Ya her aldığın adamı satmak zorunda da değilsin, ama bu kurda euroyla kasaya para sokmanın iki yolu var, ya lige ambargo koyacaksın her sene ŞL yapacaksın sponsor vsvs de artacak, ya da oyuncu satacaksın. Gedson yetenekleriyle 7 8 sezon oynatabileceğin bir oyuncu. Ben satmıyorum, kurduğum kadroyu çok az değiştirip yıllarca domine edicem ŞL nin daimisi olacağım diyene de saygı duyarım ama garantisi yok. Büyük risk.
Gedson Fernandes yerine aldın zaten sen 3-4 sezon oynatacağın oyuncuyu: Salih. Böyle rakiplerle değeri şişkin oyuncular üzerinden yapılan sidik yarışının sonu lige ambargo değil konkordato olur. Gedson Fernandes dediğimiz topçu pek gol atmaz, ara pası yapmaz, 6 numara oynamaz, 10 numara hiç olmaz- uzun top ve 3. bölgeye pas yapmaz. Destek 8 numarası dışında hiçbir şeyi oynamaz, alameti farikası ileri geri toplam aksiyon ve topla gidiştir. Yani potansiyeli gökyüzü de olsa bir şey değişmez. Öyle sanıldığı kadar müthiş değerli bir futbolcu falan değil. Bu tip değeri yüksek oyuncuyu düşeş yakaladığında kiralar verimini alıp salarsın, bonservisiyle almak istediğin zaman daha uygun alternatiflere bakılır. Biz örnek topçuyu verdik: Emil Bohinen, Gedson'dan hiçbir eksiği olmayan topçudur - çocukluğumuzda babasını da izledik Premier Ligde - bu ondan daha iyi ama bizim söylememiz fayda etmez. Büyük büyük yazmak lazım Gs scoutları Cska almadan önce bu oyuncunun peşindeydi diye.
Biz daha borç içinde olduğu halde hala kredi çekip bir şeyler yapmaya çalışan - bir bütçesi yokmuş gibi yaşayan insanların mutlu olduğunu görmedik.
Hayal dünyasında yaşıyorlar yöneticilerimiz. Ben Gedson için kiralıktan öteye gidebileceğimizi düşünmüyorum.
Sadece yönetim mi? Oyuncular konusunda en büyük hayalperestlerden biri Sergen Yalçın.