2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu
2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2278248 defa] 2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı sozkul

Transfer döneminde ne kadar Balkan çöpü varsa bize yazacaklar galiba

çöp olduğunu nereden biliyorsun?

Edit: anladım bir önceki mesajında cevaplamışsın. Kosova liginde oynayıp milli olamayan herkese çöp diyorsun aslında.
Ama milli takım benim için ölçü değil. Azgelişmiş ülkelerde milli takım rant olarak görülür torpil işler. Güvenilir bir ölçü değil bence.

Çevrimdışı tuncaboylu

bir tane yan top göstersene kurtardığı doğru diyorsun onunla şampiyon olduk net olarak tarihimizdrki en kötü kaleci performansıyla sezgisi sıfır yan top sıfır hava hakimiyeti sıfır yer tutmanın ne olduğunu bilmiyor mesela pozisyonda kaleyi kapatmak için kaleci büyür bu küçülüyor stoperler 1.84 olunca kalecinin hava hakimiyetimi oluyor iki metre önüne düşen topa bile çıkmıyor koskoca sezon bitti bana pozisyon zor gösterirsin çıkıpda topu aldığı gelen topa yumruk atmayı bilmiyor bu çocuk kaleciliğin hiç birşeyini bilmiyor biz kalecisiz şampiyon olduk bilemem belki ilerde öğrenir ama sözümün arkasındayım ne süperligin nede birinci ligdeki hiçbir takımın birinci kalecisi olamaz savunmamız gayet iyiydi nsakalada gayet iyi oynadı heleki son haftalar onları alanyadan almışsak ne olmuş alanya kötü takımmı laf çaktığın welinton ligin en iyi stoper performansını gösterdi başkalarının ne dediği beni ilgilendirmiyor ben larini hiç kötülemedim hatta zamanında şenolun harcadığını söylemişdim bizde şans bulamadıki şans bulduğu ilk sezonunda kendini gösterdi yoksa adamın tek günahı fikret ormanın bonservis ödemesiydi onun sebebiyle kum torbası olmuştu
Şampiyon yaptı iyi kaleci o zaman utkuda kupayı aldı o daha iyi kaleci hem karşısına ligdeki gibi kapanan değil tur atlamak için saldıran takımlara karşı oynadı üstelik rotasyonlu kadroyla ligdede kritik maçlarda görev yaptı
Ersinden birşey olmaz büyük ihtimal seneyede kaleci alacaklar

Kurtardığı yan top nasıl göstereyim yahu, bir maçta 10 tane yan top gelir ortalama zaten.

Sen oyuncuyu eleştiriyorsan, hatalı olduklarını göstereceksin. Koca sezon boyunca yan toptan yediği tek hatalı gol var, o da Konyaspor'a 4-1 yenildiğimiz maçta.

Bunun şansla ne ilgisi var, şans dediğin 3 maç olur 5 maç olur, hadi 10 maç olur. 35 maçta 1 tane hatalı gol yemiş yan toptan çocuk, bu şansla mı açıklanacak?

Koca sezon boyunca yediği hatalı gol sayısı 3. Trabzonspor deplasmanı, bahsettiğim Konyaspor maçındaki yan top ve Erzurumspor maçı. Tüm sezonda sadece 3 tane hatalı gol yemiş adam, daha ne yapsın?

Welinton'un ilk 8-10 haftada yaptığı saçmalıkları unutmuşsun, Ersin olmasa PAOK maçı 8'lik olurduk. Ondan sonra da ne Sergen kalırdı, ne yönetim.

Sadece N'sakala'nın uyuması yüzünden Karagümrük maçında 2 gol yedi bu çocuk, Welinton'un yaptırdığı penaltılardan da 4 tane.

Ersin'in oynamadığı 5 maçta 9 gol yemiş takım. Sonra "Beyler, 44 gol yemişiz" diye Ersin'e kalıyor ihale.

Karşı karşıyalarda inanılmaz başarılı, sezgileri kuvvetli ve kaleyi kapatıyor. Ve gelişecek. 20 yaşında bu haldeyse, ileride daha da iyi olacak.

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Ersin' de benim gördüğüm en önemli olay mental olarak güçlü.
Duygusal değil, saçma sapan bir hata yapsa dahi oraya takılıp kalmıyor.
Kaleci pozisyonu ve genç yaşını dikkate aldığımızda bu çok önemli bir özellik.

Çevrimdışı tuncaboylu

çöp olduğunu nereden biliyorsun?

Edit: anladım bir önceki mesajında cevaplamışsın. Kosova liginde oynayıp milli olamayan herkese çöp diyorsun aslında.
Ama milli takım benim için ölçü değil. Azgelişmiş ülkelerde milli takım rant olarak görülür torpil işler. Güvenilir bir ölçü değil bence.

Abi Avrupa'nın göbeğinde oynayıp da 21 yaşına kadar Kosova dışına çıkamamış oyuncudan Beşiktaş seviyesinde bir şey beklemeye gerek yok diye düşünüyorum.

Ha yanılıyorumdur belki. Yeteneklidir, gözden kaçmıştır, Galatasaray'ın bulduğu Kerem Aktürkoğlu gibi keşfedilememiştir.

Yine mantıksız, çünkü yabancı kontenjanında sayılacak bir de.

Çevrimdışı tuncaboylu

neden kızıyorsun maaş 20 m euroya düşecekse bunların dışında kimseye bakamazlarki

O kadar da değil abi, 100 bin Euro'luk oyuncu bunlar.

Yabancı kontenjanında yer kaplaması da cabası.

Çevrimdışı tuncaboylu

Süper kaleci demiyoruz ama , şampiyon takımın kalecisinin bu kadar acımasızca gömülmesi inanılır gibi değil.
Yazın bol bol topu göğüste yakalama çalışması yapması lazım. İki kritik hata yaptı bu konuda zaten antrenörleri biliyor.
Ben yan toplarından, karşı karşıa birebirlerinden ve geri pasları ileriye güvenli biçimde şutlamasından memnunum.

Bunu demeye çalışıyorum abi, ağzınla bin yaşa.

Sözlüğe girin bakın.

Renkilierden biri her gittiği takımı küme düşüren 3 sene önce sattığı bombacı Ozan Kabak'ı bile hala koruma derdinde.

Ötekiler İtalya'nın baş altı takımlarında maç başına 10 dakika oynayabilen Eljif Elmas ve Vedat Muriç'i savunuyor hala.

Renklilerden biri Marcao'yu 20'den aşağı bırakmamak lazım diyor, ötekileri Ozan Tufan için 20 bile kurtarmaz yazıyor.

Bizim taraftarın yarısı Ersin'e, diğer yarısı Larin'e gömüyor. 5 veren varsa satalım, paket yapalım derdindeler.

Kendi oyuncusuna ve değerine bu kadar düşman bir taraftar grubu olamaz, çok acayip.

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Bunu demeye çalışıyorum abi, ağzınla bin yaşa.

Sözlüğe girin bakın.

Renkilierden biri her gittiği takımı küme düşüren 3 sene önce sattığı bombacı Ozan Kabak'ı bile hala koruma derdinde.

Ötekiler İtalya'nın baş altı takımlarında maç başına 10 dakika oynayabilen Eljif Elmas ve Vedat Muriç'i savunuyor hala.

Renklilerden biri Marcao'yu 20'den aşağı bırakmamak lazım diyor, ötekileri Ozan Tufan için 20 bile kurtarmaz yazıyor.

Bizim taraftarın yarısı Ersin'e, diğer yarısı Larin'e gömüyor. 5 veren varsa satalım, paket yapalım derdindeler.

Kendi oyuncusuna ve değerine bu kadar düşman bir taraftar grubu olamaz, çok acayip.

Ayne öyle. Maalesef kendi oyuncumuzu çöp ilan etmekte üstümüze yok. Ersin için en az 7-8 milyon peşin veren varsa düşünülebilir. Larin ise 20 milyondan başlar.

Çevrimdışı kahyaoglueren

[ Son Düzenleme: 26 Mayıs 2021, 12:34:30 kahyaoglueren ]

Çevrimiçi COB

Ersin bizim kalemizi koruyacak kadar kaliteli değil, hele Şampiyonlar Liginde. Öyle 5 milyon euro gibi teklifler varsa da hemen satılsın. Her genç süper yıldız olacak diye bir kaide yok.

Ersin'in en sevdiğim tarafı maaş/katkı durumu. Şampiyonlar Ligi için kaliteyi arttırmamız lazım ve kale bizim için çok önemli.

Çevrimdışı Atkar

Değerlerimizi alçaltmakta, gereksiz yükseltmekte gereksiz. 50 bin avroluk Ersini 5.5m yapmışız,ve alt yapı ürünümüz,öz evladımız. Beğenin,beğenmeyin veya daha kalitelisi lazım diyebilirsiniz. Daha kalitelisi lazım diyorsanız 7-8m’a önce pazarlayacağız sonra yeni kaleci alacağız. Bizim bu döngüyü döndürmemiz için al-sat yapmamız gerek bu bir gerçek. Örnek olarak Larin sözleşmesinin son yılı. Sözleşmesinin son yılı olan biri için 20m isteyemeyiz,o yüzden 12-13m civarları yeterli diyebiliriz,keşke +15 +20m olsa.

Bizim olayımız şu bu döngüyü şampiyon olmasak bile devam ettirmeliyiz,20m’a bu ligden oyuncu satmak kolay değil,her sene 1m’a aldığımızı 7-8m’a satsak bile o kadar güzel bir döngü olur ki.

Ersin bu sene Rıdvan seneye sonraları Rosier belki alınırsa Doğan. Josef-Ghezzal-Vida ve iyi santrafor gibi bir kemik kadromuzu oluşturduktan sonra devamını değiştirmeye korkmayalım. Korkmayalım ki para kazanalım,para kazanmanın-başarının tadını alınca aynı şekil daha da gelişerek devam edelim.

Çevrimiçi Samet Demir

Ersin bizim kalemizi koruyacak kadar kaliteli değil, hele Şampiyonlar Liginde. Öyle 5 milyon euro gibi teklifler varsa da hemen satılsın. Her genç süper yıldız olacak diye bir kaide yok.

Ersin'in en sevdiğim tarafı maaş/katkı durumu. Şampiyonlar Ligi için kaliteyi arttırmamız lazım ve kale bizim için çok önemli.

İyi bir kaleci almak için 4-5 milyon euro para var mı kasada? 
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı savaş altay

Eski zamanlarda degindigimiz bir konu; kadro muhendisligi isi zordur fakat klup icinde bununla gorevli bir kisi ya da ekip bulunmasi fayda saglayacaktir. Her zaman lazim fakat su siralar daha da ihtiyac var.

Çevrimdışı tuncaboylu

Pozisyonlarin bazıları kopma noktalarında net kurtarışlar.

https://twitter.com/MustafaKratas/status/1396458553179836416?s=19
Bize bu videodaki gibi maç kurtaran kaleci lazım işte.

Ersin'i 3'e 5'e bakmadan satıp bu çocuğu alalım.

Hangi takımda oynuyor demiştin?

Çevrimdışı savaş altay

Atikar'in degindigi konu buyuk sikinti nasil cozecegiz? Larin'in son yili.. Ben de satilsin diyordum ama bunu gozden kacirmisim.

Çevrimdışı tuncaboylu

Atikar'in degindigi konu buyuk sikinti nasil cozecegiz? Larin'in son yili.. Ben de satilsin diyordum ama bunu gozden kacirmisim.
Önce yönetim sözleşmesini uzatsın, sonra düşünürüz.

Sırayla 1.8, 1.9 alacak şekilde 2024'e kadar uzatılım, elimiz kuvvetlensin.

Ama yönetim oyuncu satmak ve sözleşme yenilemek konusunda çok basiretsiz görünüyor bana, umarım kırarlar bu yargımı

Çevrimiçi Samet Demir

Bize bu videodaki gibi maç kurtaran kaleci lazım işte.

Ersin'i 3'e 5'e bakmadan satıp bu çocuğu alalım.

Hangi takımda oynuyor demiştin?

Allah tan bu sene taraftar yoktu stadda. Yoksa çok zor şampiyon olurduk.

Şu pırıl pırıl gençlere güvenin.

Allah tan Sergen Hocam var.
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı savaş altay

Önce yönetim sözleşmesini uzatsın, sonra düşünürüz.

Sırayla 1.8, 1.9 alacak şekilde 2024'e kadar uzatılım, elimiz kuvvetlensin.

Ama yönetim oyuncu satmak ve sözleşme yenilemek konusunda çok basiretsiz görünüyor bana, umarım kırarlar bu yargımı
Abi asil sorun burada basliyor zaten. Yuksek degere satmak adina yeni sozlesme imzaladigin oyuncuya kim talip olacak. saf mi bu adamlar..

Çevrimdışı Gökhan Kurt

Abi asil sorun burada basliyor zaten. Yuksek degere satmak adina yeni sozlesme imzaladigin oyuncuya kim talip olacak. saf mi bu adamlar..

Şuanda Avrupa'da 9 numara ve kanat forvet sıkıntısı var.
Larin'i bende sevmem ama CL de bakarsınız normal bir gruba düşeriz.
2 gol 2 asist ile oynadı mı bitti. Al sana 25 Milyonluk adam. top takımlar olmasada birileri alır Larini.

Çevrimiçi Samet Ç

CL'de galibiyetin 2.8 milyon Euro beraberliğin 900 bin Euro son 16'ya kalmanın 9.6 milyon Euro getirisi var.

Çevrimiçi mayguntr

CL'de galibiyetin 2.8 milyon Euro beraberliğin 900 bin Euro son 16'ya kalmanın 9.6 milyon Euro getirisi var.
15milyon euro gruplara kaldigimiz icin aldik. GS'nin gruplara kalip kalmamasina gore de 7-12 arasi bir tv yayini geliri olacak.

25-35 milyon euro arasi gelir. Akilli bir kadro kurup, seneye yine SLye gidersek bu ekonomik buhranda rakiplere guzel fark koyabiliriz.

Çevrimdışı tuncaboylu

Senin talep ettiğin paralar, Premier League takımları için devede kulak.

Adamın maaşını çok şişirmezsen ve makul bir çıkış bedeli koyarsan, satman gayet mümkün olur.

Bu yaz satmazsak da, oynatır seneye satarız ne olacak. Bir oyuncu Premier League takımlarının radarına girdiyse, takip etmeye devam eder onlar.

Elimizde 20 gol atan kanat var ve 1.8 maaş çok fazla olmayacak.

Ghezzal giderse Larin bu kadar gol atamaz muhabbeti yapanlar var, ama Larin 19 gol attıysa, Ghezzal bunun en fazla 3'ünün asistini yapmıştır.

Çevrimdışı murat baltacı

Trabzon'da ki sol bek marlon kiralikmis iyi oyuncu Rıdvanla beraber olmazmi
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı tuncaboylu

15milyon euro gruplara kaldigimiz icin aldik. GS'nin gruplara kalip kalmamasina gore de 7-12 arasi bir tv yayini geliri olacak.

25-35 milyon euro arasi gelir. Akilli bir kadro kurup, seneye yine SLye gidersek bu ekonomik buhranda rakiplere guzel fark koyabiliriz.
Galatasaray'ın kalması çok etkilemiyor, 2019'da sistem değişti çünkü.

Galatasaray gruplara kalırsa, 900 bin Euro farkedecek sadece

Sözlükte biri yazdı geçen gün.

https://eksisozluk.com/entry/123734320

türk futbolu ile ilgilenen gazetecilerin dahi doğru düzgün bilmediği şampiyonlar ligi gelir dağıtımını beşiktaş'a gönül vermiş kardeşlerime özetlemeye çalışacağım.

şampiyonlar ligi geliri 2019 yılında yapılan değişiklikle 4 kalemde dağıtılmaya başlandı.

1) ayakbastı parası
2) 10 yıllık başarı katsayısı sıralaması
3) market pool
4) performans geliri

1) ayakbastı parası: 15.25 milyon euro. üzerine konuşulacak bir durum yok.

2) 10 yıllık başarı katsayısı sıralaması: 2019'da yapılan değişiklikle market pool'dan ayrı olarak dağıtılmaya başlandı. şampiyonlar ligindeki 32 takım son 10 yılda avrupa'da topladığı puanlara göre sıralanıyor. en yüksek puanlı takım 32 birim para, 2.takım 31 birim, 3. takım 30 birim ................ 32. takım ise 1 birim para alıyor. 2020/2021 sezonu için 1 birim para=1.1 milyon euro olarak belirlenmiş. örneğin başakşehir bu sene 30.sırada olduğu için 3 birim yani 3.3 milyon euro para almış.

peki beşiktaş ne kadar kazanacak? son 10 yılda 84.000 puan topladık. geçen sene 84.000 puanla marsilya 21. sırada 12 birim para yani 13.2 milyon euro kazanmış. tahminime göre biz de bu sıralarda bitireceğiz.

3) market pool: türk takımlarını birbirine düşman olmasını sağlayan market pool geliri 2019 yılında değişti. yani eskiden rakip türk takımının katılması geliri ciddi oranda düşürürken şu anda böyle bir tehlike yok. geçen sene market pool geliri 2 milyon euro civarındaydı. yani gs şamp ligine katılsa dahi çok fazla sıkıntı olmayacak. bu gelirin %45'ini kaybedeceğiz.

4) performans geliri: galibiyet 2.7 milyon euro, beraberlik 900 bin euro. gruptan çıkan takım 9.5 milyon euro alıyor. daha ilerisi hayal olduğu için yazma gereği duymuyorum.

sonuç olarak 1. ve 2. maddeden 28.5 milyon euro kesin olarak cepte. gs'nin katılamayacağını düşünürsek 2 milyon euro daha gelecek ve gelirimiz tüm maçları kaybetsek dahi 30.5 milyon euro olacak. performans gelirinin ne kadar olacağını da sizin hayallerinize bırakıyorum.

Çevrimdışı Erman1903

Trabzon'da ki sol bek marlon kiralikmis iyi oyuncu Rıdvanla beraber olmazmi

Marlon iyi değil, bize ligden olacak bir bek yok N'Sakala durur daha iyi.