Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6683396 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Deniz

Arkadaşlar gençliğiniz nedeni ile tez canlılığınızı anlamakla beraber, bilgi sahibi olmayı geçtim fikir sahibi bile olmadan değerlendirme yapar olduk.
Öncelikler sizin düşündüğünüz durumlar aylar öncesinde düşünüldü. Süzer di, yemekhanenin orası vs. ancak öyle 8 kere fiber döşenir diyerek hem işi küçümsüyor hemde kolaylaştırıyorsunuz. O bölge de fiber altyapı nerelerden geçmektedir? Bilginiz var mı?
Yok. Her iletişim firması istediği yere fiber döşeyebilir mi? Yok. Fiber altyapısı yapılandırması belli şartlarda gerçekleştirilebilir.
Bırakın stadı ülke genelinde 4G için gerekli fiber altyapısı bile mevcut kurallar gereği hala yapılamamaktadır.
Stadın alabileceği tek fiber bağlantı noktası Kabataş'tadır. Oradan stada, bu hattı olmayan bir alt yapı ile iletmek ve belli kuralları geçmek öyle sandığınız kadar kolay değildir. Bürokrasisi çok zorlu bir süreçtir.
Yoksa Trabzon gibi Adsl üzerinden yayın yapılırdı belli sayıda kullanıcıya. Kabul edilir bir durum mudur?
Kamera koymak sorun değil veriyorsun 1500€ alıyorsun. Ancak belirtiğim sebeplerden ilk kamera kurulduktan tam 4 ay sonra yayın yapabildik.
Ayrıca oranın bir şantiye olduğunu istediğiniz her ekipmanı istediğiniz gibi monte edilemeyeceğini de unutmayın.
Öyle ben buraya kamera koyuyorum demekle olmuyor bu işler, herkesin kendi işi ve önceliği var. Önceliği stadı bitirmek olan birine engel çıkartılır mı? Çıkarırsan seni bir daha içeri sokarlar mı?
Özellikle rica ediyorum; şunu aklınızdan çıkarmayın, bu stat işlerinde ucundan kıyısından tüm çalışan kişiler Beşiktaş'lıdır.
Sizin olsun dediklerinizi hatta düşünmediklerinizi bile gerçekleştirmek için devamlı çalışmaktadırlar.

Lütfen eleştiri yaparken dikkatli olalım. İşleri küçümsemek bir eleştiri değildir.
Tüm camiamıza saygılarımla.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Yaptığınız işi küçümsemek benim haddime değil.ama beni de tanıyan arkadaşlar da bilir ki bilgi sahibi olmadığım konularda konuşmam,hele ki bu konu benim mesleki bilgi alanımı da doğrudan ilgilendiren bir konudur.Turkcell Superonline Fiber Altyapısında proje bölümünde 2 ay çalışmış biri olarak bürokrasinin zorluklarını yeterince biliyorum.Eğer biz stada fiber altyapının gelmesini bekliyorsak o kameralar stad bitince anca kurulur çünkü o izinlerin ne zaman çıkacağı belli olmaz.3 metre asfalt kazmak için bile belediyeden izin almak gerekiyor ki bizim stadın lokasyonu düşünüldüğünde işler 10 kat daha zor olur.

Kameralar konulur bağlantı ADSL olarak yapılır eğer altyapı sağlanırsa fiber sisteme geçilir daha fazla kullanıcının faydalanması sağlanır.Bu şekilde hiç faydalanamamaktan iyidir.

İyi çalışmalar,Saygılar..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı rubi_tobin

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Yaptığınız işi küçümsemek benim haddime değil.ama beni de tanıyan arkadaşlar da bilir ki bilgi sahibi olmadığım konularda konuşmam,hele ki bu konu benim mesleki bilgi alanımı da doğrudan ilgilendiren bir konudur.Turkcell Superonline Fiber Altyapısında proje bölümünde 2 ay çalışmış biri olarak bürokrasinin zorluklarını yeterince biliyorum.Eğer biz stada fiber altyapının gelmesini bekliyorsak o kameralar stad bitince anca kurulur çünkü o izinlerin ne zaman çıkacağı belli olmaz.3 metre asfalt kazmak için bile belediyeden izin almak gerekiyor ki bizim stadın lokasyonu düşünüldüğünde işler 10 kat daha zor olur.

Kameralar konulur bağlantı ADSL olarak yapılır eğer altyapı sağlanırsa fiber sisteme geçilir daha fazla kullanıcının faydalanması sağlanır.Bu şekilde hiç faydalanamamaktan iyidir.

İyi çalışmalar,Saygılar..
Amacım sizi kırmak değil, kırdıklarınızı fark etmeniz.
Üstüne düşülmüyor izahını tek doğru tahmin etmeniz neticesinde bunları yazdım.
Olamamasının daha o kadar çok sebebi var ki?
Zaten bu canlı yayın değil daha bir dünya durum var.
Ayrıca 2 ay çalışmış olmanız güzel de, 8 kere fiber döşenmeyeceğini (döşenemeyeceğini) bilmemeniz kötü.

Küçük bir not:
ADSL sistemi 8 ay önce denendi, istenilen netice elde edilmediğinden yapılmadı.
Adsl hatlarda maalesef sabit bir hız temin etmek mümkün olmadı.
Bunun için en yetkili müdür beyde yardımcı olmaya çalıştı ama bu protokolün yapabilecekleri bu kadar.
İş hayatınızda nasıl bir yapınız var bilmiyorum ama benim şuna inanırım;"İdareten çözümler daha büyük sorunlar yaratır,bir iş ya tam yapılmalıdır yada yapılmamalıdır"
Son olarak da bu görüntü verme işini güvenlik kamerası iletimleri gibi düşünmeyiniz, farklı protokoller üzerinden yapılmaktadır.
Şeref'inle oyna Hakkı'ınla kazan.

Çevrimdışı Cenk Mert İnanç

Yine basit bir soruyla karşınızdayım .

Stadın beton kısmı ile ,yapılacak çatının demir (çelik ,metal vb) yapısı arasında herşey bittikten sonra bir boşluk olacak mı?

Yoksa sonrasında buralara bir kaplama ile içerisinin ve dışarısının her türlü bağlantısı kesilecek mi ?

Çevrimdışı berk_bjk

Stadın beton kısmı ile ,yapılacak çatının demir (çelik ,metal vb) yapısı arasında herşey bittikten sonra bir boşluk olacak mı?

Yoksa sonrasında buralara bir kaplama ile içerisinin ve dışarısının her türlü bağlantısı kesilecek mi ?

Oralar hava dolaşımı için boş bırakılacak.

Çevrimiçi Necmi

Trabzonun altyapisi bizimkinin yaninda yok bile.bizim stadimizda elektrik ve internet ilk gunden beri mevcut trabzonun stadina aylarca elektrik bile gelmedi.
Altyapiyi ozellikle kapali tribune kurmak hic de zor degil hareketli kamera alinir ya da kiralanir hizli internet baglantisi getirirlir ve kamera acilir.
Olayin ustune fazla dusmuyorlar sorun burda yoksa aylardir bir hareketli kamera takamamanin baska izahi olmaz.bu kadar zamanda stadin etrafina 8 kere fiberoptik dosersin altyapi falan artik pek gercekci degil.
Deniz bu yazı biraz cahilce olmuş bir yerde devletin stadı var diğer yerde özel teşebbüs devlet oraya yüksek veri transferi iletecek bir hat çekin dediğinde tt gider çeker burda öyle bir şansın yok ilk kameranın gecikmesi tt nin alt yapısından kaynaklanıyordu halada o sorun var bu iş evinde kablo taşımaya benzemez kaldıki akyazıyı kaç kişi izliyor geçenlerde burda link verildi o dakka sistemleri çöktü kapasiteyi kaldırmadı burda binlerce kişi izliyor vodafone kendi teknik alt yapısını kullanmıyor ama stadın gerçek iletişim sisteminde kendi teknik alt yapısını kullanacak burda canlı yayın için Türkiyede sunucu bulmakta bile zorlanıldı yurt dışı kaynaklı sunucular astronomik paralar istemişler ancak izlesene üzerinden çözüm buldular ondada kamera görüntüsü kalitesini düşürerek  diğer yapılan stadların canlı yayın görüntüsünün toplamının yüzlerce kat fazlası veri transferi oluyordur yurt dışı site bir kameranın görüntüsü için aylık 25000 dolar istemiş sanırım buda yılda 300000 dolar eder bu böyle bir iş için deli para taraftar inşaatı izlesin diyede bu para verilmez kusura bakma bizim kestiğimiz çeklerin karşılığını devlet ödemiyor eninde sonunda dolanıp bizim cebimizden çıkıyor birde bunun tt kiraları işletme giderleri hariç koyacağın her kamerada bunu çarparak git sponsor firma neden hiç bir artıya dönmeyen böyle bir rakamı ödesin kulüp yapacaksa neden böyle bir para harcasın iki kamera demek çimin parasının yarısı çıktı demek bu kameranında taşınamaması yer bulamamaktan kaynaklanıyor stadın dört cephesindede çalışma var o yüzden kabloları taşıyacak güvenli bir yer bulamıyorlar stadın dışındada bir tek süzere koyabilirler ordan zumlarlar ama onlarda yüksek bir kira istemişler

Çevrimdışı Deniz

Amacım sizi kırmak değil, kırdıklarınızı fark etmeniz.
Üstüne düşülmüyor izahını tek doğru tahmin etmeniz neticesinde bunları yazdım.
Olamamasının daha o kadar çok sebebi var ki?
Zaten bu canlı yayın değil daha bir dünya durum var.
Ayrıca 2 ay çalışmış olmanız güzel de, 8 kere fiber döşenmeyeceğini (döşenemeyeceğini) bilmemeniz kötü.

Küçük bir not:
ADSL sistemi 8 ay önce denendi, istenilen netice elde edilmediğinden yapılmadı.
Adsl hatlarda maalesef sabit bir hız temin etmek mümkün olmadı.
Bunun için en yetkili müdür beyde yardımcı olmaya çalıştı ama bu protokolün yapabilecekleri bu kadar.
İş hayatınızda nasıl bir yapınız var bilmiyorum ama benim şuna inanırım;"İdareten çözümler daha büyük sorunlar yaratır,bir iş ya tam yapılmalıdır yada yapılmamalıdır"
Son olarak da bu görüntü verme işini güvenlik kamerası iletimleri gibi düşünmeyiniz, farklı protokoller üzerinden yapılmaktadır.
yukarda da söylediğim gibi amacım siz emek verenlerin işini küçümsemek değildi.Eğer istemeden sizi kırdıysam özür dilerim.

Benim de iş hayatımda inandığım "birşeyler yapmak, hiçbirşey yapmamaktan iyidir".Temellendirmek gerekirse su olmayan köye ya "altyapı döşenecek ya da köy susuz kalacak" diye düşünüp insanları susuz bırakacağıma en azından tankerlerle su götürürüm istenilen verim olmasa da altyapı gelene kadar geçici bir çözüm getirmiş olurum.

Yani hiç hareketli kamera olmayacağına ADSL ile az kişinin izleyebileceği bir sistemi kurarım eğer fiber alt yapı döşenirse de sistemi fibere geçirip daha çok insanın faydalanmasını sağlarım.

Sonuçta tercihinize saygı duyarım herkesin çalışma yöntemi farklı olabilir.Saygılar.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı bjk_mabet

Kim olduğum, ne yaptığımın yanında önemsizdir.

Çevrimiçi Necmi

çatının demir (çelik ,metal vb) yapısı yokki sütunlara halat gerilecek çatı örtüsü bu halatın üzerine serilecek :)

Çevrimdışı bjk_mabet

Çevrimiçi Necmi

Çevrimdışı Yalçın

"Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız."

Suleyman Seba

Çevrimdışı bjk_mabet

biraz geç kaldın :bandit: millet dün gece 10.30 da hazırola geçmişti :D
telefonu kaybettim daha yeni buldum

Çevrimdışı Kartal1903

bjk_mabet milli takıma acil iyi bi stad gerek  :D
BEŞİKTAŞ

Çevrimdışı Deniz

Cevabımı yukarda sn. @rubi_tobin in mesajına cevap vererek yazdım @Necmi abi tekrar yazıp kelime kirliliği yapmayacam.

Şu an bu kameradan memnun olan var mı ?Yok.Eğer ortada bir memnuniyetsizlik varsa o memnuniyetsizliği gidermek her zaman ilk görev olmalı bana mühendislikte ilk öğretilen buydu ve ben bu prensiple düşünüp hareket ederim.

Benim önerim cahilce ya da saçma gelebilir ama bana gayet mantıklı geliyor.Belki yanlış düşünüyorumdur tartışılır ama sonuçta kimse kesin doğrunun ne olduğunu bilemez.Ben işlerimi öyle hallederim,her zaman bir çözüm bulurum bahane söylemek yerine ve çok şükür şimdiye kadar uğraştığım hiçbir işte ne kendimi ve ne de başkasını mahçup etmişimdir.

Yazdığım birçok cümlemi geri siliyorum çünkü yanlış anlaşılabiliyor burası sanal ortam jest mimik gibi kavramlar yok yanlış anlaşılmaya da çok müsait.

Yanlış anlaşıldığım,istemeden kalbini kırdığım varsa tekrar özür diliyorum.İyi günler.

Çevrimiçi Necmi

yukarda da söylediğim gibi amacım siz emek verenlerin işini küçümsemek değildi.Eğer istemeden sizi kırdıysam özür dilerim.

Benim de iş hayatımda inandığım "birşeyler yapmak, hiçbirşey yapmamaktan iyidir".Temellendirmek gerekirse su olmayan köye ya "altyapı döşenecek ya da köy susuz kalacak" diye düşünüp insanları susuz bırakacağıma en azından tankerlerle su götürürüm istenilen verim olmasa da altyapı gelene kadar geçici bir çözüm getirmiş olurum.

Yani hiç hareketli kamera olmayacağına ADSL ile az kişinin izleyebileceği bir sistemi kurarım eğer fiber alt yapı döşenirse de sistemi fibere geçirip daha çok insanın faydalanmasını sağlarım.

Sonuçta tercihinize saygı duyarım herkesin çalışma yöntemi farklı olabilir.Saygılar.
zaten az kişinin izlediği bir sistem var :D genel yayına dönük sistemi az kişinin izlemesini nasıl sağlayacaksın :alala: insanlar yüklendiğinde kitlenir kimse izleyemez bu işler tankerle su taşımaya benzemiyor yani ne yapacaklar izleyenlerden biletmi kesecekler yayını düzgün yapamazsan yapmazsın bunu vodafone arena yapıyor ya yapmaz yada yapabiliyorsa en iyisini yapmak zorunda kendi iş alanındaki bir konuyu yarım yamalak yapmak gibi bir şansı varmı öylede bir riske girermi adamlar telekominikasyon firması
Not: Bu taraftara bu kamera çok bile Beşiktaş ticari işletme değildir Taraftarının gücüyle ayakta durur ne kadar ekmek o kadar köfte ne veriyorsan karşılığında onu istersin :D

Çevrimdışı FARUK

umut yıldırım foursquare hesabından alıntıdır

numaralı arka köşe temeli yapılır mı acaba araçları numaralı temeline çıkarabilmek için
1. kat tablası atılırsa alttan trafiği verip aradaki yolu iptal edebiliriz bekleyip görelim :)
[ Son Düzenleme: 11 Ekim 2014, 15:28:38 FARUK ]

Çevrimiçi Necmi

Cevabımı yukarda sn. @rubi_tobin in mesajına cevap vererek yazdım @Necmi abi tekrar yazıp kelime kirliliği yapmayacam.

Şu an bu kameradan memnun olan var mı ?Yok.Eğer ortada bir memnuniyetsizlik varsa o memnuniyetsizliği gidermek her zaman ilk görev olmalı bana mühendislikte ilk öğretilen buydu ve ben bu prensiple düşünüp hareket ederim.

Benim önerim cahilce ya da saçma gelebilir ama bana gayet mantıklı geliyor.Belki yanlış düşünüyorumdur tartışılır ama sonuçta kimse kesin doğrunun ne olduğunu bilemez.Ben işlerimi öyle hallederim,her zaman bir çözüm bulurum bahane söylemek yerine ve çok şükür şimdiye kadar uğraştığım hiçbir işte ne kendimi ve ne de başkasını mahçup etmişimdir.

Yazdığım birçok cümlemi geri siliyorum çünkü yanlış anlaşılabiliyor burası sanal ortam jest mimik gibi kavramlar yok yanlış anlaşılmaya da çok müsait.

Yanlış anlaşıldığım,istemeden kalbini kırdığım varsa tekrar özür diliyorum.İyi günler.
Memnuniyetsizlik diye bir şey olamaz biz spor kulübüyüz tv şirketi değiliz yapmak gibi bir zorunluluğu yok dilenciye yolda para verdiğinde sana niye az veriyorsun deme hakkı varmı kulüp canlı yayın yapmazsa bu gün fişi çekse kimse neden deme hakkına sahipmi kulübün işimi bu kendilerinden özveride bulunmuşlar kamera koymuşlar siz bunu beğenmiyorsunuz sanki yapmakla yükümlü olduğu bir şey gibide tavır koyuyorsunuz bu gün canlı yayını kapatsa kim ne diyebilir

Çevrimdışı ahmet türker

Deniz bu yazı biraz cahilce olmuş bir yerde devletin stadı var diğer yerde özel teşebbüs devlet oraya yüksek veri transferi iletecek bir hat çekin dediğinde tt gider çeker burda öyle bir şansın yok ilk kameranın gecikmesi tt nin alt yapısından kaynaklanıyordu halada o sorun var bu iş evinde kablo taşımaya benzemez kaldıki akyazıyı kaç kişi izliyor geçenlerde burda link verildi o dakka sistemleri çöktü kapasiteyi kaldırmadı burda binlerce kişi izliyor vodafone kendi teknik alt yapısını kullanmıyor ama stadın gerçek iletişim sisteminde kendi teknik alt yapısını kullanacak burda canlı yayın için Türkiyede sunucu bulmakta bile zorlanıldı yurt dışı kaynaklı sunucular astronomik paralar istemişler ancak izlesene üzerinden çözüm buldular ondada kamera görüntüsü kalitesini düşürerek  diğer yapılan stadların canlı yayın görüntüsünün toplamının yüzlerce kat fazlası veri transferi oluyordur yurt dışı site bir kameranın görüntüsü için aylık 25000 dolar istemiş sanırım buda yılda 300000 dolar eder bu böyle bir iş için deli para taraftar inşaatı izlesin diyede bu para verilmez kusura bakma bizim kestiğimiz çeklerin karşılığını devlet ödemiyor eninde sonunda dolanıp bizim cebimizden çıkıyor birde bunun tt kiraları işletme giderleri hariç koyacağın her kamerada bunu çarparak git sponsor firma neden hiç bir artıya dönmeyen böyle bir rakamı ödesin kulüp yapacaksa neden böyle bir para harcasın iki kamera demek çimin parasının yarısı çıktı demek bu kameranında taşınamaması yer bulamamaktan kaynaklanıyor stadın dört cephesindede çalışma var o yüzden kabloları taşıyacak güvenli bir yer bulamıyorlar stadın dışındada bir tek süzere koyabilirler ordan zumlarlar ama onlarda yüksek bir kira istemişler
bu kadar çok para gidiyorsa kesinlikle olmasın, zaten stadın 6 ayı kaldı gider gözlerimizle görürüz  kardeşim. :ok:

Çevrimdışı attila_metu

Saygıdeğer büyüklerim ve sevgili kardeşlerim,

Fikir alışverişleriniz sayesinde aydınlanıyoruz. Hepinize teşekkür ederim.
Ancak zorlandığım bir noktayı da söylemek zorundayım. Noktalama işaretlerine (en azından nokta ve virgüller) biraz daha dikkat ederseniz anlaşılırlığınız artacaktır.
4-5 kez okumak zorunda kaldığım paragraflar olduğunu söylesem abartmış olmam.

Naçizane önerimdir, yanlış anlamayın lütfen.

Çevrimdışı Deniz

zaten az kişinin izlediği bir sistem var :D genel yayına dönük sistemi az kişinin izlemesini nasıl sağlayacaksın :alala: insanlar yüklendiğinde kitlenir kimse izleyemez bu işler tankerle su taşımaya benzemiyor yani ne yapacaklar izleyenlerden biletmi kesecekler yayını düzgün yapamazsan yapmazsın bunu vodafone arena yapıyor ya yapmaz yada yapabiliyorsa en iyisini yapmak zorunda kendi iş alanındaki bir konuyu yarım yamalak yapmak gibi bir şansı varmı öylede bir riske girermi adamlar telekominikasyon firması
Not: Bu taraftara bu kamera çok bile Beşiktaş ticari işletme değildir Taraftarının gücüyle ayakta durur ne kadar ekmek o kadar köfte ne veriyorsan karşılığında onu istersin :D
Limit koyarak sağlayacaksın.diyelim 1000 kişilik kapasite var 1000 kişilik limit koyacaksın o kadar kişi izleyecek,çıkanın yerine başkası girip izleyebilecek.
Bu bile fazla mantığı bana çok ters eğer öyleyse bu kamerayı da kapatsınlar zaten kameranın önü kapanmak üzere boş yere paraları gitmesin.
Bahanelere sığınacaksa Fikret Orman sığınırdı stada çivi bile çakmazdı,para yok izin yok der geçerdi önemli olan bu zorlukları çözebilmek bunu çözdüğü için zaten taraflı tarafsız herkes stad konusunda kendisine minnetlerini sunuyor.
Yapılır-yapılmaz,ben sadece öneri sundum zaman haklı ya da haksız olduğumu gösterir hep haklı olacam diye de birşey yok haksız olursam daha mutlu olurum kendime yine birşey katmış olurum :)

Çevrimdışı Serkan7738

Koltuklar güzel ekranlar Kamil Koç tan alıntı  :sevinc

Çevrimdışı Tolga

bende gördüğümde aynı şeyi düşündüm :D
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı FARUK

kamil koçu bilmem de bizim lider adana otobüslerinde var hd olanları :)
görüntü gayet kaliteli otobüs şartlarında bile
statta da iyi olur diye tahmin ediyorum
bizim için ne ifade eder bilmiyorum :)

Çevrimdışı smhkcr

Memnuniyetsizlik diye bir şey olamaz biz spor kulübüyüz tv şirketi değiliz yapmak gibi bir zorunluluğu yok dilenciye yolda para verdiğinde sana niye az veriyorsun deme hakkı varmı kulüp canlı yayın yapmazsa bu gün fişi çekse kimse neden deme hakkına sahipmi kulübün işimi bu kendilerinden özveride bulunmuşlar kamera koymuşlar siz bunu beğenmiyorsunuz sanki yapmakla yükümlü olduğu bir şey gibide tavır koyuyorsunuz bu gün canlı yayını kapatsa kim ne diyebilir

Katılmıyorum @Necmi abi...nasıl memnuniyetsizlik olamaz? O zaman TV yi de kapatsınlar. Veya niye Üniversite kurmaya çalışıyoruz?? Biz eğitim kurumu muyuz? Olmayan stadın kombinesini alıp bir de maç izlemek için Ankara'ya gidiyorsak, biz fedakarlık yapıyorsak kulüp te yapacak. Kaldı ki stadın sponsoru telekomünikasyon devi. Kaldı ki uzaya uydu göndermeyecekler, bi kamera koyacaklar. Yanlış anlama lütfen, benim düşüncem sadece ; ))

Çevrimdışı Serkan7738

kamil koçu bilmem de bizim lider adana otobüslerinde var hd olanları :)
görüntü gayet kaliteli otobüs şartlarında bile
statta da iyi olur diye tahmin ediyorum
bizim için ne ifade eder bilmiyorum :)

aynen @FARUK nasıl olsa biz hiç oturamıycaz :D

bu arada eski açık kameranın önündeki kolonlar sabah kalıplanıyodu diye hatırlıyorum ne ara betonlandı da kalıpları söküldü @bjk_mabet teşekkürler fotolar için