2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu
2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2022/23 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 1240359 defa] 2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı celiker1

Gedson Tr liginde oynadığı her hafta en fazla faul yapılan oyuncu olmuştur yüksek ihtimal.Bize transfer olduğundan itibaren kafamda Gedson'lu maçları oynarken bir çok maçta ya rakiplerin oyuncularına sarı kart göstertip oyundan düşmesini sağladığını yada kırmızı kart gòrdürerek rakipleri eksik bıraktığını hayal ediyordum.Dripling òzelliği olan Mensah'ın oynadığı sayilı maçlarda bile  buna bir çok kez şahit olmuştuk.Gedson ile bunun ×2-3 misline şahit olacağımiza eminim.Bizimde taraftar olarak bu yapılan faullere aşırı tepki vermemiz,hatta yönetim ile teknik heyetinde ilk günden aşırı tepki gòstermesi gerektiğini düşünüyorum.Goreceksiniz lig başlayınca Gedson'a yapılan faul ortalaması maç başı 10 civarı olacak
Hayatta Beşiktaş

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Gedson Tr liginde oynadığı her hafta en fazla faul yapılan oyuncu olmuştur yüksek ihtimal.Bize transfer olduğundan itibaren kafamda Gedson'lu maçları oynarken bir çok maçta ya rakiplerin oyuncularına sarı kart göstertip oyundan düşmesini sağladığını yada kırmızı kart gòrdürerek rakipleri eksik bıraktığını hayal ediyordum.Dripling òzelliği olan Mensah'ın oynadığı sayilı maçlarda bile  buna bir çok kez şahit olmuştuk.Gedson ile bunun ×2-3 misline şahit olacağımiza eminim.Bizimde taraftar olarak bu yapılan faullere aşırı tepki vermemiz,hatta yönetim ile teknik heyetinde ilk günden aşırı tepki gòstermesi gerektiğini düşünüyorum.Goreceksiniz lig başlayınca Gedson'a yapılan faul ortalaması maç başı 10 civarı olacak

Gedson, Emirhan, Muleka...
Bunların ilk hızlanmaları ve dikine oynama becerileri çok yüksek.
Çok faul alırlar ama umarım sakatlık olmaz.

Çevrimdışı levitate

bipbipbupbup

Çevrimiçi Samet Demir

https://twitter.com/jacoop04/status/1547690007686615042

alberth elis

@can1903 fransa'daki eleman bu mu?
Balotelliyi döverse alalım.

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı Nazım Ar

Balotelliyi döverse alalım.

Santrafor değil mi bu arkadaş?

Çevrimdışı Orhan_

Bu daha da kusurlu bir bakış açısı. Kurtarış yüzdesi ancak takımın oynadığı sisteme göre değerlendirilebilir. Aksi halde hiçbir anlam ifade etmez. Savunma çizgisi geride olan bir takımın kalecisi çok fazla şut çıkartır. Iyi veya kötü bir kaleci olsun farketmez, çok şut çıkartır. Savunma çizgisi önde olan bir takımda ise kalecinin kurtarış yüzdesi daima düşüktür. Buralardan anlamlı bir veri çıkartmak istiyorsan o klasmandaki denk takımların savunma çizgilerini, savunma oyuncularının kalitesini ve dahi oyuncu profilini karşılaştırıp bu verilere göre kalecinin kurtarış yüzdesini hesaplamak ve bunu yaparken yeteri kadar büyük bir data havuzundan faydalanmak zorundasın. Böyle bir işe kalkışacak olan varsa Allah kolaylık versin. :) Yoksa bu istatistikler tek başına hiçbir anlam taşımıyor.
Kurtarış yüzdesini anlamak senin anlattığın kadar komplike bir olay değil. Kurtardığın top/Gelen şut... Bu kadar basit. Defansın önde ya da ileride fark etmez eğer senin kalecin kötü bir ortalama ile iyi gol yeme oranı yakaladıysa bir sonuç elde edebilirsin. Neyi kastın bu kadar? Asıl kusurlu bakış basit bir şeyi anlaşılmaz hale getirmek. Sana bu konuda kolay gelsin.
[ Son Düzenleme: 16 Temmuz 2022, 00:13:52 Orhan_ ]

Çevrimdışı Sezgin1903

Maçın ilk yarısı fizik mücadele olarak geçti  Umut meraş azmini seviyorum ama Beşiktaş düzeyinde değil topu aldığında adam eksiltme 0 adam kaçırma çok oranın adamı Rıdvan...Montero 7 likse 5 e düşüyor Umut varken
Cenk nazar değmesin maşallahı var🧿 Salih bi tık ilerleme var ama Emirhan kısa sürede 4-5 pozisyon üretti bence Emirhan - Gedson-Souza-Salih-Emirhan-Kartal-Atiba dönüşümlü iyi bir rotasyona sahibiz bu sene.
İzlerken dikkat etildiyse ghezal ters kanatta daha etkili muleka ile girdiği pozisyon ve kestiği ortalar etkiliydi 10 numarada daha etkisiz.
Weghorst top indirip hem pozisyon yaratıyor hem pozisyon alıyor bu iyidi muleka hem atıp hem attıracak bencil değil.
Nkodu sakatlıklardan sonra siprint özelliği kalmadı.
Stoper işi çözüldüğünde weli ve montero yedeklersin.

Çevrimiçi Samet Demir

Santrafor değil mi bu arkadaş?
Sağ kanatmış. Tipini balotelliye benzettim ama

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı celiker1

https://twitter.com/jacoop04/status/1547690007686615042

alberth elis

@can1903 fransa'daki eleman bu mu?
Oyuncunun maçlarını izlemeye başladım.Şu an 23 Ocak 2022 tarihinde ilk maç olarak  Bordeaux-Strasbourg maçını izliyorum.Maçın 20. dakikası itibariyle diyorum ki N'Kodou kontratından çıkıp bu oyuncuyu almak muazzam hamle olur.Müthiş süratli ve topla ilerlerkende çok savruk bir oyuncu değil.Bencil değil ve hep oyunun içinde.Şu ana kadar òn sağda maçın en iyisi
[ Son Düzenleme: 16 Temmuz 2022, 01:04:16 celiker1 ]
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı tuncaboylu

Kurtarış yüzdesi ile yediği gol ortalaması birbirine bağımlı istatistikler. Ersin maç başına 1 gol yediyse ve bu istatistiğe düşük bir kurtarış yüzdesi ile ulaştıysa demek ki o takımın defansı iyiymiş. Kalecisi değil!. Bir sonraki adımın bir fikri savunmak için kafana göre istatistik yazmak olacak galiba aynı fblilerin uydurduğu rekorlar gibi. Mesela bir maç içinde kafasını en az kaşıyan kaleci Ersin'miş :D
Dostum, ne dediğimi anlayamıyorsun sanırım.

Bu takımın arka kısmını kurcalamaya gerek yok işte, sorun ileride. Senin defansın ve kalecin maç başına ortalama 1 gol yemiş diyoruz, hala kaleyi güvene almak lazım diye arıza arıyorsunuz.

Ayrıca aynı defansla Mert 3 maçta 11 gol yedi.
[ Son Düzenleme: 16 Temmuz 2022, 01:06:44 tuncaboylu ]

Çevrimdışı celiker1

Oyuncunun maçlarını izlemeye başladım.Şu an 23 Ocak 2022 tarihinde ilk maç olarak  Bordeaux-Strasbourg maçını izliyorum.Maçın 20. dakikası itibariyle diyorum ki N'Kodou kontratından çıkıp bu oyuncuyu almak muazzam hamle olur.Müthiş süratli ve topla ilerlerkende çok savruk bir oyuncu değil.Bencil değil ve hep oyunun içinde.Şu ana kadar òn sağda maçın en iyisi
35. dakikada Bordeaux Elis'inde ikinci golü attığı gol ile durumu 3-0 yaptı ve bende maçın kopması ile 13 Mart 2022 de oynanan Psg-Bordeaux maçına geçtim.Maçın 10. dakikası itibarıyla oyuncuyu seyretmeyi bırakıyorum.Aman yarabbi bu nasıl bir sürat?10 metre geriden gelip Psg'li oyuncuyu çaresiz bıraktı.Diyeceğim tek şey "Ne olur bu oyuncu bizim olsun" olur🤟
[ Son Düzenleme: 16 Temmuz 2022, 01:10:50 celiker1 ]
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı celiker1

Bu arada takımin ağır idmanlar yaparak maçlara çıktığını unutmayalım.Bu sabah bile idman yaptılar.Sezonun başlamasını heyecanla bekliyorum.Ne olur sakatlık olmasın 🙏
Hayatta Beşiktaş

Çevrimiçi Gökhan Kurt

Çevrimiçi Gökhan Kurt

Beşiktaş, Christian Fassnacht’in transferi için Young Boys ile 3.5 Milyon Euro karşılığında. Oyuncunun İspanya kampına yetişmesi bekleniyor.

@OfficialOrhan69

Çevrimdışı Orhan_

Bu takımın arka kısmını kurcalamaya gerek yok işte, sorun ileride. Senin defansın ve kalecin maç başına ortalama 1 gol yemiş diyoruz, hala kaleyi güvene almak lazım diye arıza arıyorsunuz.

Dostum bazı şeyleri yanlış ifade ediyorsun. Mesela arıza aradığımızı düşünüyorsun ama aslında arızayı gösteriyoruz. Çünkü yediği gollerde çeviklik eksikliği-ayağının kötü olması-bazı pozisyonlarda donakalması-yan top eksikliği-topu tehlikeli alana çelmesi-çıkışta yaptığı hatalar vb. vb. gibi argümanlarla destekliyoruz. Bu eksiklikler bizim arayıp uydurduklarımız değil, var olan problemler. Yerine gidin Neuer'i alın diyen de yok. Ve evet, kale güvene alınmalı, başka türlü büyük bir takım düşünemiyorum. Mert daha kötü diye sorun ileride diye Ersin'e mi razı gelelim?

Çevrimdışı sEuL

Rosier’in performansi dusundurucu, pek iyi sinyaller vermedi su ana kadar yapilan maclarda. Umarim yogun antrenman temposundan falandir - ayrica bugun yine dayilandigi birkac pozisyon vardi. Gereksiz kart gorme isini umarim bu sene de gormeyiz.

Çevrimdışı worns

Kurtarış yüzdesini anlamak senin anlattığın kadar komplike bir olay değil. Kurtardığın top/Gelen şut... Bu kadar basit. Defansın önde ya da ileride fark etmez eğer senin kalecin kötü bir ortalama ile iyi gol yeme oranı yakaladıysa bir sonuç elde edebilirsin. Neyi kastın bu kadar? Asıl kusurlu bakış basit bir şeyi anlaşılmaz hale getirmek. Sana bu konuda kolay gelsin.

valla bu muhabbet çok uzadı herkesin kendine göre inancı var dedim uzatmadım artık ben de. :) çünkü argümanları tartışmıyoruz. öne sürülen istatistiklere karşı bir şey söylenmiyor, bir karşı argüman yok. olumlu herhangi bir veri yok. kimisi istatistiğin çok önemi yok diyor. kimisi istatistiği beğenmiyor vs. bence ortada sorunu yeterince açıklayan veri var.

mesela düz şut-kurtarış oranını beğenmeyen için üstte uzunca yazdım, xGA verisi var. onda tüm şutların gol olma ihtimali tek tek hesaplanıyor. gol yeme olasılığı diyelim. mesele komplike hale de getiriliyor. onda da sonuç değişmiyor. normal şartlar altında ligde en az gol yemesi beklenecek takım biziz. trabzonspor'dan maç başına 0.3 gol daha az yeme beklentimiz var. yani bu şu demek trabzonspor'dan normal şartlar 12 gol az yememiz gerekirdi. gerçekte olan ise dümdüz şaka gibi  :D 12 gol fazla yemişiz. yani normal şartlarda olması beklenen şeyle gerçekleşen arasında tam 24 gol var. yirmi dört gol. akıl alır bir şey değil bu. bu ikisi arasındaki farkın neredeyse hepsi kaleciler arasındaki performans farkından kaynaklanır. bunun savunmayla şunla bunla açıklanacak tarafı yok ki. oluşmuş xGAdan bahsediyorum, iş savunmayı filan çoktan geçmiş. savunmaya kalan kısımda iyiyiz zaten. (ligin xGA açısından sonuncusu olman zaten savunman kötü değil demektir dümdüz) 24 gol sezonun gidişatında ne gibi sonuçlar doğurur bunu herhalde herhangi bir futbol izleyicisi anlayabilir, anlatmama gerek yok uzun uzun.

neyse artık tekrara giriyor. burda kimse şu kalecinin kurtarış yüzdesi yüksekmiş almalıyız. yok bilmem kimin kurtarış yüzdeleri üzerinden şu iyidir falan demiyor ki. elbtte kaleciyi alırken çok çok başka bir sürü parametreye bakarsın. ersin'in temel istatistikleri bizim seviyemizde bir takımda olamayacak denli kötü diyoruz. son yirmi yılda böyle bir kaleci görmemişiz diyoruz. ligin ortalama kalecisi kadar bile olamamış diyoruz.

bundan sonrası herkesin kendi inancı, ersin'e sempatisi vs. argüman olsa tartışırım ama böyle bir şey görmüyorum. kalede kötü kaleci varken şampiyon olabilir misiniz? elbette zaten biz olduk. o sezonun istatistiklerinde de kalemizi iyice şuta kapatmamıza karşın kötüydük. ama büyük bir takımın sürekli böyle bir şey yapmaya çalışmasına gerek yok. bu ligde defalarca sırf kaleci performansı üzerinden şampiyon olan takım izledik. ben bunu bir sorun olarak görüyorum.

benim iddiam da şu. yerli sınırı olmasa valerien ismael elli kere yabancı kaleci isterdi. istemiyorsa el mahkum elindeki yerli rotasyonunu değerlendirmek zorunda hissediyor. zaten başka yerli pozisyon üretmekte de zorlanıyor. bu sezon içinde elimizdeki diğer alternatiflerden biri, bir parça olsun öne çıkmayı başarırsa yedeğe düşme ihtimalini de hiç az görmüyorum. bunun düşündüğümden de satsak çok mutlu olacaktım.

Çevrimdışı worns

Rosier’in performansi dusundurucu, pek iyi sinyaller vermedi su ana kadar yapilan maclarda. Umarim yogun antrenman temposundan falandir - ayrica bugun yine dayilandigi birkac pozisyon vardi. Gereksiz kart gorme isini umarim bu sene de gormeyiz.

aslında ben sağ stoperde beğendim. bi de biz üçlünün sol ve sağ stoperlerine sürekli rakip yarı alana sürpriz koşular attırdığımız için olası bir sağ stopere göre çok daha verimli ofansif aksiyonlara girebilir. defansif açıdan yeterli gelmeyecektir ondan da eminim kesinlikle arızalar doğuracaktır. ama hızı sayesinde ters kademeye girme, arkayı süpürme avantajı da olur doğru anlatılırsa. özellikle rakibin bizim kaleyi pek düşünmediği iç saha anadolu takım maçlarında ekstra bir kuvvet olarak sağ stoper rosier'in demarke gelip hücuma kattıkları ekstra şeyler doğurabilir. her maç değil ama bazı maçlarda, hele de fassnacht türü de bir sağ kenar beki alternatifi de gelirse stoper rosier görebiliriz.

bu arada asıl pozisyonunda bana da pek iyi görünmedi.

Çevrimdışı worns

35. dakikada Bordeaux Elis'inde ikinci golü attığı gol ile durumu 3-0 yaptı ve bende maçın kopması ile 13 Mart 2022 de oynanan Psg-Bordeaux maçına geçtim.Maçın 10. dakikası itibarıyla oyuncuyu seyretmeyi bırakıyorum.Aman yarabbi bu nasıl bir sürat?10 metre geriden gelip Psg'li oyuncuyu çaresiz bıraktı.Diyeceğim tek şey "Ne olur bu oyuncu bizim olsun" olur🤟

bu baya forvet oyuncusu değil mi? hiç izlemedim ama kariyerinin yarısına santrafor yarısına kanat forvet çıkmış. biz sanki 3412nin ileri ikilisine bir dördüncü oyuncu peşindeyiz gibi.

Çevrimiçi Samet Demir

aslında ben sağ stoperde beğendim. bi de biz üçlünün sol ve sağ stoperlerine sürekli rakip yarı alana sürpriz koşular attırdığımız için olası bir sağ stopere göre çok daha verimli ofansif aksiyonlara girebilir. defansif açıdan yeterli gelmeyecektir ondan da eminim kesinlikle arızalar doğuracaktır. ama hızı sayesinde ters kademeye girme, arkayı süpürme avantajı da olur doğru anlatılırsa. özellikle rakibin bizim kaleyi pek düşünmediği iç saha anadolu takım maçlarında ekstra bir kuvvet olarak sağ stoper rosier'in demarke gelip hücuma kattıkları ekstra şeyler doğurabilir. her maç değil ama bazı maçlarda, hele de fassnacht türü de bir sağ kenar beki alternatifi de gelirse stoper rosier görebiliriz.

İyi yere dikkat etmişsiniz. Kendi verdiğiniz örnekte de olduğu gibi biz aslında 3 lü stoper yerine tek stoperli formasyonda oynayacağız. Sağ ve soldaki adamlar ya orta saha menşeili yada bek menşeili olacak. İkisinden biri bazen ikiside atak sırasında ileride olacak arkada 1 kişi kalacak.

Ayrıca sağ stoperde ben mert müldürü görmek isterdim açıkçası. Sol içinde montero ideal duruyor.

Çevrimiçi Necmi

38 maç oynamadıkmı maç başına dediğin gibi bir gol yesek 38 gol yemiş oluruz ama biz 48 yedik o on gol varya yemesen en az on puan daha eklenir senin görmezden geldiğin algı kastığın on gol var ya işde o goller yüzünden altıncı olduk geriye düşmenin takımda yarattığı pisikolojiyi saymıyorum bile biz diyoruz leblebi gibi yiyor sen diyorsun mertte şu kadar yedi ne yapalım yemeyecekler yiyorlarsa beşiktaşta işleri olmaz 2,5 sezonda kurtardığı 3 maç varmı bu akşam bile üstüne gelen herhangi bir kalecinin tutacağı topu panikle ceza sahasına çeldi serbest atışta emre daha zorunu barajın arasında gelen topu tuttu birde uzayarak aldığı top var nasıl hızla toparlanıp ikinci hamleyi yapıyor ersin ilk hamleyi bile yapamazdı
Burda insanlar neden iyi olmadığı konusunda bir sürü ispatlı sebep sunuyor sen aksini savunurken ispatsız neden bile sunamıyorsun şu konuda iyi diyemiyorsun çünkü iyi olduğu bir nokta yok
Bırak satmayı serbest bıraksak kendine takım bulacağını bile sanmıyorum elinde daha iyisi var oda bizim çocuk kimse gidin kaleci alın demiyor risk alacaksam daha iyi görünenle alırım belki oda olmaz ama denemeden bilemeyiz

Çevrimdışı sEuL

Belki oraya evrilebilir dedigin gibi ama ben sahsen pek ihtimal vermiyorum. Cunku sag stopere yabanci bir stoper alinacak. Sag stoper icin rotasyonda yeni stoper - arkasinda Wellinton, 3. alternatif olarakta Necip var. Bekleyip gorecegiz artik, umarim toparlar - ihtiyacimiz var ona.

Çevrimiçi Necmi

Bu arada takımin ağır idmanlar yaparak maçlara çıktığını unutmayalım.Bu sabah bile idman yaptılar.Sezonun başlamasını heyecanla bekliyorum.Ne olur sakatlık olmasın 🙏
ikinci yarı çıkan takım beni mest etti çok iyi oldukları için değil neler yapabileceklerini hissettirdikleri için
Mulekanın yarım devrede üç asistini yediler boyd salih ve ghezzal kesinlikle bu seneki en iyi transferimiz olacak üstelik o pozisyonlarda kendide atmak için zorlayabilirdi boyda verdiği pasta kendi neden vurmadı şaşırdım bencil değil boyd net durumdaydı

Etiketler: