Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6700674 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı sallapati

Bugün konuşulanlar eski açığın yüksekliğinden,köşelerin alçalmasından daha önemli konular , aslında bizler taraftar olarak bu sinerjimizi yönetime iletmemiz lazım.:)

aynen katılıyorum sana.. madem 42000lik bir nevi butik stadyum yapıyoruz, müzesiyle , iç dizaynıyla , koltuk dizilimiyle vs fark yaratmalıyız

Çevrimdışı ahmetx

Keşke öyle olsa ama ben pek ihtimal vermiyorum. Türk işi olacak stadın ince işçilik kısmı. Bir şahaser beklemeyelim..
benim korkum da bu zaten. :D
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Erdem Çözer

bilgisi olan varsa, bir sorum olacak. belki @bjk_mabet cevaplar.
şuana kadar stadın maliyeti ne tuttu? hedeflenen maliyetin neresindeyiz? eski yönetici Adnan Dalgakıran'ın dediğine göre kendisi yönetimde iken Fikret Orman 90m TL şeklinde tahminde bulunmuş. Fakat şuan tahmini maaliyet 250m TL imiş.
Kısa bir araştırma yaptığımda ise Fikret Orman 26.09.2014 tarihinde 105m dolar tutacak demiş. -> http://www.cnbce.com/yasam-ve-teknoloji/spor/fikret-orman-dan-uefa-aciklamasi
Biraz daha eskilere gittiğim zaman  09.02.2014 tarihinde Fikret Bey 120m TL demiş -> http://emlakkulisi.com/fikret-orman-mali-tablolar-vodafone-arenanin-tamamlanmasiyla-duzelecek/230887

Bu biligler de  Adnan Dalgakıran'nın dediklerini doğruluyor. Nerdeyse 2 katına çıkan bir maaliyet sözkonusu. Projelerde %3-5 maaliyet sapması olabilir fakat bu denli bir sapma olması akla mantığa sığmaz.

Sorum şu, bu stada başlanırken fizibilite çalışması yapılmadı mı? Neden bu kadar öngürelemeyen maaliyetler çıktı? Yada maaliyetler öngörüldü de kamuoyu mu yanıltıldı?
İkinci dediğimin olacağını sanmıyorum. Koskaca BJK başkanı yalan söyleyecek değildir. Korkarım ki Fikret Orman futbol şubesinde ve diğer konularda olduğu gibi stad konusunda da plansız programsız ilerliyor. En başından beri korkum budur.

Bu konularda @bjk_mabet'den bilgi bekliyorum.
1) Öngörülen stad maliyetinin neresindeyiz?
2) Çok fark varsa,neden bu fark var? Fizibilite yapılmadı mı?

Halen daha Fikret Orman'a plansız programsız demek için cidden kulüpten ve yapılanlardan bi haber olmak gerekiyor.
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı sallapati

@sallapati koltuk renklerinin dağılımı maketteki gibi olmayacakmış,bir bilgin var mı bu konuda?

valla bilmiyorum ama benim savunduğum konu stad koltuk renklerinin tok görünmesi için alt katın koltukları siyah üst katın beyaz olması lazım... en canlı bu şekilde görünür..

alttan üstte doğru siyahtan beyaza giden gradyan şekilde olabilir...

loca kat şeritlerinde de kırmızı kullanılabilir

Çevrimdışı iyimserure

valla bilmiyorum ama benim savunduğum konu stad koltuk renklerinin tok görünmesi için alt katın koltukları siyah üst katın beyaz olması lazım... en canlı bu şekilde görünür..

alttan üstte doğru siyahtan beyaza giden gradyan şekilde olabilir...

loca kat şeritlerinde de kırmızı kullanılabilir
lansman video'sundaki gibi damalı olmasın yeter

Çevrimdışı ahmetx

güzel görünümlü stadyumlarda genelde tek renk kullanılmış,full mat siyah,yada mat beyaz iyi gider sanki.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı sallapati

güzel görünümlü stadyumlarda genelde tek renk kullanılmış,full mat siyah,yada mat beyaz iyi gider sanki.

aynen.. full siyah olsa.. yeni açık alt kata kırmızı vodafone logosu olsa koltukların üstünde.. siyah üzerine kırmızı vodafone logoso mükemmel durur.. kapalıya da beyaz kolyuklarla BJK yazılabilir... ama BEŞİKTAŞ yazılırsa güzel olmaz.. çünkü sığdırmak için ince yazarlar çok kötü görünür...

harflar ne çok ince ne çok kalın olmalı..

Çevrimdışı CanEmre

benim korkum da bu zaten. :D
aynen katılıyorum sana.. madem 42000lik bir nevi butik stadyum yapıyoruz, müzesiyle , iç dizaynıyla , koltuk dizilimiyle vs fark yaratmalıyız
sadece stat olarak değil 7/24 kullanılacak bir eser oluşturuluyor. iç dizayna da mutlaka özen gösterilecektir. Moda merkezi olacak içinde. Tel maşa işler olmamalı
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı ahmetx

aynen.. full siyah olsa.. yeni açık alt kata kırmızı vodafone logosu olsa koltukların üstünde.. siyah üzerine kırmızı vodafone logoso mükemmel durur.. kapalıya da beyaz kolyuklarla BJK yazılabilir... ama BEŞİKTAŞ yazılırsa güzel olmaz.. çünkü sığdırmak için ince yazarlar çok kötü görünür...

harflar ne çok ince ne çok kalın olmalı..
beşiktaş çok uzun değil yazılabilir ancak yazılarda gölgeli fontu unutmayalım lütfen. :biggrinking:

Çevrimdışı ahmetx

stadı gösterecek en önemli unsurlardan biri çimdi çok şükür hibrit olacağı için ondan korkum yok. :sevinc

Çevrimdışı Caner

Vallahi arkaşlar numaralının hafriyatı ne zaman alınacaktan koltuk rengi seçimlerine ufaktan gelmişiz çok güzel :) En iyisi yapılacaktır mutlaka ama ben alt kısımların beyaz üstlerin siyah olmasını isterdim.

Çevrimdışı doctore

bu gün çıkan haberlere göre üç maçlığına başakşehir ile anlaşılmış. ama yinede en önemli maçlarımızı zulümpiyatta oynayacağız. ( derbi ve avrupa ) benim anlamadığım madem devlet bu stadın zeminiyle ilgilenmiyor, zeminin suni çim yapılması için baskı yapamazmıyız? bu gün başlasalar en geç bir haftada hazır hale getiriyorlar zemini. maliyetine gelince ufak bir araştırma yaptım 300-350 bin tl civarı bir rakam. devlet kanalı ile çok daha aşağı çekilebilir. sonuçta biz daha bu stad ta çok maç yapıcaz  :alala:
Bu sene O sene, bundan sonra her sene...

Çevrimdışı sallapati

gölgeli font olmalı tabiki de.. ama KONYA onu becerememiş.. gölgesini 90 derece açıyla yapmış... 120 derece açıyla gölgeli koltukla yapılmalı..

konya 2 sıra gölge yapmış bence 1 sıra gölge yeterli..  @ahmetx

Çevrimdışı siyah-1903

tek güvencem vodafone.. vodafone bu işlere ön ayak olursa iyi iş çıkar... zaten teknoloji kısmını yapıyorlar... dizayn işinde de iyi firmalarla çalışılmalı..

benim düşüncem stadın geneli için tarihi öğeler içeren vintage tasarım , ahşap öğeler ve iskandinav tarzı ışıklandırma ile teknolojik öğelerin karışımı olsa müthiş şeyler çıkabilir...

@bjk_mabet

vodafone pek dahil olmayacak bence... sadece kamera konusundaki beklentimiz ve karşılaştığımız durum bile bunu gösteriyor...
vodafone işin reklam tarafıyla ilgileniyor.. kalite nasıl olsa bu milletin anladığı bişey değil diyip geçecek
"Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır"

Çevrimdışı ahmetx

gölgeli font olmalı tabiki de.. ama KONYA onu becerememiş.. gölgesini 90 derece açıyla yapmış... 120 derece açıyla gölgeli koltukla yapılmalı..

konya 2 sıra gölge yapmış bence 1 sıra gölge yeterli..  @ahmetx
:lol: konya eline gözüne bulaştırmış,harfleride çok kalın.Ama Türkiyede bir ilki denediler. :kop:

Çevrimdışı sallapati

olimpiyat zemini düzeltilmeyecekse gs , fb  ve ts maçlarımızda başakşehirde olmalı bence.... bilet hasılatı kazanacam derken 20 milyon euroluk şampiyonlar liğinden olmamak lazım...
[ Son Düzenleme: 30 Eylül 2014, 16:56:28 Oktay ]

Çevrimdışı sallapati

:lol: konya eline gözüne bulaştırmış,harfleride çok kalın.

aynen konya rezil etmiş.. o kadar kalın harf mi olur arkadaş..

Çevrimdışı Serhat Akkaya

vodafone pek dahil olmayacak bence... sadece kamera konusundaki beklentimiz ve karşılaştığımız durum bile bunu gösteriyor...
vodafone işin reklam tarafıyla ilgileniyor.. kalite nasıl olsa bu milletin anladığı bişey değil diyip geçecek
Aynen haklısınz vodafone stadın bir çivisiyle bile alakadar değil, sonuçta sadece 15 yıllığına isim sponsoru olacak, stadı vodafone yaptırmıyor. Kendisinden tek beklediğimiz elektronik altyapı ve internet erişimi konusunda fark yaratması.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı sallapati

ama akıllı stad teknolojik stad deyip malzeme ve dizayn kalitesini düşük tutması marka değerine zarar verebilir..

Çevrimdışı ahmetx

onların derdi para,göksele versinler parayı oynayalım marta kadar başakşehirde o zamana kadarda olimpiyatın hem çimi hemde havası düzelir. :ok:

Çevrimdışı sallapati

Aynen haklısınz vodafone stadın bir çivisiyle bile alakadar değil, sonuçta sadece 15 yıllığına isim sponsoru olacak, stadı vodafone yaptırmıyor. Kendisinden tek beklediğimiz elektronik altyapı ve internet erişimi konusunda fark yaratması.

ben size katılmıyorum beyler... kaba bittikten sonra  vofafone her işe karışacaktır kendi marka degerini yükseltmek için... bunu yapmalı ..

bir gs li fb li maça geldiğinde , vay anasını ne teknolojik ne kadar estetik stad demeli...
[ Son Düzenleme: 30 Eylül 2014, 17:00:58 Oktay ]

Çevrimdışı ahmetx

@sallapati bugün 1000.mesaja dalya der karakartal olursun. :D.Herkese iyi akşamlar gece kuşlarımız birazdan damlarlar. :by2:

Çevrimdışı CanEmre

Vodafon'un da orada bir çok konser, vs planlamaları var. Çok ta ilgisiz olacağını zannetmem. Ama elini cebine atar mı sponsorluk anlaşması dışında onu pek zannetmem
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı sallapati

Vodafone Global CEO su geçenlerde konuştu... Spor konusunda en büyük projemiz Beşiktaş dedi.. bence Stadın her detayıyla ilgileneceklerdir...

Çevrimdışı sallapati

@sallapati bugün 1000.mesaja dalya der karakartal olursun. :D.Herkese iyi akşamlar gece kuşlarımız birazdan damlarlar. :by2:

Eyvallah abi