Bu sene özel bir sene. ANC yönetimi öyle bir enkaz bıraktı ki sil baştan takım yapmak zorundasın. Seneye seçimlerde işin cabası. Kısa vadede başarı hedeflemen gerekiyor. İsimsiz ve potansiyel vadeden oyuncuları alırsın ama en az 3 sene beklersin. Sen bu sene başarılı olamazsan taraftar kulübü başına yıkar. Bu takımı kısa vadede ayağa kaldırmak için bize olmuş oyuncu lazım. Muci benzeri 3-4 adam alırsan şampiyonluğa oynayamazsın. Bu arada ben Muci'yi çok beğenmiyorum herkesin aksine. Evet bir potansiyeli var ama hazır yüksek paralara alıcısı varsa satabilirimde. İleride daha da geriye gidebilir. Tabi yanılabilirimde. Dediğim gibi 3-4 tane olmuş oyuncu almadan bizim ayağa kalkmamız mümkün değil. Önce takımı bir ayaklandır sonra dediğin gibi genç oyunculara yönelirsin. Biz Bodo Glimpt değiliz. Her sene tepeye oynamak zorundayız. Yetiştirici kulüp olmak başka bir şey. Tepende taraftar baskısı yoktur öyle kulüplerin. 2 maç yenil tepene biner taraftar. Ama şu anda bence erken konuşuyoruz. Daha transfer dönemi henüz başladı. Evet görünen o ki birkaç tane daha yaşı geçmiş oyuncu gelecek görünüyor ama en son bir toplama bakalım. Sana katıldığım kısımlar var ama katılmadığım kısım bu takımın bu seneye özel bir durumu olması. Ayrıca dünya futbolunda 1 milyona al 50 ye sat dönemi pek yok artık. Herkes elindeki oyuncunun değerini biliyor ve sana ona göre satıyor. Gerçekten çok potansiyelli oyuncuda asla bu ülkeye gelmiyor zaten. Kariyer planında bizim ülkemiz yok maalesef.
Bilmiyorum, biraz buyutuyoruz sanki. FB 10 senedir sampiyon olamiyor, GS'nin 15 sene sampiyon olamadigi donem oldu. Bu kulupler buyuk kulupler, asla kuculmezler.
Taraftarin tepkisine bakmamak lazim, taraftar her zaman asiri tepki veriyor zaten. F. Orman doneminde de cok iyi donemler sonrasi Avci'yla 3-4 ay kotu gitti diye adama hirsiz dendi kacti gitti, iyi mi oldu yani? Taraftar her zaman bagirir, her zaman sabirsizdir zaten. Bilmemkac senedir Besiktas'liyim, hic taraftarin konsensus'e varip bu sene de kadro'ya yatirim yapalim, rebuilding senesi olarak gorelim, basari gelmese de olur dedigini duymadim. Ha, belki feda senesini diyebilirsin, o da yonetimin iletisimi sayesinde kabul edildi, taraftarin baslattigi birsey degil.
Istedigin kadar yatirim yap, basari garantisi zaten yok. Ben de su sekilde sorayim sana;
Di Maria, Hummels falan geldi, yani tatminkar bir kadro kuruldu.
Ama bir sekilde isler iyi gitmedi, ekim ayrinda 10 puan geriye dustuk, ne olur sence?
Taraftar iyi kadro kuruldugunu, yonetimin elinden geldigini yaptigini kabul edip kabul eder mi?
Yoksa antrenor secimini, yasli kadro tercihini elestirir de secimde degisiklik mi ister?