Optimist olmanin ne gibi bir faydasi olacak cozemedim. Yillardir zaten optimisti ola ola vasat/kotu futbolculara, antrenorlere, yoneticilere tahammul ettik. Yok camia'nin evladi, yok duzelir, yok istikrar olsun vs gibi bos avuntularla kendimizi kandirdik. Optimist olmak birsey degistirmez. Birsey kotuyse kotu zaten, bunu soylemenin zarari yok. Optimist de olmayalim, pesimist de olmayalim, realist olalim.
Ne goruyorsak soyleyelim, bunda ne gibi bir sikinti var ki? 1-0'dan sonraki oyun, cosku hepimizi sevindirdi tabii. Ama bu da 1-0'i yakalayana kadarki kotu oyunu elestirme hakkini da elimizden almiyor. Bu sikintiyi gormezden gelmek asil hata olur, cunku yarin oburgun karsinda Erzurum olmaz, bos kaleye kacirmazlar, sacma sapan penalti yapmazlar sacma sapan puan kaybedersin.
Kaldi ki burasi alt tarafi bir forum. Burada insan takimi yerin dibine soksa ne yazar, takimi goklere cikarsa ne yazar. Bu forumu okuyup etkilenen oyuncu, yonetici var sanki. Alt tarafi kendi aramizda fikir paylasiyoruz, bunu buyutup koskoca camia uzerinden degerlendirmek bana komik geliyor. Takimin gidisatini burada yapilan birkac yorumun degistirecegini dusunmek garip.
Onun disinda benim rahatsiz oldugum nokta elestiri yapanlarin surekli Besiktas'lilik uzerinden elestirilmesi. Burada insanlar Yasaklı Link ergeni gibi 6 yas fanatikligiyle takimin herseyini super gorup her kotu olayi hakeme, federasyona vs baglamak zorunda degil. Hepimiz Besiktas'in iyiligini istiyoruz; bunun dogrultusunda gordugumuz eksikleri soylemekte bir sikinti yok. Kimsenin hakaret ettigini de gormedim, sacma sapan argumansiz elestiri yaptigini da. Kendim baya keskin yaziyorum (farkindayim), ama en azindan dusuncemi acikliyorum, argumanlar ortaya koyuyorum. Ayni fikri paylasmiyorsan kontra-arguman yazarsin tartisilir, forumun amaci bu zaten. Sen her elestiri yapana renkli vs diyeceksen isimiz var zaten. O zaman hepimiz surekli ulkeyi gulluk gulistanlik gorup her negatif olayi dis minnaklara baglayanlar gibi takimi goklere cikaralim, her kotu sonucu hakeme, federasyona, dis guclere baglayalim olsun bitsin bu is. O kitleden dusunce yapisi olarak ne farkin var? Bence hic yok.