Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu  [Okunma sayısı 1621209 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu
Anket
Beşiktaş ligi kaç puanla tamamlar?
95+
10 [%8.5]
86-95 arası
48 [%41]
76-85 arası
42 [%35.9]
65-75 arası
9 [%7.7]
65-
8 [%6.8]

Toplam Oy Verenler: 117

Çevrimdışı mourinho1903

Katılıyorum ben beklentimi en iyi zamanda bile yükseltmedim. Bu kadronun çapı belli arkadaşlar. Transfer döneminde o yüzden o kadar ağır eleştiriler yaptım, 6-0lık rize maçında o yüzden keşke bu maç olmasaydı gibi şeyler yaşadım. Ayaklarımız artık yere basar. Hoca benim gözümde hala başarılı, bu kadroyu 3.yapmakta bir olay. İlk 3 içerisinde kaldığı sürece gözümde bir sonraki senenin biletini alır. Geçiniz onu, bu welilton nskalayı alanya bile oynatmıyordu. Şuan trabzonda bile daha kaliteli kadro var. Hoca seni öyle böyle buraya kadar getirdi, sen nokta atışlarla adamın istediğini verecektin. Alın şimdi turşusunu kurun efendiliğin. Türkiye'de kurallı giden kimsenin bir şeyler yapabileceği konusunda ümidini kesmeleri adına hayırlı bir sezon olur. Bir sonraki sezon yine bu kafada giderse ağır eleştirdiğim yönetimi artık kalemini kırarım ve her maç gitmeleri için istifaya davet ederim.

Neye gore basarili? Ben sistematik bir bicimde bir futbol oturttugumuzu dusunmuyorum. Bu takimin kadrosu zaten ligdeki diger 18 takimdan iyi, yani 3.luk dogal pozisyon zaten, basari degil.
Hatta ilk devrede bence ligin en iyi 2. kadrosuydu. Trabzon daha iyi vs demeyin lutfen, cunku degil. Bu takimin Antalyaspor'u yenmesi icin Gomez'e, Talisca'ya vs ihtiyaci yok. Gomez ve Talisca olacaksa da hoca'ya zaten gerek yok. Yonetimin devre arasinda gerekenleri yapmayip bizi rakiplerin gerisine atmasinda haklisin, ama bu hoca'nin basarisiz oldugu gercegini benim gozumde degistirmiyor.

Çevrimdışı mourinho1903

Antalyaspor'un oynadığı oyun korkunçtu. 1 puan almak için kapanmakta sorun yok, tabii ki kapanacaklar. Ama bu başka bir şeydi. Hayatımda bu kadar şahsiyetsiz futbol izlediğimi az hatırlıyorum. Bence hocanın tepkisi haklıydı. Maçtan sonra Ersun Yanal'ın elini sıkmadan soyunma odasına gitmesi de öyle...

Futbolun bir ruhu var, bir keyfi var. Bir puan alırsan kümede kalıyorsundur, yenilirsen küme düşüyorsundur, o zaman böyle bir şeye katlanılabilir. Ya da kupada çeyrek finaldesindir, ilk maçı 1-0 kazanmışsındır, bu maç berabere biterse tur atlıyorsundur, belki 'banane futbolun ruhundan' diyebilirsin.

Ama sen düşme hattına yakın bile değilsin, 9. sıradasın, ligin bitmesine 20 maç var, kendi sahanda oynuyorsun... Bu neyin seferberliği... Ben anlamadım.

Bir de Ersun Yanal denen futbol katili maçtan sonra orayı burayı tekmeliyor... Çıldırmamak mümkün değil.

Kesinlikle katilmiyorum. Rakip istedigi gibi oynar. Biz de City deplasmanina gitsek boyle oynariz. Bayern'e, City'e vs karsi da rakipler hep boyle oynuyor. Futbolun kanunu bu.
Gecen sene Sergen Malatya'yla bizi Vodafone Arena'da yenerken nasil oynatti takimini? Ac macin ozetini tekrar izle istersen gorursun.
Siradisi durumlarda siradisi cozumler bulacaksin. Thinking out of the box olayi tamamen sifir, kimse kusura bakmasin.
Rakibimiz orta sahayi gecmiyorken 45 dakika 2 stoper+Atiba+Josef, 60 dakika 2 stoper+Josef ile oynadik.
Rakibin bu kadar geri cekilmisse geride 3 statik adam birakmanin anlami yok. Stoperlerden birini cikarirsin (Welinton kotuydu zaten), Josef sarkik oynar, bir ekstra hucumcu alirsin oyuna.
N'Sakala'yi kontralari kessin diye stopere cekersin, Ghezzal'i solbeke koyup half space'ten orta kestirirsin mesela. Omer Erdogan veya Donk gibi Vida'yi tamamen ileri gonderirsin forvet olarak oynatirsin.
Hasic'i orta sahaya alip sut cektirirsin, gol olmasa karambol olur, korner olur vs. Cozum yeterince var, ama senin hocan denemiyor.
Besiktas'in boyle bir macta ilk oyuncu degisikligini 60'ta yapmasi, maci 3 degisiklikle tamamlamasi bence buyuk antrenorluk zaafiyeti.
Kendi zaafiyetini de rakip uzerinden duzeltmeye kalkmasin. Verelim eline Antalyaspor'u, Ersun'a da Besiktas'i. Bakalim Sergen nasil futbol oynatir ve yener mi bizi?

Çevrimdışı mellfred

uzun lig maratonuna zaten geç biten ligden hemen sonra ilk biz başladık
devre arası molası da olmayınca
 bir de dar kadroyla ilk biz kayış koparacaktık zaten
atiba abuo rosieri dinlendirmek zorundayız

Çevrimiçi doganay

Atiba artık rotasyona çekilmek zorunda 90dk oynayamiyor. Dursun yedekte , sonlarda skor tutman gerektiginde al yedekten, artik anca bu şekilde faydalı olur.

Çevrimdışı Jimexi

Renkliler allem ediyor kallem ediyor bir şekilde işini yürütüyor. Bizler şikayet ediyoruz. Duruşumuz ile dürüstlüğümüz ile övünüyoruz. Bu gerçekten gurur duyduğum bir özelliğimiz olmakla birlikte yapılan iş yapanın yanına kar kaldığı sürece duyduğumuz gururun yada onurlu duruşumuzun bir anlamı kalmıyor. İşin özünde öyle bir yönetim var ki başımızda bu duruş uğruna mı transfer yapmadı yoksa bunun ardına mı sığındı o bile muallak(beceriksizlikten demek istemiyorum). Sürekli olarak direk yada dolaylı yoldan hakkı yenilmiş bir takımın taraftarı olarak artık en ufak haksızlığı bünyem kaldırmıyor. Fani ömrümde yeteri kadar haksızlığa uğradığımızı gördüm diye düşünüyorum. Öyle bir devir içindeyiz ki ne organize olmak ne de topluca sesini çıkarmak hiçbiri çözüm getirmiyor. Her şeyin aleni olduğu bunu görenlerin feryat figan sesini yükselttiği sonunda ise hiçbir şeyin olmadığı bir düzen ki bu en çok bizi d...üzüyor.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Dorukhan'a iyi bir ceza verilmeli. Ben oynatılmasını da yanlış buluyorum.

https://twitter.com/PozitifSport/status/1357329184918503425

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Yine saçma kuruma bizimkiler başkan oldu. Tam bir saçmalık. Bir sonraki TFF başkanı da olur bu gidişle  :money:

https://twitter.com/ntvspor/status/1357321527184805890

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Bu da başka bir rezalet. Algıcı kanala çıkmak ne demek? Ben artık danışıklı dövüş olduğuna inanıyorum.

https://twitter.com/sercan_dikme/status/1357279016877711362

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimiçi Samet Demir

Bu da başka bir rezalet. Algıcı kanala çıkmak ne demek? Ben artık danışıklı dövüş olduğuna inanıyorum.

Mustafa Cengiz i destekleyecek.
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı Sinan23

Beşiktaş başkanı olsam kulübe 10 m Euro bagislama sözü bile alsam o kanala çıkmazdım. Tamamı yardakci bir kanal.

Çevrimdışı can1903

Başkan yanlış sularda. Zor görür Haziranı falan.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimiçi Necmi

hocanın rakip oyuncular ölmüş gibi yatıyorlar sözü çok yerinde ancak
 rakip 1 puan almak için çok kapanıyor bu futbol değil demesi çok saçmaydı
rakip istediği taktikle oynar senin işin o taktiği bozmak böyle komik açıklamalar yapmak değil bu açıklama aslında yetersiz kaldığının itirafı sorarım hocaya kapanan takıma hiç şut atılmazmı doksan dakika boyunca rakip sahada sağdan sola soldan sağa topu gezdirerekmi açacaksın rakibi senin oyunun hem rakibi daha iyi kapatıyor hem kontra imkanı veriyor bir ara josef sol açık oynuyordu beşiktaş kişisel beceriyle yinede gol buluyor daha öncede oyunları kişisel becerilerle bulduğumuz gollerle açmışdık ama artık gol atsanda rakip üstüne gelmiyor çünkü bir puanın değerli olduğu aylara girdik takım şut çekmiyor takım çok fazla hazırlık pası yapıyor bunlarda rakibi tehditten uzaklaştırıyor ceza sahasına girmezsen rakip rahatsız olmazki girersen seni uzak tutmak için açılmak zorunda kalacak

Çevrimiçi Necmi

ben kaç yıldır aspor izlemiyorum sadece kupa maçlarında açtım mecburen bir kişi izleyip özet geçsin bari hoş başkanın ne diyeceği belli zaten

Çevrimdışı MUSTAFA_

ben kaç yıldır aspor izlemiyorum sadece kupa maçlarında açtım mecburen bir kişi izleyip özet geçsin bari hoş başkanın ne diyeceği belli zaten
Zaten youtube denen bir şey var abi. Oraya düşünce burada paylaşırım. İzleyip reyting kazandırmaya gerek yok.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı mrred

Son iki maç özelinde hakemin de günahı yoktu.

Karşımızda rakip var. Ortada kazanılacak federasyon galibiyet primi var

TFF galibeyete 2.7 milyon veriyor.

O yüzden bırakalım bu rakipler bizim maçlarda bize karşı çok iyi oynuyor edebiyatını.

Her futbol takımı her maçı kazanmak ister. Bu normal yahu. Ortada para var.

O sebeple hatayı önce kendimizde arıcaz.

Kapalı savunmalara karşı bir oyun sistemimizin ve opsiyonlarımızın oturması lazım.

Gece gündüz hücum organizasyonu çalışmamız lazım.

The great gig in the sky

Çevrimiçi mayguntr

O yüzden bırakalım bu rakipler bizim maçlarda bize karşı çok iyi oynuyor edebiyatını.

Kapalı savunmalara karşı bir oyun sistemimizin ve opsiyonlarımızın oturması lazım.

Organizasyon calisilir ama en buyuk takımlar bile yaratici oyunculari olmadiginda zorluk cekiyorlar.

Bizim oyuncuların ozellikle hucum oyuncularinin opsiyonlari yok.

Ghezzal : sol ayagina al, iceriye don, ortala. Dunku mactaki gibi sol ayagini kapatinca kitleniyor.

Larin : Arka direkte top bekle, kafa golu at. Kanati sifir etkinlikle kullaniyor, bekle oyun kurmasi sifir. Saglam markajlayip, iceri kapanarak savundun mu  etkisi sifir oluyor.

Nkoudu : Adam gecip sifira inmez, iceri cek kaleye vur. Hep sag ayagini kapat, bekle koordinasyon sifir.

Mensah: dripling, bazen uzaktan sut. Abu ile falan ver-kac yapip bir tane gol attiramadi.

Ozi : Bu aralar hic bir sey, ama bi ihtimal Abu ile eski donemdeki gibi ver-kac yapip merkezden hucum yapabilir.

Atiba : Ilerde fake kosu atar, baskalarina anca alan acabilir. Cok yavas, tempoyu düşürüyor.

Josef : Bazen sut tehditi.

Ljajic : Ara pas, sut, oyun kurma belki de en genis repartuara sahip ama 45+dk cikaramiyor su an.

Abu : Yine en genis hucum cesitliligi abuda, ama hala eski abu gibi sapkadan tavsan cikarip gol attigini gormedik. iki uc mactir temposu dusunce hucum etkinligimiz durdu resmen.

Ben sadece olumsuz durumu yazdım, ama dedigin gibi bazilarinin cozumleri de var.

Ozellikle bekleri oyuna sokarak Nkoudu-Ghezzalin etkinligini cok arttirabilirsin. Nskaladan beklemiyorum ama Rosier yapabilir bunu.
Beklerin sifira inebilseler, kanat oyuncularini bu kadar savunamazlar merkeze dogru, savunursalar da orada sol/sag 8 numara oynayanın aradaki bosluklara sizma kosusu atabilir.  Olcay-Ozi cok iyi yapiyordu bunu eskiden sol kanatta.

Repartuarimizi gelistirmemiz lazim bir sekilde yoksa her hafta sacma sapan bahanelere siginmaya devam ederiz.

Çevrimdışı AvrupaKartalı

Aynen, sonucda diger kulübler rakiplerimize karsida iyi oynuyorlar, ama bi sekilde kazanmalarini biliyorlar iste, masAllah tüm rakiplerimizin kalecileri Buffon'a döndüler. Eger bugün rakipler iyi bir seri yakaladilarsa en büyük etken kaleciler oldu, hepsi mac ve maclar kazandirdilar. Bizim asil sorunumuz nerdeyse tüm tehlikeli ataklarin kalemizde gol olmasi, bunun üstüne iyi oynadigimizda bile gol atmaya cok zorlaniyoruz, atiba cok zorlaniyor artik, hizli ataklarimizi kesip geri pas vere vere tüm ataklarimizin icine ediyor, ersine her mac 10-15 geri pas atiliyor, bunu baska hicbir takimda göremezsin
[ Son Düzenleme: 04 Şubat 2021, 21:35:57 AvrupaKartalı ]
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimdışı mrred

Aynen, sonucda diger kulübler rakiplerimize karsida iyi oynuyorlar, ama bi sekilde kazanmalarini biliyorlar iste, masAllah tüm rakiplerimizin kalecileri Buffon'a döndüler. Eger bugün rakipler iyi bir seri yakaladilarsa en büyük etken kaleciler oldu, hepsi mac ve maclar kazandirdilar. Bizim asil sorunumuz nerdeyse tüm tehlikeli ataklarin kalemizde gol olmasi, bunun üstüne iyi oynadigimizda bile gol atmaya cok zorlaniyoruz, atiba cok zorlaniyor artik, hizli ataklarimizi kesip geri pas vere vere tüm ataklarimizin icine ediyor, ersine her mac 10-15 geri pas atiliyor, bunu baska hicbir takimda göremezsin
Atibadan formayı alamayan dorukhan ve oğuzhanı sözleşmeleri bitince bir daha anmamak üzere yollamamız lazım.

38 yaşındaki adamdan formayı alamıyorlar. Bu adamlara ne desek az... Artık dilimi zor tutuyorum. Rezillik
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Hoca da maşallah rotasyonu sadece stoperlerde falan yapıyor.

Biz de hasic vardı bir ara ona ne oldu bilen var mı
The great gig in the sky

Çevrimdışı ozankarakoc

Kesinlikle katilmiyorum. Rakip istedigi gibi oynar. Biz de City deplasmanina gitsek boyle oynariz. Bayern'e, City'e vs karsi da rakipler hep boyle oynuyor. Futbolun kanunu bu.
Gecen sene Sergen Malatya'yla bizi Vodafone Arena'da yenerken nasil oynatti takimini? Ac macin ozetini tekrar izle istersen gorursun.
Siradisi durumlarda siradisi cozumler bulacaksin. Thinking out of the box olayi tamamen sifir, kimse kusura bakmasin.
Rakibimiz orta sahayi gecmiyorken 45 dakika 2 stoper+Atiba+Josef, 60 dakika 2 stoper+Josef ile oynadik.
Rakibin bu kadar geri cekilmisse geride 3 statik adam birakmanin anlami yok. Stoperlerden birini cikarirsin (Welinton kotuydu zaten), Josef sarkik oynar, bir ekstra hucumcu alirsin oyuna.
N'Sakala'yi kontralari kessin diye stopere cekersin, Ghezzal'i solbeke koyup half space'ten orta kestirirsin mesela. Omer Erdogan veya Donk gibi Vida'yi tamamen ileri gonderirsin forvet olarak oynatirsin.
Hasic'i orta sahaya alip sut cektirirsin, gol olmasa karambol olur, korner olur vs. Cozum yeterince var, ama senin hocan denemiyor.
Besiktas'in boyle bir macta ilk oyuncu degisikligini 60'ta yapmasi, maci 3 degisiklikle tamamlamasi bence buyuk antrenorluk zaafiyeti.
Kendi zaafiyetini de rakip uzerinden duzeltmeye kalkmasin. Verelim eline Antalyaspor'u, Ersun'a da Besiktas'i. Bakalim Sergen nasil futbol oynatir ve yener mi bizi?

Bu, bambaşka bir konu. Tabii ki aksini düşünmüyorum. Kapanan takıma karşı maç kazanamıyorsan, bütün takımlar kapansa, ligi 40 puanla mı bitireceksin... Elbette bahsettiğim şey bu değil. Hücum varyasyonların olacak, B planın olacak, risk alma yöntemlerin olacak... Bunlar ayrı meseleler...

Ama kapanmanın, savunma yapmanın, 1 puana oynamanın da bir usulü, bir ahlakı olmalı. İlerde süratli bir adam bırakırsın, kontraataklarla onu bulmaya çalışırsın... Gidebilirse gider, gidemezse gitmez. Duran topları, mesafe ne olursa olsun ileri doğru şişirirsin, dört beş tane de adam yollarsın, belki biri kafayla indirir, bir şey olur diye... Bunları yapmak için futbolu çirkinleştirmek zorunda değilsin.

Abdullah Avcı, Başakşehir'in başındayken bazen öyle yapardı. Sinirden delirirsin, ama 'bu ne şahsiyetsiz futbol' diyemezsin. Adamların ayağından top alamıyorsun çünkü... Hiçbir şey yapmıyorlar, iki uzun topta iki gol atıp seni yamultuveriyorlar.

Antalya'nın hiçbir şey yapmaya niyeti yoktu. Çirkeflik ile savunma futbolunu ayırmak lazım diye düşünüyorum. Onun dışında elbette 'rakip kapandı diye puan kaybettik' şeklinde bir bahane asla olamaz.
"Ben; sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim." - Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Bizim başkan kulüpler birliği başkanı olacakmış.

Çevrimdışı yorgo_d(geodem)

rakip istediği taktikle oynar senin işin o taktiği bozmak böyle komik açıklamalar yapmak değil bu açıklama aslında yetersiz kaldığının itirafı sorarım hocaya kapanan takıma hiç şut atılmazmı doksan dakika boyunca rakip sahada sağdan sola soldan sağa topu gezdirerekmi açacaksın rakibi senin oyunun hem rakibi daha iyi kapatıyor hem kontra imkanı veriyor bir ara josef sol açık oynuyordu beşiktaş kişisel beceriyle yinede gol buluyor daha öncede oyunları kişisel becerilerle bulduğumuz gollerle açmışdık ama artık gol atsanda rakip üstüne gelmiyor çünkü bir puanın değerli olduğu aylara girdik takım şut çekmiyor takım çok fazla hazırlık pası yapıyor bunlarda rakibi tehditten uzaklaştırıyor ceza sahasına girmezsen rakip rahatsız olmazki girersen seni uzak tutmak için açılmak zorunda kalacak
+1903
Yorgo

Çevrimdışı mrred

Organizasyon calisilir ama en buyuk takımlar bile yaratici oyunculari olmadiginda zorluk cekiyorlar.

Bizim oyuncuların ozellikle hucum oyuncularinin opsiyonlari yok.

Ghezzal : sol ayagina al, iceriye don, ortala. Dunku mactaki gibi sol ayagini kapatinca kitleniyor.

Larin : Arka direkte top bekle, kafa golu at. Kanati sifir etkinlikle kullaniyor, bekle oyun kurmasi sifir. Saglam markajlayip, iceri kapanarak savundun mu  etkisi sifir oluyor.

Nkoudu : Adam gecip sifira inmez, iceri cek kaleye vur. Hep sag ayagini kapat, bekle koordinasyon sifir.

Mensah: dripling, bazen uzaktan sut. Abu ile falan ver-kac yapip bir tane gol attiramadi.

Ozi : Bu aralar hic bir sey, ama bi ihtimal Abu ile eski donemdeki gibi ver-kac yapip merkezden hucum yapabilir.

Atiba : Ilerde fake kosu atar, baskalarina anca alan acabilir. Cok yavas, tempoyu düşürüyor.

Josef : Bazen sut tehditi.

Ljajic : Ara pas, sut, oyun kurma belki de en genis repartuara sahip ama 45+dk cikaramiyor su an.

Abu : Yine en genis hucum cesitliligi abuda, ama hala eski abu gibi sapkadan tavsan cikarip gol attigini gormedik. iki uc mactir temposu dusunce hucum etkinligimiz durdu resmen.

Ben sadece olumsuz durumu yazdım, ama dedigin gibi bazilarinin cozumleri de var.

Ozellikle bekleri oyuna sokarak Nkoudu-Ghezzalin etkinligini cok arttirabilirsin. Nskaladan beklemiyorum ama Rosier yapabilir bunu.
Beklerin sifira inebilseler, kanat oyuncularini bu kadar savunamazlar merkeze dogru, savunursalar da orada sol/sag 8 numara oynayanın aradaki bosluklara sizma kosusu atabilir.  Olcay-Ozi cok iyi yapiyordu bunu eskiden sol kanatta.

Repartuarimizi gelistirmemiz lazim bir sekilde yoksa her hafta sacma sapan bahanelere siginmaya devam ederiz.
Santraforunda Gökdeniz Bayrakdarın oynadığı bir takıma karşı atibe josefle çıkmak bence çok akıllıca değildi.

Bizim mutlaka gol yemememiz gerekiyor. Ya da hücum ederken çok sabırlı hücumlar etmemiz gerekiyor.

Hocanın bazı gereksiz inatları var. Hocam weli oyunumuzu pas hızımızı oyun hızımızı düşüren bir stoper

Savumada yaptığı hataları saymıyorum bile

Alamadığı kafa topları

Kaçırdığı adamlar

Penaltılık müdaheleleri

Bu adam yedek stoper anca olur.

Ayrıca zırt pırt stoper tandemini neden değiştiriyoruz ?

Oyunu rakip sahada oynacaksak iki şey önemli

İlki atağı mümkün olduğunda iyi sonlandırmak

İkincisi pas hatasını minimum yapmak

The great gig in the sky

Çevrimiçi murat

Cenk sanılanın aksine bu takımda parlar, finishing özelliği bizimkilerden iyi bence.
kaporta mı parlatacağız :D bize pozisyonu bitirenden daha çok sıkışmış kilidi çözecek oyuncu lazımdı.

Çevrimiçi murat

Skoru koruyamiyor demek iste. Welinton’la sakala’yla bu kadar koruyabilirsin zaten. İlerde Mario Gomez’in de olmazsa patatese baglarsin iste boyle. Hoca inada bindirmis en ufak firsatta sokacak takima bu ikisini sezon sonuna kadar. Yonetimin de canina minnet zaten bize is cikmadi diye sevinmislerdir.
zaten welinton ve sakalanın ikisinin birden sahada olması cinayet.rotasyon yapılacaksa ikisi arasında yapılsın.