Trabzonun altyapisi bizimkinin yaninda yok bile.bizim stadimizda elektrik ve internet ilk gunden beri mevcut trabzonun stadina aylarca elektrik bile gelmedi.
Altyapiyi ozellikle kapali tribune kurmak hic de zor degil hareketli kamera alinir ya da kiralanir hizli internet baglantisi getirirlir ve kamera acilir.
Olayin ustune fazla dusmuyorlar sorun burda yoksa aylardir bir hareketli kamera takamamanin baska izahi olmaz.bu kadar zamanda stadin etrafina 8 kere fiberoptik dosersin altyapi falan artik pek gercekci degil.
Arkadaşlar gençliğiniz nedeni ile tez canlılığınızı anlamakla beraber, bilgi sahibi olmayı geçtim fikir sahibi bile olmadan değerlendirme yapar olduk.
Öncelikler sizin düşündüğünüz durumlar aylar öncesinde düşünüldü. Süzer di, yemekhanenin orası vs. ancak öyle 8 kere fiber döşenir diyerek hem işi küçümsüyor hemde kolaylaştırıyorsunuz. O bölge de fiber altyapı nerelerden geçmektedir? Bilginiz var mı?
Yok. Her iletişim firması istediği yere fiber döşeyebilir mi? Yok. Fiber altyapısı yapılandırması belli şartlarda gerçekleştirilebilir.
Bırakın stadı ülke genelinde 4G için gerekli fiber altyapısı bile mevcut kurallar gereği hala yapılamamaktadır.
Stadın alabileceği tek fiber bağlantı noktası Kabataş'tadır. Oradan stada, bu hattı olmayan bir alt yapı ile iletmek ve belli kuralları geçmek öyle sandığınız kadar kolay değildir. Bürokrasisi çok zorlu bir süreçtir.
Yoksa Trabzon gibi Adsl üzerinden yayın yapılırdı belli sayıda kullanıcıya. Kabul edilir bir durum mudur?
Kamera koymak sorun değil veriyorsun 1500€ alıyorsun. Ancak belirtiğim sebeplerden ilk kamera kurulduktan tam 4 ay sonra yayın yapabildik.
Ayrıca oranın bir şantiye olduğunu istediğiniz her ekipmanı istediğiniz gibi monte edilemeyeceğini de unutmayın.
Öyle ben buraya kamera koyuyorum demekle olmuyor bu işler, herkesin kendi işi ve önceliği var. Önceliği stadı bitirmek olan birine engel çıkartılır mı? Çıkarırsan seni bir daha içeri sokarlar mı?
Özellikle rica ediyorum; şunu aklınızdan çıkarmayın, bu stat işlerinde ucundan kıyısından tüm çalışan kişiler Beşiktaş'lıdır.
Sizin olsun dediklerinizi hatta düşünmediklerinizi bile gerçekleştirmek için devamlı çalışmaktadırlar.
Lütfen eleştiri yaparken dikkatli olalım. İşleri küçümsemek bir eleştiri değildir.
Tüm camiamıza saygılarımla.