Futbol akli olduktan sonra az ama oz transferle yarismaci olabiliriz. Bahsettigimiz lig de Turkiye ligi. Avrupa'nin vasat takimlari tarafindan tokatlanan FB ve GS gule oynaya tum maclarini kazaniyor, o kadar da abartmaya gerek yok. Biz sadece inanilmaz kotuyuz ve konsantre olamadik. Yoksa bu ligde 10 numarasi Atiba, sagbeki Sabri ve Ekrem Dag, solbeki Ismail Koybasi, kalecisi Ersin falan olan da sampiyon olabiliyor.
Ben Weghorst'u mesela cok isterim. Cift forvetli bir sistemde Muleka'yla birlikte oynarsa ligi dagitabilirler. Ben mi abartiyorum bilmiyorum, ama gozumun onune geliyor.
Weghorst'un bizde oynadigi gibi tek basina bogusmayacagi, destek gorecegi, Muleka da kanatta izole edilmis sekilde oynamak yerine ceza sahasi icinde pozisyon kovalarsa bence birbirlerini iyi tamamlarlar.
Mesela Gedson-Ox'un arkasina saglam bir 6 ve onune yaratici bir 10 bulursak 4-4-2 guzel olabilir. Sagbeke de teknigi iyi olmasa da iyi cigere sahip bir Fransiz veya Iskandinav bulabilirsin.
10 tane oyuncu alamayacagimizi biliyoruz, ama dogru taktigi bulacak kaliteli bir hoca ve 5-6 saglam transfer bazi oyuncularin performansini da yukari cekecek. Bu kadro'nun tamami bu kadar kotu olamaz.