Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu  [Okunma sayısı 1628489 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2020/21 Sezonu
Anket
Beşiktaş ligi kaç puanla tamamlar?
95+
10 [%8.5]
86-95 arası
48 [%41]
76-85 arası
42 [%35.9]
65-75 arası
9 [%7.7]
65-
8 [%6.8]

Toplam Oy Verenler: 117

Çevrimdışı mrred

Sorsan ama Avci parselasyoncu derler, ama Sergen dunya'nin en iyis hocasi, tartisilmaz, muthis vs.
Ki Avci doneminde lige cok fazla sakatla basladik ve mac sansi da yanimizda degildi, cogunlukla karsimizdaydi. Bu sene iyi oynayip da puan kaybettigimiz mac yok, puan kaybettigimiz tum maclarda puan kaybetmeyi hak ettik. Ama mac sansiyla kazandigimiz maclar var (ilk aklima gelen Trabzon, Kayseri, Ankaragucu maclari mesela). Hala cikip insanlar insallah hatalardan ders cikartir vs diyor. Hata 1 kere yaparsin, hadi en fazla 2 kere. Sacma sapan 3 onliberolu takimla cikip berbat oynayip puan kaybettigimiz 4. mac oldu. Bunu 4 kere yapan adam 10 kere de yapar, 15 kere de yapar, sonu yok.

Ben Sergen'le olmayacagini dusunuyorum. Herkes puan tablosuna bakip kendini kandirabilir, sikinti yok. Zaten yuksek ihtimalle haftaya liderlik de gidecek. Ben oyuna, oyuncu tercihlerine bakiyorum. Hucum sablonu oturtmamis, oyuncu tercihleri Anadolu takimi kafasinda, oyuncu degisiklikleri (dakikalari ve girecek-cikacaklar) tamamen ezbere. Herhalde bir 40 maca yakin mac oynadik Sergen'le. Buyuk takima yakisir, iste benim sampiyon takimim diyebilecegimiz, cok net zevk veren mac sayisi 3 (bu sene Rize, gecen sene Trabzon ve Antep). Sampiyonluga aday bir takim 40 macin sadece 3'unde sampiyona yakisir sekilde oynuyorsa konusacak birsey yok. Defansif oyun dusuncesini bazi anlarda anlayabilirim; Basaksehir'e karsi o kadar eksikle cikiyorsan olur, FB deplasmani anlarim. Gecen senenin sonlarina dogru eksik kadroyla tamamen 3 puan odakli ciktigimiz maclarda anlarim, ama o kadar. Koca bir devre gectiyse sen bu takima ofansif, Anadolu takimlarini ezecek bir oyun oturtmalisin. Oturtamiyorsan uzun vadede 3. olursun tipki Bilic gibi, her Basaksehir sezonundaki A.Avci gibi.

Transferin de birseyler cozecegine inanmiyorum. 8 ve 10 getirsen bile yine Atiba ve Necip falan oynar. Elimizde zaten Oguzhan var, 8 oynatmaya niyetli biri coktan oynatirdi. Ljajic eksikse Ghezzal'i forvet arkasi deneyebilirdin (hele ki hem N'Koudou hem Larin formda iken), denemedi. Ofansif oynatmaya niyetli biri zaten oynatirdi. Ha, siz Oguzhan kadar oyun zekasina sahip, top teknigi tartisilmaz, ustune bir onlibero kadar fizikli bir adam aliriz diyorsaniz zaten hayal kuruyorsunuz. O oyuncuyu getirtecek butce zaten yok. Gelecek 8'in de, 10'un da defolari olacak. Defolari olmayan adamin zaten Turkiye'de isi ne.
Avcı zamanında takımda burak caner gökhan ve ljajic vardı. Elneny sakattı dorukhan sakatlandı.

Burak Caner Ljajic ve Gökhanın aynı anda sahada olduğu bir takımda takım savunması yapılamaz. Yapılması düşünülemez bile. Bu oyuncuların hiçbirinde savunma yapma isteği bile yok.
The great gig in the sky

Çevrimdışı Şükrü Yılmaz

Sorsan ama Avci parselasyoncu derler, ama Sergen dunya'nin en iyis hocasi, tartisilmaz, muthis vs.
Ki Avci doneminde lige cok fazla sakatla basladik ve mac sansi da yanimizda degildi, cogunlukla karsimizdaydi. Bu sene iyi oynayip da puan kaybettigimiz mac yok, puan kaybettigimiz tum maclarda puan kaybetmeyi hak ettik. Ama mac sansiyla kazandigimiz maclar var (ilk aklima gelen Trabzon, Kayseri, Ankaragucu maclari mesela). Hala cikip insanlar insallah hatalardan ders cikartir vs diyor. Hata 1 kere yaparsin, hadi en fazla 2 kere. Sacma sapan 3 onliberolu takimla cikip berbat oynayip puan kaybettigimiz 4. mac oldu. Bunu 4 kere yapan adam 10 kere de yapar, 15 kere de yapar, sonu yok.

Ben Sergen'le olmayacagini dusunuyorum. Herkes puan tablosuna bakip kendini kandirabilir, sikinti yok. Zaten yuksek ihtimalle haftaya liderlik de gidecek. Ben oyuna, oyuncu tercihlerine bakiyorum. Hucum sablonu oturtmamis, oyuncu tercihleri Anadolu takimi kafasinda, oyuncu degisiklikleri (dakikalari ve girecek-cikacaklar) tamamen ezbere. Herhalde bir 40 maca yakin mac oynadik Sergen'le. Buyuk takima yakisir, iste benim sampiyon takimim diyebilecegimiz, cok net zevk veren mac sayisi 3 (bu sene Rize, gecen sene Trabzon ve Antep). Sampiyonluga aday bir takim 40 macin sadece 3'unde sampiyona yakisir sekilde oynuyorsa konusacak birsey yok. Defansif oyun dusuncesini bazi anlarda anlayabilirim; Basaksehir'e karsi o kadar eksikle cikiyorsan olur, FB deplasmani anlarim. Gecen senenin sonlarina dogru eksik kadroyla tamamen 3 puan odakli ciktigimiz maclarda anlarim, ama o kadar. Koca bir devre gectiyse sen bu takima ofansif, Anadolu takimlarini ezecek bir oyun oturtmalisin. Oturtamiyorsan uzun vadede 3. olursun tipki Bilic gibi, her Basaksehir sezonundaki A.Avci gibi.

Transferin de birseyler cozecegine inanmiyorum. 8 ve 10 getirsen bile yine Atiba ve Necip falan oynar. Elimizde zaten Oguzhan var, 8 oynatmaya niyetli biri coktan oynatirdi. Ljajic eksikse Ghezzal'i forvet arkasi deneyebilirdin (hele ki hem N'Koudou hem Larin formda iken), denemedi. Ofansif oynatmaya niyetli biri zaten oynatirdi. Ha, siz Oguzhan kadar oyun zekasina sahip, top teknigi tartisilmaz, ustune bir onlibero kadar fizikli bir adam aliriz diyorsaniz zaten hayal kuruyorsunuz. O oyuncuyu getirtecek butce zaten yok. Gelecek 8'in de, 10'un da defolari olacak. Defolari olmayan adamin zaten Turkiye'de isi ne.
Yapmayın ne olur.. Abdullah Avcı son 20-25 yıldaki en kötü Beşiktaş teknik direktörüdür. Çok değil daha 1 sene öncesi yani. Akan oyunda gol atamayan, iç sahada ki maçların ilk yarılarında şut bile çekemeyen bir takım vardı. Kupada bizle oynadıgı 2 maça da rotasyonla çıkan, iyi adamlarını oynatmayan alt lig takımına 2 maçta da yenilerek turu kaybettik.

Sergen Yalçın' ın hataları vardır elbette ama Abdullah Avcı ile karşılaştırmak cidden saygısızlık olur.

Çevrimdışı mourinho1903

Yapmayın ne olur.. Abdullah Avcı son 20-25 yıldaki en kötü Beşiktaş teknik direktörüdür. Çok değil daha 1 sene öncesi yani. Akan oyunda gol atamayan, iç sahada ki maçların ilk yarılarında şut bile çekemeyen bir takım vardı. Kupada bizle oynadıgı 2 maça da rotasyonla çıkan, iyi adamlarını oynatmayan alt lig takımına 2 maçta da yenilerek turu kaybettik.

Sergen Yalçın' ın hataları vardır elbette ama Abdullah Avcı ile karşılaştırmak cidden saygısızlık olur.

A.Avci iyi demiyorum zaten, ama Avci ve Sergen arasinda bence buyuk fark yok. Biri yerin dibine sokuluyordu, digerine kimse laf soyleyemiyor. Aralarindaki fark muazam'mis gibi bir algi var, ona katilmiyorum.

Çevrimdışı Erman1903

Beğenin veya beğenmeyin, kadrosundan en iyi verim alan hoca Sergen Yalçın'dır. Bir teknik adamın en önemli görevi de budur. Açın da bakın bu oyuncular daha önce ne oynamış, şimdi ne oynuyor. İçeride ne olduğu da belli değildir. 3 defansif merkezle çıkması doğru değildir lakin iki ile çıktığında da tek çıksın derler. Gider tek adamla yenilir o zaman da başka bir şey bulunur. Bu güne kadar ben kadro tercihlerinde yanlış yapmayan hoca görmedim, gören varsa söylesin. Takımı nerede aldığı, geldiğinden beri ne kadar puan aldığı da bellidir.
[ Son Düzenleme: 11 Ocak 2021, 15:02:44 Erman1903 ]

Çevrimdışı mellfred

Beğenin veya beğenmeyin, kadrosundan en iyi verim alan hoca Sergen Yalçın'dır. Bir teknik adamın en önemli görevi de budur. Açın da bakın bu oyuncular daha önce ne oynamış, şimdi ne oynuyor. İçeride ne olduğu da belli değildir. 3 defansif merkezle çıkması doğru değildir lakin iki ile çıktığında da tek çıksın derler. Gider tek adamla yenilir o zaman da başka bir şey bulunur. Bu güne kadar ben kadro tercihlerinde yanlış yapmayan hoca görmedim, gören varsa söylesin. Takımı nerede aldığı, geldiğinden beri ne kadar puan aldığı da bellidir.
tabi anlık sinirle gömüyoruz ama dediğin de doğru. bu sene bize hayal kurdurtan da kendisidir
orada bir “ben ikinci bir hakkı hak ediyorum” deme hakkını kazandı
ne ki oynattığı diziliş kendi kariyerine de ihanet değil mi ağa ?
sen 10 numara oynayan adam 3 6’yla top oynatıyorsun
desene sen olsan kendini oynatmayacakmışsın !

Çevrimdışı Şükrü Yılmaz

A.Avci iyi demiyorum zaten, ama Avci ve Sergen arasinda bence buyuk fark yok. Biri yerin dibine sokuluyordu, digerine kimse laf soyleyemiyor. Aralarindaki fark muazam'mis gibi bir algi var, ona katilmiyorum.
Aradaki fark muazzam. Avcı ve Sergen arasında devasa bir fark var. Geçen sezon aynı oyuncular ile ikisinin aldığı sonuçlar arasında dağlar kadar fark vardı. Oyun olarak kıyaslanamazdı zaten.

Çevrimdışı Erman1903

tabi anlık sinirle gömüyoruz ama dediğin de doğru. bu sene bize hayal kurdurtan da kendisidir

Sergen iyi bir planlamacı degil böyle bir zorunluluğu da yok. Ben nasıl yanlışları olduğunu sayfa sayfa yazarım zaten daha önce de anlatmışımdır. Gelen adamlar iyi futbolcu görülüyor ya şimdi, iyi miyi oldukları yoktu gelirken. Aboubakar, Ghezzal, Rosier vb alayı dökülmüş birine de diyemezsin bu adam performans vermiş. Aboubakar ve Josef hatıralarda iyiler hepsi bu. Hatalı tercihler de olmuştur, hatta bir sürü zincirleme var planlamada. Bu kadroyu kurup sezona başlarken normalde şampiyonluk falan hayal edemezsin. Larin marin gol atıyor millet havaya girdi, bu adam çorba parasına yollanacaktı normalde millet bulduğunu beğenmez oldu. Öyle ya da böyle performans alıyor, bu Necip falan oynaması - 3 tane dosla çıkması belki de onun yönteminin parçasıdır, benim de hoşuma gitmiyor ama sezarın hakkı sezara.

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

+1903
ben açık konuşayım +6da bitiririz diye işaretlerdenim.
Ben ligin son haftalarına kadar ilk 3 içerisinde olacağımızı düşünüyorum hala, 30.haftadan sonra şampiyonluk falan telafüz etmeye başlarım ancak gs şampiyon olmazsa fb olur bizde 2.olursak kayıp diye adlandırdığımız bu geçiş sezonu olarak kabul eder sergeni bir sonraki sene de görevlendiririm.
Fakat iyi yönetiyor diye de hatalarını göz ardına gelirsek sergen jk olur.
fikret orman'dan ağzımız yanınca sanırım bu tarz yaklaşımlar daha çok oluyor.
Bence çok hatası var, ama yaptığı işlere vuracak olursak 10/6.5luk bir performans gösteriyor.
Yerine şuan gitse gelebilecek aynı performans gösterebilecek "şu şartlar altında" kişi sayısı çok nadirdir, o yüzden sezon sonuna kadar da kalması taraftarıyım.
Sezon başı larin 10 gol atıcak necip iyi kötü bir ortalama tutturacak bu kadar kötü hucum hattına sahip takım 39 küsür gol atıcak falan desek hepimiz kahkaha atardık. Fakat 3lü defansif orta saha, nskala welilton ısrarları (hadi welilton yine az çok kurtardı desen), bazı hataları göz göre göre yapması da kabul edilemez.

Eğer zamanında bu yönetimi eleştirmeseydik ne zamanında ghezzal falan gelirdi, nede sergeni eleştirmeseydik geçen sene 3.yaptı bizi falan deseydik denizliyle başlayan toparlanma sürecine girip  toparlanabilirdik. Rıdvana formayı resmen biz verdik yahu. Fakat şu konuda sergeni tebrik ediyorum yani şenola göre daha iyi rotasyon kullanabiliyor ve daha fikirleri değişken sabit fikirliliği az. Ama eğer kendini geliştirmeyip ben kitap okumuyorum yardımcıalrım yapıyor falan derse herşeyi yardımcılarına yüklerse kariyeri hiç bir zaman iyi teknik direktörler seviyesine çıkmaz. Bu sezon şampyion olsun hoca kısmına sokarım, şuanlık anlık performanslara göre sergeni ne mükkemel yapalım ne de yerin dibine sokalım. Abdullah avcıdan daha başarılı olduğu bir gerçek.

Aynen öyle arada çok fark yok. Sergen şuanlık Beşiktaş performansı daha iyi gibi. Fakat aralarında öyle uçurum yok. Burda millet ilk yarılar çöpe atılıp şutlar çekilmeyince avcıya truva atı bile deniliyordu sergene ise taktik vs falan diyip saygı duyuluyor.

Çevrimdışı Erman1903

Bakın Avcı'nın burada yaptığı da büyük takım stajıdır. Ne kadar tutma ihtimali düşük şey varsa burada denemiş ve yanlışını doğrusunu öğrenmiştir. Kendisini burada en ağır eleştiren ve ortadan ikiye bölen ben onun gittiği yerde daha başarılı olacağını da söylüyordum. Bütün parasını dökse böyle tecrübe kazanamazdı o. Oğuzhan 6 numara oynatacağım diyordu, registaymış kargalar bile güler be. Karius gibi patlak adamı libero kaleci yapacağım diye top antrenmanlarına koyuyordu. Boyd yeni Viscaydı, half back Caner falan yediği naneler saymakla bitmez. Çocuğun önüne bozsun da aklı gelişsin diye cihaz falan verirsin ya aynı o hesap, patlattı gitti takımı.

[ Son Düzenleme: 11 Ocak 2021, 16:15:21 Erman1903 ]

Çevrimiçi mayguntr

Aynen öyle arada çok fark yok. Sergen şuanlık Beşiktaş performansı daha iyi gibi. Fakat aralarında öyle uçurum yok. Burda millet ilk yarılar çöpe atılıp şutlar çekilmeyince avcıya truva atı bile deniliyordu sergene ise taktik vs falan diyip saygı duyuluyor.

Daha iyi gibi? 

Abdullah Avci : 27 mac, 40 gol atmis, 44 gol yemis, mac basina 1.33 puan
Sergen Yalcin : 33 mac, 72 gol atmis, 42 gol yemis, mac basina 2.00 puan

Çevrimdışı murat baltacı

Bu takıma orta saha alınmazsa mandzukic gelse ne olacak topu ileri goturemiyorsun pozisyon hazirlayamiyorsun attığımız goller abunun larinin bireysel becerileri ghezalin ortaları sezon başından beri üç defansif orta saha ile oynadığımız maçlarda puan kaybettik ljaicten yararlanamiyoruz yedeği yok bari takım içinden birini demeyelim ghezal olur hasic olur güven bile denenebilir şut çeker en azından olmadı larin abou çift yaparsın hatta atiba bu haldeyken Josef ozi mensahta yapılabilir ama hocamız illede defansif oyuncu oynatıyor.

Rakipler her kozunu oynarken senin böyle kolay puan kaybetme lüksün yok hocam bize bu şartlarda bu hakemlerle rahat rahat şampiyonluğa yürütmezler bunu en iyi senin bilmen lazım kadromuz kaliteli falan değil hoca motivasyonla maksimum verimi alıyor ama kalite olmadanda şampiyonluk zor.
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı Şükrü Yılmaz

Abdullah Avcı dönemi daha 1 sene önceydi arkadaşlar ne çabuk unuttunuz. Özlediniz galiba pozisyonsuz bitirdiğimiz maçları.

Çevrimdışı goktasoktay

Kusura bakma avcı hoca falan değildir. Sergenle kıyaslamak da Sergene saygısızlıktır. Sergenin eksikleri var, tecrübe kazandıkça bunları tolere edebilecek biri. Avcının ne başarısı var söylesene? Sergen daha yolun başında.
Allah aşkına bırakın bunları, hocamıza destek olun. Takıma destek olun. Eleştiriyse eleştiri ama ayarında..

Çevrimdışı mourinho1903

Daha iyi gibi? 

Abdullah Avci : 27 mac, 40 gol atmis, 44 gol yemis, mac basina 1.33 puan
Sergen Yalcin : 33 mac, 72 gol atmis, 42 gol yemis, mac basina 2.00 puan

Keske Sergen'i iyi gosterecegim diye Wolves, Braga maclarini vs kapsayacak sekilde yapmasaydin bu kiyaslamayi. Zira Avrupa'da Sergen'le ne yaptigimizi da gorduk, PAOK 45 dakikada madara etti, Rio Ave de bizi eledi. Kiyaslama yapacaksan lig uzerinden yap:

Avci: 9 galibiyet 3 beraberlik 6 maglubiyet, 18 macta 30 puan (1,67 ortalama)
Sergen: 21 galibiyet 4 beraberlik 8 maglubiyet, 33 macta 67 puan (2,03 ortalama)

Fark var, ama muazzam degil. Biri sakatliklarla bogusurken digeri neredeyse hic sakatlik yasamadi. Ustelik A.Avci doneminin neredeyse tamaminda Avrupa kupasi maclariyla birlikte oynadik bu maclari. Ustelik Avci takimi ligi basinda yogun doneminde yonetti, Sergen hedefsiz uzerinde hicbir baski olmayan takimi yonetti. Arada tabii fark var, ama birini yerin dibine sokacak kadar, digerini yuceltecek kadar yok. Bu arada bu puan ortalamasiyla (68 puan) gectigimiz 5 sezonun hicbirinde sampiyon olamiyoruz, bazilarinda ilk 3'e bile giremiyoruz.
Ikinci yarida isler kizisinca bu oyun planiyla gidersek bu puan ortalamasi bence dusecek ve ligi en iyi ihtimalle 3. sirada bitirecegiz. Bilic donemi reloaded olacak.

Bu arada yazdiklarimdan A.Avci iyiydi dedigimiz vs cikartmayin, zira degildi. Ama Sergen donemi de cok farkli degil.
[ Son Düzenleme: 11 Ocak 2021, 17:10:56 mourinho1903 ]

Çevrimdışı goktasoktay

Mutlaka kafasında birşey vardır. Mesela herkes ghezzal niye çıktı diyor ama adam sakatlıktan döndü. Belki zorlandığını düşünüp riske etmek istemedi. Ha şunu ben de eleştiriyorum, oyuna müdahale zamanı konusunda biraz takıntılı. İlle 60 olacak dakika. Bir de oyun içi formasyon değiştirme konusunda biraz daha açık görüşlü olmalı.

Çevrimdışı mourinho1903

Abdullah Avcı dönemi daha 1 sene önceydi arkadaşlar ne çabuk unuttunuz. Özlediniz galiba pozisyonsuz bitirdiğimiz maçları.

Bu donem sanki pozisyon ustune pozisyona giriyoruz. Ghezzal ortalasin, Aboubakar sapkadan tavsan cikarsin, duran top olsun diye kilitleniyoruz maclara. Onun disina sifir.

Çevrimiçi mayguntr

Keske Sergen'i iyi gosterecegim diye Wolves, Braga maclarini vs kapsayacak sekilde yapmasaydin bu kiyaslamayi. Zira Avrupa'da Sergen'le ne yaptigimizi da gorduk, PAOK 45 dakikada madara etti, Rio Ave de bizi eledi. Kiyaslama yapacaksan lig uzerinden yap:

Avci: 9 galibiyet 3 beraberlik 6 maglubiyet, 18 macta 30 puan (1,67 ortalama)
Sergen: 21 galibiyet 4 beraberlik 8 maglubiyet, 33 macta 67 puan (2,03 ortalama)

Fark var, ama muazzam degil. Biri sakatliklarla bogusurken digeri neredeyse hic sakatlik yasamadi. Ustelik A.Avci doneminin neredeyse tamaminda Avrupa kupasi maclariyla birlikte oynadik bu maclari. Ustelik Avci takimi ligi basinda yogun doneminde yonetti, Sergen hedefsiz uzerinde hicbir baski olmayan takimi yonetti. Arada tabii fark var, ama birini yerin dibine sokacak kadar, digerini yuceltecek kadar yok. Bu arada bu puan ortalamasiyla (68 puan) gectigimiz 5 sezonun hicbirinde sampiyon olamiyoruz, bazilarinda ilk 3'e bile giremiyoruz.
Ikinci yarida isler kizisinca bu oyun planiyla gidersek bu puan ortalamasi bence dusecek ve ligi en iyi ihtimalle 3. sirada bitirecegiz. Bilic donemi reloaded olacak.

Bu arada yazdiklarimdan A.Avci iyiydi dedigimiz vs cikartmayin, zira degildi. Ama Sergen donemi de cok farkli degil.

Kimseyi iyi gosterme kotu gosterme gibi bir cabam yok, girdim genel profillerine tikladim, Besiktas istatisklerini yazdim. AA besiktasin basindayken de en fazla savunanlardan biriydim, ama olmadi yapamadi. Takintilarinda boguldu gitti.

Oyun plani olarak da bence o kadar kotu bir oyun planimiz yok, hucum presini iyi yapiyoruz, sahaya cogu zaman iyi yerlesiyoruz, bazi maclarda oyuncu tercihlerinde skintilar var ama.
Ayrica hocanin oyun okuma ve oyuna mudehale konusunda biraz daha pratik/anlik kararlar alabilmesi lazim cok tekduze/ezbere degisikliik yapiyor.

Mesela GS macina yine Necip-Atiba-Josef-Nskala cikarsa ben de yavastan Sergen ile sampiyon olamayiz demeye baslarim. Hatasindan donmeyen adamdan td olmaz bizim takima.

Çevrimdışı mrred

Yahu biz burada Şenol Güneş enkaz bıraktı diyorduk herkes ne alaka diyordu.

Şenol Güneş at topu q7 ye orta yapsın veya at topu canere orta yapsın. Adamın son 2 senede oyun planı ve pratiği olarak

bıraktığı tek format buydu. Koşamayan bir takım koşmak istemeyen bir takım. Ortadan oynamayan bir takım pas

yapamayan bir takım miras bıraktı. Yönetim ise Caner Burak Gökhan Ljajic Karius gibi karakteri ve oyun disiplini zayıf ve kırılgan oyuncular bıraktı. Geçen seneki oyuncu ile bu seneki oyuncu grubu arasında dağlar kadar fark var. Bir kere her şeyi geçtim beklerde hem kalite farkı var hem de dinamizm farkı var.

Kafa olarak bitik Karius Vida Ruiz koşamayan Caner nefesi artık yetmeyen Gökhan defansına karşı Ersin Vida Welington enerjisi hiç bitmeyen oyun kuran Rosier ve Rıdvan defansı var. Bu seneki defans kalitemiz geçen seneye göre fersah fersah ilerde. Sadece soru işareti welintonun sakarlıkları...

Kanatlara gelelim. Diaby vardı. Dİaby iyi niyetli oyunu bilen bir oyuncuydu fakat inanılmaz yeteneksizdi. Oysa ghezzal bildiğin saf yetenek ve oyun kurucu. Oyuncu tiplemeleri de oyunu oynama şekillerde tamamen farklı olsa da 100 kişiden 99 u ghezzal daha iyi oyuncu dicektir.

Santrafora hiç girmiyorum bile Burak ve Aboubakar "oyuna katkı" olarak tartışılmaz bile. Burak sadece savunma arkasına koşar press falan hak getire. Abuş öyle değil. Her an oyunun içinde oyunun kurulumunda bile çok katkısı var. Sırtı dönük alır öldürücü pas atar sprint atar çalım atar kafa vurur sağ sol ayak topa vurur. Adam komple santrafor
[ Son Düzenleme: 11 Ocak 2021, 17:47:21 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Fener caner işine erken uyandı. Bir ara tvlerde devamlı orta yapıyor diye övülüyordu caner. 2 3 maç puan kaybedince erol uyandı işe. Şimdi mum gibi orta falan yapamıyor hatta doğru düzgün ileri bile çıkmıyor. Çünkü adam savunmacı falan değil
The great gig in the sky

Çevrimdışı AvrupaKartalı

Bu donem sanki pozisyon ustune pozisyona giriyoruz. Ghezzal ortalasin, Aboubakar sapkadan tavsan cikarsin, duran top olsun diye kilitleniyoruz maclara. Onun disina sifir.
Sergen geldiginden beri tüm hocalar arasi en yüksek puan ortalamasi sahip, sadece simdi degil, pandemiden sonra lider hep Besiktas. Sergen hoca bir hata yapiyorsa demekki digerleri 10 hata yapiyor, hocanin eksikleri var, ama bu onun basarisini gölgelemeye yetmez. Su an en iysi biziz, en iyi hocada sergen, daha iyisini istiyorsan jürgen Kloppu getirelim senin icin. Avci tipik anadolu takim hocasi, istanbul büyüklerinde asla ve asla yapamaz. Burdaki baski ve beklenti baska kulüplerde gibi degil, geldinmi direk basari ister tataftar, burasi Besiktas türkiyenin en büyük kulübü. (...)
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimdışı mrred

Özetle geçen sene takımda koşmadıkları için 3 4 oyuncu tolere edilmesi gerekirken. Bu sene takımda herkes koşuyor. Çünkü yaş ortalaması çok düşük ve yönetimin yaptığı sözleşmeler opsiyonlu. Bizde oynayan kilit oyuncular 2.seneki kontratı hak etmek için kendini devamlı göstermek zorunda

Atiba Aboubakar
Josefin kontartları tamamen bunun üzerine kurulu. Ghezzal ve Rosier alınacaksa onları da öyle olması gerek. Yoksa yatışa geçerler.

Ersin ve Rıdvan zaten içten yanmalı. Çocuk onlar daha ekstra motive olmak için bir şeylere ihtiyaçları yok. Para vesaire...

Hocanın ekstra katkı yaptığı 2 oyuncu var Larin ve Oğuzhan.

Yanıldığı 2 oyuncu var Mensah ve nsakala

Bizim yanıldığımız 1 oyuncu var o da welinton.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Duran toplarda gayet iyiyiz. Fakat bu hocaya falan yazmaz takımda zaten iyi orta yapan ghezzal var. Josef Vida Welinton Atiba Abubakar Larin bunların hepsi de iyi kafa vuruyor.

Hoca sadece Larin konusunda bir oyun planı yaptı. O da Larinin arka direk koşuları.

Mesela elimizde derslik half space koşuları atan Rıdvan diye bir oyuncu var. Bundan hiç faydalandığını görmedim. Öyle bir niyeti olduğunu da düşünmüyorum.

Burada bir kaç kez Rıdvanın half space koşularını gif yapmıştım. Oyuncunun bu özelliğinden faydalanarak bir oyun planı kurulabilir. Çünkü Rıdvanda inanılmaz hücum ve savunma farkındalığı var. Ne zaman nereye hareketlenmesi gerektiğini çok iyi biliyor. Ama hoca bırakın bundan faydalanmayı Nsakala vasatını ilk 11 monte etmeye çalışıyor. Gerçekten ilginç
The great gig in the sky

Özetle geçen sene takımda koşmadıkları için 3 4 oyuncu tolere edilmesi gerekirken. Bu sene takımda herkes koşuyor. Çünkü yaş ortalaması çok düşük ve yönetimin yaptığı sözleşmeler opsiyonlu. Bizde oynayan kilit oyuncular 2.seneki kontratı hak etmek için kendini devamlı göstermek zorunda

Atiba Aboubakar
Josefin kontartları tamamen bunun üzerine kurulu. Ghezzal ve Rosier alınacaksa onları da öyle olması gerek. Yoksa yatışa geçerler.

Ersin ve Rıdvan zaten içten yanmalı. Çocuk onlar daha ekstra motive olmak için bir şeylere ihtiyaçları yok. Para vesaire...

Hocanın ekstra katkı yaptığı 2 oyuncu var Larin ve Oğuzhan.

Yanıldığı 2 oyuncu var Mensah ve nsakala

Bizim yanıldığımız 1 oyuncu var o da welinton.

Mensah o kadar kötü kötü değil. Bence bu maç tam onluk maçtı. Şanssızlığına kaçırdı. Ama gsye karşıda iyi bir maç çıkartabilir.Evet istediğimiz performansı vermiyor fakat yerine ikame edeceğimiz pek bir adamda yok, umarım gs maçına yetişir.

Duran toplarda gayet iyiyiz. Fakat bu hocaya falan yazmaz takımda zaten iyi orta yapan ghezzal var. Josef Vida Welinton Atiba Abubakar Larin bunların hepsi de iyi kafa vuruyor.

Hoca sadece Larin konusunda bir oyun planı yaptı. O da Larinin arka direk koşuları.

Mesela elimizde derslik half space koşuları atan Rıdvan diye bir oyuncu var. Bundan hiç faydalandığını görmedim. Öyle bir niyeti olduğunu da düşünmüyorum.

Burada bir kaç kez Rıdvanın half space koşularını gif yapmıştım. Oyuncunun bu özelliğinden faydalanarak bir oyun planı kurulabilir. Çünkü Rıdvanda inanılmaz hücum ve savunma farkındalığı var. Ne zaman nereye hareketlenmesi gerektiğini çok iyi biliyor. Ama hoca bırakın bundan faydalanmayı Nsakala vasatını ilk 11 monte etmeye çalışıyor. Gerçekten ilginç

Buna da katılıyorum mazur görün fakat ben nskalanın rıdvandan daha iyi defans yaptığını düşünmüyorum. İlk görüşte daha defansif bir bek anlayışı gibi geliyor ama bence rıdvanın defansı daha iyi. Cidden şuana kadar alt yapıdan çıkmış beni en çok heyecanlandıran oyuncu rıdvan. Adriano gibi bir oyun stili var, kaç yaşında gelen adriano bize çağ atlatmıştı, biz bu adamı gençten yakaladık. Yaşayabileceği iyileşmeyi hayal edince insan çok mutlu oluyor.