Hadi battığımız sezonki transferlerimize bakalım buyrun
Vagner love 3m euro
(Şenol hocanın kafa ile oynama merakı yüzünden adam harcandı, devre arası olduğu için fazla para verdik)
Alvaro negredo 2.5 m euro
(Bence en haksızlık edilen oyunculardan biri. İddaa ediyorum, geçen seneki kadroda ve bu seneki kadroda gayet iyi performans gösterirdi. Golcülükten ziyade oyun içerisinde çok aktifti)
Medel 2.5 milyon euro
(Giderken para kazandırdı diye hatırlıyorum. İyi oyuncu ama bize uygun değildi)
Larin 1.85
Lens 1.5 kiralık + satın alma (......)
caner 750 bin euro
orkan 450 bin euro
Atınç 200 bin kiralama bedeli 1 yıllık
pepe beleş
utku beleş
vida beleş
Berbat bir kadro mühendisliği. Rastgele yapılan transferler. Negredo'yu ayırıyorum, karakterli adamdı, istenmiyorum dediğinde çekip gitti. Medelde iyi ama uygun değildi. Vagnerde iş yapardı eğer Sergen hoca olsaydı kadroda.
Medel iyi oyuncuydu ama bizim pas oyununda yeri yoktu. Medel sana topu kazandıracak adamdır normalde ama sen pas yapan topa sahip olan ekipsen Medel sana topu kaybettiren adam oluyor otomatik olarak.
Lens aynı şekilde, fenerin berbat oyununda at topu kanada yardırsın taktiğinde parlamıştı bizim o yapımızda faydalı olma şansı yoktu. Bugün sağlam kontra yapan bir anadolu takımına gitse yine faydalı olur ama çok geriye gitti fiziken ve mental açıdan.
Caner çok gereksiz bir adamdı Quaresma ile birleşince ortaya saçma sapan pc oyunu gibi bir futbol çıktı. Son derece klas ve takım oyununa faydalı bir adam olan Negredo'yu da bu futbol ye bitirdi.
Vida'ya sözüm yok maaşı çok yüksek o dönem herkesin maaşı yüksekti ama bize gelen en kaliteli stoperlerdendir. Keşke maaş düşük olaydı da daha fazla imza parası verilseydi.
Pepe'yi şimdiki Godin transferine benzetiyorum, hem ismi hem de CL için tecrübesi sebebiyle alındı ama bence çok gerekli hamle değil. Böyle transferler yerine Sivok gibi çok yaşlı ya da genç olmayan, milli takım seviyesindeki gözden düşmüş transferleri tercih ederim.
Vagner Love saçma sapan bir transferdi fenerin Cisse si gibi. Göbekte topa sahip olan ve kanattan sürekli orta kesen, tüm rakiplerin kapandığı bir ekipte yaşını almış kısa mesafeli sprinter oyuncunun başarılı olma şansı yoktu.
Bu seneki transfer lerle karşılaştırdığımda yalnızca Topal'ı oyun stiline ve takım kalitesine uymadığı için eleştirebilirim. Godin veya Costa denemeleri de çok maliyetli, riskli ve dönüşü olmadığı için eleştirilebilir ancak en azından takım oyun kurgusuna kalite ve tip olarak uyuyorlar.