Çebi'nin kime ne verdiğini biliyor muyuz da, karşılaştırma yapıyoruz?
Şeffaflık diye geldiler. Geldiklerinden beri kimsenin maaşını ya da bonuslarını açıkladılar mı?
Galatasaray'la sidik yarışına girip aldıkları Mensah'ın maliyetinin 2.8 milyon Euro olduğu söyleniyor mesela, haberin oldu mu? Ljajic',in maliyetini devamlı şişirdiler, Alex'e ne verdiklerini biliyor muyuz?
Güya az para verdikleri N'sakala, 6 aylık maaşını verecek takım olmadığı için kadro dışı kalmayı kabul etti.
Yani bunların az para harcadıkları falan yok, kaldı ki kur da değişti.
Ben Fikret Orman döneminde 200 bin Euro'luk evlere bakabiliyordum, şimdi 100 bin Euro'luk evlere bakamıyorum.
Seneye asıl bilançoyu göreceğiz, bu sene CL'den gelen 600 milyon lira kağıt üstünde kurtardı. Seneye bu olmadan neler olacak göreceğiz.
Aciklasinlar gorelim maliyetleri. Seffaflik kulupte F.Orman - Umut Guner doneminden beri kalmamis bir mefhum.
Soyleniyorlarla is yapmanin anlami ne bilmiyorum. Ljajic'in bonservisi yuksekti, maasi da gayet iyiydi. Ancak Senol Gunes'in zorlamasiyla 6 ay oynamis bir oyuncuya o bonservis/kontrat verilmezdi ama Umut Guner vs her zamanki gibi buyuk maliyete girdiler, buyuk maliyette buyuk komisyon vardir.
Nskala 700k euro falan aliyor iste. Ayari bu adamin. Kenan Karaman-Salih Ucan gibi hic oynamayan oynadi mi da 10 kisi birakan adamlardan cok katki vermistir NSakala. 6 ay yatti diyorsunuz, yahu Douglas kazigi var 3 yildir yatiyor. NSakala konusunda da yanlis 3.sol beki almakta oldu. 3 sol bek alirsan en az 1 tanesi kuser bu cok acik. Bu sezon kontrati bitene kadar oynatacaktin Ridvan'la donusumlu. Umut Meras'ta bir Adriano, prime Caner Erkin falan degil. Siradan bir sol bek Ridvan'dan iyi degil bence. Yani hata var burada ama F.Orman donemi hatalari mesela Douglas 5 kat fazla yatti.
Ozetle bu sene ozellikle Turk alacam diye yapilan transferler hep batik. Ustune
yildiz, cilek diye alinan risklerde ucuz etin yahnisi oldu. Ama burada yillik verilen paralar F.Orman doneminin yarisi yada 3te biri. GS sampiyon olunca Belhanda-Falcao maliyetine giriyordu ornek olarak, boyle sacmalamadik en azindan.
Transferler konusunda savunmayacam kendilerini, ama uzun yillik maliyetlere boyle yasli-pahali oyuncularla girmediler su ana kadar.
En son sampiyonlar ligi bileti aldigimizda Negredo-Pepe-Medel-Lens falan tarifi imkansiz kaziklar sokulmustu. Yani su 4lunun yillik ucreti zaten 15m euro ediyor ustelik 2-3-4 seneden. Bu sene CL icin maliyet seviyesi yuksek alinan riskler, cilekler Alex ve Pjanic idi. Bu ikisine net ne kadar verildi gercekten bilmiyoruz. Ama tanesine 4-5m euro da verildigini sanmiyorum.
* Neyse tutmadi bunlar ama Pjanic icin girilen risk 8 aylik kontrat. Ljajic gibi 3 sene senelik 2.5-3 vermiyorsun.
* Alex icin risk 2 sene, kaldi ki piyasasi olan oyuncu sene sonu giderse sasirmam. Lens gibi uzerimize kalir mi goruruz. Ama kalsa da 4 sene kalmayacagi kesin.
Yani kur degisti ama Lens-Vida falan kapi gibi kontratlari almaya devam ediyorlar. F.Orman biraktiginda Karius'da burada miydi hala? Yayin gelirleri bu yila kadar dusmemisti, CL geliri de gene eskisine benzer birseydi. O acidan kulubun cok harcama yaptigini dusunmuyorum. Tabi menajerlik paralari falan Umut Guner gibi birileri var miydi iceride bilemiyorum. Bu Ceyhun Kazanci sanirim yeni Umut Guner.