Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu  [Okunma sayısı 1626518 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu
Anket
Beşiktaş ligi kaç puanla tamamlar?
95+
10 [%8.5]
86-95 arası
48 [%41]
76-85 arası
42 [%35.9]
65-75 arası
9 [%7.7]
65-
8 [%6.8]

Toplam Oy Verenler: 117

Çevrimdışı mrred

Mensah o kadar kötü kötü değil. Bence bu maç tam onluk maçtı. Şanssızlığına kaçırdı. Ama gsye karşıda iyi bir maç çıkartabilir.Evet istediğimiz performansı vermiyor fakat yerine ikame edeceğimiz pek bir adamda yok, umarım gs maçına yetişir.
Savunma katkısı ve top sürme katkısı bence iyi fakat oyunun içinde kayboluyor. Devamlılık yok. Sırtı dönük top alamıyor.

Topsuz koşu atmıyor. Şut çekmiyor. Oyuna çok iyi konsantre olmalı. Burası Beşiktaş ama suç önde değil. Ondan formayı alamayan Oğuzhan'da
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Buna da katılıyorum mazur görün fakat ben nskalanın rıdvandan daha iyi defans yaptığını düşünmüyorum. İlk görüşte daha defansif bir bek anlayışı gibi geliyor ama bence rıdvanın defansı daha iyi. Cidden şuana kadar alt yapıdan çıkmış beni en çok heyecanlandıran oyuncu rıdvan. Adriano gibi bir oyun stili var, kaç yaşında gelen adriano bize çağ atlatmıştı, biz bu adamı gençten yakaladık. Yaşayabileceği iyileşmeyi hayal edince insan çok mutlu oluyor.
Nsakala sadece atletik ve fizikli ama Rıdvan da akıllı ve konsantre. Ben Rıdvanı tercih ederim.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mellfred

Özetle geçen sene takımda koşmadıkları için 3 4 oyuncu tolere edilmesi gerekirken. Bu sene takımda herkes koşuyor. Çünkü yaş ortalaması çok düşük ve yönetimin yaptığı sözleşmeler opsiyonlu. Bizde oynayan kilit oyuncular 2.seneki kontratı hak etmek için kendini devamlı göstermek zorunda

Atiba Aboubakar
Josefin kontartları tamamen bunun üzerine kurulu. Ghezzal ve Rosier alınacaksa onları da öyle olması gerek. Yoksa yatışa geçerler.

Ersin ve Rıdvan zaten içten yanmalı. Çocuk onlar daha ekstra motive olmak için bir şeylere ihtiyaçları yok. Para vesaire...

Hocanın ekstra katkı yaptığı 2 oyuncu var Larin ve Oğuzhan.

Yanıldığı 2 oyuncu var Mensah ve nsakala

Bizim yanıldığımız 1 oyuncu var o da welinton.
welinton konusunda yanıldığımız konusunda hem fikir değiliz
welinton daha bir şey ispatlamadı
nsakala’da ise ısrarla baltalıyor
 aklımızla alay ediyor. birileri bir şeyler demezse eğer ısrarla bizi salak yerine koyacak rotasyon falan!
 rıdvan hayattayken o ıynar ligde.
sergen fetişizmi demiştim daha önce de
sergen benim babamın oğlu değil beşiktaş’ın oğlu falan da değil
beşiktaş’ın bir tane oğlu var,
benim !
kusura bakmayın
benden eksik kim ve ne varsa eleştiririm
sergen motive konusunda iyi görünüyor kondisyon iyi aklındakini iyi aktarıyor
ama
kendini bizden akıllı sanıyor ( sen barış özbek’ten akıllı olabilirsin baba, futbolu sadece onlar takip etmiyor )
2 futbolu iyi mücadele eden kazanıyor
buna göre ispanya’yı her sene alaves kazanıyor
sergen, hatay deplasmanına malatya başında çıktığı zannı  hafızasından kurtulmalı

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimiçi Samet Demir

Savunma katkısı ve top sürme katkısı bence iyi fakat oyunun içinde kayboluyor. Devamlılık yok. Sırtı dönük top alamıyor.

Topsuz koşu atmıyor. Şut çekmiyor. Oyuna çok iyi konsantre olmalı. Burası Beşiktaş ama suç önde değil. Ondan formayı alamayan Oğuzhan'da
Abi bu hafta necip oynadi o bölgede. Bence o konuda suç hocada. Ayrıca Atiba da artık bildiğimiz kendi bölgesinde oynamıyor. Daha çok 10 numara gibi oynuyor.

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı mrred

aklımızla alay ediyor. birileri bir şeyler demezse eğer ısrarla bizi salak yerine koyacak rotasyon falan!
benim !
kusura bakmayın
ama
kendini bizden akıllı sanıyor ( sen barış özbek’ten akıllı olabilirsin baba, futbolu sadece onlar takip etmiyor )
sergen, hatay deplasmanına malatya başında çıktığı zannı  hafızasından kurtulmalı

Aynı hatayı iki kez yapan nsakalayı kesecek mi kesmeyecek mi hep beraber göreceğiz. Nsakala yüzünden taçtan gol yiyoruz. Nsakala hücumda sıfır . Savunmada da görevini tam yapamıyorsa oynamasının hiçbir mantığı gerçekten yok. Adam ilk golü resmen yedirdi. Uyudu . Oyunda momentum bize geçmişti içine etti.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Abi bu hafta necip oynadi o bölgede. Bence o konuda suç hocada. Ayrıca Atiba da artık bildiğimiz kendi bölgesinde oynamıyor. Daha çok 10 numara gibi oynuyor.

Josefin yeri asla oynatılmamalı asla

Josef pivot ortasahadır ve 6 numara oynar. 8 falan oynatılması hayal ürünü. Çok yanlış yaptı hoca. Hem josefin verimini düşürdü ve 2 gol yedik hem de necip çok yetersiz kaldı
The great gig in the sky

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

benim !
kusura bakmayın
ama

+1903
Çok doğru bir yorum.

Çevrimiçi Samet Demir

Josefin yeri asla oynatılmamalı asla

Josef pivot ortasahadır ve 6 numara oynar. 8 falan oynatılması hayal ürünü. Çok yanlış yaptı hoca. Hem josefin verimini düşürdü ve 2 gol yedik hem de necip çok yetersiz kaldı
Bence kendi sahamızda
Josef-oguzhan-mensah olarak çıkmamız gerekiyor.

Hatta atibadan alacağı defansif katkıyı larinden de alabilir. 4-4-2 bile oynayabilir. Fakat Oğuzhan 4-4-2 de ne yapar onu gözümde çok kestiremiyorum.

Bence hoca atiba yi yavaş yavaş kesmeli.

Valla bu kadro ile hocanında bir bakıma işi zor.

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı mrred

Bunların yanında Ersinle ilgili aldığı riski de herkes alamaz. O konuda hocayı tebrik etmek lazım. Herkes yapamaz.

Necip ısrarı ve Dorukhanı oturtturmasını da anlıyorum. Dorukhana mesaj veriyor ya da biz kendi kendimizi gelin güvey oluyoruz. Dorukhan yurtdışına transfer olacağı için sakatlanmasından korkuluyor olabilir.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Bence kendi sahamızda

Hatta atibadan alacağı defansif katkıyı larinden de alabilir. 4-4-2 bile oynayabilir. Fakat Oğuzhan 4-4-2 de ne yapar onu gözümde çok kestiremiyorum.

Atiba dinamik bir oyuncu değil fakat oyun bilgisi çok yüksek. Pas yüzdesi de inanılmaz yüksek. Hoca bence o yüzden oynatıyor. Pas yüzdesi bu kadar yüksek bir oyuncuyu kimse kolay kolay kesmeyi göze alamaz. O konuda hocaya hak veriyorum.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Bence kendi sahamızda

En azından 45 dakika josef mensah oğuzhan orta sahası denenebilir. Kağıt üstünde iyi duruyor. Pasör 8 ve koşucu 8 aynı anda sahada fakat top rakipteyken zaaf olur mu orası şüpheli.
The great gig in the sky

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

En azından 45 dakika josef mensah oğuzhan orta sahası denenebilir. Kağıt üstünde iyi duruyor. Pasör 8 ve koşucu 8 aynı anda sahada fakat top rakipteyken zaaf olur mu orası şüpheli.

yazarken golü yedik bile  :lol:

Çevrimdışı mrred

Pres konusuna gelince bu konu hem hocaya hem de oyunculara yazar.

Çünkü sezon öncesi neredeyse hazırlık için süremiz yoktu fakat ona rağmen hoca oyunculara yerinde bir yükleme yaptı. Pres konusunda oyuncuları ikna etti ve çalıştırdı.

Öbür taraftan eldeki oyuncu profillerinden sadece Ghezzal ve Larinin pres yapmaları beni şaşırttı. Diğerlerine çok şaşırmadım zaten o karakterde oyuncular. Özellikle Ghezzal ve Larin takım savunmasına beklediğimden daha çok katkı veriyorlar.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

İddaa oranlarında 2.05 vermişler galibiyete. Gs galibiyetine 2.50 vermişler. İddaacılar bilir bu işleri sizce nasıl  ?
The great gig in the sky

Çevrimdışı mourinho1903

Sergen geldiginden beri tüm hocalar arasi en yüksek puan ortalamasi sahip, sadece simdi degil, pandemiden sonra lider hep Besiktas. Sergen hoca bir hata yapiyorsa demekki digerleri 10 hata yapiyor, hocanin eksikleri var, ama bu onun basarisini gölgelemeye yetmez. Su an en iysi biziz, en iyi hocada sergen, daha iyisini istiyorsan jürgen Kloppu getirelim senin icin. Avci tipik anadolu takim hocasi, istanbul büyüklerinde asla ve asla yapamaz. Burdaki baski ve beklenti baska kulüplerde gibi degil, geldinmi direk basari ister tataftar, burasi Besiktas türkiyenin en büyük kulübü. (...)

Su an icin lider olabili, Bilic vs de kac hafta lider kaldi. Bu futbolla, bu oyunla sen sezon sampiyon olacagimizi dusunuyorsan senin bilecegin is, bence olamayiz. Ben skora gore yorum yapmiyorum, gerekirse GS macindan sonra yenilirsek bile Sergen'i alkislayabilirim. Bazi arkadaslar gibi kotu oyunla sansa 1-0 kazaninca goygoy yapmam, benim huyum degil. Sergen Yalcin ve Jurgen Klopp arasinda baya bir klasman var, dunyadaki son 2 kalan hoca da bunlar degil. Sergen'i begenmemek'ten hemen Klopp'a atlamak da guzel kafa. Ben Besiktas'liyim, yerindeyim, merak etme sen. (...)

Çevrimdışı AvrupaKartalı

İddaa oranlarında 2.05 vermişler galibiyete. Gs galibiyetine 2.50 vermişler. İddaacılar bilir bu işleri sizce nasıl  ?
Oranlar normal, bizi evsahibi oldugumuz icin biraz önde görmüsler ama net bir favori yok.
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimdışı mourinho1903

Atiba dinamik bir oyuncu değil fakat oyun bilgisi çok yüksek. Pas yüzdesi de inanılmaz yüksek. Hoca bence o yüzden oynatıyor. Pas yüzdesi bu kadar yüksek bir oyuncuyu kimse kolay kolay kesmeyi göze alamaz. O konuda hocaya hak veriyorum.

Atiba'nin oynadigi bolge 8 numara, orada yan pas-geri pasla 90%-95% pas isabetiyle oynayan oyuncu makbul degildir, onlibero degil bu. Oynatirsan bizim oynadigimiz gibi birsey olur iste.

Çevrimdışı mourinho1903

Kimseyi iyi gosterme kotu gosterme gibi bir cabam yok, girdim genel profillerine tikladim, Besiktas istatisklerini yazdim. AA besiktasin basindayken de en fazla savunanlardan biriydim, ama olmadi yapamadi. Takintilarinda boguldu gitti.

Oyun plani olarak da bence o kadar kotu bir oyun planimiz yok, hucum presini iyi yapiyoruz, sahaya cogu zaman iyi yerlesiyoruz, bazi maclarda oyuncu tercihlerinde skintilar var ama.
Ayrica hocanin oyun okuma ve oyuna mudehale konusunda biraz daha pratik/anlik kararlar alabilmesi lazim cok tekduze/ezbere degisikliik yapiyor.

Mesela GS macina yine Necip-Atiba-Josef-Nskala cikarsa ben de yavastan Sergen ile sampiyon olamayiz demeye baslarim. Hatasindan donmeyen adamdan td olmaz bizim takima.

Bu hatayi 4 defa yapti, yetmemis demek ki bu sayi. GS maci da gitsin, 1-2 defa daha yapsin, yaristan kopalim, ondan sonra elestirmeye baslariz. Bu arada GS muzesine bir kupa daha koyar, hayat akmaya devam eder iste ne guzel.

Çevrimdışı mourinho1903

Su ne kadar onlibero o kadar az gol yeriz anlayisini kim bizim kafamizda yerlestirdi bilmiyorum, ama oyle bir dunya yok. Emin ol Josef-Oguzhan-Mensah ile dun verdigin kadar pozisyon verirsin en fazla.
Atak sonlandirabildigin icin rakip kontra-atak firsati bulamaz, mesela dun Necip'in ilk yari sonunda yaptigi top kaybi gibi. Rakip sahaya yerlesebilirsin, orta saha oyunculari birbirinin alanina girip topu eveleyip gevelemez, sahaya mantikli bir sekilde yayilirsin. Belki sayica daha fazla top kaybederiz, ama en azindan rakip yari sahada kaybederiz ve hucum ederken kaybederiz, kendi yari sahamizda abuk subuk amacsiz pas yaparken kaybetmeyiz. Rakip bizim oyuncularimiza markaj yapmak zorunda kalacagi icin daha az hucumu dusunur, Necip-Atiba-Josef ile rakibi kendi yari sahana davet etmezsin en azindan. En basitinden adamlar 60 dakika bize karsi onlem almamisken Oguzhan girer girmez onu tutsun diye Sackey'i aldi oyuna, bu bile rakibi geri itti kismen.

Herseyi gectim, 15/16'da Atiba-Oguzhan-Sosa ve sonraki sene agirlikli olarak Atiba-Oguzhan/Tolgay-Talisca ile sampiyon olmus takimin taraftarinin bu 8/10 numaradan odunun patlamasini anlamiyorum. Hadi Turkiye ligini gectim de, Avrupa futbolu'nu da mi takip etmiyorsunuz. 2-3 tane klasik 6 numarayla oynayan takim mi var? Avrupa'daki takimlar tek 6'yi bile kaldirip full 8'le oynamayi deniyorken bu sacmaliklara anlam veremiyorum.
[ Son Düzenleme: 11 Ocak 2021, 18:51:06 mourinho1903 ]

Çevrimiçi mayguntr

Bu hatayi 4 defa yapti, yetmemis demek ki bu sayi. GS maci da gitsin, 1-2 defa daha yapsin, yaristan kopalim, ondan sonra elestirmeye baslariz. Bu arada GS muzesine bir kupa daha koyar, hayat akmaya devam eder iste ne guzel.
Puan kaybettigimiz maclar ve orta sahalarimiz :

Antalya: Atiba-Dorukhan-Mensah
Konya - Dorukhan-Mensah-Ljajic
Genclerbirligi : Josef-Dorukhan-Atiba
Antep : Atiba-Ozi-Dorukhan
Alanya : Josef-Atiba-Dorukhan
Hatay : Josef-Necip-Atiba

Orta saha kurgusunda bence de hatali hoca, ama elindeki malzeme bu.

Ljajic'in oynayacak durumda olmadigini hepimiz biliyoruz. Dun mesela kesinlikle Necip yerine Dorukhan maslamaliydi en azindan. Ama sozlesme durumundan dolayi akli burda degil galiba.
Mensah dun sakatti yoksa bence kesin oynardi. Oguzhanin fiziksel durumu el vermiyor bence su an boyle sert deplasmalar icin.

Ben de isterim Josef-Oguzhan-Mensah oynayalim icerdeki maclarda ama olmuyor iste. Sonra bi bakmisin kalende 3-4 tane yemissin.

Çevrimdışı mourinho1903

Puan kaybettigimiz maclar ve orta sahalarimiz :

Antalya: Atiba-Dorukhan-Mensah
Konya - Dorukhan-Mensah-Ljajic
Genclerbirligi : Josef-Dorukhan-Atiba
Antep : Atiba-Ozi-Dorukhan
Alanya : Josef-Atiba-Dorukhan
Hatay : Josef-Necip-Atiba

Orta saha kurgusunda bence de hatali hoca, ama elindeki malzeme bu.

Ljajic'in oynayacak durumda olmadigini hepimiz biliyoruz. Dun mesela kesinlikle Necip yerine Dorukhan maslamaliydi en azindan. Ama sozlesme durumundan dolayi akli burda degil galiba.
Mensah dun sakatti yoksa bence kesin oynardi. Oguzhanin fiziksel durumu el vermiyor bence su an boyle sert deplasmalar icin.

Ben de isterim Josef-Oguzhan-Mensah oynayalim icerdeki maclarda ama olmuyor iste. Sonra bi bakmisin kalende 3-4 tane yemissin.

Ljajic'i saymiyorum, ki gercek bir 10 ile oynamadigimiz icin onemli de degil. 8 numara icin elinde Mensah, Dorukhan, Oguzhan var, hatta zorlasan Ghezzal veya Hasic'i devsirebilirsin. Opsiyon var.
Bunlari birlikte oynattigi maclarin tamaminda da Josef yok bu arada. Mensah-Oguzhan'in arkasinda Atiba'nin olmasi baska, Josef'in olmasi baska.
Josef-Mensah-Oguzhan gayet olur, hic oyle 4 gol yiyecegimizi de dusunmuyorum. Defalarca bu kadar ofansif orta sahalarla oynayan takimlar gorduk, hicbiri oyle her mac 4-5 gol yemedi.
GS su ana kadar tum sezonu tek onlibero Taylan'la (o da safkan onlibero degil bu arada) gecirdi, ne oldu yani? Her mac 4 yiyip kume dusme hattina mi dustuler? 2 puan arkamizdalar.

Su sorulari dusun bir kafadna bence;

- hafta sonu GS'yle derbiye cikacagiz, GS sence hangi orta saha 3'lusuyle cikacak
- bizde muhtemelen hangi orta saha 3'lusu cikacak
- GS'deki 3'luye bakarsan, onlarin mizdeki muadili kimler
- bizeki 3'luye bakarsan, onlarin GS'deki muadili kimler
- aradaki farka bak sonra, sonra bu yazdigin yoruma bakarak mac skoru ve oyun beklentisini yaz, sonra ben yazacagim

[ Son Düzenleme: 11 Ocak 2021, 19:27:52 mourinho1903 ]

Çevrimiçi mayguntr

Ljajic'i saymiyorum, ki gercek bir 10 ile oynamadigimiz icin onemli de degil. 8 numara icin elinde Mensah, Dorukhan, Oguzhan var, hatta zorlasan Ghezzal veya Hasic'i devsirebilirsin. Opsiyon var.
Bunlari birlikte oynattigi maclarin tamaminda da Josef yok bu arada. Mensah-Oguzhan'in arkasinda Atiba'nin olmasi baska, Josef'in olmasi baska.
Josef-Mensah-Oguzhan gayet olur, hic oyle 4 gol yiyecegimizi de dusunmuyorum. Defalarca bu kadar ofansif orta sahalarla oynayan takimlar gorduk, hicbiri oyle her mac 4-5 gol yemedi.
GS su ana kadar tum sezonu tek onlibero Taylan'la (o da safkan onlibero degil bu arada) gecirdi, ne oldu yani? Her mac 4 yiyip kume dusme hattina mi dustuler? 2 puan arkamizdalar.

Su sorulari dusun bir kafadna bence;

- hafta sonu GS'yle derbiye cikacagiz, GS sence hangi orta saha 3'lusuyle cikacak
- bizde muhtemelen hangi orta saha 3'lusu cikacak
- GS'deki 3'luye bakarsan, onlarin mizdeki muadili kimler
- bizeki 3'luye bakarsan, onlarin GS'deki muadili kimler
- aradaki farka bak sonra, sonra bu yazdigin yoruma bakarak mac skoru ve oyun beklentisini yaz, sonra ben yazacagim

Taylan- Akbaba/Omer - Belhanda/Emre Kilic

6-8-10, veya 6-8-8

Bizdeki muhalifleri

Josef/Necip - Atiba/Dorukhan - Ozi/Mensah

Taylan-Akbaba-Belhanda ciksinlar, biz de Josef-Atiba-Mensah cikalim, rahat kazaniriz.

Çevrimdışı goktasoktay

Su ne kadar onlibero o kadar az gol yeriz anlayisini kim bizim kafamizda yerlestirdi bilmiyorum, ama oyle bir dunya yok. Emin ol Josef-Oguzhan-Mensah ile dun verdigin kadar pozisyon verirsin en fazla.
Atak sonlandirabildigin icin rakip kontra-atak firsati bulamaz, mesela dun Necip'in ilk yari sonunda yaptigi top kaybi gibi. Rakip sahaya yerlesebilirsin, orta saha oyunculari birbirinin alanina girip topu eveleyip gevelemez, sahaya mantikli bir sekilde yayilirsin. Belki sayica daha fazla top kaybederiz, ama en azindan rakip yari sahada kaybederiz ve hucum ederken kaybederiz, kendi yari sahamizda abuk subuk amacsiz pas yaparken kaybetmeyiz. Rakip bizim oyuncularimiza markaj yapmak zorunda kalacagi icin daha az hucumu dusunur, Necip-Atiba-Josef ile rakibi kendi yari sahana davet etmezsin en azindan. En basitinden adamlar 60 dakika bize karsi onlem almamisken Oguzhan girer girmez onu tutsun diye Sackey'i aldi oyuna, bu bile rakibi geri itti kismen.

Herseyi gectim, 15/16'da Atiba-Oguzhan-Sosa ve sonraki sene agirlikli olarak Atiba-Oguzhan/Tolgay-Talisca ile sampiyon olmus takimin taraftarinin bu 8/10 numaradan odunun patlamasini anlamiyorum. Hadi Turkiye ligini gectim de, Avrupa futbolu'nu da mi takip etmiyorsunuz. 2-3 tane klasik 6 numarayla oynayan takim mi var? Avrupa'daki takimlar tek 6'yi bile kaldirip full 8'le oynamayi deniyorken bu sacmaliklara anlam veremiyorum.
Bak bu dediklerine hak veriyorum. Denemek lazım. Daha verimli olabileceğini düşünüyorum ben de. Takım bu kadar çok koşup mücadele ederken, çok da handikap yaratmaz sanki? Zira daha çok ve net pozisyona girip golü bulunca, kapanan takımların kilidi de açılıyor. Sonrasında skor artar.

Çevrimdışı can1903

2.50 oranın geldiğini hiç görmedim. 2.05 te çok nadir
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..