Bence bunu bu şekilde düşünmek olayın bütününü görmemektir. Liverpoolü elerken özgüvenimiz vardı fener daha büyük bir takımmıki öz güven eksikliğimiz doğdu bu işin o kadar çok ucu varki bunu kalkıp biliçe falan bağlamak hem haksızlık hemde olayı çok basite indirgemektir. senin şampiyon olmanı istemeyen bir federasyon var senin oyuncun fener maçından önce nasıl kırmızı kart gördü ve senin her iki fener maçındada bu haraketi yapan rakibini hakem görmezden geldi fikstürü belirlerken bile senin için en kötüsünü göstere göstere yapan bir federasyonla mücadele ediyorsun şikenin tillahını bizzat federasyon yapıyor nedenide her takıma eşit davranmıyorsan birilerine karşı hep olumsuz birilerinide sürekli itiyorsan bunun adı şikedir. Hedefi Biliç olarak belirlersek bu büyük bir hata olur tamam Biliçi eleştirelim ama bütünüde görmezlik etmeyelim ortada bir yanlış varsa emin olun bunun çok azı Biliçe aittir. unutmayın Biliç rakiplerimizin hocalarından daha tecrübeli bir hocadır. Bu takım bu kadar zor şartlarda mücadele ettiği halde hala zirvedeyse emin olun Biliçin bunda katkısı büyüktür. Bana kalırsada önümüzdeki sene Biliçle yola devam etmeyelim ama ben mesela lucescu döneminide iyi hatırlıyorum onun burdan apar topar kaçışınıda biliyorum onun bile sabrını taşırdılar gs deyken sesi çıkmayan hoca bizde federasyona lanet okuyarak gitti kaldıki şampiyonda olmuştu buna ramen isyan etti eleştirelim ama haksızlık etmeyelim bu lig bu hocayla bitecek kaybettiğimiz bir şey yok henüz gerekirse hakemide yeneceksin federasyonuda yeneceksin ve ligi şampiyon bitireceksin ama siz daha şimdiden havlu atmışsınız taraftarlık böyle olmaz bu kadarmı kırılgansınız artık baş kaldırmayı isyan etmeyi öğrenin Beşiktaş taraftarı bu ülkede kimsenin karşısına almak istemeyeceği bir taraftardır ama nedense bizi kendi içimizde birbirimize boğduruyorlar artık bırakalım bunları sesimizi duyuralım ben bu yaşıma kadar Beşiktaşın her türlü zorluğunu gördüm ama bu kadar kötü bir taraftar profili görmedim bırakın artık bu haraketleri şu anda hocamı değiştireceksin hocanı yerin dibine sokmak sürekli takıma negatif enerji vermek ne kazandıracak bumudur Beşiktaşlılık bu haraketler takıma federasyonunda hakemlerinde rakiplerinde verdiği zarardan daha büyüğünü verir görün artık bunu
@Necmi abi bu sert yazida bazi seyleri birbirine karistirmissin. ben senin bana dediginin tam tersini yapiyorum. yani olaylarin bütününü düsünerek yaziyorum veya en azindan bunu yaptigimi düsünüyorum.
bazen sert gelebilir ama bunu bazi gerceklerin görmemiz icin yapiyorum.
Liverpool ve Arsenal, Tottenham gibi Takimlara karsi basa bas mücadele etmeye farkli pencereden bakmak gerekiyor.
Bilic'in taktiksel yetersizligi bütün sezona bakinca aciga cikiyor. tek tek iyi maclari secerek degerlendirirmek büyük yanlis. Bilic'in oyun anlayisi sadece fizik güce ve mücadeleye dayali. sezonun ilk yarisinda iyi maclar cikardik ama bu sekilde ayni seviyede uzun süre oynayamazsin. vücüt müsade etmez cünkü. ayrica bu Takimlar oldukca pasif oynayan mücadele etmeyen Takimlardi. bunlarin hepsi isimize geldi. bir de o maclari mercek altina alirsak ofansta Takim olarak ne kadar yetersiz oldugumuz görünüyor ki bu da Bilic'in taktiksel yetersizligini bir sonucu.
Milli Takim ile Kulüpleri karsilastirmak zaten saglikli degil. orda oynanan futbol genelde cok daha basit. ayrica Bilic'in Hirvatistana verdigi katki da tartisilir. o Takimla o kadarini yapmak pek birsey ifade etmiyor. Bilic'in Kulüpler bazinda tecrübesi sadece Lokomotif Moskova'dir ve sonucu hüsran. Kendi Oyuncusunun hakkinda söyledikleri her seyi özetliyor:
http://www.futbolarena.com/haber/68425/slaven-bilice-eski-ogrencisinden-agir-elestiri.htmlve sorun sadece Taktik ile de bitmiyor. Bilic kesinlikle saygin bir Kisilik degil ve Takimi motive etme anlayisi tamamen kücük Takimlarin yaptigi sekilde. kazanma hirsi degilde maglubiyetle bas etme olgusu kazandirmayi hedefliyor. bunu zaten röportajlarda ifade etti.
sonuc olarak gözlemlediklerim, sitelerde okuduklarim ve Bilic'in röportajlari'ni bir araya getirirsek ortaya cok net bir Tablo cikiyor. Bilic her acidan yetersiz ama bunu görmek icin detaylari inceleyip bütün resmi mercek altina almak gerekiyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------
gelelim hakemlere
haksizliklar dünya'nin her yerinde olur ancak her hataya haksizlik demek saglikli degildir. renklilerin bu sezon en fazla 3-4 macini izledigim icin bunun icin pek birsey diyemeyecegim. bizim de sezonun ilk yarisinda bazi maclari izleyemedim ancak gördügüm kadariyla aleyhimize olan ve maca büyük etki eden veya macin kaderini degistiren hatalar olmadi. Fenerbahce'nin kart görmemesini böyle degerlendirebilirsin tabi ancak gercekci olursak bu olaylarin tümünü görmemek hatta kendini kandirmak oluyor. aynisi diger derbiler icin de gecerli.
bu bakis acisi bizim belki de 100. yildaki Sampiyonlugumuzu kacirmamiza sebep oldu. hatta belki böyle düsünenler yüzünden son 12 yilda bu hallere düstük.
Renkliler hem saha ici hem saha disi oyunlarini iyi bildikleri dogrudur. fakat kazanmak adina sahaya futbolun gerceklerini yansitmadan hedeflerine ulasamayacaklarini da iyi bilirler.
öncelikle kendi Takimimizin haline bakmamiz gerekiyor. Hakem hata yapsa bile oyununa konsantre bir sekilde veya hirslanarak devam edersen er ya da gec fark yaratirsin. tabiki hakkini arayacaksin ama dozunu kacirmayacaksin. bunu en önemli anlarda yapmayan zaten kendi oyuncularimiz.
Hakemlere ve baskalarinin psikolojik oyunlarina fazla takilirsan asil önemli olanlari göremezsin de yapamazsin da. sonucta kendine zarar verirsin. bunu da artik ögrenelim.