Paralar nerede Anç. 3 er milyondan batsuai pjaniç alex e sözleşme yapıp üstüne topal, salih, nsakala, mensah vs ye para verip faydalanamamanın lens douglas negredo dan farkı ne? Beşiktaşı zarara uğratmış olmuyormu?oynanan oyun alınan katkıya bakarsak bunlar hakedeceklerinin çok çok üstünda fahiş sözleşmeler imzalanmamış mı? Kimbilir kimlerin cebine ne paralar gitmiştir.Ben de soruyorum paralar nerede?
Tebrikler, paralar nerede diye sormayi her zaman savunuyorum!
Valla o kadar oyuncu saymissiniz, hepsini toplasak bir tane Negredo bir tane Lens kazigi etmez sanirim.
- Topal 200k euro aliyor sanirim, Turk kurali ile ilgili bir transfer. Lens'in kadro disi oldugu sampiyonlar ligi maclarindan aldigi galibiyet primi, tur atlama primi daha fazladir bundan.
- Nsakala 600k euro sanirim 2 sene anlasildi. 1.2m euro almis olacak kulupten. 1 sampiyonlukta direk katkisi var. Ismail Koybasi-Ramon Motta bu adamin iki yillik maasini bir yilda aliyordu. (Bence burada hata Umut'un alinmasiydi. 3. sol beki alirsin 3unden biri kusecek patlayacak bosa para vereceksin)
- Salih bence de gereksizdi 800k euro mu aliyor ne aliyor acaba? Kiralik verdiler umarim parasinin onemli kismini Basakhsehir oduyordur. Buradan bize senelik 200-300 kacar, ama seneye yollamak istesek yollanir diye umuyorum.
- Mensah kiralik formulu bence bizi buyuk bir riskten kurtardi. Yani Douglas gibi Ljajic gibi senelerce yatacak bir oyuncu olabilirdi.
- Alex'e 2-2.5m verildi sanirim. Josef ve Aboubakar'da alinan Cin-Arabistan'dan topcu getirme riski alindi. Buradan aldigin oyuncunun fizigi cok belirsiz oluyor. Alex patladi. Ama piyasasi yuksek oyuncudur, verilen ucret de astronomik degil. Seneye Cin-Arabistan disinda Brezilya'ya da gidebilir.
Yani hepsini toplasak gene cok bir para etmiyor. Ljajic'e verilen bonservis+kontrat daha fazladir 5-6 isimden.
Ustune Karaman ve Batshuayi ekleyelim gene de Ljajic+Lens'in bonservis ve 4 senelik yatisi etmez.
Negredo'yu normalde ustune para verip yollamak isteyen Valencia'ya bonservis verip kendisine de 5m euro falan maas baglayan bir yonetim vardi.
Simdi ki yonetim cok daha ucuzcu. En pahali mevki santrafora, en azindan ismi olan bir oyuncuyu kiralik aldilar 3m euro'ya. Patladi transfer ama en azindan uzun seneler girmeyecek. Abou riski gibi, bazen ucuz etin yahnisi tutmuyor.
Su ana kadar resmi transferler acisindan anormal para verilen biri yok. En buyuku Gedson olacak. 6m euro, taksitli falan, yillik maasi da makul. Bu oyuncu satilir en kotu maliyetini karsilar diye dusunuyorum. Bonservisin yarisini almak riskimizi azaltti, buyuk sakatlik vs olursa giren Ljajic gibi olmaz.