gerçekten de bir kaç oyuncuyu saymazsak herkes potansiyelini sonuna kadar ortaya koydu. takım bütünlüğü muazzamdı ve herkesi etkiledi, hocalıkta taktiksel bilgi birikiminin yanında adam yönetimi, takım kimyasını oturtmak da çok önemli ve sergen hoca bu açıdan da çok iyi sınav verdi. ekibinin de baya kaliteli olduğunu düşünüyorum. böyle olunca oyunculara tek tek kağıt üstünde baktığından daha fazlası da açığa çıkıyor işte takım sinerjisi herkesi etkiliyor. önemli sayıda oyuncunun fransızca konuşması da önemli genelde söylediğim gibi. muhtemelen bireysel özellikleri de uydu, birbirlerini sevdiklerini, birbirleri için savaştıklarını hissettik.
ghezzal'den böyle bir performansı açıkçası hiç beklemiyordum. tanıdığımız bildiğimiz oyuncuydu, bende uyandırdığı ilk imaj iki tekme yer, sertlikten yılar, zaten kiralık da, uyuz uyuz oynar gibi bir şeydi. takımı, atmosferi sevmese böyle bir şeyi de kolay kolay vermezdi. bir çok yerde zorluklar karşısında kolay sinen bir görüntü ortaya koymuştu.
rosier'i almamıza sevinmiştim bak. önceki sezonlarına hakim olduğumdan değil. fm 2018 oynarken
lyon'da ortalığı kasıp kavurduğum bi kariyerim vardı. fransa milli takımını da çalıştırmaya başlamıştım. 343 oynadığım için kanat bek lazımdı. milli takım havuzunda bile olmayan rosier karşıma çıkmıştı. orada da ofansif ve atletik özellikleri çok baskın bir oyuncuydu. pavard'ı falan kulübede oturtup dünya kupasında oynatmıştım, bu sezon oynadığı gibi oynuyordu. 
Şimdi oyuncular konusunda şöyle bir şey var, Rosier'in 8M'e transfer yaptığını, 4 yıl önce iyi top oynadığını görüyoruz biz. Az bir şey izlediğimizde kabiliyeti olduğunu da anlıyoruz bunun için diyoruz ki kabiliyeti var - savunması iyi ama hücuma çıkmayı bırakmış Gönül'ün 1/3'ü kadar hücum etmiş sen dur demişler muhtemelen. N'Sakala için kabiliyeti pek yok ama top oynuyor kendini veriyor diye belirtiyoruz. Herkes görüyor Ghezzal Lyon'da çok iyi bir sezon geçirmiş fi tarihinde ama piyasada yok bir süredir. İyi futbolcu - kötü futbolcu diye yorum yapılmaz, neye göre iyi - kötü bu işlerin içinden çıkılamayacağı için performansı ve kabiliyeti konuşulur. Dünya starı futbolcular vardı bir zamanlar, sonra kaybolup gittiler bu adamların oynamayan haline çok iyi futbolcu denemez havada kalır. Bir kriter belirler ona göre konuşursun, hayatta her konuda böyledir.
Özellikle olmaz bu adam dediğimiz iki kişi vardır biri Mensah - kontra topçusudur demiş 1 sayfa laf etmişizdir ama ona bile kötü topçu denmemiş Allah vergisi çalım yeteneğini söylemişizdir. He bir de Sergen istiyor ya daha da zor kesinlikle olmaz dersin oynatır o yüzden temkinli konuşmuşuzdur. Diğeri Montero'dur, bunun sebebi ise hava topunda zayıf ve acemi balık olmasındandır çünkü fiziksel yapabilirliği hocanın moral vermesi ve taktiğiyle değiştirmek mümkün değildir, bize göre hava topu olmayan stoper olmaz bu yüzden.
İyi performansta senin de saydığın gibi birçok faktör var ama en önemlisi işte bu Sergen'in farkıdır, yoksa en iyi en bilimsel ekibi kuralım başlarına da örneğin bir Felix Magath atalım yine bu kadarı zor hatta bazı oyuncular tamamen kaybolabilir bile onun eziyetçi yapısı dolayısıyla

. Teknik taktikle bir yere kadar yaparsın, mesela Vida'yı bu sezon başında düştüğü hallerden çok az hoca kurtarabilirdi.
Kadroya gelirsek tarihin en zor sezonu diyen hocanın 'Mucize kadro - mucize şampiyonluk' lafını iyi analiz etmek lazım. Buradaki mucize herhalde öyle çok rahat-olumlu bir manaya gelmiyor olsa gerek

.