Atiba da artık eskisi gibi ön libero oynamıyor, bu yüzden o bölgeye adam bakmamız gerekiyor. Ayrıca herkes forvet transferi istiyor ama bence hocanın sistemine göre orta saha daha elzem, kanatlar solda nkudu, larin sağ taraf gezal ve hasic garanti artık. Forvette de Abu ve Larin var.
Yani transferlere gelecek olursak Es es deki sağ beki almalıyız,
Kenan karaman alıp larin forvet rotasyonuna geçmeli.
İyi bir tane de 10 numara almalıyız. Başkada giden adam olursa yerine adam bakmamız gerekiyor.
Bu arada Hatay maçı nasıl hocaya yazar ise ligde şuan birinci olmamız da hocaya yazar.
( Maç maç gidersek inşallah şampiyon olacağımızı düşünüyorum. )
Sorsan ama Avci parselasyoncu derler, ama Sergen dunya'nin en iyis hocasi, tartisilmaz, muthis vs.
Ki Avci doneminde lige cok fazla sakatla basladik ve mac sansi da yanimizda degildi, cogunlukla karsimizdaydi. Bu sene iyi oynayip da puan kaybettigimiz mac yok, puan kaybettigimiz tum maclarda puan kaybetmeyi hak ettik. Ama mac sansiyla kazandigimiz maclar var (ilk aklima gelen Trabzon, Kayseri, Ankaragucu maclari mesela). Hala cikip insanlar insallah hatalardan ders cikartir vs diyor. Hata 1 kere yaparsin, hadi en fazla 2 kere. Sacma sapan 3 onliberolu takimla cikip berbat oynayip puan kaybettigimiz 4. mac oldu. Bunu 4 kere yapan adam 10 kere de yapar, 15 kere de yapar, sonu yok.
Ben Sergen'le olmayacagini dusunuyorum. Herkes puan tablosuna bakip kendini kandirabilir, sikinti yok. Zaten yuksek ihtimalle haftaya liderlik de gidecek. Ben oyuna, oyuncu tercihlerine bakiyorum. Hucum sablonu oturtmamis, oyuncu tercihleri Anadolu takimi kafasinda, oyuncu degisiklikleri (dakikalari ve girecek-cikacaklar) tamamen ezbere. Herhalde bir 40 maca yakin mac oynadik Sergen'le. Buyuk takima yakisir, iste benim sampiyon takimim diyebilecegimiz, cok net zevk veren mac sayisi 3 (bu sene Rize, gecen sene Trabzon ve Antep). Sampiyonluga aday bir takim 40 macin sadece 3'unde sampiyona yakisir sekilde oynuyorsa konusacak birsey yok. Defansif oyun dusuncesini bazi anlarda anlayabilirim; Basaksehir'e karsi o kadar eksikle cikiyorsan olur, FB deplasmani anlarim. Gecen senenin sonlarina dogru eksik kadroyla tamamen 3 puan odakli ciktigimiz maclarda anlarim, ama o kadar. Koca bir devre gectiyse sen bu takima ofansif, Anadolu takimlarini ezecek bir oyun oturtmalisin. Oturtamiyorsan uzun vadede 3. olursun tipki Bilic gibi, her Basaksehir sezonundaki A.Avci gibi.
Transferin de birseyler cozecegine inanmiyorum. 8 ve 10 getirsen bile yine Atiba ve Necip falan oynar. Elimizde zaten Oguzhan var, 8 oynatmaya niyetli biri coktan oynatirdi. Ljajic eksikse Ghezzal'i forvet arkasi deneyebilirdin (hele ki hem N'Koudou hem Larin formda iken), denemedi. Ofansif oynatmaya niyetli biri zaten oynatirdi. Ha, siz Oguzhan kadar oyun zekasina sahip, top teknigi tartisilmaz, ustune bir onlibero kadar fizikli bir adam aliriz diyorsaniz zaten hayal kuruyorsunuz. O oyuncuyu getirtecek butce zaten yok. Gelecek 8'in de, 10'un da defolari olacak. Defolari olmayan adamin zaten Turkiye'de isi ne.