Hacı Brezilya Portekiz Arjantin gibi yerlerde bizim gibi. Oralardan da Varoşlardan geliyor. Hatta Brezilya belki bizden daha beter. Oradakilerin bile disiplini sağladığını görüyorsak bu su %100 bzimle alakalıdır.
Muhammed'i inanılmaz şımarttılar. Şımarttık. Batuhan'ı aynı şekilde. Disiplin vermede sıkıntılıyız çünkü altyapı umrunda değil. Bir tane adam çıkarsa çıkar işte. Yazık valla. Ben çocukları suçlamanın işin kolayına kaçıldığını düşünüyorum.
Bir de gereksiz paralar veriliyor. 500bin verdik çocuğa. Ne diye veriyorsun?
Brezilya Arjantin dediğin ülkelerde Portekizce konuşuluyor dostum.
İlk transferleri de 19-22 arasında yani şımarmaya ramak kalmışken Portekiz ya İspanya'ya yani disiplini sağlayabilen ülkelere gidiyorlar.
Kaldı ki önlerinde yüzlerce örnek var bu çocukların 2 sene dişlerini sıkarlarsa yıldız olabileceklerini biliyorlar.
Artı olarak bizimkiler kadar yüksek rakamlar almıyorlar.
Ve en önemlisi Brezilya ve Arjantin'de ülke dışında oynamanın çok büyük saygınlığı var.
Kaka söylemişti Belarus'ta bile oynasa bir Brezilyalı futbolcu her hafta performansı konuşulur Brezilya'da diye. Çok fark var yani.
Millet o kadar yatırımı yetenek bulmak için harcıyor. İşin gelişim kısmına bu kadar para yatırmaya gerek yok zaten biz City filan değiliz.
Ajax'ın altyapısı darphane gibi çok mu para yatırıyorlar? Hayır. Ekol var.
Nerden başlayacak dersen başlayacağın yer önce bu çocuklara yatılı kolej, spor akademisini bir arada kurman. 11 yaşında kapıdan içeri girip 8 yıl nefes almadan içeride eğiteceksin ki olsun.
Yoksa Serdar Özkan, Muhammed, Batuhan. Sayar dururuz. En başta bunun için sabır lazım. Biz bugün 30 miyon yatırsak 3 sene sonra taraftar hani nerede bu adamlar çöpe gitti para diye ortaya fırlar.