Dün gece Olimpiyat Tiyatrosunda senaryosu, kokuşmuş bir oyun sergilendi.
Yönetmen koltuğunda bu kez Bülent Yıldırım otururken, başrol oyuncusu her dalda Oscar’ı bulunan Emre Belezoğlu’ydu.
Futbolu doğru dürüst oynayarak kazanmaya çalışan Beşiktaş'a, alışmış olduğu sıradan bir darbe vurmakla kalmadı dün geceki maç... Futbolun Türkiye'de sahada kazanılacak bir oyun olduğuna inanları da hayal kırıklığına uğrattı. Birçok alanında olduğu gibi, sahada iyi olanın değil, masada güçlü olanın kazandığı bir oyun olduğu gerçeğiyle yüzleştirdi.
Aldat, küfret, korkut ve kazan. İşte bu kadar basit…
Daha ilk yarıda Bülent Yıldırım, Beşiktaş'ı 10 kişi bıraktı. Faul bile çalınmayacak yerde, Emre'den korkusuna ikinci sarı kartını çıkardı ve maçın tüm kimyasını değiştirdi. Faul çalmasa, Emre gidip Bülent Yıldırım’a her dilde küfredecek, belki yüzüne tükürecekti. Korktu. Olcay'ı atayım, kurtulayım dedi!
Pozisyonun devamında yine Emre'nin kendisinden 15 yaş büyük Biliç'e "Fakof" deyişlerini duymazdan geldi. 4. Hakem Biliç'in yanındaydı, kulaklarıyla duydu ama korkusundan orta hakeme söyleyemedi. Küfrü duyan, Biliç'in yardımcısını sakinleştirmeye çalıştı. Sorsan duymadım der! Duymadıysan, küfrü duyan Biliç'in yardımcısını neden tutmaya çalıştın? Senin görevin adam tutmak mı gördüğünü duyduğunu orta hakeme anlatmak mı?
Sonuç: 6 Hakem, 4 Maymun.
Oysa daha bir hafta önce, hakemlerin duymamasına rağmen sırf Bülent Korkmaz'ın uyarısıyla kulaktan kulağa oynayarak Gökhan Töre'yi infaz etmişlerdi.
10 kişi kalmış Beşiktaş, beraberlik için uğraşırken, Topal'ın, Demba Ba'yı herkesin gözünün önünde yere indirdiği pozisyonda hücum faul çaldı. Bir pozisyonu görmemek göz problemi olabilir de, görüp tam tersi karar vermek hangi organın problemi?
Kendi taraftarlarının bile en sert şekilde eleştirdiği Fenerbahçe lider!
Üst üste 4 yiyen, yönetimi düşen, iki pası bir araya getiremeyen Galatasaray ikinci.
Çok beğenilen, “Aferin” denilen Beşiktaş 4.sırada!
Haftanın özeti değil bu, yıllardır devam eden tiyatronun bir sahnesi.
Beşiktaş başkanı, maçtan önce konuştu. Maçtan sonra yine konuştu… Belki yarın yine konuşacak…
Boşuna konuşmasın, soyunma odası basmasın, tarzını da değiştirmesin…
Fikret Orman, Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsa, şu ligin önünden Süleyman Seba ismini geri çektirsin.
ERDEM ULUS