katılıyorum.
montero'yu seviyorum ama şu pek görülmüyor tabi vida-montero ikilisi de problemleri olan bir ikili. hafta içi yazmıştım bu kafa topu karşılamada ya da oyun içi için daha net ifade edersek rakiplerin tek santrafora gönderdiği uzun topları kesmede zayıf bir tandem. bu maçta da diagne'nin oynadığı bölümde rakip hücumda çoğalamamasına rağmen diagne'ye çok top aldırdık. bu durum özellikle tüm oyun planını fizik gücü yüksek ileri oyuncusunun kafasına, vücuduna atıp hızlı çoğalmaya endeksleyen anadolu takımlarına karşı defekt yaratır. welinton'un kattığı ekstra özellik karşılama konusunda gayet iyi olması, bir çok konuda yarım yamalak olsa da.
Ben aslında bu üçlüye Necip'i de katarım ama hadi neyse 😁
Welinton kafa topları ve toplam defansif aksiyon olarak iyi lakin bazen kapasitesinin üstünde şeyleri deneyip terste bırakıyor, adamın olayı bu yani gidip rakibe pas falan atıyor işte önde oynamayı sevdiğinden hızlı oyunculara karşı kötü durumlara düşebiliyor. Onun riskli hareketleri kimi zaman da olmadık faydalar sağlıyor. Değişik adam vesselam.
Montero kafa topunda asgarinin altında bir oyuncu, bunun dışında duran toplarda falan boşta kalıyor acemilikleri olabiliyor. Bazen basit şeyi yapamayip hata ediyor lakin bu tarzla değil tecrübeyle alakalı. Mesela bu maçın ilk yarısında Vida'nın mudehalede bulunduğu pozisyonlarda karede bile gözükmedi. Halbuki kesiciliği kötü bir çocuk değil o, pozisyon alma anlamında da duran toplar vs hariç normalde iyi lakin bu sezon pozisyon alma değeri biraz düşmüş. Pasörlük yükselmiş, bu çocuğun gözlüklü sezonlarında genel pas istatistikleri yerlerde. Hoca onu Welinton-Vida tercihiyle raddeye getirdi. Çok iyi oynamalıyım forma için diye kendini veriyor. Bizdeki diğer bir çok oyuncu gibi seviyesini yükseltti, tabi gözlük de muhakkak etkilidir yoksa pasta bu kadar fark olmaz.
Vida mesela bu sezon başı ekstra kötüydü ama zaten uzun zamandır iyi diyemiyorduk kendisi için, yedirdigi maçta gol atıp unutturuyordu savunmada yaptıklarını. Konsantrasyonunu çok yükseltti, yüzünün ifadesinden bile belli sahadayken kafasında maçtan başka bir şey yok. a
Açıkçası benim şaşırdığım stoperimiz kendisi. Şu sıra önceki defoların hiçbiri gözükmüyor, bu oyuncunun en büyük problemi zaten konsantrasyondu.
Takım içindeki hiçbir oyuncuyu şu an gereksiz yere havalara çıkarmaya veya yere batırmaya gerek yok. Zaten yeni gelenler dışında birçok oyuncunun da daha önceki hâllerini biliyoruz. Performanslarda hoca, takımdaşlık gibi çok önemli faktörler var. Bazılarının da kariyeri ciddi düşüşe geçmiş mesela Rosier, Ghezzal, Abou gibi oyuncuların kendilerini kanıtlamak için yardırmak dışında seçenekleri yok. Abou Premium bir oyuncu ama diğer ikisi o kadar değil, Ghezzal kaliteli, Rosier ise ruhu olan topçular. Mesela bak Rosier biraz gazlı sistem adam ilk maçlardaki oyunu çok görmüyoruz çocuk uçuyordu 🙂, Ghezzal'ın fiziksel olarak çok iyi olmadığı biraz ortaya çıktı vb.
Bütün bunlara rağmen + lar - lerden kesinlikle fazla. Harika bir ortam var, ben diyen yok, herkes takım için oynuyor. Bu çocuklar ben oldum demez ve böyle savaşmaya devam ederlerse muvaffak olurlar. Aralarından bazıları büyük transferler yapabilir ama önce takımca başarılı olmaları lazım, sonrasında hepsi tek tek karşılığını alacaktır.