Hakem vs bayatladı artık.Ben iyi kadro görmeden hakem işine girmiyorum.Berbat bir kadromuz var kendi takımımız diye büyütmeye gerek yok.Dortmund gibi bir takımın karşısına istediğin hakemi çıkar fb-gs karmasını dünyanın her yerinde +10 yapar.
Bakiniz degerli arkadaslar, art niyetli bir hakemi yenemezsiniz, bunu kabul etmek lazim. Borussia Dortmund- Gs macini bir hakem Gs'ye cok rahat verebilir; Dortmund'un oyuncularina cok basit sari kartlar verir, gol veya gollerini sudan sebeplerden vermez, alakasiz pozisyonlarda faul calar, ya faul pozisyonundan ya da itirazdan kirmizi cikartir, 10 kisi-9 kisi birakti mi zaten bir takimin maci kazanmasi imkansiz hale geliyor neredeyse, ama bu da yetmezse kirmizilara devam edebilir. Boyle bir yonetimi CL'de goremezsiniz belki ama ben Turkiye'de maalesef bizzat kendi gozlerimle gordum. 2003-2004 sezonuna gidin ve o muhtesem Samsunspor macini tekrar tekrar izleyin, hatta bununla yetinmeyin sezonun ikinci yarisindaki karsilasmalara tekrar bakin. O gun sahada oynayan Besiktas takimi rakiplerine misliyle fark atmis, Turkiye'nin en oturakli en iyi futbol oynayan takimiydi, hakemi yenebildi mi? hayir..
Ben bunu su anki takimin kotu skorlarina bahane olsun diye yazmiyorum, evet bu takimin bazi eksikleri var ve zaman zaman bu skora etki ediyor. Ama hakemi yeneriz demek cok da mantikli degil. Yani bu son macta sagbekte Carvajal olsa, orta sahada Modric olsa Besiktas bu maci alir miydi? Carvajal'e basmayacak miydi kirmiziyi? Sahi Necip niye kirmizi gordu gecen seneki Fener macinda?
Art niyetli bir hakemi yenemezsiniz. Maci kotu yoneten, beceriksiz, inkompetan bir hakeme ragmen kazanmak mumkun, ama art niyetli bir hakeme karsi bu imkansiz.
Bu konuda yapilabilecek cok da birsey yok aslinda, bu durumun bilincinde olup hakemlerin Turkiyedeki kadar kasitli kararlar vermeyecegi Avrupa musabakalarina onem vermek lazim sadece.