntüyü kesmiyorki
betonarme yapılırken neymiş beton yüzeyler bozukmuş diye az yaygara koparılmadı gidin bakın bakalım bozuk bir beton görecekmisiniz
boşa yaygaraydı defalarca öyle kalmayacak dediğimiz halde burda söylenmeyen kalmadı aynı şey prekast altları için geçerliydi
çok kötü görünüyormuş diye az yaygara çıkmadı ama aylardır tek bir şikayet duymadım prekast altları görünüyor ve çirkin diye
demekki neymiş peşin konuşmamak gerekiyormuş gerçi bu eleştiriyi yapanların çoğu bu tip şeyleri yönetime bel altı vurmak için kullanıyordu
her şeyi sürekli kötü gösterme eğilimi içindeydiler. o zaman konuşmak kolaydı eleştiriler çirkindi bilgisizce sallanıyordu
şimdi yapılan eleştiriler tam tersi Beşiktaş sevdasıyla yapılıyor artık stadın kalitesini herkes görüyor ve daha iyi nasıl olabilir diye eleştiriyor.
şimdi keyifle okuyoruz çünkü eleştiri zevke göre yapılıyor.
çatı konusunda rahat olun burda fotoya göre yorum yapıyorsunuz o boyutta bir stadda o çatı kayboluyor orda baskın görünecek olan membran
oda çok yukarda kedi yolları görünür oda tribün üstünde kalıyor juve stadının çatısına kimse laf etmiyor ama yukardaki resme bakın karşı tribünleri nasıl kapatıyor
bizim çatı çok daha zarif ve o şekilde kapatmayacak

Çevrimdışı harund1k3

resmi siteden anket yaparsan şimdi o anket sonucu Beşiktaşın taraftarının istediğimi olmuş oluyor
renklilerin giripte en kötü modeli seçmeyeceğine garanti verirmisin.
çatal merdiven mevzusunu defalarca anlattım stadın 3/4 ünde girişler
korkuluğa sadece 3 basamak mesafede orda düz merdiven koymak
onlarca kişinin ölümüne sebebiyet vermektir. orda girmek içinde çıkmak içinde nasıl bir
itekleme baskı oluşturulacağını biliyormusun girişin önünde biri seni ittiğinde soluğu alt katta alırsın
merdivenlerin önüne çatal koymak tam merdiven çıkışına paravan koymak demektir ve baskı oluştuğunda
insanları tutacak tek şey o paravan olacak bu stad çok dik bu işin şakası yok zaten izin vermezler orayı çatal yapmamanın tek koşulu
balkon korkuluklarını insanları tutsun diye yukarı doğru uzatmak olur.
birde dekorasyonda insanlara sorulmaz mimar çizer ve bir bütünü
değerlendirerek ortaya güzel bir şey çıkartır birilerine sormaya başlarsan
ortaya deli bohçası çıkar. İnsanların zevkine çokmu güveniyorsun
bu stadda yapılan işlerin %95 ini burda okuyarak öğreniyor insanlar
şimdi bu insanlarmı oy kullanıp seçecek kaldıki bir şeyi unutuyoruz hep o stadı yapıyoruz ama
sahibi değiliz sen taraftarına bir şeyi seçtirirsin taraftarı sevmeyen birileri hayır kardeşim onu öyle değil
böyle yapacaksın derse ne yaparsın taraftarı dinlesen stadı yapamazsın taraftarı dinlemesen o yaptığın stadı başına yıkar
o saatten sonra o nedenle kimsenin egosunu havalandırmadan sessiz sessiz yaparsın olur biter. @AvrupaKartalı

Kimin zevkine guvenicez insanlarin zevkine guvenmeyip. biz stadin herseyini degistirelim veya herseye biz karar verelim demiyorum. ama bugune kadar ki forumun buyuk bir bolumu pikselli gorunume karsi durdu hatta nefret etti.

Simdi Necmi abi cozumu acikliyorum;

Madem yonetim bizi ciddiye aliyor buralari okuyor onlar da dinlesin. Simdi oncelikle adaylar belli olur besiktas forumlarinda haber sitelerinde veya sirf besiktasin kendi mimarlari tarafindan pikselliden haric alternatifler cikartilir. daha sonra yonetimin kendi pikselli secimi dahil olusturulacak maksimum 4-5 secenek kartal yuvalarina verilir. Sonrasi cok basit kartal yuvasindan aliacak her urun dahilinde taraftara koltuk secimi icin oy kullanma hakki taninir. bu sureyi 2 aylik bir sure icinde tutarsin. toplamda toplanan oylar sonucunda secim yapilir.

Simdi eger boyle olursa ne olur, renkliler koltuk secimini trollemek icin kartal yuvasindan urun alip oy kullanmak zorunda kalir. hic bir renkli sirf koltuk tasarimini trolleyecek diye bizden urun almaz, alsa da ne ala gelip alsinlar.

Bu sekilde pikselli secilecekse deriz ki o zaman ulan gercekten pikselli isteyen taraftar varmis sectik bu cikti yapacak bisey yok. secim icin verilen paralar da besiktasimiza gider. kartal yuvasi mal satmis olur.

Peki bu durumda kaybeden olur mu ? Tabii ki olmaz. hem bizim istedigimiz secim sansi olur hem de kartal yuvasi ekstra gelir elde eder.

Benim gorusum budur. bu rezil pikselli tasarima ancak bu sekilde karsi cikabiliriz. cunku gercekten rezil arkadaslar. bu kadar mukemmel bir stada sacma sapan pikselli bir secim hic yakismayacaktir.

gelin bunu tartisalim @Necmi @bjk_mabet

Çevrimiçi Necmi

piksel olacaksa ;
lütfen alt katta minimum siyah
üst katta da minimum beyaz yapsınlar..
belli belirsiz olsun..

Bir çuval incir berbat olmasın.. antalya kayseri , bursa faciaları yaşanmasın...

bu arada.. çok önemli bir konu daha var..
Türkiyede malesef koltuk dizmeyi bilmiyorlar... bir taraftan başlıyorlar.. hop sonra merdiven araları , birleşim yerleri yamuk yumuk oluyor..
bizimkinde hiç samıyorum böyle amatörlükler olacağını.. konya antalya rezil durumda bu konuda..

bir de yazı yazılacaksa ufak bir çapraz shadow yapmak lazım.. konya onu da beceremedi mesela.. adamlar shadow u da yamuk yaptılar..

bir de benim anlamadığım bir konu var.. grafik işlerinin bu kadar geliştiği bir dönemdeyiz...
gradyan görüntüyü koltukları karışık dizerek piksel şeklinde yapacaklarına siyaha yakın gri koltuk , beyaza yakın gri koltuk şeklinde yapsalar mükemmel olur.. ama bu olayın şu an dünyada hiçbir stadda yapıldığını sanmıyorum.

bir de geçenlerde bir haber vardı. Fransa ya da İspanya da yeni yapılan bir staddı sanırım.. adamlar stadı dikine bölüp bir taraf bir renk diğer taraf diğer renk yapmışlardı.. o da hiç iyi değildi gerçi...
merak etme bu stadda çok ince bir zevk var ve mimari projeyle yapılıyor
hangi koltuğun ne renk olacağı hangi koltuğun vidasının nereye takılacağı bile projelendirilmiştir.
oyle koltukları dübelleri eline verip beşer santim aralıkla takın demezler burayı toki yapmıyor
keremler orda stadın temellerinden beri sürekli nivoyla kot alıyorlar bunu laf olsun diye yapmıyorlar
bir proje var ellerinde ve her şey projeye göre yerli yerinde olsun diye veriliyor o kotlar. burda gecekondu yapılmıyor
dünya çapında üst klas bir yapı inşaa ediliyor ve burda hiç bir şey şansa bırakılmaz. yapılabileceğin en iyisi yapılır.
köşe koltuklarda illaki kaymalar olacak oval bir stadyum ve köşeler her basamakta 15 cm gibi büyüyerek gidiyor
15 cm ye koltuk koyamayacağına göre bir yerlerde bu ölçüyü yedirmek zorundasın mükemmel olmaz matematik kurallarına
aykırı bu ama göze en hoş gelecek şekilde dizaynı yapılır.

Çevrimdışı sallapati

merak etme bu stadda çok ince bir zevk var ve mimari projeyle yapılıyor
hangi koltuğun ne renk olacağı hangi koltuğun vidasının nereye takılacağı bile projelendirilmiştir.
oyle koltukları dübelleri eline verip beşer santim aralıkla takın demezler burayı toki yapmıyor
keremler orda stadın temellerinden beri sürekli nivoyla kot alıyorlar bunu laf olsun diye yapmıyorlar
bir proje var ellerinde ve her şey projeye göre yerli yerinde olsun diye veriliyor o kotlar. burda gecekondu yapılmıyor
dünya çapında üst klas bir yapı inşaa ediliyor ve burda hiç bir şey şansa bırakılmaz. yapılabileceğin en iyisi yapılır.
köşe koltuklarda illaki kaymalar olacak oval bir stadyum ve köşeler her basamakta 15 cm gibi büyüyerek gidiyor
15 cm ye koltuk koyamayacağına göre bir yerlerde bu ölçüyü yedirmek zorundasın mükemmel olmaz matematik kurallarına
aykırı bu ama göze en hoş gelecek şekilde dizaynı yapılır.

Necmi abi ben emin gibiydim zaten de , tam emin olmak istedim.. Eyvallah sağolasın

Çevrimiçi Necmi

Kimin zevkine guvenicez insanlarin zevkine guvenmeyip. biz stadin herseyini degistirelim veya herseye biz karar verelim demiyorum. ama bugune kadar ki forumun buyuk bir bolumu pikselli gorunume karsi durdu hatta nefret etti.

Madem yonetim bizi ciddiye aliyor buralari okuyor onlar da dinlesin. Simdi oncelikle adaylar belli olur besiktas forumlarinda haber sitelerinde veya sirf besiktasin kendi mimarlari tarafindan pikselliden haric alternatifler cikartilir. daha sonra yonetimin kendi pikselli secimi dahil olusturulacak maksimum 4-5 secenek kartal yuvalarina verilir. Sonrasi cok basit kartal yuvasindan aliacak her urun dahilinde taraftara koltuk secimi icin oy kullanma hakki taninir. bu sureyi 2 aylik bir sure icinde tutarsin. toplamda toplanan oylar sonucunda secim yapilir.

Simdi eger boyle olursa ne olur, renkliler koltuk secimini trollemek icin kartal yuvasindan urun alip oy kullanmak zorunda kalir. hic bir renkli sirf koltuk tasarimini trolleyecek diye bizden urun almaz, alsa da ne ala gelip alsinlar.

Bu sekilde pikselli secilecekse deriz ki o zaman ulan gercekten pikselli isteyen taraftar varmis sectik bu cikti yapacak bisey yok. secim icin verilen paralar da besiktasimiza gider. kartal yuvasi mal satmis olur.

Peki bu durumda kaybeden olur mu ? Tabii ki olmaz. hem bizim istedigimiz secim sansi olur hem de kartal yuvasi ekstra gelir elde eder.

Benim gorusum budur. bu rezil pikselli tasarima ancak bu sekilde karsi cikabiliriz. cunku gercekten rezil arkadaslar. bu kadar mukemmel bir stada sacma sapan pikselli bir secim hic yakismayacaktir.

uzun bir yazı yazmıştım sistem gitti yazım buhar oldu :)
neyse demekki yazmamam gerekiyormuş 
şimdi sana on kişi getireyim karşına fikrini sorayım on farklı fikir çıkar ama hepsi insan
hangi insanın zevkine güveneceksin  sen rezil diyorsun ama bu yanlış bir kelime peki pikseli beğenenlere
bu kelimeyle hakaret etmiş olmuyormusun
mabet pikselli olacak dediğinde sitede 1549 kişi vardı geriye dön bak piksele itiraz edenlerin sayısı on kişiyi geçmediğini
göreceksin şimdi bu 1549 kişinin içinde on kişimi çoğunluk oluyor sessiz kalan ya onaylamıştır yada kabullenmiştir uygun bulmuştur
istemeyen tepki verir. senin beğenmediğin bir şey nasıl rezil olabilir merak ettim o zaman derimki sen çok ego sahibisin
kendi kişisel fikirlerinin toplumun genel fikri olduğuna dair bir düşünceye saplanmışsın bir fikir açıklandığında bu fikri kabul eden sessiz kalır
bu onaylamadır kabul etmeyen itiraz eder sadece itiraz edenleri okuduğunda toplumun çoğunluğunun itiraz ettiğini düşünmek kendini kandırmaktır  :)
sana bir abi tavsiyesi vereyim kabul edersen kimsenin zevki için hakaret kelimeleri kullanma zevkler görecelidir. Herkes içinde kendi beğenisi en iyi
olandır. ve asla başkalarının adına çoğul konuşma seninle aynı fikirde olan bile böyle bir tavır gösterdiğinde karşına geçer her zaman benim fikrim de
seninle aynı düşünenler senin yanında toplanır zaten

Çevrimiçi Necmi

birde işim gereği hep projelerle çalıştım ve genelde bir işi kafamda bitmiş olarak görürüm zaten göremezsen yapmak zordur
bu stadı ben kafamda çoktan bitirdim. çok kez gözlerimi kapattım ve bitmiş stadın içinde dolaştım. şurası keşke öyle değilde bu şekilde olsaydı dediğimde oldu ama detaylarda fazla boğulmamak gerekiyor. Seni esas önem arzeden konulardan uzaklaştırır. mesela koltuk rengi çok önemsiz bir konu üzerinde konuşmaya bile deymez
isterlerse bir ay sonra değiştirebilecekleri bir konuda neden kafa yorayım. ama mesela yer kaplamasının zil siyah olmasını isterdim çok harika görünürdü ama neden böyle yaptıklarını tahmin ediyorum siyahın bakımı zordur hatayı çabuk gösterir 40 000 kişinin üzerinde dolaşacağını düşününce bayağıda risk taşır gri ise tam tersi kolay bir renktir kusur göstermez ve isteğimin dışında bile olsa doğru karardır. Mesela tam olarak ne renk olacağını bilmiyorum ama gördüğüm numunelerin hiç biri bana uymadı lambrilerden bahsediyorum ahşap renkleri tercih edilmişti ben olsam beyaz yapardım tavan siyah zemin gri taş kaplama yeşile çalan gri orda ahşap rengi pek iyi duracağını düşünmüyorum beyaz sanki daha açardı ama beyaz orda modern bir hava katar ahşap renklerde zengin gösterir. koyu bir ahşap olursa bu seferde kasvetli olur. tabi bunları etkileyen bir sürüde yan ürün var bütünü görmeden de karar vermek doğru değil koltukları hep beyaz hayal ettim ama geçmişte wow dönemlerini takip ettiysen daha eskizler tanıtımlar falan olmadan önce ilk pikselli geçişi ben çizmiştim hatırlayanlar olacaktır. tercihim beyazdı ama yakışan pikselli ve özellikle alt beyaz üst siyah olacak şekildeydi. o zamanlar konuşurduk nasıl olmalı diye ve şu anki hali %90 la tutturmuşumdur hatta bir ara ciddi ciddi başkan benimi takip ediyor diye şüphelenmedim değil mesela mutlaka kaplama küfeki olmalı dediğimde daha kazı yapılıyordu.yani aklın yolu birdir ne kadar zevkler değişkende olsa doğrular tektir. zevkine uymuyor olabilir ama emin ol biraz anlıyorsam bu stad doğru bir çizgide yapılıyor doğru kararlar veriliyor. mesela bazen kararlar zevklerin dışına çıkabiliyor simsiyah koltuk isteyen arkadaşların o siyahın zaten sera etkisinde olan stadın ısısını bir kaç derece daha arttıracağının hesabını yapıyorlarmı ama tasarımı çizen bunun hesabını yapar çünkü bizim staddaki en büyük sorun bu zeminde yüksek nem ve ısı oluşuyor. Birde renkleri kullanırken renklerin insan düşüncesinde yaptığı algıda önemli üstün siyah olması yukarı doğru derinliği arttırır ve stad olduğundan daha yüksek ve dik görünür komple siyahda bunu elde edemezsin bizim stad juveden daha dik olduğu halde şu anda juve daha dik ve büyük görünüyor  bunuda alt beyaz üst siyah ve pikselli geçişe borçlu ve bunun bize bir avantajı daha olacak iki loca katımız var ve bu tarz bir koltuk dizilimi ve renk geçişlerinin keskin ayrımda olmaması loca katlarınıda küçük gösterecek ordaki piksel oynamaları locaların baskınlığını azaltacak mesela juve stadı ts stadı gibi locaları bir tribüne yığmışlar hiç dikkat ettinmi ama farkedilmiyor çünkü pikselli tasarım o çirkinliği gizliyor keskin hatlarla ayrılmış olsaydı renkler aslında iç tasarımın ne kadar çirkin olduğu ortaya çıkardı bizimde böyle bir sorunumuz var dört tane birbirinden farklı tribünümüz var ve bu farklılığı kaybetmenin iki yolu var ya ekose yada piksel düz renkle veya birbirinden kesin çizgilerle ayırdığın renklerle farklılığı dahada ortaya çıkartırsın işte burda sokaktaki insanın zevkiyle eğitim almış birinin bilgisi birbirinden ayrılır juve stadını bir düz renk düşün ne kadar çirkin olacağını farkedeceksin @harund1k3

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı AmaralGürses

Herkese gunaydin arkadaslar.

Stadin tasarimi konusunda uymamiz gereken burokratik limitleri de hesaba kattiktan sonra benim aklima takilan sey yeni acigi ayiran camekan kat..

O camekan bolum olmasa, yine yeni acigin arkasina yapilacak kafeler, girisler vs. yine yapilamaz miydi ayni sekilde, neden oyle bir katla ayirdilar tribunleri, panoramik kafe manzarasi olsun diye mi?
Eger o nedenleyse, o camekan kat yerine yeni acik alt-ust birlesik olamaz miydi diye dusunmuyor degilim. Ya da eski staddaki kapali alt-ust gibi dogrudan komsu olabilirdi, cok da iyi olurdu. Sadece giris yapan taraftarin o bolmeden stadi gormesi mumkun olmazdi ki, o da o kadar muhim birsey degil kanimca.

Gozden kacirdigim birsey mi var o camekan kisim konusunda ?

Çevrimdışı aoguzd

Stadin tasarimi konusunda uymamiz gereken burokratik limitleri de hesaba kattiktan sonra benim aklima takilan sey yeni acigi ayiran camekan kat..

O camekan bolum olmasa, yine yeni acigin arkasina yapilacak kafeler, girisler vs. yine yapilamaz miydi ayni sekilde, neden oyle bir katla ayirdilar tribunleri, panoramik kafe manzarasi olsun diye mi?
Eger o nedenleyse, o camekan kat yerine yeni acik alt-ust birlesik olamaz miydi diye dusunmuyor degilim. Ya da eski staddaki kapali alt-ust gibi dogrudan komsu olabilirdi, cok da iyi olurdu. Sadece giris yapan taraftarin o bolmeden stadi gormesi mumkun olmazdi ki, o da o kadar muhim birsey degil kanimca.

yanlış hatırlamıyorsam engelli taraftarlarımız ve refakatçileri için ayrılan bölümdü orası.

Çevrimdışı Ensar

Atalarimiz bosuna "her serden bir hayir, her hayirdan bir ser cikar" dememisler. Belki de boylesi daha hayirli olacaktir. Sonucta gece aydinlanmasini da dusunmek gerekir. Belki de gece atex kaplama daha gozalici gorunecektir.
Bir düzeltme yapayım abi onu atalarımız değil rabbimiz söylemiştir :)

"...Ve hoşlanmayacağınız bir şey olur ki, o sizin için bir hayırdır. Ve seveceğiniz bir şey olur ki, o sizin için bir şerdir. Ve ( bütün bunları ) Allah bilir, siz bilmezsiniz." Bakara 216

O söz de bu ayetin mealinden çıkartılmış bir söz :)
[ Son Düzenleme: 19 Kasım 2015, 09:46:36 Ensar ]
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

O arakat olmak zorundaydi
Orada Bufeler taraftar dolasim alanalari Wc ler ve herseyden once oraya KULUP BINASI taşınacak...
Orasi cok buyuk bir alan bakma oyle durduğuna..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimiçi İsmail Özyurt

İş takvimine göre stadın tam olarak bitişi, nasipse Nisan ortası gibi duruyor diyebilir miyiz arkadaşlar ?
En Güzel Beşiktaş'ın Çocukları Sever.

Çevrimdışı Fatih

İş takvimine göre stadın tam olarak bitişi, nasipse Nisan ortası gibi duruyor diyebilir miyiz arkadaşlar ?
Bence haziran sonu.
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı ahmet türken

günaydın.Camekan demekle neyi kastettiğini anlayamadım. Ben orada bir camekan göremiyorum. Orası yeni açık alt katın çıkış koridoru. Alt katta diğer katlar gibi çıkış kapısı yok.

Çevrimdışı Cenk Mert İnanç

Beyler gunaydin kapali yeni acikta v halat takiyorlar periscope yapsam izleyeb olur mu

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı SinanL

herkese günaydın,

sürekli takip etmeme rağmen pek sık yazmıyordum. ama bunu paylaşmasam olmazdı  :D

Çevrimdışı Deadam

herkese günaydın,

sürekli takip etmeme rağmen pek sık yazmıyordum. ama bunu paylaşmasam olmazdı  :D

Bir konu daha açıklığa kavuştu teşekkürler
Ömrüm iki Renk arasında doğarken gördüğüm Beyaz, Ölürken Göreceğim Siyah. Bana Hayat Her Zaman Siyah-Beyaz

Çevrimdışı Metin Kılıç

Günaydın, 499. sayfada çatısı bizim stat ile birebir aynı olan başka bir stat fotosu vardı, hangi stat o ? içeriden gerçekten kötü görünüyor.   

Çevrimdışı Emre.Guler

herkese günaydın,

Hobaaaaa bunu nereden buldun? başına iş olmasın?

Çevrimdışı enemy1903

herkese günaydın,

lanet olası federallere yakalanma sakın.teşekkürler  :steamed:

Çevrimdışı ers1903

Çevrimdışı Ensar

herkese günaydın,

Tribünlerde sponsor adları mi yazacak yoksa ?

Çevrimdışı SDemirsoy

herkese günaydın,

sen naptın öyle pardon başkanım siz misiniz ? :D @SinanL

Çevrimdışı Ensar

Mabetin sözlerinden sonra hala bu sene açılmasını bekleyenler var mi çok merak ediyorum :)