Beşiktaş Futbol Takımı 2021/22 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2021/22 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2021/22 Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2021/22 Sezonu  [Okunma sayısı 539929 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2021/22 Sezonu

Çevrimdışı Erman1903

Hangi formu yüksek ya, son 9 lig maçında 2 galibiyet alabilmiş adam. O 2 galibiyetin biri de lig sonuncusuna karşı.

Pinheiro nedir abi, hadi Terzic falan olsa neyse.

Adam lig çıkmış tutunmuş yukarılara bardağın boş tarafından bakmak istersen bakarsın.

Tamam gelsin başlasın Terzic, sen olsan bırakır mısın orayı? Çok para vereceksin iyi ligden isimli hocaya 10 sene önce 3'dü şimdi 5 oldu. Az alanda iyi kariyerini bırakmak için senden çok para ister bir ton naz yapar sarılmaz işine.

Çevrimdışı ALDENYX

Sergen beyenmeyenler kimleri beyenir olmus..... portekizliler gelecegine YilmaZ Vural gelsin......daha iyidir
Hayat geç kalanları hiç affetmez.

Çevrimdışı tuncaboylu

Adam lig çıkmış tutunmuş yukarılara bardağın boş tarafından bakmak istersen bakarsın.

Tamam gelsin başlasın Terzic, sen olsan bırakır mısın orayı? Çok para vereceksin iyi ligden isimli hocaya 10 sene önce 3'dü şimdi 5 oldu. Az alanda iyi kariyerini bırakmak için senden çok para ister bir ton naz yapar sarılmaz işine.
Ben fena halde menajer itelemesi kokusu alıyorum bu adamdan.

Fenerbahçe'nin aldığı o Crespo da o takımdan geldi.

Kaldı ki bu lige gelip de başarılı olan bir tane Portekizli teknik adam da yok, Pereira ve Carvalhal örnekleri ortada. Üstelik bu adamların kariyerleri, Pinheiro'nun kariyeri ile top diye oynar.

Tamam Şenol Güneş istenmiyor, Okan Buruk gelsin o zaman. Adam Akhisar ile Türkiye Kupası, Başakşehir ile lig şampiyonluğu kazandı. Daha ne yapmalı şans verilmesi için?

Çevrimdışı Alper1903

Olaya basit bakarak başlamak lazım. Bana göre bu kulübün Sergen'den sonra alması gereken ilaç, modern futbolu bilen - yaşı fazla yüksek olmayan ve bilimsel çalışmaya inanan yabancı bir hoca ile anlaşması. Zaten hoca gittiğinde birçok muhabir paylaştı ve hiç tepki olmadı, Farke ismi çıkınca çoğu kişi pozitif görüş bildirdi. Ne olduysa bu isim çıkınca herkes demediğini bırakmadı. Sen de özellikle 1. ligde iyi bir mücadele veren adama ikinci lig hocası demişsin. Orası buradan çok daha iyi bir futbol ülkesi, Sergen'i şu takımla delik deşik ederlerdi herhalde, geçen sezon bizi eleyen köy takımı dedik diye darıldığı Rio Ave 2. Ligde şu an. Normalde çoğu kişi istemedi diye gelmesin demiştim ama fikri olan olmayan herkes adama belden aşağı vuruyor. Bir topluluğu ne kadar büyütürsen o kadar ahmakça kararlar alırmış, şu anki tavırlarından da bunu görüyoruz o yüzden artık Önder hoca götüremezse Pinheiro gelsin diyoruz. Kimsenin bir devrim yapma gibi iddiayla geldiğini duymadım, bunu diyecek birileri de çıkmaz merak etme. Burada her zaman hedefe oynanır, gelecek olanın önce kısa dönemde başarılı olması gerekiyor-yapamayan gider. Altı üstü hoca, bu ligde kimler şampiyon oluyor abartmaya gerek yok.

Türkiye "Süper" liginin kendine özel dinamikleri var mı? Var.
Futbol dışı, futbola etki eden etmen var mı? Sürüsüne bereket.
Sadece yabancı hoca değil, yabancı bir futbolcu bile bu koşullara göre seçilmesi gerekiyor mu? Evet.
Seçilmiyorsa başarısız oluyor mu? Defalarca gözlemledik.
Oldu ya bir şekilde atıyorum Mart-Nisan aylarında ligi lider götürürken; rakibi penaltılarla, haksızlıklarla 3 puanları ceplerken, kendi takımına ne söylemesi gerekir, nasıl motive etmesi gerekir, daha önce böyle bir durumla karşılaşmış mı? Görünüşe göre hayır.
Bu durumlarla başa çıkmayı öğrenir mi? Evet ama 3-5 sene sonra.
Beşiktaş'ın bu kadar vakti var mı? Yok.
Sanki nikahına alıyormuşçasına "sattı gitti" diye Şenol Güneş'e düşman kesilen, sonrasında başka herhangi bir isme sırf bu manasız düşmanlıktan ötürü ismi Şenol olmayan herhangi birine babasının oğluymuş gibi davrananlar ne yapıyorlar? Tamamen akılsızlık, populistlik, sürü psikolojisi.
Bu ismi konuşulan hocaya karşı tavır alanlar, en ufak puan kaybında ses yükseltmeyecek mi? Evet, yükseltecek.
Peki hocanın bu şartlar altında çalışabilecek iradesi var mı? Bilmiyorum, tamamen risk.
Beşiktaş avrupa'da başarısız olsa bile mücadele etmek istiyorsa ne yapması gerekiyor? Her sezon liginde başarılı olması gerekiyor.
Beşiktaş bir deneme tahtası mıdır? Büyük takımsa hayır, küçük takımsa evet.

Olası senaryolar, neden-sonuçlar bunlar. Daha yazabileceğim çok madde var da kendimi yormaya değmez. Bu senaryoları bir Beşiktaş taraftarı olarak defalarca kez gördüm. Abdullah Avcı'da bu takımı uçuracaktı, city yapacaktı, maç kayıplarından sonra dalga geçer gibi topu geri kazanma süresi sayıklıyordu, Bilic'de avrupa'da kupa kaldıracaktı ooo şöyle hoca böyle hocaydı derbi bile kazanamadı bursa'yla ezeli rakip gördü.

Ne diyeyim, boşa konuşuyorum aslında. Beşiktaş'ın taraftarının büyük çoğunluğu bile takımını büyük görmüyor. Ona sabredelim, bunun yüzü çok temiz bu kalsın, diğerine inat muhaliflik yapayım, olsun rakipler arayı açsın biz şampiyon olmasak da olur, yaşadığımız yer orta doğu değil refah avrupa ülkesi zaten falan filan. Gerçekten sıkıldım. Hayal dünyasında yaşayanlara mutluluklar.

Çevrimdışı Erman1903

Kaldı ki bu lige gelip de başarılı olan bir tane Portekizli teknik adam da yok, Pereira ve Carvalhal örnekleri ortada. Üstelik bu adamların kariyerleri, Pinheiro'nun kariyeri ile top diye oynar.

Tamam Şenol Güneş istenmiyor, Okan Buruk gelsin o zaman. Adam Akhisar ile Türkiye Kupası, Başakşehir ile lig şampiyonluğu kazandı. Daha ne yapmalı şans verilmesi için?

Bilemem, itelese ne kadar iteleyecekler herkesin bir menajeri var kaldı ki bu öyle eski topçu paralı bir adam değil muhtemelen epey düşük maaşı olacak.

Kararı biz vermiyoruz herkesin bir fikri olabilir isteyen istediği gibi paylaşır. Eğer çalışma arzusu yüksek ise Okan da gelebilir, açıkçası ben Şenol Güneş istemiyorum ama isteyenlere saygım var.

Çevrimdışı mrred

Sonu "ic" ile biten mümkünse ne futbolcu ne de td gelsin. Doğu avrupalı futbolcu ve TD ciddi güven kaybım var. Özellikle TD menajerlerle işbirliği yapıp kulüpleri soyuyorlar. Mümkünse bizden uzak dursunlar.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Menajer itelemesi olup olmadığı şu an belli olmaz "hangi şartlarda" geldiğine bakmak lazım. Mesela bana sınırsız bütçe ve falanca oyuncuları alın derse gerçekten iteleme olur. Ama maaşı 500 bin civarı olursa ve scout ekibimizin filtrelediği oyuncular arasından ben seçim yaparım derse iteleme değildir.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

The great gig in the sky

Çevrimiçi Samet Ç

Yerli hoca adayları arasında Okan Buruk dışında iyi teknik direktör yok zaten illa yerli olacaksa Okan Buruk en doğru isim.

Çevrimdışı Erman1903

Türkiye "Süper" liginin kendine özel dinamikleri var mı? Var.
Futbol dışı, futbola etki eden etmen var mı? Sürüsüne bereket.
Sadece yabancı hoca değil, yabancı bir futbolcu bile bu koşullara göre seçilmesi gerekiyor mu? Evet.
Seçilmiyorsa başarısız oluyor mu? Defalarca gözlemledik.
Oldu ya bir şekilde atıyorum Mart-Nisan aylarında ligi lider götürürken; rakibi penaltılarla, haksızlıklarla 3 puanları ceplerken, kendi takımına ne söylemesi gerekir, nasıl motive etmesi gerekir, daha önce böyle bir durumla karşılaşmış mı? Görünüşe göre hayır.
Bu durumlarla başa çıkmayı öğrenir mi? Evet ama 3-5 sene sonra.
Beşiktaş'ın bu kadar vakti var mı? Yok.
Sanki nikahına alıyormuşçasına "sattı gitti" diye Şenol Güneş'e düşman kesilen, sonrasında başka herhangi bir isme sırf bu manasız düşmanlıktan ötürü ismi Şenol olmayan herhangi birine babasının oğluymuş gibi davrananlar ne yapıyorlar? Tamamen akılsızlık, populistlik, sürü psikolojisi.
Bu ismi konuşulan hocaya karşı tavır alanlar, en ufak puan kaybında ses yükseltmeyecek mi? Evet, yükseltecek.
Peki hocanın bu şartlar altında çalışabilecek iradesi var mı? Bilmiyorum, tamamen risk.
Beşiktaş avrupa'da başarısız olsa bile mücadele etmek istiyorsa ne yapması gerekiyor? Her sezon liginde başarılı olması gerekiyor.
Beşiktaş bir deneme tahtası mıdır? Büyük takımsa hayır, küçük takımsa evet.

Olası senaryolar, neden-sonuçlar bunlar. Daha yazabileceğim çok madde var da kendimi yormaya değmez. Bu senaryoları bir Beşiktaş taraftarı olarak defalarca kez gördüm. Abdullah Avcı'da bu takımı uçuracaktı, city yapacaktı, maç kayıplarından sonra dalga geçer gibi topu geri kazanma süresi sayıklıyordu, Bilic'de avrupa'da kupa kaldıracaktı ooo şöyle hoca böyle hocaydı derbi bile kazanamadı bursa'yla ezeli rakip gördü.

Ne diyeyim, boşa konuşuyorum aslında. Beşiktaş'ın taraftarının büyük çoğunluğu bile takımını büyük görmüyor. Ona sabredelim, bunun yüzü çok temiz bu kalsın, diğerine inat muhaliflik yapayım, olsun rakipler arayı açsın biz şampiyon olmasak da olur, yaşadığımız yer orta doğu değil refah avrupa ülkesi zaten falan filan. Gerçekten sıkıldım. Hayal dünyasında yaşayanlara mutluluklar.

Valla birader bu zamana kadar yapılmış hataların sorumlusuymuşum gibi anlatmışsın. Ben Avcı doğru tercih değil, gitsin diyen, Sergen'in gelmesi için en büyük mücadeleyi veren taraftarlardan biriyim. Yazın da kendisi hakkında söylediklerim bellidir. O büyüklük küçüklük muhabbetini bana değil başkalarına yap, burada biz bir külliyat bıraktık senin daha önce gelip bunların üzerine büyüklük küçüklük konuştuğunu hatırlamıyoruz. Şimdi de bu hoca için haddinden ağır bir yaklaşım olduğunu görüyoruz, sen mesela Allah oldun kimin neyi ne zaman öğreneceğine dair yıl vermeye başladın. Doğru kişi senin o anlattığın problemleri pamuk eder cebinde gezdirir, insanoğlu bu olacağı varsa yerlisi yabancısı çok fark etmez. Şenol Güneş için sattı gitti muhabbetlerini yapan ben değilim, daha önce 50 defa söyledik kendisini makul sebeplerden isteyene saygımız var. Ben istemiyorum, kim olursa olsun gelirse destekleyeceğim.

Kulübün başındakiler bir karar verecek, taraftar değil. Sıkıldıysan gidebilirsin, istemediğin birileri gelirse de artık ne istersen onu yaparsın.

Çevrimdışı tuncaboylu

Menajer itelemesi olup olmadığı şu an belli olmaz "hangi şartlarda" geldiğine bakmak lazım. Mesela bana sınırsız bütçe ve falanca oyuncuları alın derse gerçekten iteleme olur. Ama maaşı 500 bin civarı olursa ve scout ekibimizin filtrelediği oyuncular arasından ben seçim yaparım derse iteleme değildir.
Paran kadar itelerler, ne farkedecek?

Şu anda senin için 500 bin Euro, 5 sene önceki 2.5 milyon Euro'ya denk.

O yüzden 5 milyonluk Pepe'yi itelemezler, 1 milyonluk Sese'yi itelerler.

Ben hiç bir Türk yöneticinin kendi başına Estoril'in teknik direktörünü getirmeyi akıl edeceğini düşünmüyorum.

Hayır, Portekiz teknik direktörleriyle dünya çapında bir ekol oluşturmuş olsa, neyse diyeceğim.

İlla yabancı alacaksan, git Alman getir.

Çevrimiçi tolga1903

Pinhero geliyorsa gelsin bizim takıma biri geliyor ve herkes olumlu bakıyorsa genelde başarısız olur futbolcu teknik adam farketmiyor, bu adamı ise isteyen hemen hemen yok gibi bir şey dalga geçenler karizmasından dem vuranlar vs çok girmeye gerek yok o konuya. Benim tek istediğim önder hocam tekrardan u19 başına geçmeli şu teknik adama yardımcı dayatma zorbalığı hiçbir halta yaramıyor adamın gayet genç ve muhtemelen de kendini geliştirebilecek bir ekibi var şenol'un eline ilhan guti verdiniz de ne oldu hangi takıma gittiler ne yaptılar? Önder hocamı çok sevdim kendi adıma bu lige futbol iklimine hatta ülkeye fazla bir adam olduğunu 10 dakikalık basın toplantısı bile gösterdi gönül ister ki kendisi alsın buradan hansi flick gibi bir hikaye yazsın ancak yönetim pinhero diyorsa önder hocamın da dönüp a takıma yeni serdar rıdvan ersin göndermesi futbolcuyu henüz genç yaşında güzel ahlakıyla işlemesi pinhero'nun yardımcılığını yapmasından çok daha etkili ve verimli olur bence. Pinhero veya başka biri kim olur bilmiyorum fakat şu ana kadar ki en büyük kazancımız önder hoca oldu bana göre.

Çevrimdışı Erman1903

Pinhero geliyorsa gelsin bizim takıma biri geliyor ve herkes olumlu bakıyorsa genelde başarısız olur futbolcu teknik adam farketmiyor, bu adamı ise isteyen hemen hemen yok gibi bir şey dalga geçenler karizmasından dem vuranlar vs çok girmeye gerek yok o konuya. Benim tek istediğim önder hocam tekrardan u19 başına geçmeli şu teknik adama yardımcı dayatma zorbalığı hiçbir halta yaramıyor adamın gayet genç ve muhtemelen de kendini geliştirebilecek bir ekibi var şenol'un eline ilhan guti verdiniz de ne oldu hangi takıma gittiler ne yaptılar? Önder hocamı çok sevdim kendi adıma bu lige futbol iklimine hatta ülkeye fazla bir adam olduğunu 10 dakikalık basın toplantısı bile gösterdi gönül ister ki kendisi alsın buradan hansi flick gibi bir hikaye yazsın ancak yönetim pinhero diyorsa önder hocamın da dönüp a takıma yeni serdar rıdvan ersin göndermesi futbolcuyu henüz genç yaşında güzel ahlakıyla işlemesi pinhero'nun yardımcılığını yapmasından çok daha etkili ve verimli olur bence. Pinhero veya başka biri kim olur bilmiyorum fakat şu ana kadar ki en büyük kazancımız önder hoca oldu bana göre.

Bence Önder hoca derbiye çıkmalı, karar kılınan hangi teknik direktör olursa olsun adamın maçını oynaması gerekiyor ayakta kaldığı sürece devam etme hakkı var. Eğer böyle yapmazsak takıma da, gelecek olana da iyilik etmemiş oluruz.

Kendimi alıntılamışım, bunu aslında sana yazmıştım Tolga.
[ Son Düzenleme: 14 Aralık 2021, 23:43:59 Erman1903 ]

Çevrimdışı MUSTAFA_

Sergen beyenmeyenler kimleri beyenir olmus..... portekizliler gelecegine YilmaZ Vural gelsin......daha iyidir
Herkes istediği teknik direktörü beğenebilir. Böyle bir özgürlüğü var. Ben Beşiktaş'a zarar vereni sevmem. Kriterim bu. Henüz o Portekizli'nin herhangi bir zararını görmedim. Gelip başlar, Beşiktaş'a zarar verirse yine eleştirenlerden olurum. Ölçüm bu. Bence ortada bir suçlu varsa sadece Sergen değil, yönetim de hatalıdır. 

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı levent14

Kariyerinde 80 maçı ancak olan..Portekiz 2. Liginden yeni çıkmış varligindan dahi yeni haberimiz olan bir adamdan ne bekleniyor allah aşkına...Gelsin 2 maç kaybetsin anında teneke bağlarlar..Pinherio saçma sapan bir hamle olur..Önder hoca ile devam etsinler daha mantıklı olur

Çevrimdışı almanci

At sahibine göre kişner ama elindeki yarışma değil gösteri atı. Biraz daha iyi olurdun ama şampiyonluk garantisi yok, Hocanın kötü olmasının ana sebebi zaten mühendisliğin kötü olması, bina üstüne yıkıldı. Bu hayatta geçmişe dönüş yok, ne olurdu onu Allah bilir. Şartlar ve insanlar aynı kalmıyor hoca geçen sezonun yarısı kadar iş yapmadı, geçen sezon da belki de en kral hoca Sergen kadar iş yapmayacaktı.

Başarı her şeydir, yapamayan gider bu herkes için geçerli Pinheiro ya da herhangi birinin başarısız olma riskini hesap ederken Şenol hocanın olamamasını da hesaba katıyorsunuzdur umarım. Gelecek kişi kim olursa olsun bence de aceleye gerek yok, Önder hoca ile devam ediyoruz bence derbide takımın başına tek olarak çıkmalı. Sergen buraya gelmeden önce bana göre Pinheiro kadar çizgi tutturabilmiş biri değildi. Yabancı olmasına gelirsek evet doğru ama 15 sene önce de 6 defa üstüste yabancı hocalar olmuş, belki de başlayacak bir seriyi kaçıracağız. Ben bu tip şeylere göre hareket etmem, kulübün menfaatleri şu anda doğru planlama yapılmasını gerektiriyor - pahalı adam alacaksan da doğrusunu alacaksın bitti o yıldızları sahaya atayım şampiyon olayım devirleri. Öyle bir yerli hoca var mı bilmiyoruz, biz de bunu yapacak bir departman da yok. Farke ismi çıktığında bu kadar tepki yoktu boşa konuşuyoruz. Yerli hocayla iyi planlama yapacak biri var mı bilmiyorum, versinler yapayım üstüste güvendiğim biri yok.

Hoca'nın kötü olmasının ana sebebinin kötü mühendislik olduğunu nerden çıkardın. Durum farklı, bunun belirtilerini geçen sezon da gördük ama sonuçları net olarak bu sezonun ilk maçlarında açığa çıktı yalnız bunu sezon başlamadan net biçimde söyleyebilmek için Takımın durumunu çok yakından takip etmek gerekiyordu. At sahibine göre kişner derken bunu lafın gelişi söylemiyorum bir Takım Teknik Direktörün sahaya yansımasıdır o derece yanı. Doğru planlama konusunda zaten hemfikiriz yalnız bunun Pinheiro ile ne alakası var. Bunu ondan daha iyi yapacak kişilerin olduğuna göre onlara bakalım. Bu Şenol hoca da olabilir tabi ki başarının garantisi yok ama yapabileceğimiz şey başarı ihtimalini yüksek tutmak bu durumda ihtimali düşürmenin ne anlamı var. Zaman var aceleye gerek yok diyorsan ligin ne olacağı belli değil bizim üç puan önümüzdeki Fener Şampiyonluk hesabı yapıyor pazar günü derbiyi kazanırsak aynı puandayız ve Başkan'ın Şampiyon olacağız diye açıklaması varken sende başarı herşey diyorken bu durumda neden hemen yarın Şenol Hoca'yı getirip pazar günü kazanarak yarışa katılmak varken kalan zamanı ondan daha başarılı olamayacağını bildiğimiz birisini aramakla harcayalım?

Çevrimdışı Erman1903

Hoca'nın kötü olmasının ana sebebinin kötü mühendislik olduğunu nerden çıkardın. Durum farklı, bunun belirtilerini geçen sezon da gördük ama sonuçları net olarak bu sezonun ilk maçlarında açığa çıktı yalnız bunu sezon başlamadan net biçimde söyleyebilmek için Takımın durumunu çok yakından takip etmek gerekiyordu. At sahibine göre kişner derken bunu lafın gelişi söylemiyorum bir Takım Teknik Direktörün sahaya yansımasıdır o derece yanı. Doğru planlama konusunda zaten hemfikiriz yalnız bunun Pinheiro ile ne alakası var. Bunu ondan daha iyi yapacak kişilerin olduğuna göre onlara bakalım. Bu Şenol hoca da olabilir tabi ki başarının garantisi yok ama yapabileceğimiz şey başarı ihtimalini yüksek tutmak bu durumda ihtimali düşürmenin ne anlamı var. Zaman var aceleye gerek yok diyorsan ligin ne olacağı belli değil bizim üç puan önümüzdeki Fener Şampiyonluk hesabı yapıyor pazar günü derbiyi kazanırsak aynı puandayız ve Başkan'ın Şampiyon olacağız diye açıklaması varken sende başarı herşey diyorken bu durumda neden hemen yarın Şenol Hoca'yı getirip pazar günü kazanarak yarışa katılmak varken kalan zamanı ondan daha başarılı olamayacağını bildiğimiz birisini aramakla harcayalım?

Oyun mekaniği açısından öyle, çok kötü bir 1.planı vardı 2-3-4 bunlar ise hiç yoktu, diğeri de mental olarak. Kimine göre öyledir kimine göre ikisi birden önem sırası değişebilir ben ikisini eşit seviyede görüyorum. İkisinin de oldukça önemli olduğu inkar edilemez. Elbette vardır daha iyi hoca belki de Şenol Güneş'dir kim bilir, bana göre değil, bunun için birçok sebep sıralayabilirim, sen de Şenol Güneş'in olması veya Pinheiro'nun olmaması için sıralayabilirsin. Benim gördüğüm kadarıyla Pinheiro derli toplu, öyle pasif olmayan bir futbol oynatıyor alt ligden çıkıp üstlere tutunması ve bunu adının kimsenin duymadığı topçularla yapması önemli bir gösterge. Şurada ayrılıyoruz ben Şenol Güneş'in başarılı olma ihtimalini senin kadar yüksek görmüyorum. Biz şampiyonluk hesabını haftalar önce yapıyorduk o sırada hoca kalmalı deniyordu, şimdi kalsın diyenler şampiyonluk hesabına başladı. Öyle bir ihtimal var ve önemli fakat ben adalete ve hakka inanan bir insanım bu yüzden galibiyet almış gözleri parlayan özkaynak hocasını Klopp için bile bu şekilde yerinden kaldırmam. Bir şampiyonluk ihtimali varsa o mümkün olan en doğru şeyleri yaparsan gerçekleşecektir ve bunu yapmak bana göre çok yanlış bir iş.

Çevrimdışı almanci

Oyun mekaniği açısından öyle, çok kötü bir 1.planı vardı 2-3-4 bunlar ise hiç yoktu, diğeri de mental olarak. Kimine göre öyledir kimine göre ikisi birden önem sırası değişebilir ben ikisini eşit seviyede görüyorum. İkisinin de oldukça önemli olduğu inkar edilemez. Elbette vardır daha iyi hoca belki de Şenol Güneş'dir kim bilir, bana göre değil, bunun için birçok sebep sıralayabilirim, sen de Şenol Güneş'in olması veya Pinheiro'nun olmaması için sıralayabilirsin. Benim gördüğüm kadarıyla Pinheiro derli toplu, öyle pasif olmayan bir futbol oynatıyor alt ligden çıkıp üstlere tutunması ve bunu adının kimsenin duymadığı topçularla yapması önemli bir gösterge. Şurada ayrılıyoruz ben Şenol Güneş'in başarılı olma ihtimalini senin kadar yüksek görmüyorum. Biz şampiyonluk hesabını haftalar önce yapıyorduk o sırada hoca kalmalı deniyordu, şimdi kalsın diyenler şampiyonluk hesabına başladı. Öyle bir ihtimal var ve önemli fakat ben adalete ve hakka inanan bir insanım bu yüzden galibiyet almış gözleri parlayan özkaynak hocasını Klopp için bile bu şekilde yerinden kaldırmam. Bir şampiyonluk ihtimali varsa o mümkün olan en doğru şeyleri yaparsan gerçekleşecektir ve bunu yapmak bana göre çok yanlış bir iş.

Bir şeyi karıştırıyoruz. Makam saygısı dediğin şey verdiğin Söze dayanır. Sen şimdi Önder Hoca kazandığımız için nasıl kalmalı diyorsan bende ne kadar başarısız olsa bırakma kararını Sergen'e bırakmaktan yanaydım. Bu kadar dağıldığını ve düzeltemeyeceğini bilmesine rağmen haftalarca devam ederek Şampiyonluğumuzu iyice zora sokması kendi ayıbıdır. Ona bu kararı bırakmamak ise senin bahsettiğin yanlış olacaktı. Önder Hoca için aynı şey geçerli değil. Onunla kimse öyle bir Sözleşme yapmadı ve geçen haftaya kadar yaptığı göreve geri dönmesi kendisine yapılmış bir yanlış olmaz.

Çevrimdışı Erman1903

Bir şeyi karıştırıyoruz. Makam saygısı dediğin şey verdiğin Söze dayanır. Sen şimdi Önder Hoca kazandığımız için nasıl kalmalı diyorsan bende ne kadar başarısız olsa bırakma kararını Sergen'e bırakmaktan yanaydım. Bu kadar dağıldığını ve düzeltemeyeceğini bilmesine rağmen haftalarca devam ederek Şampiyonluğumuzu iyice zora sokması kendi ayıbıdır. Ona bu kararı bırakmamak ise senin bahsettiğin yanlış olacaktı. Önder Hoca için aynı şey geçerli değil. Onunla kimse öyle bir Sözleşme yapmadı ve geçen haftaya kadar yaptığı göreve geri dönmesi kendisine yapılmış bir yanlış olmaz.

Bir tarafta ilk galibiyetini alan bir insan, diğer tarafta zorla imza atıp maç sonraları çözemiyorum yapamıyorum diyerek kredisini tüketmiş birisi var. Sergen Yalçın kararın ona bırakılacağı raddeyi geçeli 1 aydan fazla olmuştu. Ben senin gibi ne kadar başarısız olursa olsun bırakma kararını bir kişiye bırakıp sezonu gözden çıkardıysam şu durumda şampiyonluktan bahsetme hakkını kendimde görmezdim. Böyle açık bir durumda karar alacak inisiyatifi gösteremeyen, hassas olunması gereken yerlerde paldır küldür iş yapanlara amatör denir. Hadi gelsin bakalım Şenol Güneş derbiden önce. Eğer şampiyon olursa ben bu foruma bir daha girmeyeceğim, bu şekilde Klopp getirsen şampiyon olamaz, derbi öncesi hamle gelirse sezon sonu hep beraber bakarız ne olacağına.

Usta olan işin önlemini önceden alır, alamadıysa da şu durumda kendini bulduğunda öncelikle adaletli olmayı gözeterek hareket eder. Bizim örneğimizde Önder hocanın devam etmemek gibi bir düşüncesi varsa, kendisine inanmıyorsa veya ben onunla konuştuğumda kendisine inanmıyorsam devam etmem. Oturup konuşamıyoruz, aksi bir durum olmadığını varsayıyoruz. Bu kararı alıp derbiyi kaybetse de 'Şampiyonluk Gitti' diye dönüp bakmam bile, çünkü yaptığım yanlışın er ya da geç beni bulacağını - ilk sendeleyişinde tekrar yuvarlanmaya başlayacağımı bilirim - bu şekilde şampiyonluk yarışına çıkmam. Şenol hocanın bir amatör olduğunu hiç sanmıyorum, kazanma ihtimali olduğunu düşünse bile riske atılacakların büyük olduğunu görüp derbi öncesi gelmek istememiştir. O maçı kaybederse bir daha yüzüne bakan olmaz.

Benim yapacağım iş ayakta kaldığı sürece Önder hoca ile devam etmektir, Fener maçını alırsa TD. kararını sonraya bırakırım. Kaybederse de anlaştığım her kim ise onu açıklarım. Böylece ne oyuncu grubunun kafası karışır ne de gelecek olan uygunsuz bir baskı altında çalışır. Şampiyon olacağım varsa o kaybettiğim 3 puanı fazlasıyla alırım zaten, olacağım yoksa da alırım, bu hayatta doğrunun sebep olacağı tek şey doğrudur. Ben büyüklerimden böyle gördüm, hayatı böyle yaşadım ve pişman olmadım. Kararı biz vermiyoruz neler olacağını hep beraber yaşayıp göreceğiz.
[ Son Düzenleme: 15 Aralık 2021, 02:05:12 Erman1903 ]

Çevrimdışı almanci

Bir tarafta ilk galibiyetini alan bir insan, diğer tarafta zorla imza atıp maç sonraları çözemiyorum yapamıyorum diyerek kredisini tüketmiş birisi var. Sergen Yalçın kararın ona bırakılacağı raddeyi geçeli 1 aydan fazla olmuştu. Ben senin gibi ne kadar başarısız olursa olsun bırakma kararını bir kişiye bırakıp sezonu gözden çıkardıysam şu durumda şampiyonluktan bahsetme hakkını kendimde görmezdim. Böyle açık bir durumda karar alacak inisiyatifi gösteremeyen, hassas olunması gereken yerlerde paldır küldür iş yapanlara amatör denir. Hadi gelsin bakalım Şenol Güneş derbiden önce. Eğer şampiyon olursa ben bu foruma bir daha girmeyeceğim, bu şekilde Klopp getirsen şampiyon olamaz, derbi öncesi hamle gelirse sezon sonu hep beraber bakarız ne olacağına.

Usta olan işin önlemini önceden alır, alamadıysa da şu durumda kendini bulduğunda öncelikle adaletli olmayı gözeterek hareket eder. Bizim örneğimizde Önder hocanın devam etmemek gibi bir düşüncesi varsa, kendisine inanmıyorsa veya ben onunla konuştuğumda kendisine inanmıyorsam devam etmem. Oturup konuşamıyoruz, aksi bir durum olmadığını varsayıyoruz. Bu kararı alıp derbiyi kaybetse de 'Şampiyonluk Gitti' diye dönüp bakmam bile, çünkü yaptığım yanlışın er ya da geç beni bulacağını - ilk sendeleyişinde tekrar yuvarlanmaya başlayacağımı bilirim - bu şekilde şampiyonluk yarışına çıkmam. Şenol hocanın bir amatör olduğunu hiç sanmıyorum, kazanma ihtimali olduğunu düşünse bile riske atılacakların büyük olduğunu görüp derbi öncesi gelmek istememiştir. O maçı kaybederse bir daha yüzüne bakan olmaz.

Benim yapacağım iş ayakta kaldığı sürece Önder hoca ile devam etmektir, Fener maçını alırsa TD. kararını sonraya bırakırım. Kaybederse de anlaştığım her kim ise onu açıklarım. Böylece ne oyuncu grubunun kafası karışır ne de gelecek olan uygunsuz bir baskı altında çalışır. Şampiyon olacağım varsa o kaybettiğim 3 puanı fazlasıyla alırım zaten, olacağım yoksa da alırım, bu hayatta doğrunun sebep olacağı tek şey doğrudur. Ben büyüklerimden böyle gördüm, hayatı böyle yaşadım ve pişman olmadım. Kararı biz vermiyoruz neler olacağını hep beraber yaşayıp göreceğiz.

Sezonu gözden çıkarmak değil Hoca'ya verdiğin sözü tutmak ve kendi görevini yapmasına izin vermektir bu. Daha ilk Dortmund maçı sonrası verdiğim not ortada. O cümle aynı zamanda son çare olarak kendisini kamçılamak amaçlıydı. Bırakmasını da yazabilirdim ama tamamen silecek kanaate varmak için olayların içinde olmak gerekiyor çünkü bununla Teknik Direktörlükten ziyade adamın kimliğinden ve niyetinden şüphe etmiş oluyorsun. Olduğun yerden herşeyi Hocadan iyi gördüğünü söylemek Taraftarın genel bir sorunu ve aynı zamanda Hocaların rahat çalışamamalarının sebebi. Aynısını Şenol Hoca'ya daha gelmeden yapıyorsun. Güven ve Aidiyet diyen önce bunları düşünmeli.

Çevrimdışı Erman1903

Sezonu gözden çıkarmak değil Hoca'ya verdiğin sözü tutmak ve kendi görevini yapmasına izin vermektir bu. Daha ilk Dortmund maçı sonrası verdiğim not ortada. O cümle aynı zamanda son çare olarak kendisini kamçılamak amaçlıydı. Bırakmasını da yazabilirdim ama tamamen silecek kanaate varmak için olayların içinde olmak gerekiyor çünkü bununla Teknik Direktörlükten ziyade adamın kimliğinden ve niyetinden şüphe etmiş oluyorsun. Olduğun yerden herşeyi Hocadan iyi gördüğünü söylemek Taraftarın genel bir sorunu ve aynı zamanda Hocaların rahat çalışamamalarının sebebi. Aynısını Şenol Hoca'ya daha gelmeden yapıyorsun. Güven ve Aidiyet diyen önce bunları düşünmeli.

Abi bir türlü anlaşamıyoruz, kim neyin sözünü vermiş hocaya, biraz daha şansını denemek istedi olmayınca gitti adam. Benim onunla ilgili yazdan, daha transferler başlamadan yorumlarım bellidir. Burada da kızsak da belli bir noktaya kadar desteğimizi esirgemedik. Kulüp tarihinin en başarısız dönemlerinden birini yaşattı, adı Sergen olmasa asla bu kadar da kalamazdı. İşin teknik kısmı ayrı problemdi, mental kısmı ayrı. Adam tamamen ilk sezonuyla zıt bir profil çizdi, özellikle son haftalar için çok daha ağır konuşabilirim, 4-0'dan sonra bırakmayan adam benim gözümde bitmiştir, kendine bile hayrı olmaz.

O söylediğin insanların olduğu yerden her şeyi görmesi bir problemdir ama benim için değil. Doğruları konuştuğum için birileri rahatsız oluyor ve çalışamıyorsa onda doğruluk yoktur ve kenara çekilmesi zaten hayırlı olacaktır. Elbette ondan daha iyi göreceğim, sahip olduğum bilginin zekatını versem içinde 10 sene kaybolur, sadece o değil, çoğu. Bende polimatlık vardır, futbol denilen şey benim için bir çocuk oyuncağından fazlası değil -konuşmaktan keyif bile almıyorum. Camiaya hizmet olsun diye en temel gerçekleri burada anlatıyoruz, ömrünü topun peşinde koşmakla geçiren adamlar bugün başlayıp 20 sene dirsek çürütse bile geldiğimiz yolu yarılamış olmazlar. Yolu bitirsen yine yetmez, bunları mantığa oturtmak için yüksek bir zekada sindirmek gerekir - son olarak bu kapta eriyip homojenleşen bilgi sahih midir teyit etmek için mihenk taşına vurulur, ona da kalp denir - her Allah'ın kulunda doğru bir kalp bulunmaz.

Şenol hocaya bir şey yaptığım yok, benim tercihim olsa kendisini seçmeyeceğimi gerekçeleriyle söyledim. Kararı veren bizler değiliz, gelirse doğruları yaptığı sürece destekleyecek, takımı bayır aşağı götürmediği sürece elimizden gelen yardımı yapacağız. Biz twitter taraftarı değiliz ki köstek olalım. Herkes bir kişi üzerinde aynı fikirde olmak zorunda değil, benim bu forumda Şenol Güneş isteyen hiçbir taraftara niye istiyorsun gibi bir sorum yok, istesem ben de yaparım. Sosyal medyada derdi teknik direktör olmayan, büyük oyun masalına kafasını takmış ve insanları kandırmaya çalışan bir kitle var problem onlar. Büyük oyun Sergen'i yollayıp Şenol Güneş getirmekti bir süre önceye kadar, şimdi büyük oyun Pinheiro oldu hepsi Şenol Güneş istiyor. Bu tayfa camiaya çok büyük bir zarar veriyor, fazla düşünmeyen taraftarı kendi istek ve hırsları uğruna kullanıyor, oradan oraya savuruyor adamlar, herkesi birbirine düşürüyorlar başka hiçbir halta yaradıkları yok.
[ Son Düzenleme: 15 Aralık 2021, 05:57:05 Erman1903 ]

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı mrred

Paran kadar itelerler, ne farkedecek?

Şu anda senin için 500 bin Euro, 5 sene önceki 2.5 milyon Euro'ya denk.

O yüzden 5 milyonluk Pepe'yi itelemezler, 1 milyonluk Sese'yi itelerler.

Ben hiç bir Türk yöneticinin kendi başına Estoril'in teknik direktörünü getirmeyi akıl edeceğini düşünmüyorum.

Hayır, Portekiz teknik direktörleriyle dünya çapında bir ekol oluşturmuş olsa, neyse diyeceğim.

İlla yabancı alacaksan, git Alman getir.
ekol oluşturmuş zaten

mourinho var nuno var amorim var jardim var fonseca var marco silva var, boas var

daha ne olsun

bizde premier ligde çalışmayı bırak avrupanın 5 büyük liginde çalışan tek bir hoca yok sadece terim vardı işte o da 20 sene önce

Bu arada ben de ya alman ya ingiliz olsun isterim. Özellikle ingilizler çok öne geçmeye başladı . Fakat bizim kodlarımıza almanlar daha uygun gibi
[ Son Düzenleme: 15 Aralık 2021, 09:58:56 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı ALDENYX

Herkes istediği teknik direktörü beğenebilir. Böyle bir özgürlüğü var. Ben Beşiktaş'a zarar vereni sevmem. Kriterim bu. Henüz o Portekizli'nin herhangi bir zararını görmedim. Gelip başlar, Beşiktaş'a zarar verirse yine eleştirenlerden olurum. Ölçüm bu. Bence ortada bir suçlu varsa sadece Sergen değil, yönetim de hatalıdır.
Tmm iste YilmaZ Vural gelsin daha zararini görmedik,zarar verirse göndeririz  ... yönetim şuan birşekilde takima ikinciligi alabilecek seri galibiyet alacak takimi ve ülkeyi bilen birini getirmeli!!!! Sampiyonluk zor ancak ikincilikde önemli turkiye kupasında super kupada sebeb  ''para'' ... portekizli belkide iyi ama bizim şuan kumar oynayacak bir durumumuz yok hala iyi bir kadromuz var başarıya ulasabilecek yetenek ve kuvvette mevcut...batsuhaiyi bile gol atti yani sececegimiz yarim dewrelik adim buyuk adim olmali tecrubeli ne yaptığını bilen biri...
Hayat geç kalanları hiç affetmez.

Çevrimdışı mrred

Mesela nuno esperito rio avden valencia ya gitmiş. Hani bizim geçen sene köy takımı diye elendiğimiz takım var ya o işte

Şİmdi soru şu Valencia gibi bir kulüp rio aveden TD alabiliyorsa biz neden ondan daha üst ligde oynayan bir kulüpten TD

alamayız ? Yada biz kendimizi Valencia yanında Real Madrid gibi mi görüyoruz ? Valenciayı küçümsüyor muyuz ?
The great gig in the sky

Etiketler: