alt yapı dediğin yer senin oyuncu yetiştirip yeri gelir as takımına yeri gelir de başka takımlara bonservis kazandırma amacıyla kurduğun tesis. özel okulla bağdaştırman çok yanlış. özel okul öğrencisi mezun olup işe yine özel oklulda mı başlıcak sanki. hee dersenki Beşiktaş altyapıdan para kazanmalı gelenler aylık 500-1000 tl çocukları için para ödemeli o zaman emirhandan gelen 4.9 da gelmez rıdvandan gelen 4 de gelmez. sırf altyapıdan çıktı diye Beşiktaşlı olmak zorunda da değil. 11-12 maç oynayarak 4.9 milyon kazandırdı mı kazandırdı. önümüzde dorukhan ve larin varken bu çocuğa niye bu kadar yükleniliyor anlamdım. onlar başka takımlarda dikkatleri üzerlerine çekmediler Beşiktaş sayesinde kendilerini gösterdiler.
20 bin lira değil baktım 12 bin tl imiş. 12 bin lira geçen yıl için asgari ücret 8 bin iken bana göre bile az. asgari ücretin 1.5 katı kazanıyormuş aylık. bu çocuk futbolcu, tesislere dolmuş ile mi gelecek. birde matematik yapmışsın abi ama yanlış yapmışsın. geçen yıl bu çocuk torinoya 08.08.2022 tarhinde gitti o zaman euro 18.25 şuan ise 28.59 yani %56.65 artmış. 20 bin lirayı bununla çarparsak 31330 tl yapar o da yıllık 375960 tl dir. aylık 80 bini nasıl buldun açıklarsan sevinirim. sırf altyapıdan çıktı diye çocuk bizde oynamsı için para vemesi lazım galiba.
abou ile burak neler neler yaptı onları geçtim kıytırık gökhan töre bile bilicin 2. sezonunda sakatım diye maçlara çıkmadı maaşı yatmıyormuş beyefendinin o yıl şampiyonluktan olduk. sonra geldi son şampiyonluğumuzda katkı verdi. biz niye 18 yaşında hata yapmaya müsait bir çocuğa bu kadar yüklendik anlamadım. anç den çok etkilenmiş insanlar
20 bin alıyor diyen sizdiniz ben ona bakarak konuştum asgari ücret demedim emekli maaşı dedim oda 2400 tl di biliyorum çünkü babamın ve annemin emekli maaşını çekiyorum şimdide 10 bin civarı oldu 20 bin dediniz emekli maaşının sekiz katı oluyor bu güne orantılandımı 80 bin oluyor asgari ücreti bilmiyordum ama emekli maaşını biliyorum o nedenle emekli maaşı üzerinden yaptım asgari ücrette temmuzda 4250 tl net olmuş gittiğinde daha düşüktür muhtemelen yani 20 bin deyip küçümseyen sizsiniz 12 bin olsun asgari ücretin üç katı oluyor yani bugünün parasıyla 34 bin civarı yani ülkedeki artışlarla onun parasıda sabit kalmazdı o günün değeriyle forumda maaşla çalışıp o maaşı kaç kişi alıyordu emirhan futbolcu falan değildi futbolcu adayıydı alt yapıdan a takıma yükseltilmiş onun için en büyük ödüldü beşiktaş olarak söylemiyorum her kulüpte böyledir bir çocuğun a takıma alınması ödüldür hiç birininde kulübüyle pasa konuşması haddine değildir
O zamanki söylentide yurt dışındaki masrafını menejeri değil torino kulübü karşılamış diye konuşuluyordu
Herşey para değildir evet alt yapılarda okuldur bileğine altın bilezik takılan meslek okuludur okulda okuyup okulda çalışamazsın demişsin yeditepe üni kendi okuttuğu öğrenciyi tercih ediyor mesela yüksek lisans için bu sene yeğenim başvurdu yeditepe mezunu olmadığı için yedekte kaldı
Kulüpler alt yapılar için evet okuldur her okulda olduğu gibi iyi maaş kazanmak için başarılı olman gerekiyor okumak yetmiyor kendini ispatlaman gerekiyor emirhan kendini ispatlayamadı
Neden ona ikinci şans vereyim demirege hak etmiyormu o şansı semih hak etmiyormu ona verildi değerlendiremedi elendi yeri yenilerle doldu bu kadar basit onlarda değerlendiremezse gider yerine alttan yenileri gelir burası hayır kurumu değil heleki satın almasız kiralık asla düşünülecek birşey değil burası beşiktaş torinonun rezerv takımı değil