Yazına katılmakla beraber Şenol hocanın oyun taktik saha içi durumları Sergen hocamızdan çok öndeydi iki farklı takımla iki şampiyonluk getirdi üçüncü sene Avrupa'da tarihi başarı yakaladı takıntıları ve medyanın algısı hata yaptırdı kendisine.
Sergen tam tersi elindeki kadroya takviye yaptırdı halimiz ortada devre arasına kadar Önder hoca ile devam edip başarılı olursa sezonu devam ettirmesi taraftarıyım devre arası x bir hocayla anlaşılsa bile önder hocanın yardımcı olarak kulübede bulunması gerekir. Bu kaotik ortamda birde avcı ile Trabzon şampiyonluk hesapları yaparken gelecek yabancı hocanın işi zor hatta olurda şampiyonluk hesaplarına dahil olursak perreia dan beter ederler.
Bir insan zamanında başarılı olmuşsa olmuştur, başkaları gibi yok o olmadı oyuncular şampiyon yaptı gibi şeyleri ben söylemem. Trabzon'dayken çok hırs yaptı o şekilde geldi. Bizdeki son döneminden sonra o eski Şenol Güneşi bir daha hiç göremedim, eskiden forvet çıkarır forvet sokardı fakat son dönemlerinde Necipleri falan oynatmaya başladı. Milli takıma ilk geldiğinde bir trend yakalıyor gibi oldu sonra yine Kenan vb gibi ısrarlarla kendi başını yedi. 70 yaşında bir insan, değiştiğini veya değişeceğini hiç sanmıyorum. Oyun tarzları veya transfer konusunda pek bir benzerlikleri yok, gerçi geçen sezonki Sergen de transferi - elindeki oyuncuların yeterli olup olmadığını fazla dert eden biri değildi. İkisi de ligin iyi oyununu oynayarak şampiyon oldu, ikisi de kendini geliştirmediği ve hatayı başka yerlerde aradıkları için başarısız oldular.
Ben de kötü gidişat olmadığı sürece Önder hocanın devam etmesi görüşündeyim, özkaynak düzeninden çıkan gözleri parlayan bir insan şansı hak eder. Lakin işler istediğimiz gibi gitmezse düzgün planlama yapacak birinin gelmesi gerektiğini düşünüyorum ve bildiğim böyle bir yerli yok. Sen kötü gidiş varken söylenmesi gerekenleri söyleyen, eleştiri yapan biriydin bu yüzden haklı endişelerin olabilir. Senin gibi olan taraftara hiçbir lafım yok, benim kabul edemediğim S.Y'ye gidene kadar toz kondurmayan, adamlarını korumak adına sezonu çöpe atan tiplerin hala daha çıkıp karşıt görüştekilere ayar vermeye çalışması - kendinde söz hakkı bulması.