Son iki maç özelinde hakemin de günahı yoktu.
Karşımızda rakip var. Ortada kazanılacak federasyon galibiyet primi var
TFF galibeyete 2.7 milyon veriyor.
O yüzden bırakalım bu rakipler bizim maçlarda bize karşı çok iyi oynuyor edebiyatını.
Her futbol takımı her maçı kazanmak ister. Bu normal yahu. Ortada para var.
O sebeple hatayı önce kendimizde arıcaz.
Kapalı savunmalara karşı bir oyun sistemimizin ve opsiyonlarımızın oturması lazım.
Gece gündüz hücum organizasyonu çalışmamız lazım.
Organizasyon calisilir ama en buyuk takımlar bile yaratici oyunculari olmadiginda zorluk cekiyorlar.
Bizim oyuncuların ozellikle hucum oyuncularinin opsiyonlari yok.
Ghezzal : sol ayagina al, iceriye don, ortala. Dunku mactaki gibi sol ayagini kapatinca kitleniyor.
Larin : Arka direkte top bekle, kafa golu at. Kanati sifir etkinlikle kullaniyor, bekle oyun kurmasi sifir. Saglam markajlayip, iceri kapanarak savundun mu etkisi sifir oluyor.
Nkoudu : Adam gecip sifira inmez, iceri cek kaleye vur. Hep sag ayagini kapat, bekle koordinasyon sifir.
Mensah: dripling, bazen uzaktan sut. Abu ile falan ver-kac yapip bir tane gol attiramadi.
Ozi : Bu aralar hic bir sey, ama bi ihtimal Abu ile eski donemdeki gibi ver-kac yapip merkezden hucum yapabilir.
Atiba : Ilerde fake kosu atar, baskalarina anca alan acabilir. Cok yavas, tempoyu düşürüyor.
Josef : Bazen sut tehditi.
Ljajic : Ara pas, sut, oyun kurma belki de en genis repartuara sahip ama 45+dk cikaramiyor su an.
Abu : Yine en genis hucum cesitliligi abuda, ama hala eski abu gibi sapkadan tavsan cikarip gol attigini gormedik. iki uc mactir temposu dusunce hucum etkinligimiz durdu resmen.
Ben sadece olumsuz durumu yazdım, ama dedigin gibi bazilarinin cozumleri de var.
Ozellikle bekleri oyuna sokarak Nkoudu-Ghezzalin etkinligini cok arttirabilirsin. Nskaladan beklemiyorum ama Rosier yapabilir bunu.
Beklerin sifira inebilseler, kanat oyuncularini bu kadar savunamazlar merkeze dogru, savunursalar da orada sol/sag 8 numara oynayanın aradaki bosluklara sizma kosusu atabilir. Olcay-Ozi cok iyi yapiyordu bunu eskiden sol kanatta.
Repartuarimizi gelistirmemiz lazim bir sekilde yoksa her hafta sacma sapan bahanelere siginmaya devam ederiz.