2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu
2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2292980 defa] 2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı Erman1903

Çevrimdışı levitate

glik dünya paraya monaco'ya gitmişti. bi stopere para harcayasımız vardı o ara, o arzumuzu devre arası matej mitrovic'i alarak dindirdik. :)
mitrovic vida için ödenmiş bonservis gibi bir şeydi

ben severdim ama maalesef bizde tutmadı
bipbipbupbup

Çevrimdışı levitate

valla uzatıcaz sözleşmesini galiba, görüşmeye çağırmışız ama üç yıllığı kapınca salar mı diye korkmuyor değilim.
mitrovici getirir "uu brate" falan derken çözeriz orayı
bipbipbupbup

Çevrimdışı celiker1

:) Sergen hocadan önce Vida beni de pek tatmin etmiyordu.
Yalnız Sergen hocadan önce yanlış hatırlamıyorsam hep sağ stoper oynadı.Bu sene sol stoperde başarılı oldu.Ve yine yanlış hatırlamıyorsam Hırvatistan milli takımımda finale yükseldiğimde de sol stoper.oynadı
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı Erman1903

Yalnız Sergen hocadan önce yanlış hatırlamıyorsam hep sağ stoper oynadı.Bu sene sol stoperde başarılı oldu.Ve yine yanlış hatırlamıyorsam Hırvatistan milli takımımda finale yükseldiğimde de sol stoper.oynadı

Valla birçok oyuncu var Sergen hocadan önce beni tatmin etmeyen sadece Vida değil, herkeste bir fark olduğu çok net. Gelenlerde de var bazıları from zero to hero oldu, bir şekilde yapıyor bunu. Tek Ljajic ve Mensah'da olmadı lakin Ljajic modern futbola ayak uydurmakta biraz zorluk çekiyor Mensah ise stil olarak tam bir geçiş oyuncusu onun için elden çok bir şey gelmez.

Çevrimdışı Necmi

Şu ortama bakınca Abou' ya da paragöz demeyi yakıştıramıyorum açıkçası. Adam karagümrük maçında kavgaya girdi, göztepe maçında en çok sevinenlerden biriydi. Bugün kupada da baya sevindi ve çok neşeliydi. Sözleşme hesabı yapan bir oyuncunun yapmayacağı kadar bağlılık gösterdi. Sakatlık konusunda zaten erken oynatılmasa döneceğini düşünüyorum. Şahsen yönetime güvenim tam Aboubakar bile olsa bizi zarara sokacak bir sözleşmeye imza atmazlar. Abou kalırsa bile bir tane santrafor almamız lazım Sörloth gibi Mitrovic gibi kiralık birisi de çok iyi olur.
sakat değil diyorlar adam milli takımdan affını istemiş bunun üstüne konuşmak gereksiz
Sonra ne olur hep birlikte göreceğiz nasılsa

Çevrimdışı Necmi

Valla birçok oyuncu var Sergen hocadan önce beni tatmin etmeyen sadece Vida değil, herkeste bir fark olduğu çok net. Gelenlerde de var bazıları from zero to hero oldu, bir şekilde yapıyor bunu. Tek Ljajic ve Mensah'da olmadı lakin Ljajic modern futbola ayak uydurmakta biraz zorluk çekiyor Mensah ise stil olarak tam bir geçiş oyuncusu onun için elden çok bir şey gelmez.
kötü bir oyuncu hocayla iyi oyuncuya dönüşmez vida kendini ispatlamış bir oyuncuydu sadece hoca iyi oyuncunun verimini üst seviyeye çıkarır
Mesela necip eskiden rakibe tekmeyi basıyordu şimdi tekme tokat giriyor 😂 sağlam odmanlı tokadı attı bu akşamda
Şaka bir yana hoca kimseye yetenek aşılamadı zaten yetenekleri olan oyunculara bunu kullanma alanı açtı futboldan zevk almalarını sağladı

Çevrimdışı Erman1903

kötü bir oyuncu hocayla iyi oyuncuya dönüşmez vida kendini ispatlamış bir oyuncuydu sadece hoca iyi oyuncunun verimini üst seviyeye çıkarır
Mesela necip eskiden rakibe tekmeyi basıyordu şimdi tekme tokat giriyor 😂 sağlam odmanlı tokadı attı bu akşamda
Şaka bir yana hoca kimseye yetenek aşılamadı zaten yetenekleri olan oyunculara bunu kullanma alanı açtı futboldan zevk almalarını sağladı

Sende olmayanı kimse sana veremez lakin bana göre kötü oynuyordu insan biraz kendi başına da iyi olmasını bilecek. Adam elindeki malzemeden verim almasını biliyor, 2 senedir kayıplarda olan adamlar var Rosier'in ne oynadığını görsen şoka girersin, Ghezzal'ın iki sezondur tıkı yok dediğin gibi güven veriyor, kafalarını rahatlatıyor adamların yoksa karışık yükle misali bir durum yok ama iyi aşçı işte.

Bu durum 1-2 oyuncuda değil herkeste var o yüzden ben bu asıl payı oynatana verir hoca farkıdır derim. Bir de kariyer performansıdır çoğununki yani bilinen limitlerin üzerine çıkma durumu vardır bu arkadaşlar neredeymış bu zamana kadar oynasalarmış ya :)
[ Son Düzenleme: 19 Mayıs 2021, 02:44:26 Erman1903 ]

Çevrimdışı Necmi

Sende olmayanı kimse sana veremez lakin bana göre kötü oynuyordu insan biraz kendi başına da iyi olmasını bilecek. Adam elindeki malzemeden verim almasını biliyor, 2 senedir kayıplarda olan adamlar var Rosier'in ne oynadığını görsen şoka girersin, Ghezzal'ın iki sezondur tıkı yok dediğin gibi güven veriyor, kafalarını rahatlatıyor adamların yoksa karışık yükle misali bir durum yok ama iyi aşçı işte.

Bu durum 1-2 oyuncuda değil herkeste var o yüzden ben bu asıl payı oynatana verir hoca farkıdır derim. Bir de kariyer performansıdır çoğununki yani bilinen limitlerin üzerine çıkma durumu vardır bu arkadaşlar neredeymış bu zamana kadar oynasalarmış ya :)
sergenin zekasıda futbol zekasıda üst seviye daha önceleri oyuncu yorumlarını hiç dinlemedinmi

Tek sorunu sezonu bitirememekti duyguları profesyonelliğin önüne geçiyor herşeyi iyi bilebilirsin ama bunu iyi uygulayamazsan bir önemi kalmaz sergen buydu neden sezon başından beri hoca değil dedim çok acemiydi resmen bizde staj yaptı sezonun sonunu getirmenin üstelik zafer elde etmenin tadına vardı bu onun için milattır
 Hep sezonu tamamlamasını bekledim hoca diyebilmek için bu onun için büyük fırsattı bunuda tepseydi yazık olurdu
Çok hata yaptı ama zekası oyun bilgisi bu hataları örttü

Bundan sonrası daha zor olacak en azından bu zorluğu artık kendini ispatlamış şekilde karşılayacak

İstikrarını korursa dünyanın sayılı hocalarından olur herşey kendi elinde

Çevrimdışı Erman1903

sergenin zekasıda futbol zekasıda üst seviye daha önceleri oyuncu yorumlarını hiç dinlemedinmi

Tek sorunu sezonu bitirememekti duyguları profesyonelliğin önüne geçiyor herşeyi iyi bilebilirsin ama bunu iyi uygulayamazsan bir önemi kalmaz sergen buydu neden sezon başından beri hoca değil dedim çok acemiydi resmen bizde staj yaptı sezonun sonunu getirmenin üstelik zafer elde etmenin tadına vardı bu onun için milattır
 Hep sezonu tamamlamasını bekledim hoca diyebilmek için bu onun için büyük fırsattı bunuda tepseydi yazık olurdu
Çok hata yaptı ama zekası oyun bilgisi bu hataları örttü

Bundan sonrası daha zor olacak en azından bu zorluğu artık kendini ispatlamış şekilde karşılayacak

İstikrarını korursa dünyanın sayılı hocalarından olur herşey kendi elinde

Dinlemez olur muyum, Beşiktaş taraftarı arasında o gelsin diye benim kadar mücadele eden biri var mıdır acaba, forumda olmadığı kesin. Yaptığı hataları da ilk biz çıkıp söylemek durumunda kaldık, bazen de sert olduk yine olsa aynı şeyi yaparız. Sayfa sayfa yazdık gelsin, Avcı'dan sonra ondan iyi kimse ilaç olamaz topçunun dilinden anlar onları bu buhrandır çıkarır diye. Avcı'yı da ortadan ikiye bölüyordum ilk haftalardan beri burada kaç tane insanla kavga ettim. Zor tabi artık underdog değil, şimdi herkes bize başka oynamaya çalışacak ligde ama iyi bir planlamayla üstesinden gelinmeyecek iş değildir.

Oyuncudan verim alma konusunda istatistikleri altüst etmiştir dünya çapında iş yapmıştır, şu anda rakamları inceleyen her profesyonel bunu görüyor. Ama yerel aşçı olmak farklı şey dünya mutfağının ustası olmak ayrı, az malzemeyle çok iş yaptı bakalım daha iyi malzemeyle neler yapabilecek hep beraber göreceğiz bunu da becerir oyuna müdahale konusunda ustalaşırsa büyük hoca olur.

Çevrimdışı worns

gerçekten de bir kaç oyuncuyu saymazsak herkes potansiyelini sonuna kadar ortaya koydu. takım bütünlüğü muazzamdı ve herkesi etkiledi, hocalıkta taktiksel bilgi birikiminin yanında adam yönetimi, takım kimyasını oturtmak da çok önemli ve sergen hoca bu açıdan da çok iyi sınav verdi. ekibinin de baya kaliteli olduğunu düşünüyorum. böyle olunca oyunculara tek tek kağıt üstünde baktığından daha fazlası da açığa çıkıyor işte takım sinerjisi herkesi etkiliyor. önemli sayıda oyuncunun fransızca konuşması da önemli genelde söylediğim gibi. muhtemelen bireysel özellikleri de uydu, birbirlerini sevdiklerini, birbirleri için savaştıklarını hissettik.

ghezzal'den böyle bir performansı açıkçası hiç beklemiyordum. tanıdığımız bildiğimiz oyuncuydu, bende uyandırdığı ilk imaj iki tekme yer, sertlikten yılar, zaten kiralık da, uyuz uyuz oynar gibi bir şeydi. takımı, atmosferi sevmese böyle bir şeyi de kolay kolay vermezdi. bir çok yerde zorluklar karşısında kolay sinen bir görüntü ortaya koymuştu.

rosier'i almamıza sevinmiştim bak. önceki sezonlarına hakim olduğumdan değil. fm 2018 oynarken :) lyon'da ortalığı kasıp kavurduğum bi kariyerim vardı. fransa milli takımını da çalıştırmaya başlamıştım. 343 oynadığım için kanat bek lazımdı. milli takım havuzunda bile olmayan rosier karşıma çıkmıştı. orada da ofansif ve atletik özellikleri çok baskın bir oyuncuydu. pavard'ı falan kulübede oturtup dünya kupasında oynatmıştım, bu sezon oynadığı gibi oynuyordu. :)

Çevrimdışı murat baltacı

Ersin mutlaka satilmali bir sene daha sabretmemiz zor olur gelişip gelismeyecegi belli değil uykuyla uygun şartlarda sözleşme uzatıp sürekli oynayacağı bir takıma kiralanmali yatırım yaptık emek verdik gittiği yerde parlarsa üzülürüz kiralık verip görelim fiziği falan iyi toplara çıkıyor özgüven yakalarsa kaleyi alabilir. Sağlam bir kaleci alıp Emre'yi yedek yapmalıyız
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı Erman1903

gerçekten de bir kaç oyuncuyu saymazsak herkes potansiyelini sonuna kadar ortaya koydu. takım bütünlüğü muazzamdı ve herkesi etkiledi, hocalıkta taktiksel bilgi birikiminin yanında adam yönetimi, takım kimyasını oturtmak da çok önemli ve sergen hoca bu açıdan da çok iyi sınav verdi. ekibinin de baya kaliteli olduğunu düşünüyorum. böyle olunca oyunculara tek tek kağıt üstünde baktığından daha fazlası da açığa çıkıyor işte takım sinerjisi herkesi etkiliyor. önemli sayıda oyuncunun fransızca konuşması da önemli genelde söylediğim gibi. muhtemelen bireysel özellikleri de uydu, birbirlerini sevdiklerini, birbirleri için savaştıklarını hissettik.

ghezzal'den böyle bir performansı açıkçası hiç beklemiyordum. tanıdığımız bildiğimiz oyuncuydu, bende uyandırdığı ilk imaj iki tekme yer, sertlikten yılar, zaten kiralık da, uyuz uyuz oynar gibi bir şeydi. takımı, atmosferi sevmese böyle bir şeyi de kolay kolay vermezdi. bir çok yerde zorluklar karşısında kolay sinen bir görüntü ortaya koymuştu.

rosier'i almamıza sevinmiştim bak. önceki sezonlarına hakim olduğumdan değil. fm 2018 oynarken :) lyon'da ortalığı kasıp kavurduğum bi kariyerim vardı. fransa milli takımını da çalıştırmaya başlamıştım. 343 oynadığım için kanat bek lazımdı. milli takım havuzunda bile olmayan rosier karşıma çıkmıştı. orada da ofansif ve atletik özellikleri çok baskın bir oyuncuydu. pavard'ı falan kulübede oturtup dünya kupasında oynatmıştım, bu sezon oynadığı gibi oynuyordu. :)

Şimdi oyuncular konusunda şöyle bir şey var, Rosier'in 8M'e transfer yaptığını, 4 yıl önce iyi top oynadığını görüyoruz biz. Az bir şey izlediğimizde kabiliyeti olduğunu da anlıyoruz bunun için diyoruz ki kabiliyeti var - savunması iyi ama hücuma çıkmayı bırakmış Gönül'ün 1/3'ü kadar hücum etmiş sen dur demişler muhtemelen. N'Sakala için kabiliyeti pek yok ama top oynuyor kendini veriyor diye belirtiyoruz. Herkes görüyor Ghezzal Lyon'da çok iyi bir sezon geçirmiş fi tarihinde ama piyasada yok bir süredir. İyi futbolcu - kötü futbolcu diye yorum yapılmaz, neye göre iyi - kötü bu işlerin içinden çıkılamayacağı için performansı ve kabiliyeti konuşulur. Dünya starı futbolcular vardı bir zamanlar, sonra kaybolup gittiler bu adamların oynamayan haline çok iyi futbolcu denemez havada kalır. Bir kriter belirler ona göre konuşursun, hayatta her konuda böyledir.

Özellikle olmaz bu adam dediğimiz iki kişi vardır biri Mensah - kontra topçusudur demiş 1 sayfa laf etmişizdir ama ona bile kötü topçu denmemiş Allah vergisi çalım yeteneğini söylemişizdir. He bir de Sergen istiyor ya daha da zor kesinlikle olmaz dersin oynatır o yüzden temkinli konuşmuşuzdur. Diğeri Montero'dur, bunun sebebi ise hava topunda zayıf ve acemi balık olmasındandır çünkü fiziksel yapabilirliği hocanın moral vermesi ve taktiğiyle değiştirmek mümkün değildir, bize göre hava topu olmayan stoper olmaz bu yüzden.

İyi performansta senin de saydığın gibi birçok faktör var ama en önemlisi işte bu Sergen'in farkıdır, yoksa en iyi en bilimsel ekibi kuralım başlarına da örneğin bir Felix Magath atalım yine bu kadarı zor hatta bazı oyuncular tamamen kaybolabilir bile onun eziyetçi yapısı dolayısıyla :). Teknik taktikle bir yere kadar yaparsın, mesela Vida'yı bu sezon başında düştüğü hallerden çok az hoca kurtarabilirdi.

Kadroya gelirsek tarihin en zor sezonu diyen hocanın 'Mucize kadro - mucize şampiyonluk' lafını iyi analiz etmek lazım. Buradaki mucize herhalde öyle çok rahat-olumlu bir manaya gelmiyor olsa gerek :).
[ Son Düzenleme: 19 Mayıs 2021, 04:30:57 Erman1903 ]

Çevrimdışı Beşiktaş Arena

Tüm üyelerin forumun yeni temasına aktarımı gerçekleşti. Tema ile ilgili açıklamalara bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Forum Kuralları

Üyeler forum yönetimi ya da işleyişiyle ilgili taleplerini, itirazlarını, sorularını kişisel ileti ile @Beşiktaş Arena hesabına ya da Forum ile İlgili Öneri ve Şikâyetler başlığı vasıtasıyla yöneticilere bildirmelidir. İlgisiz başlıklarda forum alanına taşınan istek ve şikâyetler konu dışı olarak işlem görür.

Çevrimdışı doganay

Bu Utku'nun hali de neydi boyle, kolay maci zora sokacakti neredeyse, tamamen sansla gol yemeden tamamladik maci. Ersin biraz tecrubelendi seneye daha iyi olacagini tahmin ediyorum ama Utku gonderilip yedege yasi yuksek yedek kalmaktan gocunmayacak 30 yas ustu uygun maasli bir kaleci alinabilir.

Çevrimdışı Erman1903

Bu Utku'nun hali de neydi boyle, kolay maci zora sokacakti neredeyse, tamamen sansla gol yemeden tamamladik maci. Ersin biraz tecrubelendi seneye daha iyi olacagini tahmin ediyorum ama Utku gonderilip yedege yasi yuksek yedek kalmaktan gocunmayacak 30 yas ustu uygun maasli bir kaleci alinabilir.

Ben Dorukhan ve Töre hakkında da pek olumlu düşüncelere sahip değilim lakin muhtemelen kendilerine teklif yapılacak artık baştakilerin kararı.

Çevrimdışı doganay

Ben Dorukhan ve Töre hakkında da pek olumlu düşüncelere sahip değilim lakin muhtemelen kendilerine teklif yapılacak artık baştakilerin kararı.
Tore kritik birkac mac alinmasinda faydasi oldu, Rize  maci ozellikle etkiliydi, onun disindaki maclarda yetersiz kaldi. Dorukhan'da oyle performasi dusuk seviyede ama hala umut var yeni olgunlasiyor. Yerli oyuncu olmalarindan dolayi alternatif olarak elde tutmakta fayda var. Tore yine uygun maasi kabul eder diye dusunuyorum, Dorukhan'nin da inadi kirilmistir. Sampiyonlar ligi kozu da var artik elimizde bence o da bizim sartlarimiza gelerek imzalayacaktir.

Çevrimdışı underworld

Herkes Fransızca konuşuyor wakayme de gelirse çabuk kaynaşır.
kabile dansı yapan topçu istiyorum

Çevrimiçi NioHH

Mümkünse Anadolu dan tek bir tane bile yabancı uyruklu oyuncu alınmasın. Sanki Dünya da oyuncu kalmamış gibi her sene ayni olay.

Mensah Mensah dendi, ne halde olduğunu biliyoruz. Boyd Boyd dendi...bedava versek alan olur mu şüpheli.

Illa her sene üç büyüklerin istediği bir yabancı uyruklu Anadolu topçusu oluyor. Bırakın sarı kardeşler alsın.

Çevrimdışı mrred

Leicester böyle bir şey demiş olamaz, belki biz Leicester'a bunu teklif etmiş olabiliriz.

Adamlar şimdi 8-10'a satmak varken neden sözleşme uzatıp kiralasın?

Şu şekilde açıklayayım

Leciester sözleşmeyi uzatalım 1 sene daha sizde oynasın kiralama bedeli olarak 1.5 milyon euro verin zorunlu satın

alma opsiyonu da 7 milyon olsun demiş. Toplam operasyonu 5 milyona yapabilirsek bence alınabilir bir risk. Fakat

maaşı en fazla bonuslar ve maç başları ile 2.5 olursa olur.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Bizim oyunumuzda Ghezzalın topu tutması ve en doğru zaman ve yerde topla buluşması ve yine en doğru tercihleri

yapması kritik. Üzerine takım kurulur mu bilmiyorum o kısmı riskli geliyor. Forvet arkasına evrilirse daha başka oyunlar

da oynarız. Ya da forvet arkasına en az onun kadar çalışkan ve yaratıcı bir oyuncu daha alırsak başka seviyeye çıkarız.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Töre kronik sakat ise neden sözleşme veriyoruz anlamıyorum...
The great gig in the sky

Çevrimdışı tuncaboylu

Tore kritik birkac mac alinmasinda faydasi oldu, Rize  maci ozellikle etkiliydi, onun disindaki maclarda yetersiz kaldi. Dorukhan'da oyle performasi dusuk seviyede ama hala umut var yeni olgunlasiyor. Yerli oyuncu olmalarindan dolayi alternatif olarak elde tutmakta fayda var. Tore yine uygun maasi kabul eder diye dusunuyorum, Dorukhan'nin da inadi kirilmistir. Sampiyonlar ligi kozu da var artik elimizde bence o da bizim sartlarimiza gelerek imzalayacaktir.
Dorukhan'ın derdinin şampiyonlar ligi olduğunu düşünmüyorum.

25 yaşına geldi ve hala futbolda doğru düzgün para kazanamadı. Bir de ağır bir sakatlık geçirdi geçen sene.

O yüzden uzun süreli ve yüklü bir kontrat arıyor, bence de gayet normal.

Bizim ona vereceğimiz 700-800 bin Euro'nun üstüne çıkan olursa, düşünmez gider yani

Çevrimdışı tuncaboylu

Şu şekilde açıklayayım

Leciester sözleşmeyi uzatalım 1 sene daha sizde oynasın kiralama bedeli olarak 1.5 milyon euro verin zorunlu satın

alma opsiyonu da 7 milyon olsun demiş. Toplam operasyonu 5 milyona yapabilirsek bence alınabilir bir risk. Fakat

maaşı en fazla bonuslar ve maç başları ile 2.5 olursa olur.

Seneye zorunlu satın alma opsiyonu olacaksa şimdi alalım abi, neden bir 1.5 milyon Euro daha vereceğiz kiralamak için?

Çevrimdışı tuncaboylu

Töre kronik sakat ise neden sözleşme veriyoruz anlamıyorum...
Anlayabilmek mümkün değil zaten.

Sanki diyet borcumuz var, onu ödüyoruz.