Ben az verelim demene bir şey demiyorum, ben da az para harcayıp her sene şampiyon olmayı, şlye düzenli gitmeyi isterim. Ama bu sektör para harcanan bir sektör. Şu anda da euroyla oyuncu satıyorsun, maaşları euroyla ödüyorsun, yeni oyuncuda da aynısını yapacaksın. Ekstra gelir karıştırmadım zaten forma satar seyirci gelir vs gibi. Sadece hiç oynayamayan iki oyuncuya verilecek parayı bir tane düzenli oynayan adama verelim dedim. He sen dersen ki bence eldekileri çıkaralım, yenilerine de max 1 milyon verelim ben ona da bir şey demem, teixeira kalitesinde 1 milyon maaşa adam varsa yarın gelsin, her sene ghezzal maliyetine yeni ghezzal bulabileceksek ben de öyle olsun isterim. Çok ucuz olacaksa sürekli kiralık olacak ve her sene her sene baştan kurucaz. Eğer kalıcı planlama yapacaksan biraz daha fazla harcaman lazım, gelen oyuncuya göre değil kendi oyununa göre oyuncu alacaksan biraz daha parayı cepten çıkartman lazım. Bazı mevkilerin piyasası daha fazla. Sosadan beri ucuza 10 numara oynatamadık. Almeida dahil aşırı ucuza forvet oynatamadık. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Hele bir de son gün akşam pazarına kalmayalım dersen, erkenden hallolsun dersen daha da fazla çıkartman lazım. Piyasa böyle. Bence en f/p si hepsinden biraz biraz yapmak. Önemli freeye maaşını verip(aşırı farklı değil) bonservisinden yırtarsın, uygun kiralık oyuncu varsa onu da kiralarsın, bonservisiyle genç potansiyelli de alırsın. Hatta rotasyon için son gün akşam pazarını bile beklersin.
İşte bu artık garanti değil, şampiyon olsan bile şampiyonlar ligine garanti gitme garantisi yok. Artık şampiyon da ön eleme oynayacak.
Bu yüzden hesapları buna göre yapmak ve CL geliri olmayacakmış gibi transfer yapılmalı bence.
Planlama için ille de çok para harcamaya gerek yok, geçen sene Gökdeniz'i ya da Kerem Aktürkoğlu'nu alsak, şimdi 4-5 milyon Euro'luk bir kanat vardı elimizde. Bu adamlar 150-200 bin Euro'ya alındı.
Yapmamız gereken, hazır seneye yüklü kontratlar biterken, maliyetleri şişirmemek.
2.5 milyon maaşla Mitrovic'i kiralayalım ya da hoca istiyorsa Costa'yı ya da Borre'yi alalım.
Larin'i satamıyorsak, 2 milyondan sözleşme yenileyelim.
Geri kalan 6-7 transferi maksimum 1 milyon maaşla, opsiyonlu kiralık ya da 1.5-2 milyon bonservisli oyuncularla tamamlayalım.