2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu
2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2293071 defa] 2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi sefaköykartali

O sınırlama saçmalığının uzun süre kalacağını düşünmüyorum. Planlamamızı da Avrupa'ya göre yapıyor gibi görünüyoruz. Türkiye ligi için bir hamle değil gibi  :tabe:
En doğrusu zaten hedefimiz ŞLnin 3. 4. Torbasından sürekli gelen inatçı takım imajı yaratmak olmalı. Ama gedsonun yarısına 7, rosiere 4.5, forvete 3.5-4, teixeira ya ımza parası, kanada ımza parası falan demek 17-18m para falan yapar. Her sene bunu ödemek için 6.5m bulursun da limite sokabilmen için her sene 15-20m satış yapman lazım. Bana zor gelen kısmı o ve euro kuru sürekli artıyor.

Çevrimiçi sefaköykartali

Babam siz bu taksit olayının kulübün yararına bir şey olduğunu falan mı sanıyorsunuz. Euro ile alıyoruz, kur her yıl patlıyor cepte para yok para.

Paşam 30M'a satacakmış. Sen önce yağmur gibi gol atan Larin'i, şampiyon takımın kalecisini sat ondan sonra sahip olmadığın şeyi satarım falan diye düşünürsün.
Ya her aldığın adamı satmak zorunda da değilsin, ama bu kurda euroyla kasaya para sokmanın iki yolu var, ya lige ambargo koyacaksın her sene ŞL yapacaksın sponsor vsvs de artacak, ya da oyuncu satacaksın. Gedson yetenekleriyle 7 8 sezon oynatabileceğin bir oyuncu. Ben satmıyorum, kurduğum kadroyu çok az değiştirip yıllarca domine edicem ŞL nin daimisi olacağım diyene de saygı duyarım ama garantisi yok. Büyük risk.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Babam siz bu taksit olayının kulübün yararına bir şey olduğunu falan mı sanıyorsunuz. Euro ile alıyoruz, kur her yıl patlıyor cepte para yok para.

Paşam 30M'a satacakmış. Sen önce yağmur gibi gol atan Larin'i, şampiyon takımın kalecisini sat ondan sonra sahip olmadığın şeyi satarım falan diye düşünürsün.
Hayal dünyasında yaşıyorlar yöneticilerimiz. Ben Gedson için kiralıktan öteye gidebileceğimizi düşünmüyorum.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

En doğrusu zaten hedefimiz ŞLnin 3. 4. Torbasından sürekli gelen inatçı takım imajı yaratmak olmalı. Ama gedsonun yarısına 7, rosiere 4.5, forvete 3.5-4, teixeira ya ımza parası, kanada ımza parası falan demek 17-18m para falan yapar. Her sene bunu ödemek için 6.5m bulursun da limite sokabilmen için her sene 15-20m satış yapman lazım. Bana zor gelen kısmı o ve euro kuru sürekli artıyor.
Sanki bunları yaparken Ersin ve Larin'in satışlarına güveniyoruz gibi görünüyor. Ekstra istenilmeyen oyuncuların maaşının bir kısmı ve gelen cüzi bonservis ücretleriyle bu parayı finanse edebiliriz gibi görünüyor. Tabi bunlar teori mahiyetinde şu an için. Transferin son günlerine kadar transfer konuşmaya devam ederiz  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimiçi sefaköykartali

Sanki bunları yaparken Ersin ve Larin'in satışlarına güveniyoruz gibi görünüyor. Ekstra istenilmeyen oyuncuların maaşının bir kısmı ve gelen cüzi bonservis ücretleriyle bu parayı finanse edebiliriz gibi görünüyor. Tabi bunlar teori mahiyetinde şu an için. Transferin son günlerine kadar transfer konuşmaya devam ederiz  :tabe:
Ersin+Larini 15-20 arasına anca satarız bence. Ljajic,Boyd,Douglas,Lensten de tamamından çıkamazsın o sözleşmelerin ama bonservisiyle falan bi 5m kasada kalsa, Vidayı da indirim yaptırdın, 1,5 da oradan kaldı işte en iyi senaryoda 25m anca kasada kalıyor. Yerine aldığın adamlara bonservis verdin maaş verdin anca kafa kafaya çıkarız gibi. Kafa kafaya çıkmasak da olur bi 5m cepten koyarsın domine edecek bir takım kurabilirsen. Ağustosun sonunda ikişer ikişer topçu gelir bence de umarım işin sonunda sağlam bir kadromuz olur seneye şampiyon olmak çok ama çok önemli.

Çevrimdışı tuncaboylu

Rodrigo de Paul - A. Madrid. 30m
Frank Onyeka - Bredford 10m
Townsend - Everton

Üstteki 2 si cüzi , en alttaki bedava klup değiştirdi. Parası olan klupler için bedava sayılır 3 ü de. Pandemiden dolayı piyasa bayağı düşmüş.
Midtjyland bile 10 milyona oyuncu satıyor, bizde tık yok.

Çevrimdışı tuncaboylu

Ha bu arada Rosier in bonservisi taksitle alıyoruz, Willian Jose için de taksitli teklif yapmışız. Gedson için de taksitle 7m teklif ettiğimiz söyleniyor. Teixeira nin ımza parasını da takside bağladık galiba. Kanat için de eğer veteran yüksek maaşlı birisini almayacaksak takside girmemiz muhtemel. Oyuncuların kalitesinde de yaşında da pek bir sorun yok ama çeyiz düzer gibi her sezon taksit taksit 6-7m euro falan para ödeyeceğiz gibi. Şu anda Şlden dolayı bu para rahat ödenir de onumuzdeki iki sene aynı parayı bulabilir miyiz orasını bilemiyorum. Satışla falan hallolur diyeceğim ama limite 6m satış koymak için her sezon 18m oyuncu satmak lazım şu anki düzende. Kolay iş değil.
Bu taksit işini Fikret Orman bela etti başımıza, satışları peşinle yapıp alımları taksitle yaparak ileriki yılları zora soktu

Çevrimdışı Erman1903

Ya her aldığın adamı satmak zorunda da değilsin, ama bu kurda euroyla kasaya para sokmanın iki yolu var, ya lige ambargo koyacaksın her sene ŞL yapacaksın sponsor vsvs de artacak, ya da oyuncu satacaksın. Gedson yetenekleriyle 7 8 sezon oynatabileceğin bir oyuncu. Ben satmıyorum, kurduğum kadroyu çok az değiştirip yıllarca domine edicem ŞL nin daimisi olacağım diyene de saygı duyarım ama garantisi yok. Büyük risk.

Gedson Fernandes yerine aldın zaten sen 3-4 sezon oynatacağın oyuncuyu: Salih. Böyle rakiplerle değeri şişkin oyuncular üzerinden yapılan sidik yarışının sonu lige ambargo değil konkordato olur. Gedson Fernandes dediğimiz topçu pek gol atmaz, ara pası yapmaz, 6 numara oynamaz, 10 numara hiç olmaz- uzun top ve 3. bölgeye pas yapmaz. Destek 8 numarası dışında hiçbir şeyi oynamaz, alameti farikası ileri geri toplam aksiyon ve topla gidiştir. Yani potansiyeli gökyüzü de olsa bir şey değişmez. Öyle sanıldığı kadar müthiş değerli bir futbolcu falan değil. Bu tip değeri yüksek oyuncuyu düşeş yakaladığında kiralar verimini alıp salarsın, bonservisiyle almak istediğin zaman daha uygun alternatiflere bakılır. Biz örnek topçuyu verdik: Emil Bohinen, Gedson'dan hiçbir eksiği olmayan topçudur - çocukluğumuzda babasını da izledik Premier Ligde - bu ondan daha iyi ama bizim söylememiz fayda etmez. Büyük büyük yazmak lazım Gs scoutları Cska almadan önce bu oyuncunun peşindeydi diye.

Biz daha borç içinde olduğu halde hala kredi çekip bir şeyler yapmaya çalışan - bir bütçesi yokmuş gibi yaşayan insanların mutlu olduğunu görmedik.

Hayal dünyasında yaşıyorlar yöneticilerimiz. Ben Gedson için kiralıktan öteye gidebileceğimizi düşünmüyorum.

Sadece yönetim mi? Oyuncular konusunda en büyük hayalperestlerden biri Sergen Yalçın.

Çevrimdışı Gökhan Kurt

Alex Teixeira'yı transfer edeceği yönünde söylentiler olan Dubai kulübü Sharjah, Everton oyuncusu Bernard'a teklif yaptı.

(Nico Schira)

Çevrimdışı MUSTAFA_

Alex Teixeira'yı transfer edeceği yönünde söylentiler olan Dubai kulübü Sharjah, Everton oyuncusu Bernard'a teklif yaptı.

(Nico Schira)
Alex geldi sayılır. Bernard'ı getireceğimizi düşünen yoktur herhalde  :D

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimiçi sefaköykartali

Gedson Fernandes yerine aldın zaten sen 3-4 sezon oynatacağın oyuncuyu: Salih. Böyle rakiplerle değeri şişkin oyuncular üzerinden yapılan sidik yarışının sonu lige ambargo değil konkordato olur. Gedson Fernandes dediğimiz topçu pek gol atmaz, ara pası yapmaz, 6 numara oynamaz, 10 numara hiç olmaz- uzun top ve 3. bölgeye pas yapmaz. Destek 8 numarası dışında hiçbir şeyi oynamaz, alameti farikası ileri geri toplam aksiyon ve topla gidiştir. Yani potansiyeli gökyüzü de olsa bir şey değişmez. Öyle sanıldığı kadar müthiş değerli bir futbolcu falan değil. Bu tip değeri yüksek oyuncuyu düşeş yakaladığında kiralar verimini alıp salarsın, bonservisiyle almak istediğin zaman daha uygun alternatiflere bakılır. Biz örnek topçuyu verdik: Emil Bohinen, Gedson'dan hiçbir eksiği olmayan topçudur - çocukluğumuzda babasını da izledik Premier Ligde - bu ondan daha iyi ama bizim söylememiz fayda etmez. Büyük büyük yazmak lazım Gs scoutları Cska almadan önce bu oyuncunun peşindeydi diye.

Biz daha borç içinde olduğu halde hala kredi çekip bir şeyler yapmaya çalışan - bir bütçesi yokmuş gibi yaşayan insanların mutlu olduğunu görmedik.

Sadece yönetim mi? Oyuncular konusunda en büyük hayalperestlerden biri Sergen Yalçın.
Bence lig için de ŞL için de Gedson-Salih-Teixeira ortası bile çok rahat işimizi görür. Kupayı almıycaz zaten Roma level oynamış bi adamı tekrar ŞL piyasasına bi göstermek gerekir diye düşünüyorum. Prime Ozzy olma ihtimali olan bir oyuncu Salih. Hocanın da daha Alex ve Salih üstüne hala 8 numara istemesi çok gereksiz geliyor bana da. 7m ikinci 8 numaraya verecek durumum varsa gider o parayı santrafora gömerim. Bu ligde en rahat satabildiğin mevki santrafor. Ligde 25 ŞLde 3-4 tane atacak orta yaşlı santrafor bulduğun anda 20-25 milyona okutabilirsin, veya kaliteli genç bir sağ kanada o parayı gömersin, Ghezzal kadar katkı yaparsa 15-20 ye falan okutursun. Gidip o merkez orta saha yoğunluğunda onu almak hala lüks.

Çevrimiçi sefaköykartali

https://twitter.com/kulisbesiktas/status/1417565110118273034

Güzel iş olur. Ersini de yollarsak direkt artıya geçeriz üstüne Boyd un sözleşmeden de az miktar da olsa kurtulmuş oluruz.

Çevrimdışı 'TaNeR'

Herkese iyi bayramlar.

Bayram hediyemizi de hala dört gözle beklemekteyiz bu arada  :naughty:
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı 'TaNeR'

Güzel iş olur. Ersini de yollarsak direkt artıya geçeriz üstüne Boyd un sözleşmeden de az miktar da olsa kurtulmuş oluruz.

Ersin'in ben satılacağını düşünmüyorum, Mert G. alınırsa o ikinci kaleci olarak görülüyor sanırım.
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı murat

katılıyorum bu gedsonda ne görülüyor ileride ne olması bekleniyor.her yıl fiyat düşüyor ayrıca.futbolunda ileri gidiş yok belki yerinde sayıyor diyebiliriz.38 yaşındaki atiba ile gedsonu karşılaştırmam bile hakaret olur atibaya.
[ Son Düzenleme: 20 Temmuz 2021, 22:30:03 murat ]

Çevrimdışı MUSTAFA_

Her türlü kazançlı bir hamle olur bizim için. Hem yabancı konusunda rahatlarız hem de bütçe açarız kendimize  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimiçi sefaköykartali

Ersin'in ben satılacağını düşünmüyorum, Mert G. alınırsa o ikinci kaleci olarak görülüyor sanırım.
Ersin satılmazsa yeni kaleci almak çok mantıksız olur. 18 yaşında yerli ve TM değeri 5 milyon €, şampiyonluk sezonunda full oynamış kalecin var. 2-3 sene sabredip Uğurcan veya Altay da çıkartabilirsin. İyi para verilirse satılır zaten, öbür türlü hiç ellemesinler, hata yapacaksa da Ersin yapsın, 2-3 sezon 40 maç çıkarsın piyasası inanılmaz artar.

Çevrimdışı tuncaboylu

Her türlü kazançlı bir hamle olur bizim için. Hem yabancı konusunda rahatlarız hem de bütçe açarız kendimize  :tabe:
Boyd'un maaşı Mert'ten düşüktür, bu takasta nasıl sorun oluyor anlamadım?

Çevrimdışı MUSTAFA_

Boyd'un maaşı Mert'ten düşüktür, bu takasta nasıl sorun oluyor anlamadım?
Gittiği takım maaşının bir kısmını bizim karşılamamızı istiyor olabilir.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Erman1903

Bence lig için de ŞL için de Gedson-Salih-Teixeira ortası bile çok rahat işimizi görür. Kupayı almıycaz zaten Roma level oynamış bi adamı tekrar ŞL piyasasına bi göstermek gerekir diye düşünüyorum. Prime Ozzy olma ihtimali olan bir oyuncu Salih. Hocanın da daha Alex ve Salih üstüne hala 8 numara istemesi çok gereksiz geliyor bana da. 7m ikinci 8 numaraya verecek durumum varsa gider o parayı santrafora gömerim. Bu ligde en rahat satabildiğin mevki santrafor. Ligde 25 ŞLde 3-4 tane atacak orta yaşlı santrafor bulduğun anda 20-25 milyona okutabilirsin, veya kaliteli genç bir sağ kanada o parayı gömersin, Ghezzal kadar katkı yaparsa 15-20 ye falan okutursun. Gidip o merkez orta saha yoğunluğunda onu almak hala lüks.

Görmesine görür tabi iş oyuncu iyi, ama her iyi oyuncu için rakiplerle yarışa girecek geçen sezon bonservise verdiğimiz paranın 5 katını %50'ler için falan vereceksek işimiz var. Sen her şeyini doldurursun takıma mesela Atiba ile imzalamazsın atar oltayı Fernandese oyuncunu parlatacağım diye beklersin. eğer kiralamak isterlerse senin kapına gelir takımı. Fernandes gibi çok oyuncu var performansı düşmüş öyle potansiyelli genç, bunları önceden belirleyip kulüpleriyle görüşürsen zaten mutlaka verelim size ucuza diye transfer sezonunun sonunda çalarlar kapıyı, senden iyisini bulamazlar.

Skorer oyuncular her zaman daha rahat satılır, eğer uygun fiyatlara alırsan diğer bölgelerde oyuncu satmada da sıkıntı yaşamazsın. Dediğin gibi her oyuncu satmak için alınmaz ama eğer satmayacaksan bu kadar parayı genç bir oyuncuya vermenin anlamı yok. Alırsın 1/3 maliyetle bir Fernando mesela işini görürsün, he o daha ayrı tip bir oyuncu ama destek 8 numarası işte topla koşmuyor topu koşturuyor sahada alacağında çok değişen bir şey olmayacak. Farklı yollardan aynı işi yapıyor bu iki oyuncu. Yok eğer ben iki 8 oynayacağım istemiyorum bir Teixeira falan diyorsan o zaman işini görür. Gerçekten topla koşan bir ofansif 8 alacaksan Salih/fernando tipi oyuncular onunla oynatmaya daha uygundur vb.

Çevrimdışı Erman1903

katılıyorum bu gedsonda ne görülüyor ileride ne olması bekleniyor.her yıl fiyat düşüyor ayrıca.futbolunda ileri gidiş yok belki yerinde sayıyor diyebiliriz.38 yaşındaki atiba ile gedsonu karşılaştırmam bile hakaret olur atibaya.

Gedson iyi bir oyuncu, hacimli futbolu var dediğimiz gibi alameti farikası ileri geri toplam katkısının iyi olması ve topla aksiyonu. Atiba ne oynaması gerektiğini çok iyi bilen biri, bu arkadaş o kadar bilmiyor oyun kültürü henüz oturmamış. Fiziği spora çok musait ve allah vergisi bir yeteneği var ama abartmaya gerek yok. Onun gibi oyuncu tipinin alternatifi fazla olmasa da bulunur, veya aynı bölgede onun kadar katkısı olan farklı tip bir oyuncuyu alıp koyabilirsin takımına.

Çok çılgın paralar telaffuz ediliyor, Porto - Roma falanmışız gibi hareket ediyoruz piyasada. Bu Gs ile ortak liste hikayesi iyice kabak tadı verdi.

Çevrimiçi yaço58

Gedson iyi bir oyuncu, hacimli futbolu var dediğimiz gibi alameti farikası ileri geri toplam katkısının iyi olması ve topla aksiyonu. Atiba ne oynaması gerektiğini çok iyi bilen biri, bu arkadaş o kadar bilmiyor oyun kültürü henüz oturmamış. Fiziği spora çok musait ve allah vergisi bir yeteneği var ama abartmaya gerek yok. Onun gibi oyuncu tipinin alternatifi fazla olmasa da bulunur, veya aynı bölgede onun kadar katkısı olan farklı tip bir oyuncuyu alıp koyabilirsin takımına.

Çok çılgın paralar telaffuz ediliyor, Porto - Roma falanmışız gibi hareket ediyoruz piyasada. Bu Gs ile ortak liste hikayesi iyice kabak tadı verdi.
Aynen öyle gedson ne kadar iyi olursa olsun bizim önceliğimiz olmamalı Salih atiba orayı götürür jpsef Mehmette 6yı götürür sağlam bir forvet lazım bize 7 gedsona bağlayıp limit yüzünden forvette pasif kalırsak işler değişir ben rakamı arttırmak için yaptığımızı düşünüyorum teklifi

Çevrimdışı Erman1903

Aynen öyle gedson ne kadar iyi olursa olsun bizim önceliğimiz olmamalı Salih atiba orayı götürür jpsef Mehmette 6yı götürür sağlam bir forvet lazım bize 7 gedsona bağlayıp limit yüzünden forvette pasif kalırsak işler değişir ben rakamı arttırmak için yaptığımızı düşünüyorum teklifi

5M Zaten sağ beke verdik, o bile bizim için bir lükstü ama her kulübün böyle bir transferi olabilir diye değerlendiriyoruz. Atiba - Salih + Ozzy orayı götürmeyecekse baştan Atiba ile imzalamayacaktın. Biz o durumda bile bu transferi pahalı olarak değerlendirirdik.

Rosier ile Gs ilgisi gördükten sonra oyuncuya çullanıyoruz bu işlerin bize bir faydası yok. Fiyat artırma dışında makul bir açıklaması yok bu transferin ama hocanın çok istediğini biliyoruz yani laf olsun diye teklif yapılmıyor.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★