bir düzine başkan adayı hiçbir kulüpte çıkmaz.zengin adam kaybedeceği yarışa girmek istemez.kongre üyelerini tartsrlar bakarlar ona göre aksiyon belirlerler önemlimolan çok adayla girmek değil.Brşiktaş hiçbir zaman başkansız kalmaz.önemlinolan nitelikli başkan ve yönetici bulmak.malesef hem başkan hemde yönetim kutulu olarak gittikçe daha kötüye gidiyoruz.sebadan sonraki dönemde seçilen ve yarışa katılan yönetim listelerinde bulunan isimler ile şimdikilere bakınca gerilemeyi net olarak görebiliyoruz.
FO aniden bırakıp gittikten sonraki seçime son anda ANÇ katılmıştı. İsimlerini hatırlamıyorum, teşbihte kusur olmaz, apartman yöneticisi bütçesinde insanlardı adaylar.
Son HA olayı, ne sevindik vizyonu olan adam geldi sonunda diye, nihayetinde ANÇ yi bile arattı. O yüzden Adalı gibi Yücel gibi kişileri küstürmemek lazım. Beşiktaş tabii ki başkansız kalmaz ama sonunda Röpdöşambr gibi birine kalmak ta var.
Ben makro ekonomiden zerre anlamam ama gördüğüm şu ki klübün bütçesi tahminlerin ötesinde kötü. Bu nedenle hem paralı hem de gönüllü adam lazım. Bu durumda geriye bir iki kişi ancak kalıyor. Yoksa Beşiktaşlı zengin çok ama elini taşın altına koyacak kimse pek az. Bir arkadaşımız yazmıştı burada bırakmam seni kampanyasında Rahmi Koç'un verdiği para 300 bin euro, diye. Sponsorluk ayrı bir şey. Onun vergiden mahsubu falan vardır.
Tabi zengin başkan lazım derken hiç kimse 4-5 milyondan fazla cebinden hibe vermiyordur, borç veriyordur, veya krediye kefil oluyordur (bu da az bir şey değil ama bildiğim kadarıyla Türkiyede bir klübün borcu için bir banka başkanın kendi sermayesine gitmiş değil). Adalı bir konuşmasında klübün gelecek 3,5 yıllık gelirinin tamamı temlikli diyordu. Bu durumda kim başkan olursa olsun ya sermaye arttırımı yapacak ya da bankadan uzun vadeli kredi alacak. Gayrimenkul projeleri falan olsa bile 5-10 yıllık süreçler.